АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 39 009
  • 814
  •   1
Отговори
# 420
А има ли някой, който НЕ дава вигантол? Педиатърката ни каза засега да не взимаме витамин Д newsm78
Ние вчера бяхме на консултация, нищо не ни казаха за вит Д

# 421
А има ли някой, който НЕ дава вигантол? Педиатърката ни каза засега да не взимаме витамин Д newsm78
[/quot

Ама за какво е тоз вигантол....вит.Д ли?Аз давам на бебка всяка сутрин по една капка ДЕАВИТ,педиатара ни го изписа още на 21 ден.....

# 422
Sorry...Малко съм русичка и немога да се оправя още с тез "отговори" или "цитат" newsm78

# 423
  • София
  Само да спомена за Деавита, че е с по-голяма концентрация малко лаишки го обяснявам от вигантола

Цитат
Деавит съдържа 1000 единици вит.Д2 - а във Вигантола са 600 Д3.

# 424
Aila, преди това вече четиридневно обилно повръщане/днес същото се повтори в 11.00 часа/ се хранехме горе долу на 3 часа. Бебчо по толкова спинка, а сме имали и няколко пъти по 4 часа сън. След като се наспи няй-вероятно се нагълтва лакомо. Кърмя само от едната гърда на хранене. Но от вчера сме някак неспокойни - няма го тричасовия сън, дремне малко после иска на гърда и от там дръпне малко и после пак се унася и това се повтаря. Интервалите са дори по-малки от 2 часа.
Абсурдно е днес след поредното повръщане се обадих на педиатърката му и тя ме посъветва по телефона като начало да му повдигна матрачето откъм главичката с 30-40 градуса Rolling Eyes това според нея било нормално при бебешоците и ако това не помогнело щяла да ми даде съвети на 29.09 когато ни е следващия преглед.  Shocked
Aila според теб дали не е нужно да минем отново на изцеждане докато се нормализират нещата или просто да му давам да суче по-начесто, както си ме посъветвала, но трябва ли в такъв случай да го отдръпвам по-рано от гърдата?

# 425
Нашата докторка каза, че няма проблем да се взима Вигантол-а. Говорих и с мой приятел, който има аптека и той каза същото и каза, че не е проблем със самото лекарство. И според двамата няма от какво да се притеснявам... Незнам, аз мисля да й го давам.... То ако беше нещо с лекарството щеше да е изтеглено веднага от всички аптеки, така си мисля... незнам, дано да не греша.

# 426
  • София
Момичета, понеже не знам колко от вас четат останалите теми във форума,искам да публикувам една информация тук:

Изтеглят се от аптечната мрежа всички опаковки вигантол, поради установено взаимодествие с втора степен на риск между гумения аспиратор и лекарственото вещество!Могат да се върнат в аптеките.
Изтеглят се с партиди с последни цифри:

452
129
701
603
801
802
102
и партиди
6557202
6565202.
Ние сме с партида 452, още не ми е ясно какви са рисковете и последиците, да ги ****

И ние сме с партида 452,но не мога да разбера, как точно си взаимодейства гумения накрайник и лекарството,те изобщо не са в досек newsm78. Отивам да търся темата.
Намерих я.Пише ,че проблема е в капкомера и пожело да пропуска въздух и да се окисли лекарството.Предполагам това е заради съхранението на лекарството.Нали като го отворим да го ползваме пак влиза въздух newsm78.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 14:04 от misleto

# 427
Здравейте отново!
Вчера в един сайт за майки прочетох една много интересна статия относно кърменето. Та там пишеше, че природата така е създадена, че не е нужно това досадно изцеждане, на което ни учат още в родилното, защото обикновенно се  постига хиперлактация. Та именно това се случи и с мен докато бях там, защото сестрите държаха да с еизцеждаме до последната капка. Впоследствие нощницата ми направо беше подгизнала отпред. Сега след като прочетох тази статия, спрях да се изцеждам с изключение през нощта, когато бебокът спи и гърдите наистина ме заболяват. Но през останалото време забелязах, че бебчо си се нахранва и вече се сбогувах с подгизването на дрехите.

