Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 284
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Полезно, много полезно е всичко, което прочетох дотук! Peace
Въпрос: как да премахна неприятна миризма от нови кухненски шкафове и гардероб? Проветрявани са многократно, но ефектът е краткотраен! В гардероба слагах от дървените топчета, но се измирисват доста бързо, а пък в кухненските шкафове става много силна и натрапчива миризма! Благодаря предварително!

Проблемът го имах миналия месец с ново легло .Сега вече нищо не се усеща, но около 1 седмица излъчваше доста силна миризма( като на лепило).Прозорецът стоя отворен през цялата седмица, и сега проветрявам  през целия ден.Вече нищо не усещам, но за всеки случай...

Освен това леглото го бърсах основно с микрофазерна кърпа, напоена с чист спирт.

Отдавна исках да пиша в темата за ето това приспособление:

http://www.elektro.de/Gitterschleifer-8,25-x-23,8-cm-mit-10-Bl%C … _asc__rpp_50.html

Това е държател за шкурка.Повърхността е гумирана.Закрепвам вместо шкурка микрофазерна кърпа и с така полученото приспособление почиствам идеално шкафовете в кухнята,керамичните котлони, прозорците, плочките в банята и други подобни повърхности с голяма площ.
Всъщност идеята за такъв държател не е моя.Видях подобен такъв в домашни потреби, но беше по-малък и дизайнът му не ми хареса, затова потърсих в Практикер и намерих този държател.Много е удобен , защото гумата спомага да се достигне по-добре дo порите на почистваната повърхност.

В комплект с него ползувам пулверизатор (за цветя), който съм напълнила с чист спирт и 2-3 капки лимонова есенция.Така след почистване остава много приятен аромат.

За лакирани повърхности не бива да се ползува спирт.

# 106
  • Пловдив
Миризми всякакви се премахват с оцет. Слагаш в една купичка да стои и ще обезмириси. Става и за хладилник.
Още по-готино е с лимонов сок, от жълтите бутилчици. Хем не мирише на оцет, а на лимон. Simple Smile В по-плоска чинийка, да е по-голяма повърхността Simple Smile

# 107
Кажете как се почистват пожълтели с времето дънки? Пробвах с ваниш, прах ги няколко пъти не става. Sad

# 108
Кажете как се почистват пожълтели с времето дънки? Пробвах с ваниш, прах ги няколко пъти не става. Sad

Щом не става с нищо - боядисай ги. Laughing

# 109
  • София
Содата за хляб уж избелва. Аз съм слагала по една супена лъжица при препарата за пране в пералнята, когато пускам бяло пране, но не мога да преценя дали е така, защото не е било чак толкова пострадало. Също така, ползвала съм един продукт на Хайтман, който се води за засечено пране. Продава се в малки пакетчета, колкото за една доза, в големите вериги хипермаркети.

# 110

Трябваше да ги натъркаш със сапун и на слънце. Ама няма вече. Нищо, догодина.

# 111
Благодаря за полезната темичка Hug
Имам един шкаф с много тежка миризма.там където си държа тенджери и тигани.Кухнята е сравнително нова.а миризмата никак не ми харесва.
Ще последвам съвета ви с оцет.

# 112
здравеите,и аз в темата.

# 113
  • софия
Точно от миризма в кухненски шкаф се вълнувам и вие сте дали идейки Hug
 Моля ви помагайте, извиках фирма да ми изпере матраците, нямате си на идея каква смрат се носи от тях сега smile3511, на спарено, дали да ги викам пак или сама да се справям, но как Sad

# 114
Най вероятно матраците не са изсъхнали и затова се носи миризма на спарено.Трябва да намериш начин да ги изкараш навън на слънце и да се издухат по някакъв начин.Аз матраците си ги пера сама, имам перяща прахосмукачка но остават леко влажни.Затова оставям да стане голямо течение или ако мъжа ми ми помогне ги изнасяме на терасата.Обаче тази гимнастика я правя само лятото в големите жеги че става за един ден.Иначе трябва проветряване 3-4 дни.Всъщност зависи и с какво са пълни матраците, ако я от новите с пяни и кокос не мога да дам мнение, но мисля че проветрение е едно добро решение  Peace

# 115
  • софия
мая06 , матраците са дунапренени, не бяха влажни на следващия ден, но това само с проветрение надали ще мине Sad. Трябва и аз една перяща прахосмукачка да си взема толкова пари им дадох на тези. Отгоре на всичко не са измили щорите , само прозорците, а те са алуминиеви който не се свалят как да ги измия без да изцапам прозорците newsm78

# 116
  • Пловдив
Алуминиевите щори от обикновените ли са? Ако да - отгоре са на нещо като щипки.

# 117
страхотна тема  Hug
За тази  гъба 4удо и аз я пробвах  Peaceи се полу4и върху бяла кожа със какво ли не по4иствах и какви ли не бърко4и само тя ми помогна.
А за  избелването на  пожълтяло бяло  скоро ми се  наложи    ,има една белина на прах  във едни малки сини пакет4ета   изпипвам  от нея във една тенджера и  варя  около 20 -30 мин.  и стана  страхотно бяло  Hug

# 118
забравих да допълня ,4е става и за цветни дрехи тази белина Peace

# 119
  • София по рождение
...единственото за което се сещам в момента е капан за мишки: върху стъкло се подпира от едната страна с орех стара непотребна купа за супа. Под нея естествено нещо за ядене. Wink

Общи условия

Активация на акаунт