Февруарче малко спирка няма - нека да му мисли мама (18)

• 27 708
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
ДД!

Таня, мерси за закуската.

Съни, да нагушкаш кривата Диманка от нас Heart Eyes

Офф, имам сто хиляди неща за вършене преди заминаването. Ясен иска да играе. Хвърля играчки и аз трябва да ги дигам или да си подаваме топка.

Днес яде жълтък. А попарата ще изчака поне седемица още. Вчера се наложи да го оставим при свки за 2часа и половина и го заварих хрипащ и омаломощен Sad Освен това ми се обясни, че явно контактувал с духове или някакви висши сили защото се заглеждал в нищото smile3514 Оххх, не е лесно. Иде ми да Фана гората понякога.

За кисело мляко не съм се интересувала а и не е ставало дума. На мъжа ми някаква позната му беше казала, че от 2-ри месец бебето и яде кисело мляко щото нямали пари за АМ. Даже не разбрах като предложение ли ми го дава но след многозначителния ми поглед не е отворил дума повече. Ми не сме толко зле с парите а той умира да се прави на клошар #2gunfire Каквото и да реша да взема веднага разпитва разни познати да ни дават техните стари неща. Нищо против, ама някои неща искам да са си само негови и да не са ги пипали чужди хора. Много сме различни в някой отношения  Crossing Arms

# 106
  • York
Таня, все ще те питам кой гледа Андреа през деня и забравям  Whistling

# 107
  • София
Освен това ми се обясни, че явно контактувал с духове или някакви висши сили защото се заглеждал в нищото smile3514

Ох, El P, ти (или по-скоро свекърва ти) ме скъса от смях!  Joy Моята вече ми се вижда златна, като чета преживелиците на другите момичета от форума  Stop

Слънчезара, и аз тази нощ заподозрях студа като основен виновник за опитите на Ели да се вгради в мен. Ама и тя пък е като шило в торба, не търпи никакви завивки, довечера ще пробвам да я опаковам в чувалче за сън, пък да видим...

# 108
  • София
Ел, и аз така искам да си има негови си неща,но някой все ми носи нещо и после ми се обяснява,че е тъпо да купувам като вече има. Tired А и ние с тоя ремонт всичко отива за там ...Но пък ми е съвестно,да пестим за детето,пък и е първо егати !!!  ooooh!

Ох,малкия човек се върти и обръща на всички посоки,прави опити да пълзи и е чудо направо!  Crazy

# 109
  • София
Ел и пеперудке... разбирам ви и ви съчувствам! С каката беше така - биде ми обяснено, колко много дрехи имало останали от племенниците на мъжа ми - 10 годишни и всичко било ново. Е, не беше. Върнах си го по живо по здраво и заявих на мъжа ми, че ако трябва минаваме на боб и леща, но детето ми ще бъде облечено с нови дрешки, нова количка, ново креватче и т.н.
За номер 2 имам доста неща от каката останали, все пак винаги съм знаела, че ще имам второ дете и си ги пазех. Питала съм сестра ми, ако ги иска - давам й ги. Обаче на никой никога не бих си позволила да натрапвам вещи - имало било - еми хубаво де, ами то и от младините на нашите майки и баби има останали дрехи, ама никой не ги ползва, нали?
Ако нуждата го налага - да, ама някой да иска да се отърве и да ти носи използваните си неща, които вече не са му нужни, че и да ти придиря що да купуваш като има, ми се струва малко, как да кажа, грубичко и нетактично.
Много моля да ме извините за този ми пост. Темата ми е адски болна.  bouquet

# 110
  • offshore & overseas
Бобиш, чакай бре жена, а като дойде времето на милионите ежедневни "Каквооооо?" и "Защооооо?" направо ще ти иде да му извиеш вратлето.  Mr. Green
Особено пък като отговориш около 300 последователни пъти на един и същи въпрос и продължават да те питат... Joy

# 111
И аз наминавам за малко, да поздравя всички малчовци и техните майка за именни и рожденни дни.   bouquet
(няма да изброявам, защото се опасявам да не забравя някой).

За киселото мляко- досега не съм заквасвала и много благодаря на Star за линка. Мисля да започна да заменям АМ през деня поне.

el_P и Miss_Butterfly- разбирам мъжете ви. Аз нямам нищо против да оборудвам Йони с неща втора употреба. Смятам, че не е нужно да отделям пари за вещи и дрехи, които ще бъдат "израснати" много бързо. По- добре да пестим за по- нататък, защото тепърва ни чакат истинските разходи.  ooooh!

Днес заминаваме на гости за почивните дни и се чувствам щастлива Flutter

Приятно изкарване на всички, нека тези гадни болести ни забравят вече. Hug

# 112
  • София
Таня, все ще те питам кой гледа Андреа през деня и забравям  Whistling

Майка ми за сега е командирована в София и я гледа тя, че аз на други вяра нямам Simple Smile

# 113
  • София
Да се включа и аз малко по темата с новите умения на нашите бебчовци ("боц" и пр.). От вчера Ели извади ново двайсе - издава един цъкащ звук с уста, нещо подобно на онова почукване с език, което човек прави, за да имитира как бяга конче. (Ех, ама как го обясних само!  Crazy). Мине се не мине минута-две, и тя прави пльок/цък и гледа внимателно дали сме забелязали какво е направила.  Thinking

Вчера баща и като я чу  Shocked се плесна по челото и разправя: "Ох, тати, научи се да говориш като бушменче!" (Не знам дали се сещате, имаше едно супер забавно филмче "Боговете сигурно са полудели", там бушмените говореха с тоя готин цъкаш и припльокващ език).

Та така.... С българския език малката е доникъде, но чуждите вече ги чатка  hahaha

# 114
Абе, мами, тези каши на Hipp защо така се втечняват? Shocked
Има ли някаква закономерност - начин на бъркане, преседяване...? newsm78

Карли, браво на Ели! Heart Eyes
А, "Боговете сигурно са полудели" ми е сред любимите филми. Peace

# 115
  • София
Коте, за колко време се втечнява при теб?
Аз точно с тях храня повече от месец Калина и нямам оплаквания. Аз я приготвям така:
1/2 бурканче на Хип вода (около 50-60 мл.) загрявам в микровълновата 25 сек. Тя излиза гореща. Вътре слагам 1 супена лъжица с връх каша. Разбърквам енергично и наливам студено (стайна температура или от хладилник) плодово пюре.Около 30 мин изкарва не втечнена.
Това е близо 1/4 доза каша, но така или иначе половината си го изяждам аз... не съм успяла да го втечня  Rolling Eyes
Карли, браво на Ели! Mr. Green

# 116
Хелоу лейдис  Hug!

Първо да честитя на всички хубавите поводи, които пропуснах - РД, месечинки, ИД, зъбчета, ритане на топки, изправяне, самостоятелно заспиване и т.н и т.н. Да те живи и здрави, зло да ви забрави, само щастливи и радостни дни да ви очакват   bouquet!

Чета ви, мили момичета, всеки ден, но не ми остава време да пиша, т.к. нета е само вечер и си играем на "тука има, тука нема"!

Благодаря ви, че питате за Дейче-Змейче!
Вече е доста по-добре, дори и упоритите сАполи вече доста намаляха, надявам се да сме се преборили с вируси и бацили! И останалите оздравяхме... Деа няма зъби, а се кисели бая и си криви устичката, сякаш доста я дразни нещо... Започва да отказва да пие мляко от шише, освен когато е сънена, та днес и сутринта правих каша с кърма  feeding, добре, че я изяде цялата, че нямаше да преживея спокойно, ако трябваше да ФърлАм  Mr. Green... Прави опити да пълзи, засЯ не много успешни, все назад  newsm30, седи само с лекинка чужда помощ и тя е от партията на Диди, играчки не признава, дай й живи мутри и муцуни и е доволна  Twisted Evil . От няколко дни не ме оставя да излезна от стаята, пищи та се не трае...
Исках да поделя, че засега имаме две хранения с лъжичка - обед зеленчуци с АМ и следобед каша с кърма/АМ. Скоро май и сутрешното натам ще отиде... В резултат храненията намаляха на 6 и то щото все пак пие кърма към 4-5-т6 сутринта...

В анкетата гласувах с опция 22 часа, като обикновено е малко след това... Но ми се ще да заспива по-рано...Ще видим с промяна на времето, като започне да се стъмнява по-рано, дали няма да стане номера...

Иначе знаете, че на село е прекрасно, тихо и спокойно, като изключим че два-три дни вятъра си беше направо бурен, щом на два пъти ни събаря укрепената лятна шатра  Mr. Green...

Забравих да поздравя и новите мамчета - Гугчо и Вела ( Вела, аз не те помня от бременеенето, но то аз доста късно започнах да се вясвам редовно, иначе само четях  kaffeetrmker_2...). Добре дошли, момичета, тук е много приятно, спокойно и весело!

Ще спомена Сияна, тя е най-силната мама сред нас, справя се чудесно, дано Господ ви закриля и скоро Иренка да укрепне и ти спокойствие да видиш  Hug.

Исках и за столчетата да се обадя, в момента ползвам на Cangaroo, не съм очарована. С Константин ползвах от дървените, е няма по-практично и удобно нещо  thumbsup. Ползвахме го до откат и като високо и като ниско столче с масичка, даже в момента използвам масичката за фурната на терасата  Whistling....

Днес още не съм чела какви сте ги сътворили...Но по-късно, че сега няма да успея..

А, и Коте, огромно благодаря за темата и заглавието, ти явно си по-ненатоварена тези дни, Аресваш ми така  Peace!

Ника, то моето лице за т'ва е издрано, щото иначе нема ни Йедене ни пиЙене  hahaha...

Танче, прекрасна торта - коте  Mr. Green!

Та, момичета, с вас съм, но ме пожалете, не успЕвам да се включа овреме  Hug

# 117
Ехо  wavey  Прибрахме се от Бургас.  bowuu
Не очаквах, че толкова готино ще си изкараме. Даже и дразненето с нашите беше отегчително малко, да не повярваш  newsm78
Ходихме всеки ден на плаж, Лорката много се кефеше на водата, цапуркаше яко, от време на време си пееше във водата  hahaha и си извиваше докато пее ръчичката настрани - вживява се, един вид  Joy, хилене, абе бяхме и атракцията на плажа  Joy Направо се образува опашка от баби, които да ни питат колко е голямо това бебе, та го къпем в морето  Joy
Направихме си страхотен режим, нещо, което в София, признавам си без бой - не бях успяла толкова време да направя  Blush Следобяд вече спи по 2-3 часа  Shocked Голям кеф  Party
Видяхме се и с ralmin.
Много съм доволна  bowuu Чак ме е яд защо не отидох по-рано.
Аааа, пътувахме със самолет. Много добре се държа детето.
Айде целувки на всички и до после  Hug

# 118
Слънчи,
С кашата действам по рецепта - загрявам вода, сипвам кашата и бъркам. Първо става на барбуни, второ се втечнява след максимум 10 минути. Confused
Алекс яде бързо - за има-няма 10 минути е готов, та затова се зачудих защо се получава така. С Моника само Слънчо давах и не помня подобни екстри.
Иначе, днес я направих с кърма и добавих пюре от праскова - изяде си я като стой те гледай, но само от миризмата ми стана лошо. Sick
Неви,
Не че имам повече време, просто по-малко ми се работи. Grinning Все намирам с какво да се разсейвам... ooooh!
Браво за подробния отчет! Липсваш ни, да знаеш! Hug
Нагушкай Дейка-Змейка. Heart Eyes
Плами, welcome

# 119
  • София
Xcat, аз съм пробвала три каши на Хип: елда, ориз и млечна каша ябълки с овесени ядки "лека нощ". Нито една от тях не ми е ставала на бучки  newsm78 Сварявам водата, охлаждам я малко, до около 50-60 градуса и сипвам вътре каша, количество горе-долу според указанията на гърба. Първоначално консистенцията става много рядка, но след минутка става кремообразна. Втечняват се след около половин час. Никога няма бучки обаче ... Да не би твоята каша да е нещо дефектна?

С овесено-ябълковата каша обаче стана нещо супер странно - първоначално на Ели и понасяше добре, след около две седмииц обаче, след като се наядеше с нея и избиваха червени пъпчици по бузките, там, където се е омазвала с кашата докато е яла. Пъпчиците траеха десетина минути и изчезваха. Даже първоначално мислехме, че е от праха за пране по лигавничетата, но не бн - и без лигавниче като я хранех, пак така ставаше.

Общи условия

Активация на акаунт