"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 579
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Mimci  Wink излових те,а Laughing
Иначе на въпроса на spinki за миомектомията-на мен ми я прави д-р Максим Яков от МД и ми махна възела по време на секциото.Нямах никакви проблеми.Ако искаш най-добрия за тази манипулация избери д-р М.Яков Peace  Той ми видя миомата тогава когато никой друг гинеколог не я видя.След като я отстрани дори ми  я показа Laughing Невероятен специалист Peace

# 646
  • Варна
Mimci, моята миома е голяма 8см. и вече имам болки. Ходих в Плевенската клиника, но реших да се консултирам с още някой лекар по-близичко. Спрях се на Корновски и като цяло ми допадна. Теб кой те оперира? Аз също се страхувам по-скоро за следоперативния период, че има 3 деца и пада голямо тичане след тях. Последното секцио ми беше кошмарно.
Не би трябвало лакар да тича да търси лигнин, това си е работа на санитарките, и няма нищо общо с качеството на  "обслужване" на лекаря и професионализма му, сама ще се убедиш, че си избрала правилния лекар, няма да те убеждавам в това, защото и аз самата не се поддавам на такива. Както и да е, освен акушер-гинеколог, той е и онколог, което е не малък плюс в твоя случай. Успех  Hug

ПП:  Доц Я.Корновски асистира на Проф. Горчев, когато той оперира във Варна...

# 647
  • гр.Добрич
Милена, благодаря за включването ти. Аз не се съмнявам в професионализма на Корновски. Посто ми направ впечатление, че беше един такъв разсеян. Сам ходи да си търси лигнина, звъня по някакъв вътрешен телефон, но ... Както и да е. Ходих и в Плевен, уговорих си дата при Томов. Разликата между двата видеозона беше доста голяма. Честно казано Корновски повече ми допадна и може би ще се доверя на него. Когато се обадих в Плевен да отменя операцията, останах с впечтлението, че в мен виждаха само 2000лв., които си тръгват от тях. Wink

# 648
Mimci, моята миома е голяма 8см. и вече имам болки. Ходих в Плевенската клиника, но реших да се консултирам с още някой лекар по-близичко. Спрях се на Корновски и като цяло ми допадна. Теб кой те оперира? Аз също се страхувам по-скоро за следоперативния период, че има 3 деца и пада голямо тичане след тях. Последното секцио ми беше кошмарно.

Аз съм оперирана от Явор Корновски, макар и за по-лека операция. Много добър лекар и човек. И е ученик на Горчев.

Аз не се съмнявам в професионализма на Корновски. Посто ми направ впечатление, че беше един такъв разсеян. Сам ходи да си търси лигнина, звъня по някакъв вътрешен телефон, но ... Както и да е. Ходих и в Плевен, уговорих си дата при Томов. Разликата между двата видеозона беше доста голяма. Честно казано Корновски повече ми допадна и може би ще се доверя на него. Когато се обадих в Плевен да отменя операцията, останах с впечтлението, че в мен виждаха само 2000лв., които си тръгват от тях. Wink

Това не е негово задължение. Някой друг не си в свършил работата.

# 649
Някой може ли да разясни как стои въпроса в Майчин дом със 180-те дни болнични, които се полагат преди тия 45 дни. Честно казано не ми се ще да ходя на работа, защото ралика в болничния и възнаграждението ми, ако ходя няма да има никакво, а пък стоим по 10 часа на крак и ми идва в повече. А и забелязвам, че докато съм на работа не се храня особено пълноценно по ред причини. Иначе засега нямам сериозни показания за болничен и слава богу.

# 650
  • Варна
Mimci , казваш на АГ-то си от МД, че искаш болнични и няма проблеми - пишат ти. Моите там почнаха да ми ги пишат в 4-я месец - тогава пожелах  Peace

# 651
  • Варна
Mimci, мисля че зависи от това на какъв пакет ти следят бременността в МД. Ако си по ЗК се заплащат болничните. Но пък от както смъкнаха цените може и в това да има промяна  Laughing

# 652
Mimci, не знам дали има значение на какъв пакет си, но акушерката ми каза, че най-ранно 16 гс може да ми издаде болничен. Ако искаш по-ранно трябва да лежиш в болница или нещо такова. Казвам го за да го имаш в предвид  Wink

# 653
Благодаря ви за отговорите.
Мисля да съм на платения пакет от 530 лв, по мои сметки той ми излиза по-изгоден от другия по здравна каса или поне разликата не е голяма. Колкото до седмиците, добре мога да изчакам до 16 г.с. максимум.
Но това, което най вече ме вълнува болничните възможно ли е да са непрекъснати, в смисъл да не ме карат след месец болнични да ида пак на работа за 2-3-5 дни.

# 654
  • Варна
Благодаря ви за отговорите.
Мисля да съм на платения пакет от 530 лв, по мои сметки той ми излиза по-изгоден от другия по здравна каса или поне разликата не е голяма. Колкото до седмиците, добре мога да изчакам до 16 г.с. максимум.
Но това, което най вече ме вълнува болничните възможно ли е да са непрекъснати, в смисъл да не ме карат след месец болнични да ида пак на работа за 2-3-5 дни.

Може разбира се да са непрекъснати  Peace
А относно от коя седмица - аз понеже в моменат се водя рискова бременносъ и АГ ми каза, че най-рано могат от 12 г.с. да се издават., но в момента не съм в МД.
А за плащане на болнични-за пръв път чувам  newsm78 Когато бях в МД бях на пакета от 530. Сега съм на друго място по ЗК на ЖК и не се плаща нищо.

# 655
  • Варна
Някой може ли да разясни как стои въпроса в Майчин дом със 180-те дни болнични, които се полагат преди тия 45 дни.
Аз също ги ползвах тези дни, още от 10 г.с., когато ме регистрираха. Дадоха ми без проблем. Но моя приятелка се наложи доста да нахалства за тях и в последствие д-р Яков й обяснил, че или трябва да лежи в болница няколко дни, все едно има проблем с бременността или да влезе поне в 5 месец и да се обосноват пред комисията, че й "тежи" бременността. Дано ме разбра. А да дадат болничен рано рано без проблем, се практикувало при момичета, които имат предишна неуспешна бременност (както беше при мен) или рискова бременност (те се припокриват де).  Peace Болничният е непрекъснат - на всеки 20 дни се обаждаш на акушерката да ти го пише (понякога може и със задна дата, ако нещо се случи и не се чуете на деня), ходиш да го взимаш и да го даваш на работодателя.  Peace

# 656
Галя, благодаря ти за разясненията и на теб Simple Smile
А някоя от вас, които са минали вече по този път може ли да ми каже колко пъти се прави фетална морфология в Майчин дом?
Всеки ден ми изникват нови въпроси.  Embarassed А пък докато се запиша на ЖК имам още доста време.

# 657
Доколкото на мен ми е известно един път се прави ФМ, тази която е включена в пакета. Но всичко зависи от лекарят който те наблюдава  Peace

# 658
когато си по здравна каса, болничните се заплащат ако искаш за повече от 7 дена. Преди да изляза в болничен преди 135 дни ми оставаха две седмици да ходя на работа, и понеже беше зимата исках да си стоя в къщи,но Снежи ми каза че може да ми издаде безплатен болничен само за 7 дена,всеки следващ се плаща/ 5лв мисля че беше на болничен/.

# 659
  • Варна
когато си по здравна каса, болничните се заплащат ако искаш за повече от 7 дена. Преди да изляза в болничен преди 135 дни ми оставаха две седмици да ходя на работа, и понеже беше зимата исках да си стоя в къщи,но Снежи ми каза че може да ми издаде безплатен болничен само за 7 дена,всеки следващ се плаща/ 5лв мисля че беше на болничен/.
точно така, но е 10 лв.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт