Любители на кучета-15

• 94 448
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Snarky Chimpfanny, тук цари ред и дисциплина. Още не се е родило животно, което да ми се опъне  Simple Smile

# 106
  Ние също свикнахме бързо да пишкаме на памперса , при нас като чели помогнаха капките върху памперса ... разбирането и прочита на "Черноморски фар" ... много умно стана "детето"  bowuu

# 107
Деси, Аркана, много ви благодаря  Hug В къща с двор ще сме до няколко месеца. Освен това имаме и говорящ папагал жако. И рибки  Crazy Малкият иска котка, аз куче, мъжът ми - спокойствие  Laughing Ще го мислим  Thinking

# 108
  Ние също свикнахме бързо да пишкаме на памперса , при нас като чели помогнаха капките върху памперса ... разбирането и прочита на "Черноморски фар" ... много умно стана "детето"  bowuu
Моля ви, успокойте ме. Карина е на почти 5 месеца и още има фалове извън памперса. А на сутрешната разходка само се изпишка навън, голямата работа я свърши вкъщи заедно с още няколко малки. Сега я храня преди разходка, но докато аз се оправя, тя се е наяла и вече е свършила работата. А ако я храня след разходка, тогава пък има купчинки цял ден. Иначе навън като свърши нещо, много хваля, давам лакомства. Вкъщи пък се карам, ако не е на памперса. Но надежда няма. Sad

# 109
Стига де , тя е мъничка още..)
И Бела беше така, но бързо свикна...Отне около месец и половина. Но- всеки път навън - лакомство и похвала. И след това храненето. После й се скарваш ако има фал и пак извеждаш, даваш лакомство и тн.
Бела откъм 6 м почти няма издънки, даже вече я оставям сама с часове в къщи да се разхожда спокойно - и нищо..нито бели, нито гризане накаквото и да било.. Heart Eyes

Да ви питам - вие, с по-големите кучета, купувате ли им от някъде по-евтино големите количества храна?

# 110
  • Враца
Хахахха, Фрейчо го има в колажитеее  newsm68 newsm44

# 111
  • Варна
Стига де , тя е мъничка още..)

Да ви питам - вие, с по-големите кучета, купувате ли им от някъде по-евтино големите количества храна?

Подкрепям за Кари, изчакай да стане на 6 месеца и да си изживее детството. Само да вмъкна, не е добре да я храниш преди разходка. Особено  големите породи кучета са застрашени от "превъртане" на стомаха. Храна и вода винаги след разходка.

А за големите количества храна, тъй като нашия кучи все още е глезен и яде от квалитетни марки, които са редпективно доста скъни, купуваме на чувал и се пазарим с вета за отстъпка.

# 112
arcana това ме накара да се захиля на глас - "Имам чувството, че ще го убия дори в опит да го погаля" hahaha Joy. Аз лично много ги харесвам, но имаме едни познати с чихуахуа...е няма истерия като неговата. Не го поглеждаме дори, то дига джабъл постоянно, пък и хапе вълкодава  Mr. Green. На всичко отгоре си е избрало жената в семейството за любимка и хапе и преследва всички останали от семейството. Иначе като се гушне при нея и изпадам в умиление, ужасно е сладка.
RS, ние с теб май сме съседки, но явно ходим на различни площадки Wink
Snarky Chimpfanny , според мен вече на възраст да се опитваш да изградиш трайни навици. Трябва да се караш в къщи, но важното е кога го правиш - като е свършила белята или като се прибереш, няма голяма полза. Предишното ми куче като направи 5 месеца и малко си взех една седмица отпуска, за да го дебна. Щом го видя да се върти и души го грабвах и навън. Фокс го взехме на 6 месеца, гледан на двор и мислех, че ще имаме големи проблеми. Мъжът ми тогава пое вахтата и имахме само няколко издънки. Но схемата беше същата, няколко пъти навън и ходиш като пъдар след него да го дебнеш.Номера е да му се скараш точно в момента, в който го прави и веднага да го изведеш или показваш мястото където искаш да го прави. И естествено щом го направи на определено място награди и поощрение, но пак на момента. Знам, че хич не е приятно и понякога нямаме време и нерви. Но, ако и след месец-два все още продължава ще трябва да отделиш известно време. Hug

Аз вчера отнесох едно захапване на площадката в опит да спася Фокс. Не е сериозно и не беше засочено към мен. Обаче си поговорихме на високо равнище със стопанката. Докато аз разтървавах кучетата и се опитвах за блокирам нейното(а то налиташе да хапе Фокс в ръцете ми), тя  викаше НЕ и стоеше отстрани. Добре че беше едно момче да хване нейното, та се разминахме само със синка на мойта ръка и одрасване по корема и крака на Фокс. Вчера същия е разпрал ухото на бигъла, аман от хора, който са си оставили кучетата на самотек. Същото редовно го извежда 10г. й син и го влачи по като бръмбар сламка. Сериозно обмислям да излизам въоръжена с некое дЪрво.

# 113
купуваме на чувал и се пазарим с вета за отстъпка.

Това ли е начинът?

# 114
  • Варна

Това ли е начинът?

Така постигам цена под 8 лева за килограм качествена гранула . Иначе насипна е доста по-скъпа.

рредактирах се, за да не звуча като реклама Wink

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 14:09 от кали 08

# 115
  • София
Snarky Chimpfanny,  на мен ми се струва, че вече сте прекалено големи, за да продължавате да правите бели. Няма такова понятие като "детство до 6 месеца". Още на 4 месеца се е научила да стиска, така че няма причина да прави толкова бели вкъщи, още повече, че е куче, което се извежда. Вярно, съдя по Джеси, давам си сметка, че всяко куче е различно, но пишкането го овладяхме за 3 дни с много дебнене (беше на 3 и половина), акането ми отне малко повече време, но доколкото помня, към 4 месеца вече нямахме никакви проблеми. На 4 месеца вече можеше да стиска по 6-8 часа, сега ги докарва до 10 часа, съвсем скоро се наложи да стои сама 14 часа и не се изпишка през това време.

Може би е по-добре като станеш, веднага да хванеш каишката и да излезете - без да се къпеш, оправяш, храниш и т.н. Важното е да я изкараш преди да се усети, че може да клекне и да направи белята. Предполагам, че тя първите минути ти се радва, а след това кляка да пишка. Е, докато се радва - излезте. Вечерта същата работа - влизаш, хвърляш чантите, хващаш кучето и излизате, преди да се усети.
В интерес на истината, след като Джеси се научи на памперса, въпреки това всяка сутрин я водих при него и я чаках да се натутка и да пишка (това е нашата сутрешна разходка - от коридора до памперса в кухнята  Mr. Green). Сега е свикнала дотолкова, че в момента, в който се появя, първо тича при памперса да си свърши работата.

Блонди, след като ще бъдете в къща с двор, може да вземете и нещо по-едричко - и грижите са по-малко, и на детето ще му е много по-интересно, защото с тези малки кучета няма как да си играе, а и децата по принцип искат по-големи кучета (поне съдя по себе си като малка).

flambe, по-добре се въоръжи с някакви лакомства - по-добре това куче да ви познава и да ви се подмазва, отколкото да напада.  Hug

# 116
Здравейте момичета,
отдавна не съм писала,но ви следя редовно.Страхотни нови попълнения  HugЧестито на всички рожеднници.
Ето една скорошна снимка и от нас и от нас  Hug

# 117
Това ли е начинът?
Така постигам цена под 8 лева за килограм качествена гранула - Роял Канин. Иначе насипна е доста по-скъпа.

От къде пазарите така и не разбрах?  Rolling Eyes Къде във Варна може да се намеря храна Роял Канин по-евтина?

# 118
Това ли е начинът?
Така постигам цена под 8 лева за килограм качествена гранула - Роял Канин. Иначе насипна е доста по-скъпа.

От къде пазарите така и не разбрах?  Rolling Eyes Къде във Варна може да се намеря храна Роял Канин по-евтина?

Последно взех за 10.50 -1 кг в пакет от магазин до фонтанчето на червения площад.

# 119
mmmshushy, съжалявам да чуя, че иматее проблем. Мислех, че е като при хората и с операция (като малките момченца) нещата ще си дойдат по местата.  Hug
flambe, съжалявам за инцидента, дано не се повтаря.
магарчо, може и от склад да си купуваш чувал храна. Пак идва по-евтино и е вариант ако не ти се отдава пазарлъка.
Момичета, страхотни са ви кучетата, толкова много нови снимки сте пуснали и много забавни.
Павароти се научи да пишка където трябва много бързо, нооо винаги има едно "но", много е важно "да не му накривиш шапката", че бързо ще отмъсти където хич не му е мястото.
Освен това (Блонди, това е за теб!) той е буен, глезен, лае страшно много, повръща и не се храни, когато мъжа ми е в командировка, не понася да седи и час сам и иска ужасно много внимание. Спи само гушнат. Мен ако питаш вземи си Лабрадор или Йорки. те много обичат децата и страшно си падат по игрите. Пинчерите са малко своенравни и по мои наблюдения властни кучета.
Деска, просто се възхищавам на поведението на Джес, което вероятно е предимно ваша заслуга. Аз обаче друг подобно възпитан екземпляр от породата не познавам. Heart Eyes
Ние сме добре, Маги имаше рожден ден вчера, а утре с нея и Павароти заминавам на дъъъълга, двуседмична почивка.
Приятен ден на вас и четириногите ви другарчета.

Общи условия

Активация на акаунт