# 428
  • София
Здравейте отново!
Вчера в един сайт за майки прочетох една много интересна статия относно кърменето. Та там пишеше, че природата така е създадена, че не е нужно това досадно изцеждане, на което ни учат още в родилното, защото обикновенно се  постига хиперлактация. Та именно това се случи и с мен докато бях там, защото сестрите държаха да с еизцеждаме до последната капка. Впоследствие нощницата ми направо беше подгизнала отпред. Сега след като прочетох тази статия, спрях да се изцеждам с изключение през нощта, когато бебокът спи и гърдите наистина ме заболяват. Но през останалото време забелязах, че бебчо си се нахранва и вече се сбогувах с подгизването на дрехите.

Това често сме го коментирали и наистина е така, изцеждане има нужда само в редки случай. Ето и още една статия по въпроса - Изцеждане на кърмата, кога е необходимо това?

# 429
Мами,един въпрос набързичко - искам да започвам пак с аеробиката и фитнеса,а ми казаха,че след секцио трябва да се изчака повече време - някой има ли идея колко време трябва да се "пазя",че не мога да се понасям вече с тези
+ мноооого кг  Grinning

# 430
  • София
Сега се връщам от консултация при педиатърката и докато бях при нея влезе нейна колежка и й каза за Вигантола, че го изтеглят от аптеките. Тя веднага ми написа нова рецепта за Деавит, ама не знае, че аз и Вигантол не съм давала и слава богу. При това хубаво слънце навън, защо трябва да даваме изкуствени неща.

# 431
  • София
Ох да ви се оплача...
Днес ходихме при педито да го види 1. защо не ака 2. да каже защо повръща след всяко ядене а напоследък дори на фонтан и 3. да погледне пъпчето. Като отидохме при нея младежа вече се беше изакал, което малко ме поуспокои, но тъй като не беше акал от неделя очаквах доста по-наакан памперс, но и този ме задоволи. Пъпчето докторката каза че е нормално и че добре съм го залепила, той мускула после свиквал и си се свивал сам. Обаче...тъпото повръщане, казах и че връща след всяко ядене и то доста, а от няколко дни плюе фонтани след ядене. Тя отначало ми вика да съм надигнела дюшечето, ама той нашия спи на възглавница освен това дори когато е в шезлонга и е леко надигнат пак повръща. Тя взе да му опипва корема и напипа НЕЩО в червата и каза задължително до ден два да идем на детски гастроентеролог. Това нещо само като го натисна и той изригна, колкото пъти го натискаше плюеше фонтани с вода. Каза че при момченцата понякога се образувало някакво и аз не разбрах какво (нещо като удебеление на тъканнта на червата), което ако било физиологично си минавало само след време, но ако е органично трябва да се премахне оперативно  Shocked.
И така отиваме ние в детската поликлиника при доц. Ковачева, обаче доцентката била влязла в болница и не се знаело докога ще е в болничен. Има една друга детска гастроентероложка Янева, която обаче и тя си има стотици пациенти а сега е поела и тези на Ковачева, ходих да се моля днес да ни приеме, но пред кабинета имаше още 40 деца а тя работи до 2ч (то беше вече 12.30). Сестрата обаче ми подшушна да отида в Токуда. Дигаме се и отиваме в Токуда - намирам педиатрията и там ми казват че за детския гастроентеролог по ЗК има часове чак за 28.10 а на часно да съм се обадела на 27.09 защото тогава илзлизал графика за октомври. Иначе при докторката било само със записан час и тя си тръгвала в 5ч и макар да сме спешен случай не можела да ни приеме. Втора черна точка за Токуда.
И такаааа... оказва се какво че в цяла София има само 3 детски гастроентероложки, от които едната е в болничен, другите претрупани от работа. Ами ако беше мегаспешен случай? Ами ако вземе някоя от тея да се гътне? Какво - София остава без такъв специалист? Срамота!!!! Обадихме се на свеки в Кюстендил. Тя каза че от Кюстендил, Дупница и Благоевград всичките такива случаи ги пращат при доцентката ....
Сега мъжо отиде пак да се моли за час при Янева за другата седмица.
Междувременно педи каза да не му давам да суче толкова много, понеже явно преяжда и след всяко хранене да давам Фризовом 20-30мл(той е противповръщане).
Абе лудница ви казвам. Не стига всичко това ами и баща ми от вчера е без работа, та и него да мисля. А преди няколко дена мъжо ми спомена че докато съм била в Шейново за задържане, дядо ми починал (аз това го разбрах случайно след 1 месец) и от една запалена свещ майка ми направила пожар в спалнята. И са правили някакъв скорострелен ремонт за да не  разбера. А и освен това една приятелка на майка ми ми беше правила подарък от Испания, голям кашон 6кг, който сестра ми взела от пощата и и разбили колата и го откраднали.
Казвам ви много ми идва, нямам нерви вече. Почвам да си мисля че някой ни завидя и е урочасал нашето семейство. То бива бива, ама нашата взе да става като в Листопад - все гадости да ни се случват.
Ох оплаках се ... иначе днес малчо е добре сравнително спокоен, не като вчера, дано и следобеда да е така.

