Любители на кучета-15

• 94 466
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ох, кучетата и морето сигурно са страшна гледка!  Hug

Ние за храната умишлено се спряхме на варианта с консервите и с гранулите, защото нямам нито време, нито желание всеки ден да готвя и за кучето  Wink Ние в нашата храна слагаме много подправки и сол, определено не е за животно, ще й направим стомахчето на нищо, каквато ни е нежна и без това... Нейната храна си е балансирана, а съм убедена, че в нея има повече месо, отколкото в човешките продукти  Wink А и като не знае какво ядем, се избягва и проблемът с просенето. Сега докато вечеряме, Джеси кротко си играе с играчките, изобщо не ни обръща внимание. Чак когато усети пуканките, тогава започва да хвърля по едно око към нас, но като види, че не й даваме, продължава да си играе.

Между другото, моята котка също е научена само на котешка храна. Сега можеш да оставиш на масата каквато и да е храна абсолютно спокойно, никога няма да си открадне нещо. Всъщност, тя изобщо не се качва на масата, възпитана е като куче  Mr. Green

galia69, горките  Cry Казаха ли ви точно какви гъбички имате? Има и още един вариант освен алергията към каишката - да имате проблем с аналните жлези, особено често е при по-малките породи. Погледнаха ли ги?

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 12:38 от desi_ivanova

# 31
Лелеле,момичетааа!Брат ми се га ми се обади.Разхождал Изис и тя се измушила от каишката.Като ми каза и направо изтръпнах цялата. SadДобре,че се е затичала направо към входа ни и е влезнала вътре.Не искам да си мисля какво щеше да стане,ако беше минала някоя кола и тя е пресичала улицата. Cry

# 32
привет
дъщеря ми много, ама много ни тормози по темата куче...
Искам да попитам как опазвате покъщината от разрафване - врати, дивани, такива по хм големи неща...
Сериозно май вече обсъждаме темата у дома, и още някоя добродушна и не много пакостлива порода има ли  Grinning
Иначе с интерес ще ви следя   bouquet

# 33
  • Враца
Нашият френски булдог, го взехме на 2 месеца. Сега е на 2 години и половина.
За този период е скъсал един пакет тоалетна хартия и е отмъкнал една моя шнола.
През останалото време си спи или си носи някакви си негови играчки.
С кабели , дистанционни, чехли и чужди вещи не си играе.
Ако аз му дам останалата част от тоалетна хартия, от тиксо или празна пластмасова бутилка, умира от кеф, но по принцип не пипа без разрешение,
а не сме го обучавали специално.
Моля , други притежатели на представителите от тази порода ,
да споделят техните юбимци така лис е държат ?

# 34
  • Плевен
Ами общо взето ,докато им растат зъбки или се сменят може доста неща да разпокъсат. Simple Smile Но ако е по малко животното може би по-малки ще са щетите.

# 35
  • София
Ние изпуснахме баш "гризаческия" период на Джеси, защото я взехме по-голяма - на 2 месеца и половина, но откакто е тук, не е гризнала абсолютно нищо, също си има играчки и се занимава само с тях. Обувки не е поглеждала изобщо, боклукът ни стои в един плик на земята - никакво внимание и също не сме я учили специално.

По принцип единият вариант е да накупите разнообразни играчки - от твърди кокалчета до меки плюшени, но не е лошо и да го забавлявате с тях, гризането най-често е от скука. Сега чакаме новите зъбки и сме се презастраховали - купихме си специална играчка - замразява се във фризера и им се дава, така ги болят по-малко венците. Другият вариант е да купите специални спрейове, но съм чувала, че не винаги помагат. Каквата и порода да решите да си вземете, гответе се за гризане - неизбежно е, просто зависи в каква степен  Laughing

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 16:26 от desi_ivanova

# 36
Аз мога да направя цял списък с нагризани неща  Mr. Green :
- Любимите ми чехлички безвъзвратно поеха пътя към кофата за боклук
- Домашни чухли -2 бр.
- Торба гипс
- Пакет с просо
- Любимата китайска роза на мама
- Пуловер
- Няколко надъвкани пижами
- Перваз на врата- 1 бр.
- Перваз на теракота - 3бр изтръгнат с все лепило.
 Joy

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 17:09 от pure_selina

# 37
  • София
- Домашни чухли -2 бр.
- Торба гипс
- Пакет с просо
- Пуловер
- Няколко надъвкани
- Перваз на врата- 1 бр.
 Joy

Joy hahaha

# 38
  • София
- Домашни чухли -2 бр.
- Торба гипс
- Пакет с просо
- Пуловер
- Няколко надъвкани
- Перваз на врата- 1 бр.
 Joy

Joy hahaha

Като каза "просо" - ние гледаме и птици, в тяхната храна има сушени плодове, които те изхвърлят от клетката, а Джеси ходи и ги събира. Скоро си правиха гнездо, та от останалата трева и Джеси си направи  Mr. Green Това е единственото, което "краде"  Laughing

# 39
  • Варна
Като каза "просо" - ние гледаме и птици, в тяхната храна има сушени плодове, които те изхвърлят от клетката, а Джеси ходи и ги събира. Скоро си правиха гнездо, та от останалата трева и Джеси си направи  Mr. Green Това е единственото, което "краде"  Laughing

Представям си тази малка Джеси как дебне под клетката за някоя тревичка. Напълно възможно, тя не е по-голяма от птичка....

