Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 704
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Ами не, за капките в носа не я разреждам. Слагам му преди да тръгне за градина и преди лягане. Същото и с избърсването на очите. Като профилактика. В листовката пише, че микроорганизмите не развиват резистентност към сребърната вода. В общи линии го слагам през цялата зима. А иначе за разреждането - само при вътрешен прием - 1ч.л. в 20-30 гр. вода 3 пъти на ден за деца - това е от листовката.

# 631
Добро утро на всички.
alexova , как  е Мади днес.Ти успокои ли  се?
Момичета с какво покривате бебчетата вечер?Аз като го сложа да спи и се чудя с какво да го покрия.
nikolovi,успя ли да се свържеш с Нова?
Стиснати палци на smilianova,всичко да е наред и малката да е добре.

# 632
Привет,

Днес ще бъде хубав ден, Мади външно изглежда добре, нещо апетитът и не е като преди, но е нормално от хремата, която като я гледам почти я няма, но пък каката е с жълти сополки, и с гърлобол, та днес сме тричките вкъщи. Чакам Мади да напълни памперса, и ще видим дали ще се панирам отново или нещата са нормални. Стискайте палчета да не се повтаря случката от вчера.

А сребърната вода за какво точно се дава? 

# 633
  • София
Гледам тука се обсъжда среща на Младост, Дружба и района  Simple Smile - ако някой ще излиза в околността днес съм на линия след 13.00 часа (чакам една доставка преди това). Ако има желаещи, казвайте. Мястото е без значение, мога да дойда с кола.

# 634
Ние пак сме на гости на баба и дядо  Grinning до края на седмицата. Сега чакаме кака си да пристигне с влака и се започва една игра .... Много е хубаво тук като сме всички заедно.

Снощи завих Мати с дебело одеалце, защото тук става доста студено през нощта. И на пусната печка спахме даже. Намалих я по едно време, но като се станах да го храня и ми се видя малко хладничък, та пак я усилих.

На мен вчера ми дойде за втори път цикъла (отдъх) и то точно по план-график. Да видим нататък дали ще е пак толкова точен.

# 635
  • София
Добро Утро!

А сребърната вода за какво точно се дава? 
За всякакви инфекции в носа в гърлото, на листовката пише че става и забърсване и дизенфекция на подове и др. повърхности. Аз не разреждам за нослето а за гърлото взимам спрей  Peace

Есма
благодаря  Hug много си мила.

# 636
Привет набързо и от мен!

Ще използвам момента докато Крис спи да се приготвя и следобеда отиваме на разходка в морската градина. Всички желаещи да се присъединят са поканени! Hug Hug Hug

# 637
Привет,

цялото семейство сме с вирус - първо мъжът ми, после аз - от собствен опит мога да кажа, че е отвтарителен, днес голямата ми дъщеря, а сега и Рая киха. Вирусът е с много силна хрема, която за два дни става на жълто-зелен секрет, който не иска да излезе по никакъв начин, гърлобол и кашлица. Аз за момента съм на ниво кашлица, хремата беше ужасна, гърлоболът приличен. Т вдигнах само до 37,2. Дано поне Рая го изкара леко, залагам надежди на антителата в кърмата ми.

Някой беше питал как се чисти нос - да кажа и аз освен метода с физ. разтвор и помпа, който е за по-течен секрет - по твърдите неща изкарвам така - с измити ръце взимам малко парченце памук и го усуквам на принципа на правене на мартениците - въртя в една посока докато стане на връв с дебелина 2-3 мм, после усуквам през средата. После с това фитилче бъркам в ноздрата и въртя в посока на усукването. Детето понася много по-леко от помпата тази интервенция, а хубавото е, че гарантирано изкарва невероятни боклуци, дори да не се виждат, а само да ги чувате. Просто при усукването фитилчето приема форма на нещо като спирала, която при въртенето хваща всичко по пътя си. За да се усуква по-добре, може върху памучето да се пръсне малко физиологичен разтвор, аз ползвам Тетрисал.

