Мъчно ми стана за Дани. И аз съм била в неговото положение. Подиграваха ми се не защото съм дебела, но за други неща. Ядосвах се, плачех, жалвах се на майка ми. Дори когато прекаляха, на класната. Но това не помогна. Нито разговорите на класната с тях, нито уверенията на майка ми, че не трябва да им обръщам внимание. Един ден обаче аз просто спрях да ги забелязвам. Бях се наслушала на какво ли не и просто не можеха да ме впечатлят. Разбрах, че не е важно тяхното мнение, а как се чуствам. И нещата си дойдоха на мястото. Даже с момчето от гимназията, което най-много ме тормозеше на времето ,сега сме приятели. Никога не съм им отвръщала с лошо, нито с думи, нито с действия. Просто се научих да ги игнорирам, колкото и да ми беше мъчно вътрешно. Аз бях много свито и притеснително дете и тинейджър после.Сега пак имам своите комплекси, но и постигнах голям напредък в общуването си с хората около мен.Това с официалните дрехи и аз не го разбирам. Отидох така на първия учебен ден в гимназията и бях единствена. А толкова исках да съм като другите- в дънки и блузка. Да, това е важен ден, но това са деца, по-важно е да им е удобно и най-вече да не се чустват като черната овца. И да знаеш с агресия няма да оправиш нещата, само ще се задълбочат. Ще се завърти порочния кръг-Аз го мъча, той ми връща, аз му връщам. И така до безкрай. Светът е такъв и уви ние трябва да се приспособяваме към него, да разчитаме на нас си , а не, че мама и тати ще оправят нещата.

Направо съм бясна на тия в детската градина, дето изкарват децата сутрин без горна дрешка, само по тениски.
Нарочно минах преди 2 дни от там сутринта, за да видя дали са облечени и не бяха. Попитах учителката, защо не са облечени, отговорът беше, че тя ги питала и никой не искал яке! Ами тя утре може да реши да ги пита искат ли сладолед на закуска и съм убедена, че всички ще искат, но трябва ли да им даде! Голям скандал ще има този път на родителската среща, писна ми от малоумни учителки, вече съм убедена, че хич не им пука за децата, явно за тях е по-добре да има повече болни в групата!

Грешката ми може би е, че не го записах в училището, в което отидоха всички деца от градината. Но това е в Сухата река, а ние живеем в Лозенец. Омръзна ми да обикалям София, а и сега с Мишо е още по сложно. И както wicky писа, май има значение и от квартала. Там сякаш хората и децата им бяха по топли. Тук има една такава студенина. А да не говоря за фолк певицата..... Опитах се да я поздравя на два пъти, просто защото е майка на дете от класа на Дани, а не защото е фолк певица. Единия път едва направи някаква гримаса на усмивка, втория път и това не направи. Аз пък трети път няма да я поздравя.... 

Три дни съм слагала глутенови бисквитки в безглутенова каша, сега се чудя да продължавам ли, или да дам само каша и след 2-3 дни да продължа?
Вече тежи 8,300 (+ 340 гр) и е 69 см (+3 см). Добре е детето, вече пълзи много бързо, отваря шкафове, чекмеджета.... Изправя се и като се държи някъде, прави крачки. Вече регистрирахме първото падане от нашето легло, но тя някак падна на дупето си, леглото ни е по-ниско, и детето не разбра нищо.
... Не ми се пише всичко отново, така че в кратце -