АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 885
  • 814
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Бонием, ще споделя, това което знам. Моята половинка проучва и се занимава с АМ и той реши какво мляко да даваме. Ние също започнахме с аптамил, защото в аптеката му бяха казали, че това е най-доброто мляко. Педиатърката също го потвърди. Обаче едни наши приятели не ни го препоръчаха, защото било много сладко и след него бебо няма да иска кърма (ние в началото бяхме само на АМ, защото аз пиех антибиотик). Милото беше попаднал на една консултантка по детски храни на нестле и беше говорил с нея. Тя му беше обяснила, че аптамила и мултамила са най-мазните и калорични млека. С тях бебетата наддават бързо и безотказно. Тя самата е отгледала първото си дете с това мляко, но на второто не му действало добре. След това минахме на нан. мъжът ми не иска напомпено дете.

Либи, гушкай си малката София, тя има нужда от това. Ти също. после като минат коликите нещата ще си дойдат на място. аз също не оставям Мишо да плаче и го гушкам, когато има причина. Когато почне обаче да се тръшка и драматизира и  не иска да чуе какво му говоря тогава го оставям да си пореве. Това се случва понякога докато му приготвям млякото. ей голям рев за това ядене, някой може да реши, че го държим гладен  Simple Smile Трябва обаче да намираш време за изцеждането, за да не ти намалее кърмата. Дано има някой покрай теб да гушка София, за можеш да свършиш и това. Много целувки от нас.  Hug

Кори аз също ползвам този шампоан на мустела, но все още не мога да кажа дали има ефект. Ти превантивно ли си го ползвала или след като се появят крустите?

Starry, стискаме палци всичко да е наред.  Hug

# 751
Момичета, дали има смисъл от така наречената активна гимнастика или както мъжът му вика - "шарено килимче"?
Чудя се дали да купувам, че не е и евтино  Thinking

# 752
Аз пък се чудя откога да я ползвам тая активна гимнастика.имам я  и слегах бебо десетина пъти и за последните 2 пъти леко се загледа в играчките и това е.иначе на люлката удря играчките.

# 753
  • София
Според мои приятели бебетата се впечатляват от активната гимнастика малко по-късно  към 3-4 месец. Аз моя още не съм го пробвала, все забравям да купя батерии Simple Smile Ще гледам тези дни да го пробвам и ще споделя интереса на Мишо.

# 754
  • София
Повтаря се случката от неделя,нямам кърма,на храненето в 5ч гърдите ми бяха празни,не успях да изцедя даже 20мл,дадох ги на дедето,но коремчето му стърже от глад.Не съм спряла да рева от тогава,знам че трябва да съм спокойно,но само като си помисля как добре се хранехме и наддавахме,а сега само за 1 седмица 2 пъти гърдите ми остават празни и нямам какво да й дам. Да додам ли АМ за всеки случай,сърцето ми се свива като чувам как й гъркори стомахчето?
  Имате ли някаква промяна последната една седмица в храненето. Колко кърмения имаш за денонощие? По-дълга нощна пауза или възстановен цикъл?

# 755
Честито на всички щастливи мами от една августинка 2009!   bouquet Да са ви живи и здрави дечицата, много да ви радват и взаимно да се слушкате! Освен поздравче исках да кажа, че и ние сме минали през същите вълнения, трудности и прочие и винаги можете да драснете в нашата темичка с въпросчета ако се уждаете от съвет!  Hug

# 756
Повтаря се случката от неделя,нямам кърма,на храненето в 5ч гърдите ми бяха празни,не успях да изцедя даже 20мл,дадох ги на дедето,но коремчето му стърже от глад.Не съм спряла да рева от тогава,знам че трябва да съм спокойно,но само като си помисля как добре се хранехме и наддавахме,а сега само за 1 седмица 2 пъти гърдите ми остават празни и нямам какво да й дам. Да додам ли АМ за всеки случай,сърцето ми се свива като чувам как й гъркори стомахчето?
При мен беше същото положение, много ядове, нерви и стрес и в резултат - намална кърма. Започнахме дохранване с АМ. Сърцето ми се късаше като й давах шишето, но иначе не й стигаше кърмата и плачеше. В началото й давах по 60 мл и от мен при всяко поискване, сега минахме вече на 90мл, но много рядко ги изяжда всичките, гърда й давам при всяка възможност и поискване. Нощем сме изцяло на кърма, вечер я слагам в креватчето и нощем като се събуди я местя при нас и я кърмя легнала. Пия чайче на Хип,взех си и хапчетата Фенугрик, но нз дали от тях или от факта, че вече съм по-спокойна има дни, в които й давам АМ само по 2-3 пъти на ден, през останалото време е на гърдите ми.  Wink
Спокойствие най-вече, така и детето е по-спокойно. Опитай се да игнорираш околните, знам че е много трудно. Излез на въздух с мъничетои се разходете за 5 мин докато ти мине.  Peace
Успех  Hug

# 757
  • София
Момичета, дали има смисъл от така наречената активна гимнастика или както мъжът му вика - "шарено килимче"?
Чудя се дали да купувам, че не е и евтино  Thinking
red shoe аз от доста време се чудех каква активна гимнастика да избера, накрая се бях спряла на ето тази

съответно най-скъпата, но и най-готина, с най много играчки и занимавки. Обаче докато се наканя да я купя ми подариха ето тази (доста по евтин вариант на Кенпол):

Отначало ме хвана яд, и не ми харесваше, обаче като му наредих играчки по нея да висят (понеже тя се продава без висящите играчки) той пак си ги бута, къде случайно къде не. Мен другата ме кефеше понеже е с много по яки цветове, има много играчки и възглавничка, обаче реално погледнато няма да я ползваш много дълго още най-много 2-3 месеца, после като почнат да сядат изобщо няма да им е интересна. Така че прецени си дали ти се дават толкова много пари за нещо, което ще го ползваш малко време. ПРи мен се оказа че и евтината ми върши супер работа, и дребния обича да си лежи на нея и да се занимава с играчките си. Иначе един компромисен вариант за средно евтина е тази за която и аз се замислях преди.

Иначе друга полезна вещ която ми подариха е този разкошен шезлонг:

Направо е невероятен - на Алекс трона, много си го обича, а най обича да го люлея на него.

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 14:12 от adelina_bg

# 758
  • София
  Имате ли някаква промяна последната една седмица в храненето. Колко кърмения имаш за денонощие? По-дълга нощна пауза или възстановен цикъл?
Буди се между 2 и 3 пъти вечерно време.От неделя няма по-дълги нощни паузи.Предлагам и гърдите винаги когато се разплаче. Сега доизцеждам след кърмене,ако може да се нарече кърмене,суква малко и спира. За 3 нейни храненния едвам успях от 2 те гърди да изцедя допълнително 40мл.

# 759
  • Ямбол
А моята е ето такава
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2341&e=detail&pca … est&pid=38182
Бебка само се позаглежда малко, засега не се впечатлява особено много, но на шезлонга много й харесва - същия като на аделина е.

# 760
  • София
Аз съм 3номер със същия шезлонг, без него нямам представа къде бих го оставяла през деня, в леглото категорично отказва. А активна гимнастика си отстрелях в ибей, още не съм го пробвала обаче - четох , че е за деца около 3м.

Да смрънкам, че адски ме боли кръста и по този повод да ви питам как си изнасяте количките - ние сме само със стълби и по този повод се налага да я държа в колата, което не е много удобно, защото всеки път като го вадя/слагам се събужда.

# 761

Да смрънкам, че адски ме боли кръста и по този повод да ви питам как си изнасяте количките - ние сме само със стълби и по този повод се налага да я държа в колата, което не е много удобно, защото всеки път като го вадя/слагам се събужда.

И аз така процедирам, когато колата е тук, че съпруга ми ходи на работа с нея.Иначе нашите стълби са до асансьора, но пак ми е сложно качването, свалянето как да е.За щастие бебка не се буди когато я местя от кошницата в количката и обратно.
Пък ако случайно някой ден асансьора не работи като нищо ще я зарежа долу във входа, той отскоро се заключва, ама гаранции няма де.Но пък като си представя как я мъкна заедно с бебка до петия етаж и се изцъклям Crazy

# 762
Здравейте и от нас. За гушкането изобщо не се притеснявам, че ще се разглези, винаги е у мен когато плаче и както спомена Кори след година-две няма много да ни позволяват да ги гушкаме Wink
red shoe, имам активна гимнастика от по-голямото си дете, но за нас определено беше на-непотребната покупка. Изобщо не я впечатли, малкия още не съм го слагала. Виж шезлонга с вибрации и мелодии се оказа много полезна вещ. Успокоява се моментално и прави една такава блажена физиономия.
За крустите ползвам едно кремче на мустела, стелакер се казва и има много добър ефект, той имаше по веждите и се изчистиха за 2-3 дни.
Либи, страхотен аватар.

# 763
  • Ямбол
И мен ме боли кръста, ама не знам дали е от мъкненето на количката. Ние живеем на втория етаж и така или иначе асансьор не спира, така че количката се вкарва във входа, и едно по едно нещата се прибират до втория етаж - бебе, чанти, кош и количка. Страхотна физзарядка е това. За сметка на това, паркът ми е на 100 метра от блока и нямам извинения за пропуснати разходки (освен мноого лошо време).

# 764
Здравейте от нас  Hug
Либи страхотна е малката София  Heart Eyes ей за такива усмивки си струва да се изтърпи всичко нали  baby_neutral
За гушкането хич не слушай никого, заслужили сте си да се гушкате колкото си искате, аз ако бях на твое място след толкова чакане, щях със тиксо да я залепя за себе си  Crazy Нека наддава все така добре и все такива прекрасни усмивки да раздава!  Hug
Starry стиснати палчета и от мен  Peace
misleto мила, колкото и да ти е трудно мисли за бебка и се старай да си спокойна  Hug пий повече течности и по-често я слагай да суче убедена съм че е скок в растежа и скоро ще се регулират нещата  Hug
  За гимнастиките  ми подариха тази :

Но още не съм я ползвала , иначе от същата марка си купих това :

Много му се радваме с бебка , цветето като дръпнеш пчеличката под него почва да свири при всяко бутане сменя мелодията и бузките му светят и мигат в червено , има дрънкалка и шумящи разни абе много сладурско е и се превъртат като ги дърпаш играчките ..

А най съм доволна от тази люлка , бебка също както се вижда е доволна и даже вчера през деня заспа в нея и спа 3,30 часа  Party , а днес си кротанкаше вътре докато готвех и чистех  baby_neutral

ето клипче, че от снимките не се виждат функциите

Общи условия

Активация на акаунт