Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 430
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Здравейте, можете ли да ми дадете съвет с какво да изтъркам мозайка след правен ремонт? Мазахме първо с бороконтакт, после шпакловка и накрая боя. Има следи и от трите .   bouquet

# 211
Здравейте, можете ли да ми дадете съвет с какво да изтъркам мозайка след правен ремонт? Мазахме първо с бороконтакт, после шпакловка и накрая боя. Има следи и от трите .   bouquet

Аз съм чистила след ремонт много добре с обезмаслител и гореща вода.
Слагам памучни ръкавици , а върху тях дебели найлонови.
Подготвям голямо количество стари хавлии, четки, метална тел за съдове.

Същото става и с добра пародухачка ( над 4 бара налягане).
Ако все още има петна от боя или шпакловка -почиствам ги с разтворител.
За бороконтакт не знам.Може да попиташ в строителен хипермаркет.
Ако не искаш химия- вместо обезмаслител ползувай сода и гореща вода, но пробвай на по-скришно място, защото сивите ми фуги побеляват от содата, после пак ги чистих с обезмаслител.

# 212
  • Бургас
liana_2 благодаря за изчерпателния отговор  bouquet

# 213
Как се почистваше восък (от свещ в църква)? Имам някакъв спомен, че се махаше с вестник и ютия, но не съм много сигурна...

# 214
Аз го чистя със салфетка и ютия Simple Smile и в тази връзка да питам - при поредното такова чистене останаха едни като 'мокри' петна. Блузата върху която беше восъкът е много плътна и той явно попи навътре... та някой знае ли как може да се изчисти докрай?

# 215
  • Пловдив
При мен се махна с обезмаслител. Не знам защо, явно не е восък, ами нещо друго в тия свещи материала.

# 216
момичета помощ! Надрасках си инокса в кухнятааа....уж търках с препарат за инокс и сега личат на светлина леки драскотини, явно е и толкова инокс де, егати какво да правя, дали има някакви полир-пасти или нещо да не личи...много ви моля за съвет Praynig

# 217
  • Добрич
И аз така си надрасках новата мивка Blanko,че ми е тъжно.Ако някой знае как да го оправя?

# 218
Аз пък си покапах с восък порцелановата мивка в банята - как да я ичистя някаква идея? Или да пиша на чез за нова (малките букви не са правописна грешка) #Cussing out

# 219
Момичета, как се чистят прозорци, оплескондрени с мазилка??? Имам предвид-сградата е нова, вече приключваме и ние с ремонта на апартамента и трябва да изчистя прозорците, дето строителя е изцапал в процеса на строителство.
 И още един въпрос, или по-скоро да споделите мнение-ако си мина новите мебели (шкафове, гардероби) с кърпа напоена с розово масло...дали ще се отмирише миризмата на дърво??? Някъде по-напред някой беше писал за пакетчета ванилия, но на мен ми харесва повече миризмата на роза, та затова.....

# 220
  • София
Аз пък си покапах с восък порцелановата мивка в банята - как да я ичистя някаква идея? Или да пиша на чез за нова (малките букви не са правописна грешка) #Cussing out
Ако накапаното е от свещ, по-вероятно е да е парафин, а не восък. Опитай внимателно да бутнеш капката с нож, може би ще падне наведнъж, а ако останат следи, с твърдата част на домакинска гъба или с Cif.

Емма - освен жулене не се сещам с какво друго може да се махне вароциментова мазилка. Само в последната вода добави оцет, за да не остават бели черти от варта, оцетът ще я наутрализира. За мебелите - имаш предвид наистина розово масло (то е доста скъпо) или розова вода? Ако са дървени или фурнир, по-добре недей с вода, може да се повреди лака. По-скоро Пронто за дърво или от еднократните кърпички за почистване на мебели. Можеш също да сложиш вътре ароматизатори за шкаф с предпочитания аромат.

# 221
  • Пловдив
Това пък супер лесно, с гореща вода от душа Simple Smile

# 222
При мен се махна с обезмаслител. Не знам защо, явно не е восък, ами нещо друго в тия свещи материала.

Парафин е. Въпреки, че трябва да са восъчни  ooooh!

# 223
  • софия
Единственното, което харесвам на китайските водни боички е това , че се перат от дрехите безпроблемно. LaughingНо купих на дъщеря си руски - няма изпиране. Третирах го с Вениш, Меглио, каквото не се сетих. Дайте хитринка , моля   bouquet

# 224
  • София
Единственното, което харесвам на китайските водни боички е това , че се перат от дрехите безпроблемно. LaughingНо купих на дъщеря си руски - няма изпиране. Третирах го с Вениш, Меглио, каквото не се сетих. Дайте хитринка , моля   bouquet

Руснаците използват качествени пигменти - не съм открила спасение за дрехите. Цвета поизбелява ако се накисне веднага във вода, но винаги остава петно. Освен това те използват мед или глицерин като стабилизатор, което ги прави всепроникващи  Mr. Green Дъщеря ми накапа с такива бои естествено дървено дюшеме. Да са минали не повече от 5 минути, докато го видя и избърша - пигмента беше проникнал вече в дървото и сега си имам червеникаво петно  Rolling Eyes
Специалните престилки за рисуване, спасяват донякъде положението, но като превантивна мярка  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт