Любители на кучета-15

• 94 431
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, здравейте,  Simple Smile

Има ли някоя от вас от малките пинчерчета?  Blush Аз съм луд любител на ротвайлерите, имах една прекрасна Шира, която я няма вече  Cry, но не живеем в България и с прибирането през ваканциите една 50-килограмова прелест ще е проблем, така че се оглеждам за нещо мъничко. Имам и малко дете, което е кротко, няма да го тормози, но все пак - може ли някой да ми сподели впечатления за тези кученца? Напоследък много виждам тук, просто са като бижу  Simple Smile Но нищо не знам за характера и темперамента им - искам да слушкат, да не се прекалено истерични и шумни. Мъжът ми харесва йоркширските териерчета (пак от най-малките), и за тях бих се радвала на мнения. Благодаря ви предварително  Hug

# 91
  • софия
Здравейте,

бих искала да ви се представим и да се включим във вашата група  Laughing Laughing
Това е Ерин 
На 5 месеца...френски булдог, подарък е от мъжа ми за РД  Laughing
Голяма пакостница...започнахме да се учим на команди. Малко е страхлива и когато сме на вън е доста агресивна към непознати хора, но се надявам скоро да го преодолее...
Яде мноого  Laughing Laughing, но гледам да избягвам `човешка храна`. Давам и само гранули.

Радвам се, че има такава тема ... ще се включвам редовно в нея

# 92
  • Cофия
Нашият френски булдог, го взехме на 2 месеца. Сега е на 2 години и половина.
За този период е скъсал един пакет тоалетна хартия и е отмъкнал една моя шнола.
През останалото време си спи или си носи някакви си негови играчки.
С кабели , дистанционни, чехли и чужди вещи не си играе.
Ако аз му дам останалата част от тоалетна хартия, от тиксо или празна пластмасова бутилка, умира от кеф, но по принцип не пипа без разрешение,
а не сме го обучавали специално.
Моля , други притежатели на представителите от тази порода ,
да споделят техните юбимци така лис е държат ?

Веднага споделям - Моя Френчи и на  годинка и 10 дни
Когато го взех беше на 50 дни. Нахапа дръжката на един скрин и тогава имахме "разговор" на високо ниво. От тогава нищо не е изял или нахапал Peace Беше се научил да вади миди и рапанчета от саксиите (майка ми си декорира цветята с тях  Mr. Green) и победоносно ги носеше на леглото да ги гризе - но спря. В общи линии е ужасно кротък и спокоен.... не лае, не прави поразии... но хърка безумно  Laughing

И добре дошла на ЕРИН   Heart Eyes

# 93
  • София
Момичета, здравейте,  Simple Smile

Има ли някоя от вас от малките пинчерчета?  Blush Аз съм луд любител на ротвайлерите, имах една прекрасна Шира, която я няма вече  Cry, но не живеем в България и с прибирането през ваканциите една 50-килограмова прелест ще е проблем, така че се оглеждам за нещо мъничко. Имам и малко дете, което е кротко, няма да го тормози, но все пак - може ли някой да ми сподели впечатления за тези кученца? Напоследък много виждам тук, просто са като бижу  Simple Smile Но нищо не знам за характера и темперамента им - искам да слушкат, да не се прекалено истерични и шумни. Мъжът ми харесва йоркширските териерчета (пак от най-малките), и за тях бих се радвала на мнения. Благодаря ви предварително  Hug

