Януарчета 2010 - тема 11

• 28 168
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Тарти, я обясни тоз чорап как се пере, че аз на моите им видях работата точно с прането...Не стават вече за нищо!

Поздравления за Дара!!!!!!! Бърза, смела, сръчна! Да я харесам ли за снаха? newsm78

М да...благодаря за отговорите.......Ще прочета навсякъде за топлото и климатика на моя мъж...Че с него не можем да се разберем на тази тема...За него все още е топло......

Hug

# 391
Абе само моя Бухтьо ли не се изправя и не пълзи ?  Rolling Eyes Вече взех да се притеснявам, той дори не полага усилия. Седи си седнал, хвърчи с проходилката и това е. Отвреме на време вдига дупето да застане на колене, ма се плъзне и се откаже  Mr. Green

Дияна се изправи веднъж преди ....абе към средата на септември беше  Wink  От тогава само веднъж я виждах и то го направи когато нямаше никой в стаята, когато ние сме там не иска да се изпрая...Не пълзи, колкото и да ми се иска и съвсем не е стабилна като се изправи, чета че някой се изправят и ходяд държейки се я за дивана, я за масата ...при нас такова нещо няма, така че споко, не сте сами  Laughing Laughing Laughing

Та да си допиша....притеснява ме нещо и то много, от около месец Дияна си блъска главата, в количката, в столчето за хранене...понякога и когато някой я държи, навежда се напред и със засилка си блъска главата назад  ooooh!  Едно че ме е страх да не се нарани, едно че не знам защо го прави...понякога ми изглежда като протест, друг път сякаш се опитва да ми направи смях  Rolling Eyes  Не знам как да реагирам, опитвам със сериозен тон да кажа "Не", нещо не ми се получава....в едно списание четох за децата дето се нараняват, пишеше да не им се обръща внимание  newsm78

# 392
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Уф, Гери, много кофти.  Hug На една приятелка дъщеря и правеше така, но това беше в периода на т.нар детски пубертет или "the difficult two". Като не стане на нейното и започваше да си удря главата в пода (ама челно).... Ужасно беше, но и мина де.... Все пак не мисля, че Диана го прави с подобна умисъл. По-скоро е нещо ново, което ще отмине... Марина пък си скубе косата доста...  Rolling Eyes Когато е по-нервна скубе и мен и ме щипе.....

Абе има ли и други щипалки такива... ?? Марина много щипе - щипе и себе си - просто така... Не осъзнава, че е кофти това, просто и е интересно.....  Crazy Mr. Green

Иначе и ние много успешно се справяме с гърнето. Виола много хубаво го е обяснила - и ние сме точно така. Далече съм от мисълта да и махна памперса сега..... Просто искам да свикне с гърнето, за да не реве после като по-голяма...  А и за акането е по-добре и хигиенично.

# 393
Татит, и Ицо щипе  Crazy Баща му е най-честата  му жертва  Mr. Green Обича и да скубе, но лошото е че скубе не само нас, ами и разни наши познати и приятели - който го вземе да му се радва рискува да остане без някой друг косъм(това след като се окопити, първоначално ни е срам някак си  Laughing). Иначе себе си скубе само като му се спи, уж си търка очите, мачка ушите и накрая дръпне и перушинките по главата   hahaha

# 394
А Анна скубе. Нейната косица е рехава и бяло-руса - не й е интересна. Но моята или тази на баща й - голямо скубане става.

От събота е в проходилка и вече се придвижва напред, подскачайки като зайче. Наложи се да преградим дневната, защото иначе директно отива и се паркира пред телевизора, за да събира впечатления от първа ръка  Grinning. Сега вече нямат спирка с брат си, който се съзтезава с нея по викане и "тичане" по коридора...  Tired

Момичета, вчера гледах това - http://www.youtube.com/watch?v=g8csr68LjUM. Чета и книгата и .... искренно ви ги препоръчвам....

# 395
Момичета една почерпка от нас по случай деветата месечинка на Вики

[imghttp://snimki.info/data/media/1586/wallpaper_170-9.jpg][/img]
Честито и на наборчетата, още три месеца и ще черпим за първата годинка, нямам търпение вече, но да сме живи и здрави и това ще стане  Heart Eyes
Тази вечер за пръв път сложихме на Вики над бодито  и пижамка, иначе бодито е с къс ръкав и от време на време я пъхаме в летен чувал, защото е  непрекъснато отвита, а климатик не съм включвала, но като ми стане студено, въобще няма да се чудя  Peace
За скубането и щипането и двете ги владеем добре, за къпането, къпем всяка вечер  Heart Eyes
Днес купихме буйки на Вики на КК, та от утре ще кара проходилката с тях, харесах й също и якенце на Зара, та утре ще ходим и до там, че и Дани и Вики са без якета, а времето вече ги изисква  Peace
Хубава вечер от нас  Hug

# 396
Герганче, надявам се бързо да отмине само споделям на нас какво ни се случи: Преди 2 седмици забелязвам, че Вики си върти главата настрани - наляво, надясно. Веднага ми тръгнаха някакви черни мисли, гледам я постоянно, чудя й се, на баща й казах да я следи и какво излезе - малката маймуна просто ме имитира Crazy Усетих се, че несъзнателно, в желанието ми по изразително да общувам с нея си клатя главата - а тя повтаря. Олекна ми и вече толкова й се радвам. Много е смешна - като й кажа уж заканително "Ах, ти, Вики!" и тя след известно време зацепва и поклаща и тя заканително главица Laughing

Та може и при вас да се окаже нещо подобно.  Hug

# 397
Герганче, спокойно и моя Дани го правеше същото с главата, удряше си я с всичка сила в леглото и аз много се бях уплашила, но мина  Laughing Така и не разбрах на какво точно се дължеше, важното е че бързо му премина тази щуротия....... И при вас ще е така, бъди спокойна  Peace

За обличането - като живеехме при майка ми, тя много ги навличаше, т.е. ако не бяха облечени като за северния полюс, започваше една тирада, едно чудо и аз я слушах и децата боледуваха и антибиотици пиеха и бърза помощ викахме и въобще просто беше ужасно  ooooh!  Като се преместихме далеч от нея, аз започнах леко да ги обличам и болестите - край, изчезнаха пу-пу-пу..... Така че Мишо не го навличам и радиатори не пукам, като пуснат парното, тогава. И аз боди с дълъг ръкав не обичам. Мишо спи с боди с къс ръкав и пижамки като тези, които Тарталета е показала, само, че аз отрязах отдолу края им за да мога да му обувам обувчиците, завивам го с олекотено юрганче. През деня е пак с боди с къс ръкав, блузка с дълъг ръкав, памучна, панталонче и чорапки. На нас терлиците са ни забранени, защото са много меки и си криви крачетата.

Да ви се похваля  Mr. Green, Мишо направи вече първите си бели. Първо счупи една голяма керамична ваза на пода, добре, че не се нарани миличкото  Praynig А вчера си откъсна от бенджамина ми и си го изяде Mr. Green, след което повърна в проходилката си и стана такава мацаница, че днес е без проходилка, защото седалката й съхне. След белите му всичко вече е обезопасено....

# 398
Здравейте, момичета! Hug
Дилянка си има вече стая. Разбира се, има още за привършване Mr. Green По дължината на едната стена сложихме един ... корниз, дървен, объл, на височина 55-60 см. Тя се хваща за него, набира се, изправя се и прави първи стъпки Grinning Всъщност, това го правеше върху дивана, който на облегалката зад възглавниците има обло дърво. Та оттам ми хрумна. Сега се майтапим с мъжа ми, че ще ù сложим на стената лира за баня вместо шведска стена ...  Но от всичко в новата стая най-много ù харесва, че като е изправена в кошарката може да чопли фриза на тапетите. Изобщо, моята дъщеря обича да чопли нещо с малките си пръстчета Laughing
Скубеше много и преди.Дърпа и гледа има ли косъм в ръката ù. Ако няма - пак хваща и дърпа. Сега вече мисли, че косата ми е нещо много здраво, за което може да се държи и да се изправя Mr. Green
Отопление - днес за първи път Peace
Баня - всеки ден по логиката на Татит и Еола. Само ако не сме излизали или мнооого ме домързи може да пропуснем Simple Smile
Обличането за разходки все го мисля - хем да не я изстудя, хем да не я изнежа Thinking А тя май обича по-хладно време. При силен вятър слагам дъждобранчето.Моята количка също няма покривало за крачета. Купих дамаска и имам добри намерения да ушия в почивните дни. Като знам как бясно ù се разтуптява сърчицето като чуе прахосмукачката, при шума на шевната машина не искам да мисля какъв страх ще е. Та трябва и таткото да е вкъщи.
Как реагират вашите деца като им казвате не?
Дилянка също мина през кратък период, в който си въртеше главата настрани. На нейните месеци детето на шефката ми правеше същото, но много по-продължително. Беше се притеснила, дори го води на невролог. Нищо му нямаше.
В събота изби дългоочаквания трети зъб. Сега започна да скърца със зъби, явно ù е интересно, аз пък се притеснявам и ù тикам бибата ... Вашите скърцат ли така?
Момичета, ако не забравите, стиснете по един палец за моята глезанка в сряда Praynig

Лека нощ!

# 399
Абе само моя Бухтьо ли не се изправя и не пълзи ?  Rolling Eyes Вече взех да се притеснявам, той дори не полага усилия. Седи си седнал, хвърчи с проходилката и това е. Отвреме на време вдига дупето да застане на колене, ма се плъзне и се откаже  Mr. Green

Дияна се изправи веднъж преди ....абе към средата на септември беше  Wink  От тогава само веднъж я виждах и то го направи когато нямаше никой в стаята, когато ние сме там не иска да се изпрая...Не пълзи, колкото и да ми се иска и съвсем не е стабилна като се изправи, чета че някой се изправят и ходяд държейки се я за дивана, я за масата ...при нас такова нещо няма, така че споко, не сте сами  Laughing Laughing Laughing

Та да си допиша....притеснява ме нещо и то много, от около месец Дияна си блъска главата, в количката, в столчето за хранене...понякога и когато някой я държи, навежда се напред и със засилка си блъска главата назад  ooooh!  Едно че ме е страх да не се нарани, едно че не знам защо го прави...понякога ми изглежда като протест, друг път сякаш се опитва да ми направи смях  Rolling Eyes  Не знам как да реагирам, опитвам със сериозен тон да кажа "Не", нещо не ми се получава....в едно списание четох за децата дето се нараняват, пишеше да не им се обръща внимание  newsm78
Хи-хи:)Личи си ,че на един ден са родени.Споко и Габи е така.Това с главата много точно си го описала-прави го като протест или по-точно за привличане на вниманието.Явно е период PeaceИ Габи не се изправя и не лази,но това ни най-малко ме притеснява.Все пак е само на 8 мес.Много бебета първо прохождат ,а после пролазват/кака й беше така.Между другото бебетата,които не лазят похождат по-рано/защото не могат да стигнат целите си лазейки:)/

# 400
Честита месечинка на Вики на tanchelina!  Heart Eyes

Светозар също много скуби, особено батко си и мен и дърпа с все сила.  Crazy

За удрянето на главата, понякога го прави докато се опитвам вечер да го приспя, надупва се, става и почва да пълзи по спалнята и да си допира главата в страничната дъска, но не се удря силно, а лекичко, според мен му е интересна сянката.  Crazy

Да ви се оплача, снощи в 4.30 ч. някаква луда хвърляше камъни по прозорците  Shocked и ме събуди, бях сама с бебето и ми изкара акъла, понеже от прозорците не можах да видя кой хвърля камъните, звънях в полицията. Районното е до нас и дойдоха веднага, като видях фенерчетата излязох на терасата и тогава я видях - някаква пикла, понеже съседа над нас не й отварял, тя решила, че като метне някой друг камък, той ще се покаже, а него май изобщо снощи го нямаше. За сметка на това нашата тераса тази сутрин е пълна с камъни, не е истина какви луди има! Добре че не ни счупи някой прозорец! #Crazy

# 401
  • Mediterraneo
Тарти, я обясни тоз чорап как се пере, че аз на моите им видях работата точно с прането...Не стават вече за нищо!

