Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 436
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета,
 моля за помощ. Лепих на детето една пласмасова играчка с лепило "капчица" и накапах завивката на леглото (олекотена завивка). Нямам идея с какво да се махне. Избърсах веднага но явно е останало и стана твърдо петно, пробвах да го нагрея с ютията отгоре, резултат нулев  Sad
Предварително ви благодаря.

# 226
*Поли  с нищо няма да можеш да го премахнеш, то направо се стапя  Confused
Аз съм художник, но рисувам предимно с маслени бои, като се изцапам мажа мястото с обикновено веро и после в пералнята.Не са оставали петна.За жалост с конкретен съвет за руския аквалел (който наистина е много хубав и качествен) не мога да дам съвет освен да пробвате и при него с веро и пералня.Маслените бои са къде по фиксирани като цвят и излизат с него.....УСПЕХ.

# 227
  • София
Маслените бои са къде по фиксирани като цвят ...

Имаш предвид по-наситени ли? Да, но и като състав са по-прости. И не съдържат лепила, за разлика от акварелите.
А и както сигурно знаеш - разликата в качеството на различните марки е огромна. Боите на Ара например може да ги изпереш и само с поглед, дет` се вика. За китайските пък да не говорим  Laughing
Та мисълта ме беше, че конкретно руския акварел, и още по-конкретно ученическия руски акварел е мнооого труден за премахване от дреха, особено пък ако е постоял там повечко. Не съм пробвала твоя метод с верото - ще опитам при първа възможност и ще докладвам. Мерси  Simple Smile

# 228
Моя опит не е с български маслени бои(от години съм ги отрекла), сега се сещам че и акрилни(италиански купувани от Италия не от тук) се изпират с верото.Но всичко това явно е много в страни от темата за акварелните за които аз конкретен съвет освен веро не мога да дам...

# 229
Наскоро една майка искаше съвет как да премахне химикал от белия си кожен диван. Имам спомен че се справи с положението, но не помня как. Може ли сега пак да ми припомни някой как се маха надраскано с химикал от бяла кожа?

# 230
Аз бях. Ето какво съм писала.
Да споделя какво се случи с белия ми кожен диван нарисуван с химикалка. Пробвах всичко което ми препоръчахте,гъбата, стик за петна, един препарат в който има ацетон и всички други препарати и спирт дори. Единствено чертите поизбледняха леко. Но сега седмица по-късно сами започват да изчезват, а в частта на която по-често сядаме почти не личат.

# 231
Ауу, значи няма оправия! Става въпрос за бял кожен гардероб.

# 232
Опитай с лимон или със сода...

# 233
Аз съм вече на зимна тематика, та да питам - имам една супер плетена шапка, която ми боде страшно много. Знаете ли 'лек' срещу боцкащи плетени неща?  Rolling Eyes
Ако е от истинска вълна, пробвай при пране, в последната вода при изплакване/имам предвид ръчно пране/ да добавиш сода бикарбонат - би трябвало да омекоти преждата и да не боде.

# 234
Аз съм вече на зимна тематика, та да питам - имам една супер плетена шапка, която ми боде страшно много. Знаете ли 'лек' срещу боцкащи плетени неща?  Rolling Eyes
Ако е от истинска вълна, пробвай при пране, в последната вода при изплакване/имам предвид ръчно пране/ да добавиш сода бикарбонат - би трябвало да омекоти преждата и да не боде.
Имам един много бучкащ пуловер, ще пробвам това със содата.  Hug

# 235
Здравейте момичета,
 моля за помощ. Лепих на детето една пласмасова играчка с лепило "капчица" и накапах завивката на леглото (олекотена завивка). Нямам идея с какво да се махне. Избърсах веднага но явно е останало и стана твърдо петно, пробвах да го нагрея с ютията отгоре, резултат нулев  Sad

и аз само че чаршафа няма махане Twisted Evil с какво ли не третирах

# 236
  • България
Плесен без да се варосва стената как се маха?

# 237
Здравейте момичета,
 моля за помощ. Лепих на детето една пласмасова играчка с лепило "капчица" и накапах завивката на леглото (олекотена завивка). Нямам идея с какво да се махне. Избърсах веднага но явно е останало и стана твърдо петно, пробвах да го нагрея с ютията отгоре, резултат нулев  Sad
Опитай с ацетон и стара четка за зъби.Върху петното слагаш малко ацетон и със четката търкаш,правиш го няколко пъти после изпираш с вода и сапун Peace

# 238
Наскоро една майка искаше съвет как да премахне химикал от белия си кожен диван. Имам спомен че се справи с положението, но не помня как. Може ли сега пак да ми припомни някой как се маха надраскано с химикал от бяла кожа?
Mного влимателно-без упорито търкане-с Циф криим-лично съм махала нарисувано на бял диван естествена кожа.

# 239
  • София
Плесен без да се варосва стената как се маха?

Напръсква се със спрей против мухъл Саво и се оставя известно време, самичко си избелява. Същата работа върши Доместос, разтворен във вода или предполагам и всяка друга марка белина.

Общи условия

Активация на акаунт