Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 416
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Аз се включвам по нощите с молба за съвет как да избеля отново бяла изкуствена риза?
Ученическата риза не дъщеря ми е боядисана в пералнята от червен чорапогащник!  #Cussing out
Сега е розова! Веднага я врътнах отново в пералнята с Доместос, това имах подръка...
Купих Вениш за бели дрехи я накиснах според указанията.
Но вече минаха повече от 10 часа киснене и няма изгледи ризата да побелее поне малко...  Confused

Дано някой има идея какво още да направя!  Praynig
Благодаря!
Белина, разредена с вода.

# 196
Здравейте ,
ако ви е писнало като влезете в колата да ви обгръща вонята на застоял цигарен дим, можете да сложите падчета с кафе в страничните джобове на колата.Вече втора седмица изпробвано , помага много.Преди това почистих разбира се  цялата кола със спрейове за кокпит и за тапицерия, а те имат доста химичен аромат, който сега не се усеща, понеже смятам, че кафето абсорбира повечето ароматни молекули.Сега ухае само леко  на кафе.
Пепелника го махнах и смятам повече да не пуша в колата.
За гардеробите в къщи използувам торбички от тензух пълни с цвят от лавандула.Кожени палта, вълнени текстили и други застрашени от молци дрехи слагам в найлонови или платнени пликове заедно с торбички напълнени с лавандула или със силно ароматизиран прах за пране.
За хола и всекидневната  ползувам вместо купешките ароматизатори ,плюшени играчки или възглавнички напръскани с по няколко капки натурална есенция, например лимон или портокал.
Много свежо мирише след като изчистя стъклата на прозорците  със спирт ,смесен с малко есенция или парфюма на мъжа ми Laughing .Става въпрос само за два прозореца Wink, където са ми орхидеите.Пулверизирам всеки ден, затова на десетина дни почиствам стъклата от варовика във водата.

# 197
Да се включа и аз с един въпрос,с какво да изчистя боя за коса от килима?

# 198

Пробвай с това:

Моята боя за коса върху чаршафите премахнах с Вениш - гела. От спрея изобщо не съм доволна, а и доста по- бързо свърши (противно на очакванията ми, че е по- икономичен)

# 199
  • София
Поли и Шанта, много ви благодаря  за споделения опит!   bouquet   bouquet
Не посмях да я варя със сода, само я накиснах...
Остана варианта с белината, утре и това ще опитам.

# 200
  • БГ
Полезна темичка , и аз пробвах  вода + лимон за микровълновата , перфектно се получи и ухае на лимона. Благодаря   bouquet
и аз така мерси !
д Peace
някоя идея за мраморни плочки,цапани с варовита вода, ама без препарат? newsm78

# 201
Полезна темичка , и аз пробвах  вода + лимон за микровълновата , перфектно се получи и ухае на лимона. Благодаря   bouquet
и аз така мерси !
д Peace
Оцет не премахва ли варовик.

# 202
  • София
За какво могат да се ползват останките от лимон? Всяка сутрин пием лимонов сок и изхвърляме остатъка от лимона / вътрешност и кори/, но все си мисля, че може да се ползва за нещо?

# 203

Мрамор не бива в никакъв случай да се почиства с препарати, съдържащи киселина .Внимателно с оцета.

Обърни се към специализирани магазини за мраморни изделия.В Практикер тук има продукти за поддръжка и почистване на мрамор. Не струват скъпо.Има специални гъбички и пасти.

# 204
  • Добрич
За дрехи чиито цветове са засечени при пране има ли някакво решение за възвръщане на цвета?

# 205
За какво могат да се ползват останките от лимон? Всяка сутрин пием лимонов сок и изхвърляме остатъка от лимона / вътрешност и кори/, но все си мисля, че може да се ползва за нещо?

Да си почиствате лицето, да си обтривате ръцете, това с остатъка от вътрешната част. За лицето 1-2 пъти седмично, действа избелващо, а ръцете и особено нокти /плочки/ може ежедневно, но след това задължително хубав хидратантен крем. Още идеи: много хубаво се излъсква порцеланова мивка в банята с вътрешността на лимона, плочки могат да се чистят.........аз само за лице и ръце го ползвам, някак си не ми се занимава, чак с лимон да чистя плочките, но жена ми чисти 2 месеца в къщи и ме караше да не изхвърлям остатъка от лимони за да ги ползва за чистене. Мивката след лимонено чистене беше с невероятен гланц, отразяваше светлината, перфектно! Пробвайте, ако ви се занимава Simple Smile
И за друго се сетих, но не изцеждай напълно лимона: в купичка с вода, слагаш лимончето и завърташ микровелето на 4-5 мин, след това само забърсваш с хартиена кърпа, и печката е като нова. Няма по лесно чистене не микровеле!!!:)

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 01:03 от lusita

# 206
и аз така мерси !
д Peace

В Красно село, до пазара има магазин за препарати за камък. В нашия блок сме с мрамор в общите части, фирмата за чистене го чисти само с прапарати от там, зависи какво е петънцето, има и универсален за ежедневно почистване. Съседка, реши че е голяма специалистка и точно срещу моята врата, го омаза с доместос и сега си имаме дупка в мрамора.
Аз имам мраморни первази на прозорците и мраморен обков на терасата, чистя го ако нямам препарат за мрамор с: 5 с.л Аче-белина разредени в 1л. вода, почистват се петната по мрамора от набит прах в порите. Така ще махнеш и варовика.Но най-добре със специалните препарати.

# 207
  • София
За дрехи чиито цветове са засечени при пране има ли някакво решение за възвръщане на цвета?
Има препарати точно за засечено пране. Купувала съм от големите супермаркети - представляват пакетчета от една доза, които се слагат заедно с праха за пране. Обаче не очаквай впечатляващи резултати  Mr. Green.

# 208
Заедно с 2-3 кубчета лед го пускаш в кухненската мелница. Почиства и ароматизира. Само така си чистя мелничката, а я ползвам доста активно.

# 209
  • София
Лусита, Гретел, благодаря ви    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт