ЮЛЧЕ папка, спинка, слушка, в мама много то се гушка

• 25 970
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • IT
е василев:)

# 676
  • Пловдив
Искам да пожелая на всички дечица, които утре тръгват на училище, много успехи и 6-ци да донесат на мама и на тате!!!  Hug Нашата кака също утре е първокласничка и много се вълнувам за предстоящето събитие! Blush

# 677
На мен лукът и течностите (вода и компот) най-много ми помагат,разбира  се,след помпичката Алекс Hug

Цветулка,добре изглеждаш Peace
Аз изглеждам така:

Остава ми,да стегна шкембето и съм готова Hug

Маритка-ВАСКО ВАСИЛЕВ.Страхотен е Peace

Ние до сега бяхме на вън,ама малчо не може да заспи от колики.Да минава 3 м и да отдъхна 1-2 м преди зъбите,че като го гледам как се мъчи и ми се плаче Tired

За ваксините-аз мисля да бием всеки месец по една.Ние още Хепатитната не сме били,чак Октомври ще е.Те реимунизациите сапо-страшни,защото организма вече е изградил имунитет и възприема реимунизацията като болест ooooh!Пфууу,гадна работа ooooh!

# 678
алекса,ади, мерси Hug

# 679
Привет момичета и от мен .Аз също се интересувам за тия ваксини как ще процедирате,защото мн ме е страх от тях,и съм раздвоена дали да ги слагаме както са по календар или по моя преценка.Ние на 07.08 направихме 2 месеца и ни сложиха само една ваксина защото я нямаше другата.Но като казах да педито че неискам да ги слагам и двете наведнъж тя направи една визиономия сякаш съм я ударила по лицето.Затова моля майките които имат мнения за ваксините нека ги споделят с нас които се интересувам и двуумим как да постъпим .Предварително ви благодаря.

# 680
Привет момичета и от мен .Аз също се интересувам за тия ваксини как ще процедирате,защото мн ме е страх от тях,и съм раздвоена дали да ги слагаме както са по календар или по моя преценка.Ние на 07.08 направихме 2 месеца и ни сложиха само една ваксина защото я нямаше другата.Но като казах да педито че неискам да ги слагам и двете наведнъж тя направи една визиономия сякаш съм я ударила по лицето.Затова моля майките които имат мнения за ваксините нека ги споделят с нас които се интересувам и двуумим как да постъпим .Предварително ви благодаря.

Аз отказах ваксините. Ако сметна че има нужда да слагаме някакви ваксини, то ще е по-късно, а не сега, когато имунната система на бебчето е толкова незряла. Доста четох по въпроса, запознах се и с болестите срещу които са ваксините, и това е нашето решение. Причините поради които се отказвам са, че:
1. ефективността на ваксините изобщо е много съмнителна, а ако създават някакъв имунитет (което няма как да бъде доказано) той е много нетраен и непълен. Ваксинираните деца също се разболяват от болести срещу които са имунизирани, но в съзнанието на хората е насадена идеята, че ваксините създават сигурна защита, което се оказва съвсем невярно.
2. вредите от тях са много, понякога много сериозни,
3. повечето от болестите против които са, или са вече из4езнали, или се изкарват леко или пък е много малко вероятно бебето да се разболее от тях именно сега,

Това са накратко причините поради които отказах текущите ваксинации, а наистина много 4етох за да стигна до това решение.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 17:28 от nlight

# 681

[/quote]

3. повечето от болестите против които са, или са вече из4езнали, или се изкарват леко или пък е много малко вероятно бебето да се разболее от тях именно сега,

[/quote]

това е единствената причина,заради която не съм се отказала още от ваксините! мисля,че именно на тях се дължи изчезването на някои болсти или по-лекото им преболедуване. иначе бих се отказала и аз.няма друг факт,който е в техен плюс.

# 682

[/quote]

това е единствената причина,заради която не съм се отказала още от ваксините! мисля,че именно на тях се дължи изчезването на някои болсти или по-лекото им преболедуване. иначе бих се отказала и аз.няма друг факт,който е в техен плюс.
[/quote]

ето това е всъщост голямата илюзия Simple Smile Има много статистики които показват, че тези болести не са изчезнали заради ваксините.

# 683
Да се похвалим мина ни чистата молитва, не беше дълга и бебка седя мирна.
Снощи плака доста преди заспиване дърпаше се от гърдата и за първи път заспа с биберон.
На обяд свалих гарда и купих АМ хапна 60 грама и май се оказа,че сутрин има кърма, но през деня не стига. Не изцеждам нищо, мислех че лактацията се е регулирала, но определено гърдите са доста меки. Сега и аз отивам за червен лук и лактогонни чайове.

# 684
Да се похвалим мина ни чистата молитва, не беше дълга и бебка седя мирна.
Снощи плака доста преди заспиване дърпаше се от гърдата и за първи път заспа с биберон.
На обяд свалих гарда и купих АМ хапна 60 грама и май се оказа,че сутрин има кърма, но през деня не стига. Не изцеждам нищо, мислех че лактацията се е регулирала, но определено гърдите са доста меки. Сега и аз отивам за червен лук и лактогонни чайове.

олеее и ти ли в отбора....малееее дали пък наистина повечето от нас не си въобразяваме проблемите? неможе пък така всички да сме с недостиг на кърма.егаси!

nlight може.аз не споря изобщо. защо тогава лекарите не се заемат д ани помогнат с тия ваксини,а именно да не ги слагат щом не са належащи? знам,че е бизнес до известна степен и бля-бля,ама.....все пак....много сложно решение е това.ти наистина си много смела.рече и отсече.не се двоуми много.аз се двоумя почти откакто съм влязла в този форум. от тогава някъде размишлявам да слагам или не тези  ваксини,ама то времето си се изтърколи и аз все още несмея да ги отхвърля:(

# 685
маритка, лекарите (не всички) напират да ги слагат по причини много далечни от загрижност за здравето на децата ни. От една страна те това са учили толкова години това знаят..от друга страна има финансови прични свързани със самото здравно заведение. Но има и много лекари, които никак не настояват, а и самите те не ваксинират децата си. Много е трудно да отречеш нещо, което не е било подлагано на съмнение цели 200 г. Но нещата вървят напред а не назад. Много нови изследвания се правят, откриват се неща,които преди не са се знаели... и така..., темата е голяма.

Не съм взела лесно това решение, напротив. Не знаеш колко дни и нощи съм търсила информация, за да чета и да мога да реша. Аз не отричам напълно ваксините, но като четох за болестите и за ваксините срещу тях, на този етап не виждам полза от слагането на ваксини. Все пак винаги ако реша мога да си закупя някоя ваксина и да я сложа. Обратното обаче не мога ... ако не дай боже се случи именно на нас...

а относно страшните болести.. да вземем полиомиелита например. Никой не ти казва, че паралитичната му форма се среща само в 1% от случаите на полиомиелит, а 90% от заразените изкарват болестта без да разберат дори... това никой не ти го казва, а в съзнанието ни е натрапено само най-лошото...

# 686
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Да се оплача и аз съм в "отбора" на намаляващата кърма Sad Одеве като храних малкия му дадох и от двете гърди, хапна но продължи да недоволства, тогава реших, че може би не успява да изцоца всичко и взех помпата....не знам дали и 5гр успях да изцедя.. ooooh!

Ям лук, пия чая за кърмачки на "Хип" спя следобед...изобщо всичко за което се сетя. Не се ограничавам от храна, затова и си стоя 63кг колкото излязох от родилното (добре че поне не качвам), а трябва да съм 53 с моите 1.65.. ooooh!  На пилатес или нафитнес не смея да отида, че от движението намалявала кърмата (така каза една акушерка), за плуването пък било опасно да не хвана някоя гъба баш сега (а никога не съм имала такова нещо и ще е "голям" късмет точно сега да ми се случи). И съм се примирила че ще ходя като древнодръцка амфора със закръглени форми само и само детето да получва всичко необходимо...

Посъветвайте ме моля какво АМ да давам за дохранване? Не мога да го оставя милия гладен... Ако и на следващото хранене не му стигне се почваме с дохранването.

ooooh!  Уф, положението с кърмата никога до сега не е било толкова зле...

# 687
марита за сминдуха пише на семената това: Начин на употреба. *Вътрешно - запарка от 3 чаени лъжички счукани семена  с 600 мл вряла вода. След прецеждане се пие по 200 мл 3 пъти дневно.

за увеличаване на кърмата, който се интересува
ето статията за сминдуха : http://atwins.wordpress.com/2010/01/18/fenugreek/
и още една: http://www.biberonbg.com/info/bilki.htm

и ето къде могат да се поръчат: http://www.bilki.bg

# 688
Хайде и аз да се отчета от консултацията: младежът е качил 1,300 кг и е порастнал с 3 см за 1 месец. Wink

За ваксините - сигурна съм,че всичко е една индустрия и маркетинг, но не бих могла да поема отговорността да ги откажа. Добре, че поне заради вероятната АБКМ, ни ги отлагат с един месец.

Алекса, браво за кърмата! Hug

Therisa, според мен преди да започнеш с дохранването, пробвай да го слагаш по-често на гърда...това е най-добрият начин за стимулиране и съм сигурна, че ще има ефект. Peace

# 689
Therisa,ако е нещо от тъй наречените скокове в растежа,в които аз много,много лично не вярвама,а карай....се регулира кърмата за няколко дена.демек,ако имаш намаляване и предполагаш,че е скок в растежа трябва да имаш търпението няколко дена да е недохранено ,но да го слагаш на празна цица да дърпа,за да "даде заявка",че иска още храна по принцип. аз от сууума време имам проблеми с млякото ми и то вечерите (тук много май не съм досаждала,но в чужбинската им направих главите меки с моите проблеми с млякото ми) и май стигам до извода,че гадния режим на детето ми,дето не ми спеше нощите и вечерите ни бяха кошмарни е заради недостиг на мляко....май вече един месец живеем така.не дохранвах,слагах на гърда,слушах съвети как е скок в растежа и да съм имала търпение....е братко,ние един месец сме все нон стоп скок в растежа ,ами и преди това (първия месец) си бяхме така.само една-единствена семдица от първия ни месец беше нормална и спеше нормално нощите.дефакто откакто се е родило ние сме все скок в растежа! и на мене вече взе,че ми писна! и до помпа стигнах,а такова нещо нямах дори (сега съм наела от аптеката) и пак нестига!!! увеличих кърмата,но в проблемните часове пак няма! какво е това чудо незнам.на какви ли не издевателства си подложих тялото като ежедневно пиене на 5 литра вода.сега съм ги свела на около 3 литра,но може и да превишавам някой ден. омирисала съм се на сминдух (установих ,че е потта ми),пия гадни чайове.аз мразя по принцип,какъвто и да е чай.за мен това е буламач,а сега нестига,че пия,но пия и много чай,а и от омразния ми фенхел или финокио,или анасон май е познато в бг.онова,дето мирише на мастика....и ми е много гадно. ако ти служи за нещо това,дето изписах....ще се радвам Grinning ти почакай най-добре няколко дена с дохранването,за да видиш да не е наистина скок в растежа.защото,ако започнеш да дохранваш детето никога няма д аможе да си "поръча" повече мляко и ти никога няма да произведеш такова.

nlight
ще вляза в швейцарски форум да видя как са настроени тук родителите към ваксините и как процедират.после по преценки ще говоря с педиатърката ни.

реве...после ще дописвам.

Общи условия

Активация на акаунт