Отговори
# 285
saki79 а освен за инсе-та не говорят ли и евентуално за прегнил и т.н.?? в крайна сметка к'ъф е смисъла от процедура, за която едно от необходимите условия е неизпълнено newsm78

Ами според лекаря, фоликулът ако ще се пука и без прегнил щял да се спука. Миналия месец не се спука. По мое настояванесега ми биха 10 000 единици и трябваше днес да видим, ама лекарят беше зает и не го дочаках. Иначе и сестрата като ми би прегнила, се учуди, че няма да правя инсеминация...
При мен има съмнения за допълнителен мъжки фактор, защото на спермограмата в Щерев, подвижността е малка. После правихме 2 спермограми в клиниката на Владимиров и там подвижността е на границата - 51%. Но едната спермограма май била компютърна, а другата не, та не е ясно. 

# 286
  • В къщурката на хълма на феите
 #Shocked #Shocked #Shocked aма как така, ако ще се спуквал и без прегнил щяло да стане .. а ако не се спука ?!?! тогава кво се прави ?!?! направо се изумявам - нали за това се прави фоликулометрия продължително време, за да се установи пука ли се, не се ли пука фоликул и ако не се пука се бие прегнил и ако няма ефект ви пренасочват или към ФАР, или да си платите ин-витрото сами, а пък и при съмнения за мъжки фактор има смисъл от инсе само и единствено, когато е изключен ЛУФ на 100%, все пак те се предполага, че знаят, че в деня на очакваната овулация съпругът/партньорът дава материал, който се обработва в лабораторни условия и целта на обработката е да се сепарират най-добре подвижните сперматозоиди, а НЕ в деня на очакваното задържане на фоликул ..  doh Rage

# 287
За съжаление, фоликулът не се спука - имам си 35 мм киста. Досега такова нещо не съм имала. Предния месец фоликулът нарастна до 19 и спря да расте - започна обратно развитие. Днес поне за инсеменация не ми говориха (добре че не послушахме и не направихме, че 400 лева на вятъра щяха да идат...). Сега имало 2 пътя - фенестрация или проследяване за ЛУФ и документи за фонда. Можело евентуално и случайно да се спука някой фоликул, ама ...
След прегледа докато карах към работата си поревах в колата. Сега се опитвам да мисля разумно. В петък съм при Владимиров и ще чуя още едно мнение. Не знам защо, но все си мисля, че нещо пропускаме и просто не правим правилните неща.

# 288
За съжаление, фоликулът не се спука - имам си 35 мм киста. Досега такова нещо не съм имала. Предния месец фоликулът нарастна до 19 и спря да расте - започна обратно развитие. Днес поне за инсеменация не ми говориха (добре че не послушахме и не направихме, че 400 лева на вятъра щяха да идат...). Сега имало 2 пътя - фенестрация или проследяване за ЛУФ и документи за фонда. Можело евентуално и случайно да се спука някой фоликул, ама ...
След прегледа докато карах към работата си поревах в колата. Сега се опитвам да мисля разумно. В петък съм при Владимиров и ще чуя още едно мнение. Не знам защо, но все си мисля, че нещо пропускаме и просто не правим правилните неща.
Точно така, сигурно ще ти изпише нещо да резорбира кистата, после евентуална стимулация, прегнил.... и така. Само спокойно, всичко ще си дойде на мястото, абстрахирай се сега.

# 289
Chin, честито, мила! Очаквах тази новина да бъде споделена и едва се удуржах да не ти метна една честитка на ЛС. Сигурна бях, че с теб се случва нещо хубаво. Пожелавам ти така да е през цялата бременност preggoи още по-хубав финал накрая newsm32  Simple Smile

# 290
знам че не е по темата но текущо прочетох това http://www.bliasak.bg/news/p3_8583_0.html и не мога да не го споделя с вас,имайки предвид че всяка една жена чака с нетърпение да стане майка,тя е стигнала до края но за съжаление края е бил доста фатален за бебето,сега можем да й помогнем поне на нея.

# 291
Аз само да ви се похваля че 26.5 мм фолекула се спука сама и отдели яйцеклетка... от тук нататък е божа работа Simple Smile
Овулацията ми беше на 19тия ден.
Много е индивидуално за всеки. Имайте кураж и вяра Simple Smile
Сега ми изписаха Дуфастон.
Момичета, благодаря ви. Подкрепа си е  bouquet
Chin, да се пазиш много и всичко да е по вода.
Вички ще успеем, момичета когато ни дойде времето Simple Smile  bouquet Спокойстие  Heart Eyes

# 292
От Сиофор наличните кистички върху яйчника изчезват ли или за това е нужно да се комбинира с прогестеронов препарат или с ОК?Честито  Grinningна Чин.

# 293
Аз само да ви се похваля че 26.5 мм фолекула се спука сама и отдели яйцеклетка... от тук нататък е божа работа Simple Smile
:
Не е ли малко големичък този фоликул?
Поне от това, което съм чела и чувала е хубаво да се пукне от 19 до към 25-тия милиметър, че после яйцеклетката може да е презреличка     newsm78

# 294
Бенджи нали знаеш, че колкото лекари, толкова и мнения .. ooooh! Whistling

# 295
Бенджи нали знаеш, че колкото лекари, толкова и мнения .. ooooh! Whistling
И това е така.

# 296
Типично за СПКЯ е,че овулация много често не се случва.Нека поговорим с какви лекарства или билки Simple Smile може да се възстанови спонтанната овулация.Който има опит нека сподели Hug

# 297
за жалост то няма място за кой знае ква фантазия по въпроса - най-разпространеното е клостилбегит, защото е евтин, но пък тий изтънява лигавицата и има нужда от помощни средства, които да предотварят утъняването, другото което аз знам е фемара (това сега ще го пия за сефте), то е маааааааалко по-скъпо долу горе 1 таблетка е 10 лв., знам и за едни инжекции, но те са майка си и баща си в тва отношение - едномесечен курс струва около 500лв, но за жалост при тези лекарства, никой не може да гарантира, че процеса на ову ще се предизвиква за постоянно
относно билките - там виж не съм особено запозната - чела съм, че момичетата пият лайка, гръмотрън и маточина, обаче виж за маточината иииизообщо не съм сигурна и най-добре, ако някой запознат ни осветли Simple Smile дано съм помогнала

# 298
Току що бях при Владимиров. Според него е рано да мислим за ин витро (все пак само 3 стимулации имам дотук и нито една с овулация). По-скоро трябва да опитаме да таймираме нещата по-добре и да се опитаме да постигнем овулация.
Засега съм малко резервирана, но мисля да опитам - в крайна сметка винаги мога да се върна при другия лекар. Знам, че не е хубаво да се ходи от лекар на лекар, но понякога две мнения не вредят.
Та така, мисля си да опитам още някой месец, после почивка (отсега ми се карат ски Simple Smile ). И след това евентуално ще пробвам алтернативни методи.

# 299
на мен ми бяха каза ли за билкаря Еньо Малинов възрастен старец които си събира билките сам,прави ирисова диагностика с една лупичка но много познава.Много момичета казват че след приема да билките му в продължение на няколко месеца забременяват.

Общи условия

Активация на акаунт