Ние сме от почти най-малките, в зряла възраст ще тежим 1200 грама. Какво да ти кажа - то си е до кученце. Нашето е много спокойно, не лае без причина (да не кажа, че изобщо мълчи, обажда се само когато се прибира съпругът ми или силно се изплаши от нещо), цял ден стои сама, не прави никакви бели, играе си също сама, не капризничи за храната, спи сама през нощта (няма влизане в спалнята и катерене по леглото), добре понася пътувания, слуша много (защото няма избор, при нас дисциплината е желязна  Mr. Green). Но мисля, че просто имаме късмет, защото съм чувала за доста истерични екземпляри. Сега ще ти напиша и минусите - боледуват, възпаляват анални жлези (нашите вече са махнати), често имат проблеми с кожата, настиват (през зимата ходят облечени и обути), някой път не сменят сами зъбите и им ги вадят с упойка, за друго не се сещам в момента. Имат един огромен плюс обаче - не се извеждат, това е огромно облегчение през зимата. Ние излизаме веднъж в седмицата, и то само когато има слънце, иначе си вършим работата вкъщи. Страшно е в началото - идват много малки - около 400 грама и са много нежни, много трябва да ги пазиш - да не ги настъпиш, да не ги ритнеш (а те постоянно ти се завират в краката), да не ги затиснеш с вратата, да не се разболеят. Но това минава като станат на 4 месеца. Ако имаш други въпроси - пиши  Hug

Ето такава дойде (тук е "голяма" - 2,5 месеца) такава е сега

A6, честита среща, страхотна сестричка!  Hug

Жени_К, добре дошли с малката красавица!  Hug

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 14:07 от desi_ivanova

# 94
  • Враца
Добре дошла , Ерин!

RS дай да видим твоят хубавец!   bouquet

# 95
  • Cофия
Добре дошла , Ерин!

RS дай да видим твоят хубавец!   bouquet

Има го в колажите на първата страница, но ето го отново

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs605.snc4/58585_146 … 395_4785075_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs196.snc4/38140_140 … 840_3237295_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs617.snc3/32472_138 … 382_4916410_n.jpg - дебилния поглед ми е любим  Mr. Green

# 96
  • Враца
ахахах искам да го гушкааааам  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

ето го моят пак :

http://www.facebook.com/album.php?aid=10324&id=100000096825085

# 97
Блонди, куч къде ще се гледа? Имай предвид, че таксите, особено за пътуване със самолет са майка си и баща си.
Дребосъците пинчери, йоркита и чихуа-хуа са ми много сладки, но ... са ми много но-тата  Rolling Eyes
- твърде нисък праг на възбудимост;
- твърде нисък праг на болка - дори имунизацията може да се превърне в травмиращо събитие;
- много ниска физическа издържливост - не държат на натоварване. Ама никакво;
- хиперкативност;
- чупливи са. Всичко с височина повече от 40 см създава реални предпоставки за травми, особено при подрастващите;
- зиморничави и податливи на настинки и болести;
- твърде склонни към капризничене на храна;
- по-... специфични за обучение;
- треперенето не мога да го преживея;
- тегло от средно 1000-1400 грама при възрастен екземпляр ме докарва до истерия. Имам чувството, че ще го убия дори в опит да го погаля;
- специално за йоркито - иска много, ама много подръжка на козината, което не е и никак евтино.

(- не бих обличала куче в дрешки, не бих слагала никакви други унизителни аксесоари;
- нито бих слагала нашийници с камъчета, буквички и кожички;
- не бих носила куче в чанта;
- не бих му лакирала ноктите (американците са такива идиоти!)
- трудни са ми за какъвто и да е вид манипулации)

Искрено те поздравявам, че предварително се интересуваш не само от външния вид, но и от темперамена на породите, които си споменала. Търси порода, която отговаря на навиците и изискванията на семействот - колко време може да му отд3еляте за грижи, лекари, разходки, хигиенни манипулации - грууминг, къпане ...

(Ай ся за пореден път)
Не купувай куче от зоомагазин, борса, посредник или друго!
Успех в избора!

# 98
  • София
- тегло от средно 1000-1400 грама при възрастен екземпляр ме докарва до истерия. Имам чувството, че ще го убия дори в опит да го погаля;

hahaha hahaha hahaha

В началото наистина има такова чувство, ама след това свикваш и дори се осмеляваш да го удариш с вестник по дупето  hahaha

Колкото до дрешките - зимата няма как без тях, иначе мръзнат, иначе за изгъзиците и аз съм против  Hug
Сега като написа за треперенето - Джескин не трепери по принцип, само когато е много студено, ама тогава и аз треперя, камо ли тя

Да ви се похваля - явно успяхме да изкъртим двете долни кучешки зъбчета, защото сега са ни пораснали едни мънички новички

# 99
Здравейте!
Да се запиша и аз в темата.
От две седмици сме „семейство” на немски мини шпиц. Казва се Арчи и е на два месеца.
Засега нямаме проблеми с него, единствено не знам как да се справя с миризмата / все още пишка навсякъде/ - имам чувството, че се е пропила в теракота.
Учим го да ходи в банята, но все още сме в начална фаза.
Съвети приемам всякакви. / За първи път се грижа за куче/
Хубава вечер.

# 100
  • Cофия
ахахах искам да го гушкааааам  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

ето го моят пак :

http://www.facebook.com/album.php?aid=10324&id=100000096825085

Страхотен  Heart Eyes
Ще ви добавя във фасебок Peace
А колоко кг е дзвери?

# 101
  • Cофия
Здравейте!
От две седмици сме „семейство” на немски мини шпиц. Казва се Арчи и е на два месеца.
Засега нямаме проблеми с него, единствено не знам как да се справя с миризмата / все още пишка навсякъде/ - имам чувството, че се е пропила в теракота.
Хубава вечер.

Поразгледай форума на Дог.бг
Има доста инфо  Peace

# 102
  • София
Здравейте!
Хубава вечер.

Добре дошли  Hug И пусни снимки да видим хубавеца  Wink

За съжаление, ще трябва да стиснете зъби, някъде до към 3-ия месец не могат да си контролират пикочния мехур, затова ще събирате локвички из цялата къща, след това нещата ще се нормализират  Simple Smile Аз няколко пъти писах, че много ефикасно е след като забършеш локвичката, да минеш мястото с парче лимон или вода с малко оцет вътре - и двете неща попиват миризмите, избягвай препаратите, особено на основата на белината, защото тя се разпада до пикочна киселина и само ще го предизвикате да върши работата навсякъде. Иначе ние се научихме на памперс/човешка пелена - с много дебнене, тичане и похвали. Стана сравнително бързо - за 4-5 дена, с акането изгубихме малко повече време, но сега всичко е ОК. Ако те интересува още нещо - пиши, с радост ще помогнем  Hug

# 103
Здравейте!
Хубава вечер.

Добре дошли  Hug И пусни снимки да видим хубавеца  Wink

За съжаление, ще трябва да стиснете зъби, някъде до към 3-ия месец не могат да си контролират пикочния мехур, затова ще събирате локвички из цялата къща, след това нещата ще се нормализират  Simple Smile Аз няколко пъти писах, че много ефикасно е след като забършеш локвичката, да минеш мястото с парче лимон или вода с малко оцет вътре - и двете неща попиват миризмите, избягвай препаратите, особено на основата на белината, защото тя се разпада до пикочна киселина и само ще го предизвикате да върши работата навсякъде. Иначе ние се научихме на памперс/човешка пелена - с много дебнене, тичане и похвали. Стана сравнително бързо - за 4-5 дена, с акането изгубихме малко повече време, но сега всичко е ОК. Ако те интересува още нещо - пиши, с радост ще помогнем  Hug

Браво на Деси. Ние явно някъде бъркаме, защото Карина уж си върши нещата на памперса, ама понякога е около него, и понякога пак имаме попадение, в същото помещение, но не на памперса. hahaha
За миризмата незнам, мия и с вода с оцет, ама пак мирише. Да се надяваме, че ще се измирише като се научи да ходи само навън. Ако се научи де..... Praynig

# 104
  • Враца
Страхотен  Heart Eyes
Ще ви добавя във фасебок Peace
А колоко кг е дзвери?

Още нямам покана за приятелство!  Peace

Дзвери тежи 13 кг. И е много лаком.
Май е малко едричък ..  newsm78

Но си нямаме дама .. Тук във Враца почти няма булдочета.
Аз лично познавам само едно, но то е момче. Черно.

Ние си имахме дама, Тайра , бяла като него.
Но се разболя и умря ..  Sad  Cry

Сега щях да си имам сумати булдочета с тъпи муцунки и "виновен" поглед!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт