АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 915
  • 814
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Bonniem  аз и давам Frisovom което ни реши проблема с акането,доста е гъто и и май запушва бибата,но нямям проблем с цжета и,аз ги изварявам от което леко побеляват мисля от водата но после ги измивам отново и са ок.Май не си внушавам че огладнява по бързо тази нощ едва устискаме  пауза от4,30 часа,подготвям тати че като се върне ще сме като бухтичка Simple Smileно нищо важното е че имаме "ако злато" от това мляко.
hrisinda аз съм много доволна от Frisovoma,още след парвото хранене с него се изака и не повръща както преди,педиатърката ни настояваше да продължавам с Nun Sensitive,който бил за чувствтелни коремчета,а той проблема идвал точно от него,още ме яд как съм я мъчила с него,пълен боклук!
Същата патица съм и аз...педиатърката ме пита за няква бележка дали съм взела за болничниа че съм преносила....аз така и не разбрах за каква бележка говори,и днеска утре то мина датата на коят ми изтече последния болничен,дано няма проблем да го издадът с задна дата newsm78
Хубав ден на всички  bouquet
bubenceto21 и ние сме на фризовом от няколко дена заради рефлукса и жълтеницата. Наистина повръщането спря още след първото даване и запека мина, вече акаме преди и след ядене  Laughing, само дето акото от това мляко мирише....абе като химическо оръжие за масово унищожение сме  Joy
Понеже спомена че млякото е доста гъсто и запушва биберона. Да ти кажа моя опит какъв е, понеже и ние се сблъскахме с тоя проблем. Отначало преварявах водата, и още гореща слагах млякото. После на чешмата изстудявах. ГОЛЯМА ГРЕШКА!!! Млякото се  сгъстява в процеса на изстудяване и ставаше толкова гъсто че задръстваше биберона. Минахме дори на 3ка и не помагаше, толкова беше гъсто. Сега охлаждам водата слагам млякото и всичко си е както трябва, млякото си е прилично рядко (слагам същото количество АМ) и то вече си се сгъстява в стомахчето  Laughing Измислих си дори хитър начин да си охлаждам водата. Преварявам водата, изчаквам малко да поизтине 4-5 мин и я слагам в шише и в термочанта(имам ето такива на Типи). Така на следващото хранене след 3 часа вече е идеална - не гореща, не студена а с идеална температура.

Ние малко се позагубихме тези дни но ходихме за 4 дни до Кюстендил. С фризовома почнах още на 21. веднага след прегледа. За съжаление нямаше как на 22 да направим кръвното изследване понеже не намерих работеща лаборатория, но го направихме в Кюстендил в четвъртък. Билирубина беше спаднал на 120 (за съжаление не знам колко е бил преди да почнем с фризовома), но преди 3 седмици беше 175. През цялото време се изцеждах, вече имам във фризера толкова кърма че мога да изхраня децата в малко село в Сомалия  Joy, ама така ми е жал да я хвърлям и продължавам да събирам. Докато бяхме в Кюстендил свеки много държеше да направят преглед на Алекс с ехографа на коремните органи и докторката каза че всичко си е супер, нямаме уголемен черен дроб, бъбреците са супер. Абе всичко е 6.  newsm44
Обаче свекито "Не ще направим пълна кръвна картина". Добре ама от венозната кръв излезе че левкоцитите му са 3.9 при референтна стойност 4.0. Неонатоложката в болницата каза че не и се връзва с нищо, понеже бебето изглежда супер здраво и да му вземели кръв в друга лаборатория от пръстчето а не венозна. Там пък излезе 2.9 - лудница. И сега свеки ще ме поболее направо, детенце си е супер здраво ама ние да открием какво му е  #2gunfire #Cussing out #Cussing out После мъжо чете в интернет че референтната стойност била 3.5 и изобщо не е трябвало да пускаме второто изследване. Аз не съм особено притеснена и на свеки не и обръщам внимание - детето си е здраво, точка по въпроса.
Ами май това е засега от мен, май друго няма, ако се сетя за нещо пак ще пиша. Сега се връщам да дочитам че имам много да наваксвам

# 601
  • София
Здравейте мамита,
отдавна не съм се отчитала. Ние сме добре - стандартните колики, недоспиване.... За един месец сме порастнали с 1 кг и 2 см. Ослушвам се и аз за Вигантола понеже ми го изписаха точно когато го изтеглиха от аптеките - някаква нова информация имате ли кога ще го вкарат отново?
Да ви кажа какво ме притеснява /не съм се и обаждала на педиатърката/ вчера се зачетох в нета за рзвитието на детето по месеци. За килограми и сантиметри добре, но не бях обръщала внимание за нарастването на главичката. Пише че за 1 месец е нормално да нарастне с 1.50 см  - при нас излиза , че е с 5.50 см от 33 в родилното сега 38.5. Не знам има ли вероятност в родилното да не са го измерили правилно или да е грешно записано в епикризата , но като чета какво може да бъде започвам да се притеснявам много. Ще звънна и на докторката да я питам дали е забелязала това, че сестрата записва мерките и може да не е видяла тази голяма разлика.

Виж тук има референтни стойности според началните см и по месеци и седмици нарастването, може да си следиш следващата една, две седмици как нараства. Възможно е ако е било малко повече в началото и сега да е малко по-малко да си влизате съвсем нормално в границите. http://www.who.int/childgrowth/standards/en/
 За момченце при раждане 33,2 на четири седмици го дават средно 35,9 см. Но наистина е много хубаво да се обадиш и да се проследи, спомням си че и аз се бях притеснила по същият начин за едната близначка, която просто си върви с по-голяма главичка, но в границите на нормалното.

# 602
floral dream, аз съм от Септемврийки, но родих на 17 август. И при нас е като при вас нарастването на главичката - от 32 см в родилно, беше 37,5 см. на първата консултация. Педиатърката ни каза, че тъй като и гърдичките са нараснали много - от 28 см на 37, всичко било нормално. На кг. наддаването ни е 1300 гр. и явно се случва така да се разпредели. Иначе самата педиатърка обърна внимание на голямото нарастване на главата, като ми обясни да не се безпокоя, че няма от какво в този случай. Надявам се всичко да е наред, занапред вероятно ще наддават по-малко при меренето  Peace

# 603
  • София
Накрая ще се депресирам,че само аз от кърмещите не отслабвам. По колко пъти на ден ядете? И понеже всичи посочвате дънките за критерий,да питам въпросните дънки с ниска талия ли са и дали са еластични?
Аз отдавна съм се депресирала затова не коментирах досега а само тайничко завиждах на мамите, които са отслабнали толкова много. Аз съм отслабнала едва 7кг откакто родих и не мърдам. Имам да сваля още 17кг за да стигна теглото си от преди стимулацията (50кг) или поне 54 (от преди да забременея), ама няма, не свалям нито грам. В началото ме тъпчеха заради кърмата, сега вече си ям къде 3 пъти, къде 2 пъти на ден и то не особено много като количество, кърма си имам, ама пак не свалям. Единствените дънки които ми стават са бременските, с колан под корема и като гледам май ще си ги нося още мнооого време. Все още си имам шкембенце но най много ми тежи това че нямам едно яке или палто което да ми става, понеже бюста ми е станал огромен. Преди бях XS сега съм L.
misleto това успокоява ли те поне малко?  Laughing то не е никак за успокоение ама поне не си сама

# 604
аз с тези килограми чак не мога да си го обясня- отслабнах 12-13 кг.. имам само още към 4 до предишното си тегло и не ми стават никакви дънки... само от бременността с колана- както при Деска.. явно таза ми е прекалил с разширяването..  Grinning какво ще става ще гледаме- сега нося широки панталони.. дънки няма да купувам- че аз ако се вкарам в някой модел- то навън паласки ,дупище... нелицеприятна гледка.. по добре панталончета  .. Simple Smile

# 605
И аз съм много зле с килограмите. Не ми стават никакви дрехи освен тези, които носех докато бях бременна. Лошото е, че още не мога да започна с упражнения, защото ме наболява операцията от лявата страна и ще трябва да изчакам още малко. До скоро не ме болеше изобщо, но явно от това разнасяне на бебето по цял ден... тя не е много лека... и започна да боли от време на време. И ще изчакам още малко. Иначе трябва да сваля поне 15 килограма, което не е малко.... имам си корем доста сериозен, който не се е прибал... доста кофти се чувтвам от цялото това нещо, но ще се постарая да оправя нещата в следващите няколко месеца. Дано да успея, защото диетите изобщо не ми се получават, но ще пробвам да вложа повече воля и усилия сега.

Иначе другото при нас е, че два поредни дни повръща малката по веднъж на фонтан, все се случва вечер. И особено снощи доста рева, но няма какво да се прави.. трябва да се издържа някакси.

Деска, много се радвам, че всичко с Алекс е наред!   bouquet

Hug Hug Hug

# 606
Айла, Дана  - благодаря за успокоението - дано е само "поредния филм", който ми влиза в главата. Непременно обаче ще обърна внимание на докторката. А до сега даже си мислех, че има дори малка главичка . За съжаление не мога да съпоставя с нарастването на гърдичките - понеже не са  записали обиколката в епикризата .
Относно килограмите идея нямам колко влязох в болницата /около 55+-/, колко излязох, колко съм сега. Аз имах само огромен корем за ръстта си и като родих изчезна почти - остана разтеглена кожа за прибиране. Като се прибрахме в къщи установих, че влизам във всичките си дънки от преди да забременея  Simple Smile Сега обаче усещам как започвам да пълнея, понеже се тъпча всячески, за да имам кърма - колко пакета жито с бисквитки и стафидки изядох само  ooooh! , а по  принцип не ми е от любимите и въобще си хапвам сериозно. Наистина усещам, че при мен има връзка храна - кърма и сякак ще се боря да кърмя поне до към 4-5 месец. Относно кърменето така желания от мен режим изобщо не се получи  Laughing - каквото каже шефа и това е. Надявах се да прескочим и нощното хранене, но няма да е явно. Абе да ми е жив и здрав пък всичко ще си търпя и изпълнявам , толкова съм си го чакала .

# 607
Аделина радвам се че и на вас ви помага Frizovoma  нас направо ни спаси,обаче педиатърката(на която изобщо нямям вяра)каза че по нататък сме "щели да я излъжем с друго мляко" цитирам....4етох 4е го смесват с фризолак,а мен от сега ме е страх да не се запече пак,доколкото разбрах май не се дава много продалжително време но утре сте попитам частния ни педиатър,приготвила съм си поне 20 въпроса на които така и не получих отговор от нашта лекарка #2gunfireох да идва декември и да се махаме от там ooooh!
А за килограмите при мен е много объркващо всяка година началото на зимата си качвам един запас от 6 кила да ми топлят...и лятото си изчезат сами без зор.Като забременях си ги бях качила вече и после още 12,общо 18 с тези от преди,незнам колко свалих при раждането,знам със сигурност че напълнях обаче покрай кърменето и сега съм само -6кг,а направо си гладувам но не нарочно а от липса на апетит,резултат никакъв.Чак на гърба си сум сложила сланинка:)))На моменти ми става гадничко като си видя шкембенцето и бутчетата,ама ми минава като си погледна малката бонбона....все си викам"това да ми е проблема...да ми е жива и здрава пък все ще сваля"
Като чета на вашие консултации какви мерки ви взимат....главички гърдички....съвсем ме хваща яд,ние см ена 46 дни а още ваксина нямаме даже,ослушва се нещо ама я подсетих нашта "тарикатка" ще сменям тона май  ама още не ми се е изчерпало търпението Crossing Arms

Пак питам има ли начин да сменя педиатърката преди декември месец

# 608
Здравейте,искам да попитам на кой номер памперси сте?Любослав е на номер 2,но е почти 6 кг и ми се струва,че малко му стяга на крачетата.Дали не е време да минем на номер 3 или е рано?Малко странно ми се вижда на няма и два месеца да ползваме голям номер newsm78Или всичко си е според зависи.Ние също сме на Фризовом,но ефект няма никакъв TiredЗапича се и с него и само Лактулозата помага.Давам по съвсем мъничко през 2 дена.
Аделина,нали на вас ви бяха замерили пъпна херния или се бъркам?Ако е така с лепенка ли сте?Колко време трябва да стои с нея?
bubenceto21 ,мился,че няма проблем да смените лекарката.Избирате си нова и попълвате бланката за преизбор на личен лекар.

# 609

karinnna, антония е точно на 2 месеца, 5,5 кг и със сигурност ще взема за нея памперси номер 3 след като свършим пакета, който имам в момента.. Simple Smile и на нея й стяга околко крачетата!! бях чела, че е най-добре бебенцето да е някъде по-средата на килограмите, които са посочени на памперсите, така че за едно бебе 6 кг си е съвсем ок да носи памперси от 4 до 9 кг, според мен!

# 610
Аз от няколко дни използвам памперси 3 номер, нищо, че Мартинчо е някъде над 4 кг. Просто 2 номер вече не побира урината за три часа и като дойде ред за смяна трябва да го преобличам, защото и дрехите са подгизнали, а често се случва и акото да излезе. Затова преминах на 3 номер и засега всичко е наред.

# 611
  • София
Искам помощ от консултантките- от снощи рязко ми намаля кърмата.От 3-4 дни се храним само по веднъж нощно време и когато снощи поиска 2-та гърда(до сега винаги се е нахранвала само от едната )се усъмних и преди да предложа 2-та гърда поопипах и 2-те гърди в какво състояние са след кърмене (до сега не е била толкова празна след кърмене) и преди кърмене (беше мека и я усещах като празна). Днес и 2-те са меки и едвам се пълнят с кърма,не й стига след хранене и от 2-те гърди и е неспокойна. Пия чай на ХИП,но явно е недостатъчен. Предлагам й цял ден, когато се разплаче гърдите,но следобяд вече нямаше какво да суче,в момента си мисля,че пак е гладно детето,а аз нямам нищо в гърдите. Незнам на колко време в тази ситуация да и предлагам гърдите,така че да има поне малко мляко. Колко дни може да се опитвам да стимулирам гръдите чрез сукане,без да предлагам АМ?

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 21:22 от misleto

# 612
Misleto, както описваш ситуацията, прилича на скок на растежа. В такъв случай честото слагане на гърда на бебето, за период около 5 до 7 дни ще регулира порасналите нужди на бебето.

# 613
Слагате ли бебчетата вече в поза "Змииче"- аз Ивелин го оставям като е на корема ми ( аз не съм легнала , а облегната на възглавница) да се повдига на ръце , гледа известно време... четох до преди малко , че към 2ри 3 месец почвали да се задържат така бебетата... ? дали е правилно да му тренирам гръбчето и главичката или е рано?? правите ли го вие??

# 614
  • София
Здравейте , искам да попитам  каква температура държите в стаята , където са малките сладурчета?Дали някои използва овлажнител за въздуха?

Общи условия

Активация на акаунт