Гукам, пея, махам с ръчички, аз съм МАЙче вижте ме всички! №6

• 26 672
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
добро утроооооо  Hug

традиционно беб се събуди рано, а аз (  hahaha тъпачка с тъпачките) съм си сложила аларма на телефона да не се успя за учлището  Joy

чета, че се чудите дали да давате жълтък - аз като майка на дете(Марти) с куп хранителни алергии ви препоръчвам най-горещо да изчакате  Simple Smile знам, че като се почне захранването на човек му се иска всичко да предложи на малкото човече, но е много опасно с тези алергии и да не си биете после главите в стената, защото ако се отключи нещо недай Боже става страшен хранителния режим. на мен с Марти чак ми се ревеше като стана около годинка и гледа как другите деца ядат разни неща и той пищи милия и иска същото  ooooh! заради това с Андрей го карам кротко и бавно.

стискайте палци сега като отида до у-щето да не се върна с главоболие  Praynig

# 691
Добрутро, момичета!  Hug

Аз, както винаги погледнах по диагонал, и то през по-късия, ама ще прощавате.

Честит първи учебен ден на всички пораснали батковци и каки! Сполука и много шестици!  Hug

Ей, чакайте ме в Пловдив, де, ама във вторник! После, Хисаря, дръж се!  Mr. Green Днес мисля да съм в Казанлък, утре... не съм решила. Нямам търпение заточението ми да приключи и да се приберем най-накрая вкъщи. Повече такава драматична грешка няма да направя...  Peace

Гледам за захранване си говорите - аз също чакам Криси да навърши 6 м.  Peace За момента съм се снабдила със сезонните зеленчуци, замразила съм ги на кръгчета, кубчета, паралелопитети и ще чакат приложение. Все още се чудя дали да не захраня педагогически - винаги ми е изглеждало много по-лесно и естествено в сравнение със схемата с пюретата, а и при Каби това беше печеливша стратегия. Има и среден вариант, който също ме блазни.

Херцог, ЛЛЛ също препоръчва като една от първите храни банан. Имай предвид хистамина, обаче, който е алерген. В същото време захранването може да се съобрази с типичните за региона продукти. Т.е. в родината на банана е ОК да се захрани бебето с него.

За именния ден на Криси - мислих, мислих и реших, че предпочитам да е на Рождество, за да е близо като празнуване с именния ден на Каби. Иначе рискувам да има сръдни на кого кога му е празника. То е ясно, че и двамата ще получават подаръци по случай повода на другия, ама една тревога по-малко.

Оставам ви да не ме хвана бабището пред комп-а, че пак ще има реч...  Cry

Хубав ден на всички!  Heart Eyes

# 692
  • Русе
Добро утро!
Имам въпрос към майките, чиито бебчета са изцяло на АМ: По колко пъти на ден ядат вашите бебчета?
Емо яде на 3,5-4 часа, 4 пъти на ден. Беше с 5 хранения, но от 2 седмици насам не се буди нощем и останаха 4. На ядене изпива по около 200 мл. АМ (180 вода+6 л. АМ). Сутрин яде в интервала 8-9  ч. зависи кога се събуди, а вечер заспива към 21:30 ч.
Питам защото снощи четох материали за захранването, не че е готов за това, но  трябва да започна да се образовам по въпроса. Та там видях, че децата се хранят по 5 пъти на ден и не знам сега трябва ли да се опитвам да му сменям режима или да го оставя както до сега и да се водя по него? Rolling Eyes newsm78

# 693
Бръмбазела, стана ми много смешно като прочетош последното ти изречение , заради думата "бабището" хахаха  Joy   .То ми е смешно , но скоро ще ми се стъжни, защото на съкровищата (свекър ми и свекърва ми ) им е скучно да си живеят в Несебър и от другия месец та чак до май месец си идват при нас, че да си гледали внучетата и да не им е скучно, че внучетата виждаш ли явно са за забавление на бабите и дядовците, а и свекърва ми да ми помагала, пък аз незнам да съм искала помощ де  newsm78, та какво ме чакааааааа , а като се сетя като бяхме август на морето при тях  как ми разглезиха баткото   ooooh! ooooh! ooooh!, направо не беше моето дете, а баща му само му се караше и аз накрая взех ,че се скарах на свекърва ми, а сега за толкова дълго време незнам как ще я карам, те уж ще си постегнат старата къща , точно до нашата е но пак незнам как ще изтърпя  баткото да виси все там и да ми се глези и лигави . Дайте ми съвет как да постъпя към тях, тя свекърва ми е такава една само лигаво и галено говори , че ме побърква  ooooh! Sad , а и на детето незнам вече как да го опазя да не се разлигави, а сега си ми е толкова послушен.
Еййй оплаках ви се набързо, извинете ме.....

На нас вчера ни сложиха ваксина, но пентаксим нямало и ще чакаме пак за него и то чак след 15 окт. можело да има  newsm78 , при вас така ли е с ваксините ,липсват ли ??

А за захранването мисля да почна след около десетина дни с пюренце от картофки и морковки и постепенно да вкарвам други зеленчуци, тиквички ,тиква, праз, белена чушка ......

приятен ден за сега и ще чакам съвети по моята болна тема въпроса в началото на поста ми.

сега ще се пооправим за разходка  sun

Маги, ние сме на АМ ядем 6 пъти по 160 мл, като вдното хапване ни е към 4ч презнощта.

# 694
Добро утро, момичета  newsm47
Аз да кажа за срещата вчера, че съм повече от доволна. Побъбрихме си с Деската и Злати, запознахме малките. Вие ако знаете как се чудех на Мишока който спи по корем в количката  newsm09 Голям образ беше. Ще ви кача снимчици. А малката Габриелка, както винаги наконтена се гушкаше повече в мама с кенгурото отколкото да се вози в готиното си возило. Злати ни заведе в едно магазинче за какво ли бебешко , защото си търсех гризалка като тази която Нари беше показала, но нъц, никъде не я откривам. По този повод Лукс-че казвай от къде да си я набавя. Гледам Ати стабилно задоволява нуждата си с нея.
За двете чертички от теста си говорехте. При мен историята е дълга, но с две думи: в края на август отивам на профилактичен преглед с притеснението че всеки момент трябва дами дойде и няма да мога да го сторя, а за по- нататък не ми се отлагаше. Тръгнах си доволна че съм отхвърлила тази задачка... идва септември и съвсем преди празниците около 6-ти, в петъчната вечер казвам на Иво да ми купува тест. Нещо ме накара ама какво не знам. То наистина цикъл така и не ми идваше, но аз бях свикнала. Няма да ви казвам колко изненадана бях аз и още толкова по 100 Иво. Че аз преди седмица бях на лекар и нямаше нищо  newsm78 Оказа се че съм си била бременна когато бях първият път при генеколога, ама... ей голям кеф, голямо щастие ( Иво обаче докато не ми пролича корема не можеше да се окопити че ще имаме второ  Joy)
Бръмче, ти какво правиш толкова време  при бабито ? Каби не е ли на детска?
Змейче пускай малката на градина да дивее с приятелчета. Аз вчера се родих  Joy
Днес имаме родителска среща и щевидя как ще го направим с присъствие отсъствие.
Нати, за теб почивка друг ден  Mr. Green А що на учителка попадна Марти ?! Дали няма да ви я сменят? Уф и това за изоставеното бебенце ме натъжи. Снощи гледах филна по бтв ( не знам дали не беше на Али Салич) и си поплаквах. Как е възможно и що за орис е това. За сега с Иво оимаме планове съботата или неделята да скочим до домчето и да занесем това което съм събрала за малчовците. То и Алек искал да ги гушка  Heart Eyes ( но като му казах да им отдели някоя и друга играчка се отдръпна от идеята)
Вени, ние откакто я пуснаха в мрежата само стра планина ядем. И кайма и кюфтета и кебапчета, че и кърначета... много хубава да знаеш. Както казва Ани - не се знае до кога обаче.
За жълтъка - НЕ - и аз като Нати знам какво е да пазиш диета с малко дете. Не се вкарвайте излишно в такъв кошмар  Praynig

# 695
  • Розовата долина
Добро утро и от нас!!
От доста дълго време не съм се включвала,но чета редовно!!Сега използвам хубавото време и по цял ден сме навън,кой какво прави,аз все заголила цица в парка и кърмя LaughingВ този ред на мисли ние сме си още само на кърма,мисля да изкарам и 5тия месец така(живот и здраве)пък после ще наблюдавам детето кога ще е готово да започнем.
Бръмбазела,аз живея в Казанлък!!Щом днес ще идваш насам може да обадиш да се запознаем,пък и бебоците да срещнем!!!Ако мислиш,че ще имаш време пиши да ти пратя тел.ми номер
mira sm,и аз съм така с килата,не си сама!! SadНаправо не мога да се трая.Добре,че поне мъжо ме стимулира.Като му кажа,че съм дебела,ми вика:"Еми,ти кърмиш,какво искаш?"Ама съм решила като навърши бебка 6м. и започвам да се ограничавам,пък каквото стане!!
За хълцането-Сияна също хълца,когато се смее.Ама аз си знам от каката,че е така,тя вече е на 5г.и още съ хълца като се разхили!!
Ние днес сме на консултация,да видим колко е качила и да ни бият ваксини,дано ги понесе добре.Иначе сме в отбора да дундестите бебета,миналият месец беше 6500 сега май е към 7300 Simple Smile
Марая,и ти ако идваш скоро към Казанлък да се обадиш,стига да имаш време,разбира се!!

Лек ден на всички!!

# 696
  • Sofia
Я и аз набързо, че Криста заспа, ред е на Габи да се събуди, пък не съм си взела душ още, че ТЯ се събуди 1/2 час по-рано от традиционното  Mr. Green
Нат, как са днес нещата в у-щето? Дано се наредят  Praynig Към 11.30 ще излезем из квартала, ще ходим до влака - ако въртиш някъде, свиркай (аз съм с двете деца  Rolling Eyes Rolling Eyes).
Маги, ние сме на АМ, но по-добре да не ти казвам как ядем, че не сме мерило. Криста се храни по 5-6 пъти на ден и понякога изпива 90мл, аз винаги й правя 120, а един път изпи и 150. Има случаи да си пие една доза на два пъти, абе... дано друг се икзаже по твоя въпрос  Peace
Джулайчо, и по твоя въпрос не знам какво да кажа освен, че е супер гадно и не мога да си го представя даже, въпреки, че нашите баба и дядо са супер свестни (но да си стоят на 260км от нас  Wink)
Вили, чакам снимките от вчерашната ви среща и ви завиждам  Cry

Жълтък - тц  Stop

# 697
Добро утро1 да се разпиша набързо, че малката бръмчи на спалнята днес се събуди по-рано от обичайното . Ние сме на АМ и изпива по 130-160мл  има 5 хранения, но понякога и тя пропуска 1 и стават 4, така че мисля , 4е е добре вашето хранене, Маги .

# 698
Здравейте момичета

да честитя със закъснения 15 септември на всички ученици, учители и родители разбира се  Hug

bouquet рожденни дни със закъснение и навършили 4 месеца бебоби  newsm59 newsm67  Gift  party023  bigdance2

и аз на 09/09/09 разбрах че съм бременна, но почти бях сигурна още преди да си направя теста, защото бях почнала да ставам до 00 през ноща и не можех да пуша  Peace колко хубави мигове бяха

Атила си хапва по 6 пъти на ден - последно хранене 20 часа, после към 4.00 и така през 3-4 часа през дена- тези дни много се чудя дали да му давам залъгалката като се събуди в 4 и да избутаме поне до 5-6 часа - ????
не ми е проблем да ставам свикнах, пък и той си цока и пак заспива бързо и после се събужда към 7 часа да се гушаме

Вили гризалката е от един магазин в нашия квартал другаде и аз не съм ги срещала, http://sofia.point.bg/object/q/%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BCa+%D0%92% … +pigeon/obj/49268
хайдушка гора 46   Hug

за храните-
аз знам че се почва с най-безвредните храни, като ориз, картоф, тиква , и  т.н -
банана е алерген , жълтък по-късно, кисело мляко също, аз мисля да давам кисело мляко, но само чист или с нарязани плодове, без никакви добавки от захар(децата много дебелеят от кисело мляко със захар)

за височината на децата мисля че всичко е твърде индивидуално, и ние предо около месец бяхме 66 см - няма за какво да се притеснявате , има високи хора, по-ниски, дебели и слаби, така е и с децата
ние сме в златната среда за което съм доволна, като се има впредвид Атила по-колко яде и тези килограми са му много хихихи - има 2-3 стабилни хранения и всичко друга е лигавене Simple Smile  ooooh! но изглежда доволен

злати за МЦ и лактацията, не е задължително да ти намаля кърмата - не се шашкай, аз първия месец бях мн зле, после лека по-лека организма почна да се приспособява , този път почти никакви проблеми нямаме  Peace

искам да споделя възмущението си- тук не мога да кърмя детето си навън без да се притеснявам, хората се възмущават-  толкова са зле  #Cussing out-
и всички момичета кърмят най мн до 5-6 месеца после почват да дохранват с АМ и спират кърмата, уж не им стигало все млякото и др че не могат никъде да ходят защото не могат да кърмят без да се притесняват навън - даже за кърмене в парка и дума не може да става  Thinking
радвам се че живея в София

оф много писах май

# 699
Привет,

Аз само се включвам да кажа че съм ОК за пловдивска среща утре в 11 ч.! Очаквам включване и от другите мами. Марилка, а ти ще можеш ли да дойдеш? Аз така или иначе имах запланувано ходене до Центъра, така че ще съм там.
В албум контакти лепнах моя снимка с децата и отдолу си записах номера, така че който иска може да ме потърси и да се видим. Около 11 ч. ще се позавъртя из Градската градина (с кафява количка Bebeconfort Streety съм) и ако никой не ме потърси, ще продължа после по задачи и така.
Бръмбъзелче, а във вторник ще се радвам да се запознаем на живо и със теб! Hug

За жълтъка и аз да кажа, че е добре да се включи далеч по нататък във времето. Поне да сте стигнали до многокомпонентни зеленчукови пюренца, в които да го смесвате. За киселото мляко също поизчакайте. И аз като Лукс не смятам да слагам захар в него. Коцето така го научих и така и си го яде. Той всъщност обожава кисело мляко.