С четка за зъби и сапун под течаща вода изчетквам добре подметките, а после насапунисвам и самото чорапче.

# 402
Добро утро!
Стефани от няколко дни си създаде нов режим - точно в 10 заспива в количката на терасата и спи час и половина-два и следобед пак толкова спи, само че навън. Мен това много ме устройва като време, сега ще й сготвя, ще си оправя къщата, но не знам като стане по-студено какво ще правим. Също си мина на 4-кратно хранене, колкото и да не ми се щеше.
Тя също много скубеше, особено мен, но някъде от седмица-две не й е актуално, явно й омръзна, А и аз й свалях ръчичките от косата и й казвах, че не се скубе, защото мама я боли, а се гали и й показвах как и тя се научи да ме гали по лицето, сега гали и играчките, много е сладка.
Иначе като й казвам не, май не разбира особено, като й казвах да не пипа нещо, ме поглежда едно ухилено, протяга ръчичка и ме поглежда с едно око как ще реагирам, като кажа пак не, може и да го остави, но след минута точно е забравила. Та крием всичко, което не е за нея и редовно търсим после къде е, сега например не помня къде сложих дистанционното.
Иначе се изправя сама, хваната за кошарата, но изобщо не се опитва да пристъпва, сякаш не се сеща, защото за ръчички хваната пристъпва. Хване се за кошарата и почне да поскача. Да лази също не може, но поне се опитва, обаче с търкаляне се движи по цялата спалня и на пода също.
Литъл Рабит, това е много неприятно, представям си как си се уплашила.
Много ми харесаха пижамките на Тарти, ще си взема и аз такива, ако намеря, че за сега спим с дрешки. Иначе вчера си взех зимно спално чувалче, но още не съм го пробвала, че беше доста топло в стаята. Да ви споделя как научих Стефани да спи в чувалче. Първо че я слагам заспала е едно на ръка. Второ, първото чувалче, дето й бях взела беше точно нейния размер и явно й беше тясно, тя е свикнала много да шава нощем, особено с крачетата. Будеше се през час с него. Затова взех лятно размер 95см и нямам проблеми, рита си вътре в чувалчето, върти си се и си спинка цяла нощ. И зимното пак толкова взех.
Ани Такова, ще стискам палци за утре.

# 403
Здравейте, майчета  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Оф това време направо ме побърква, ще откача, ужас, а такова ще е в близките шест месеца  Mr. Green
Рабитче, мерси  Hug , а това с камъните направо ме изуми, какви се тея хора незнам, добре че прозорците са здрави  Crazy
Сиси, аз също вземам доста по- голямо чувалче, защото наистина точния размер не е удобен  Peace
Дани, чеестити ви първи пакости, много сладко си го написала  Hug
Ани, честита и на вас детска стая   bouquet
Герганче, ние също имахме такъв период, аз също много се притесних, но отмина от само себе си, така че се успокой и не мисли глупости  Hug
Мис Деменоар, чакаме да се разпишеш, как сте  Hug
Къде изчезна Редчето, да не би пак да са сами с Фил  newsm78

# 404
Народът настина е изтрещял тотално!  Crazy На мен какво ли не ми мина през ума. Около нас живеят доста гръцки студенти, които учат във ВМИ и обикновено те като се изпонапият вдигат врява, но най-малко съм очаквала подобно нещо от жена!
В днешно време всичко можеш да очакваш. На съседната улица има една цяла кооперация, която се охранява денонощно и оттам избягвам да минавам, че явно тия, дето са наели охранителите има от какво да се притесняват. Понякога си мисля да сменяме квартала, макар че е сравнително спокоен, общо взето живеят баровци, но никога не знаеш какво може да последва.

Общи условия

Активация на акаунт