# 638
Искам само да напомня на всички, които ще се включат в офертата ми от пощата да побързате, че утре следобед ще действам по въпроса Mr. Green

# 639
  • Обетованата земя
Привет и от мен!
Имам въпроси относно кърменето!
Реших да проверя Ивайло колко точно изяжда, защото от 3-4 дни, ако не е сънен яде, яде и като спре явно силната струйка кърма и се пуска от цицето и започва да се оглежда, зяпа наляво надясно, гледа ме в очите, захапва пак и пуска, играе си с цицето. Сега в един такъв момент го притеглих-беше изял само 90 грама. Тогава реших да му дам и другото цице,(по принцип му давам на едно ядене само от едната гърда) и тъй като от там струята е по-силна той пак яде доста, но не се пусна сам, докато аз не го махнах и го притеглих- изял общо 200 грама Rolling Eyes. Стана ми виновно че така го натъпках, но детето си изглежда доволно, не му е тежко, даже още можеше да яде.
Та въпросите ми са: 1. По колко грама кърма е нормално да изяждат бебетата на 3 месеца по принцип? Знам че на всяко ядене е различно, но все пак...
2. Вие как кърмите-на всяко ядене само от едната гърда или ги сменяте? И как разбирате , че детето се е наяло-само ли се пуска или вие го махате от гърдата?

# 640
Здравейте!!!
Цяла сутрин търся в нета костюми за джуджета или на дядо Коледа. Искам да купя на бебка и на баткото за Коледа, ама май е още много рано и не са ги пуснали. Някой ако е виждал, може да прати линка Hug.
За Вигантола - на нас ни казаха, че е само за зимните бебчета.
Смолянова- стискам палци всичко да е наред!  Heart Eyes

# 641
дзааак Grinning
следя ви, но нямам мн. време за писане...

сребърната вода - много я ползваме и не съм я разреждала никога Thinking
спим на отворено все още, просто се завиваме по-добре Mr. Green
на Смилянчето стискам палци за добро ЕЕГ fingerscrossed

...
Та въпросите ми са: 1. По колко грама кърма е нормално да изяждат бебетата на 3 месеца по принцип? Знам че на всяко ядене е различно, но все пак...
2. Вие как кърмите-на всяко ядене само от едната гърда или ги сменяте? И как разбирате , че детето се е наяло-само ли се пуска или вие го махате от гърдата?
...
1. щом е на кърма яде толкова колкото иска в момента. щом смяташ, че едната не му стига, като я изпразни предложи му и другата, той ако иска ще яде
2. аз кърмя от едната, защото другата е на "баткото". като се наяде, пуска или заспива...

...
Цяла сутрин търся в нета костюми за джуджета или на дядо Коледа. Искам да купя на бебка и на баткото за Коледа, ама май е още много рано и не са ги пуснали. Някой ако е виждал, може да прати линка Hug.
...
Фифи, http://clothes.shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=SANTA&_sacat=9063 … 286.c0.m270.l1313
сигурно има още много други...

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 11:44 от sophiepp

# 642
  • Обетованата земя
Мерси, Софи!
Въпросът е, че ако го бях оставила още щеше да изяде  Rolling Eyes И щеше да стане повече от 200 гр. Те даже бяха 210  Mr. Green Ама колкото иска толкова. Явно така от време на време вече ще предлагам и втората гърда, като виждам, че се разсейва.
Стиснати палчета и от мен за малката Ивана!  Praynig

# 643
...
Въпросът е, че ако го бях оставила още щеше да изяде  Rolling Eyes И щеше да стане повече от 200 гр. Те даже бяха 210  Mr. Green
...
а ако не го беше теглила, нямаше да знаеш, че са 210 Mr. Green Wink

# 644
Добър ден!
Аз да почерпя, че днес ставаме на четири месеца, а вщера правихме кръщене: Кръщенето мина супер, Митко поплака но малко. Имаме за подарък от леля страхотна кола с акумулаторна батерия, такава да се вози той. Засега обаче е паркиране в гаража още, че не може да сяда  Grinning
Понеже събрахме и пари, мисля да му купя столче за хранене. Обаче съм в пълно неведение какво точни ми трябва. Моля дайте малко съвети и предложения.
Иначе от вторник сме хремави. Водих го при лекарката няма нищо друго от хрема и леко червено гърло, но се мъчи горкото че тези секрети се стичат надолу и той си покашля от тях. Сега смятам да пробвам начина на Мартея за почистване, че с помпата много реве.
Искам да питам когато са хремави децата водите ли ги по разходки? Защото аз го извеждам, но тук за по полинин- един час, два-три пъти на ден. Притеснявам се обаче да отида днес до морската например, защото това означава четири-пет часа разходка и ме притеснява да не разболея повече  newsm78
Стискам палци за малката Ивана  Hug

Общи условия

Активация на акаунт