# 700
Момичета ,мъжа ми ме врънка ,да сме отiдели другата сeдмица с някои негови колеги малко да разпуснем за една вечер,  да сме вземели и малката,досега никъде с приспиване не сме ходили с нея ,та въпроса ми е какво вземате като отивате на почивка или за някой ден някъде т.е къде спи бебчо при вас ли на ,кошарка ли ?Нашата кошарка е сгъваема и мисля ,ако ходим с нея да взема ,защото май че другъде може да не спинка така добре .Тя спи по цяла вече де като легнем след хранене в 21- 22 се събужда към 8-9 сутринта и затова си мисля, че ако не е в кошарката няма да спи добре.Мисляхме да спи в количката, но може да и е тясно.Уф, чудя се въобще да ходим ли някъде newsm78 или в къщи да си стоим .Дали на бабите да я оставим евентуално, да им оставя  замръзена кърмичка за вечерното хранене и сутришното на другия ден ,а аз там ще се изчеждам ама някакси не ми се иска да съм без нея , ще звъня през 5 минутки сигурно.Ще го измислим ...........

# 701
Лилче,споко бе човек  Peace
Вземете Раличка с вас,според мен.Ние на нашата планина си носихме кошарата да спи Ади там,но спалнята се оказа огромна и си спеше с нас.Носихме и количка,но така и не я използвахме  Mr. Green
А за ходенето - вървете  Peace Хем малко смяна на обстановката,хем почивка,макар и много кратичка,но все е нещо  Wink

# 702
Ха, добър дан,

Малини, в Надежда 2 съм. На гърба на Фантастикото.  Peace
За захранването - и аз ще чакам до края на 5- тия месец и после започвам да се услушвам и да наблюдавам детето кога ще загладнее и започвам пюретата. Вероятно ще е тиква като за начало.

Момичета, кажете, моля, къде в мрежата има от тази кайма старопланинска, че искаме и ние да я опитаме. Особено как ми се ядат кюфтета напоследъъъъък....

Бръмбазела, фазирай от бабето и си идвай на родна територия. Доста робство и тиранство.. Laughing

Хайде, чао засега. Тръгвам след малко да си забирам младежа от училище.

# 703
Julai4o, какво да ти кажа, при нас няма оправия... Аз съм много директна със свекърва ми, по принцип съм си такава, де. С нея съм свикнала "право куме в очи", за да няма после неиздоказани неща и противоречия. Тя се съобразява до голяма степен с моите разбирания за възпитание и отглеждане, но, но, но... Бабата си е баба и това е. Колко пъти съм й правила забележка да е по-твърда с Каби, да го наказва при необходимост, да не се връзва на всяко негово моменто желание, ама не се получава. И в резултат детето получава объркани сигнали... А това за умалителните форми е мега дразнещо, дори и за себе си говори по този начин: "На баба крачето я боли." Другата форма на изказ е: "Ела баба да си му измие ръчичките" и третата форма на изказ - миеко и гриешно говорене. За лигавенето - постоянно го лигави, постоянно!

Вили, ще пускам Каби от началото на октомври на градина. Сега сме на околостарозагорско пътешествие... вече трета седмица.  Tired

За жълтъка - категорично не! Решили сте да захраните рано, ок, вие си знаете, но поне жълтък спестете на бебетата.  Peace

inka, утре ще дойдем до Казанлък. Ще ти пусна тел. на ГСМ.

Elche, ще имам много малко време, пътьом към Хисаря, но с удоволствие ще се запознаем.

# 704
лилка, ако искате да разпуснете по-добре оставете бебка на бабите (все пак става въпрос за една вечер) и разтовари истински, защото за какво разпускане говорим с бебе - трябва да се прибереш в стаята в 21 часа да си я къпеш и оправяш, пък после я спи на новото място я не, ще почнеш да се притесняваш.... но ако смяташ да звъниш почасово на бабите ще се натовариш повече - или им гласувай доверие или не я оставяй  Simple Smile какзвам ти го като отявлена "откачалка" дето несмееше да остави детето си за миг и сега се чудя как съм могла да бъда толкова шантава. и най-важното е, че и вие сте хора и имате право да се отпуснете за една вечер без да питаете вина, че сте оставили детето си  Heart Eyes заминавай бе, жена - щом има кой да гледа детето  Hug

Общи условия

Активация на акаунт