И ние имаме списък с изгризани неща - първоначално свали всички первази на теракота в коридора. Прибирам се от работа и едно три килограмово кученце ме посреща с еднометрово парче перваз в устата, ведно с дюбелите.
След това метна краката на столовете и масата. Само перфорира любимите планинарски обувки на мъжа ми, маркови, от естествена кожа, сигурно петслойни. Сега са с дупка и не са изхвърлени, само защото на мъжа ми му е жал. Пък и му напомнят защо трябва да е строг с кучо   Mr. Green

Няма да продължавам, защото пораженията са много, повсеместни  и обикновено тежки. Само ще спомена виенската закачалка, която издирих от антикварите, защото ми беше мечта. Малко преди реставрация кучо и издъвка долната извита дъга...Сега си търся нова виенска закачалка. Ако знаете от къде мога да си купя - свиркайте.

Poker Face, не си взимай лабрадор....

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 18:42 от кали 08

# 40
Pokerface, почети в нета, има много инфо кои породи са по-подходящи за деца и кои не. Аз първоначално се бях спряла на бигъл, но почетох доста за тях, в крайна сметка взехме голдън ретривър. Ще ти кажа аз как си реших проблема с гризането. Когато е сама, Карина обитава 2 коридора и банята. Всички обувки са прибрани, в банята има достъп само до кофата за миене и до кърпите. Имам една издрана кърпа, но вече не я блазнят другите. Е, прежалих тапетите в коридора, но те така или иначе са за смяна. Laughing Шкафът за обувки също го опита, но и него съм го прежалила много преди появяването й. А когато сме вкъщи, тя влиза в хола и кухнята, до спалните не я допускам. Не че не влиза, но бързо-бързо излиза като й кажа. Та в хола няма нищо изгризано, дори ди ви ди-то, което е на земята почти, бива пренебрежително подминавано. Най-големият й зор е да лежи на дивана, с това най-трудно се борим. В кухнята също нямаме никакви щети, освен изгризан маркуч на миялната. Но вече и новият не е интересен. Най-интересното е, че не дъвче дрехите и други неща, само ги разнася.   animal037
Сега да се поФаля, нашата 'убавица спечелила подарък от играта на една марка кучешки храни.  4470 Чанта пълна с лакомства, та ще се облажи блондинката. Sunglasses

# 41
  • София

Сега да се поФаля, нашата 'убавица спечелила подарък от играта на една марка кучешки храни.  4470 Чанта пълна с лакомства, та ще се облажи блондинката. Sunglasses

Честито!!! Със здраве да си ги изяде! Коя игра спечелихте?

кали 08, точно така прави  Mr. Green - стои, дебне, след това хваща тревичката и си я влачи в къщичката, където я разкъсва злобно. А след това аз, за неин голям ужас, отивам и изтръсквам всичко от там Mr. Green

# 42
Леле, ще ми стигне ли цял ден да описвам щетите, причинени от малката ми глезеница...
desi_ivanova, направо може да се конкурираме за това.  Joy

1. Десните обувки на 17 чифта от колекцията ми;
2. Всички ъгли - изгризани;
3. Всички по-големи саксии - изкопани;
4. 2 мобилни телефона - изядени;
5. 1 килим - направен на дантели;
6. Всички врати - надрани;
7. Няколко възглавници - разпертошинени;
8. Десетки чорапа - извадени от коша за пране и надъвкани;
........
........
........

Истината е, че вината беше повече моя, от колкото нейна. Младо, енергично куче има нужда от повече свободно време от страна на стопанина, време, с което не винаги разполагах. До колкото знам пакостоте са патент на скучаещите любимци.

По отношение на породата - наистина има много такива, които биха отговорили на вашите изисквания, Poker Face. Зависи кой смята основно да се грижи за бъдещия любимец, колко време можете да му отделяте, имате ли опит отпреди, колко е голямо жилището ви, за да можете да предвидите нужното пространство (мин. 10 кв.м. по стандарт) и т.н. Знаете колко отговорно решение е вземането на куче. Чакаме новини от вас.  Peace

eldi, много се радвам, че белогвардейците толкова ти харесват.  Hug Имам много сайтове за азиатци, само кажи, пращам ти ги веднага на Л.С.

Snarky Chimpfanny, хайде изплюй камъчето - коя игра, каква храна? Снимка на победителката?!  Party

# 43
Ами ние обичаме да дъвчем само пластмасови бутилки! Laughing
Poker Face :Има много различни породи!Някои са много енергични,други обичат да си поспиват.Ето тук: http://www.kuchetata.com/cat_82.php има доста породи. Peace
Snarky Chimpfanny :Браво на Карина!  smile3501 Да си яде лакомствата с удоволствие!

# 44
майкоооуууу  Mr. Green
направо си го представям страшно  Crazy Mr. Green да бяхте и споменали за каква порода говорите  Blush

Poker Face :Има много различни породи!Някои са много енергични,други обичат да си поспиват.Ето тук: http://www.kuchetata.com/cat_82.php има доста породи. Peace
супер линк - мерси

Общи условия

Активация на акаунт