П.П И нашия Вигантол е от 452 серията, но педи каза като е слънчево навън че няма смисъл да му давам а и аз все забравям честно казано, досега само ведндъж съм му давала

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 15:06 от adelina_bg

# 432
Здравейте на всички в този хубав септемврийски ден!Ади,мила,напълно те разбирам за тревогите,и аз много често съм си мислила дали не сме урочасани след всички тези лоши неща,през които преминахме...Стискам силно палци на теб и Алекс! Hug
Aila,мила,ако може да те питам нещо или другите консултанти,разбира се.Снощи ми дойде цикъла и имам чувството,че малкия не се наяжда вече така добре,като че ли кърмата ми е намаляла...Прави много странни интервали между храненията-веднъж на 3,4 часа,но може да поиска и след 1,5 часа.Иначе си ака,но дали вкусът на млякото е друг?Така се надявах да не ми идва още,супер ми беше без гадните превръзки,но уви....Да правя ли нещо по-специално да увелича кърмата или само изцеждане ще е достатъчно?Предварително благодаря за отговорите!

# 433
  • София
Здравейте на всички в този хубав септемврийски ден!Ади,мила,напълно те разбирам за тревогите,и аз много често съм си мислила дали не сме урочасани след всички тези лоши неща,през които преминахме...Стискам силно палци на теб и Алекс! Hug
Aila,мила,ако може да те питам нещо или другите консултанти,разбира се.Снощи ми дойде цикъла и имам чувството,че малкия не се наяжда вече така добре,като че ли кърмата ми е намаляла...Прави много странни интервали между храненията-веднъж на 3,4 часа,но може да поиска и след 1,5 часа.Иначе си ака,но дали вкусът на млякото е друг?Така се надявах да не ми идва още,супер ми беше без гадните превръзки,но уви....Да правя ли нещо по-специално да увелича кърмата или само изцеждане ще е достатъчно?Предварително благодаря за отговорите!
  Да обсъждали сме го, възстановяването на цикъла оказва известно влияние понякога. А именно може да има временно намаляване на количеството кърма преди и по време на цикъла, както и лека промяна на вкуса. Съответно бебето може да се дърпа или пък да иска да суче по-често. Хубавото е че след приключването на цикъла нещата се нормализират. По-честото кърмене обикновенно е напълно достатъчно в тези дни, в кърмаческия имаше и една анкета и опит за приемане на добавки през това време от майката, коета намаляваше тези ефекти. Мога да потърся ако се интересуваш.
   Мисля че Елсе някъде го беше обяснявала и описвала по подробно.
Цитат на Елсе
Цитат
Цитат на: tzuntzurka в Събота, 04 Септември 2010, 00:12
Да попитам консултантите ни по кърмене: Намалява ли действително кърмата по време на цикъл?Цикълът влияе ли на кърмата занапред? Как влияе цикълът на състава на кърмата и съответно на бебчо?

tzuntzurka, кърменето както и месечния цикъл се определят от действието и взаимодействието на хормони. При някои майки появата на менструацията би могла да доведе до намаляване количеството на кърмата. Изследванията са установили промяна в нива на калия и натрия в състава на кърмата, което променя вкуса й. При бебето това би могло да доведе до промяна в поведението когато е на гърда. Бебето може да е неспокойно, да се дърпа да суче по-кратко, но така също би могло да търси да суче по-често от обикновено. Продължителността в промяната на кърмата би могла да продължи от 12 до 32 часа.

# 434
Сега видях,че вигантола ни е с един от номерата,които сте написали,а аз го давам вече повече от 20 дена   #Crazy
Сега какво   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт