Януарчета 2010 - тема 11

• 28 204
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Стара Загора
С това хранене ме успокоихте, че не са капризи само на моето  Mr. Green
Ей ся ще му дам бисквити с АМ, дали ще ги одобри незнам  Laughing

Тани, много ми беше полезна линийката от сайта на К&К  Hug Ще премеря крака на щерката, че на нея изключително трудно й купувам обувки. Първо крака й е като толумбичка пухкав, с висок свод, мисля че е и дюстабанлия  Crazy и е капризна колкото си щеш. Все й опира, все й стяга - в чудо съм се видяла. Имаме един шкаф с нейни обувки, 1/3 от които не иска да носи.
Дано Никсъна не е такъв каприз  Praynig

# 601
Първо крака й е като толумбичка пухкав, с висок свод, мисля че е и дюстабанлия  Crazy
Сиер, как с висок свод и дюстабан едновременно? Нали дюстабан е паднал свод, надлъжен или и двата свода? Или аз съм в грешка? newsm78 Ортопед ли ти го е казвал?

# 602
  • София
О и при нас е така с храненето. Ана едва изяжда по 50-60 гр. пюре два пъти на ден. Иначе суче по доста пъти на ден, даже не мога да им хвана броя и преди ядене суче, и след ядене. За последния месец е порастнала с 200 гр. и 1 см. Явно не е да гладува Mr. Green
Жълтък още не съм въвела, все ми се струва, че е рано. И млечните не съм започвала. А за прясното мляко освен, че е силен алерген, е и много тежко за храносмилането, та не бих го давала на толкова малко дете. Иначе и аз имам позната, която захранваше педагогически с мандарини, портокали, сърмички, кюфтенца на 6-7 месеца. По Коледа миналата година, детето трябвало от всичко да опита на масата. Тя и мен ме убеждаваше, че на 6 м. Ана трябва супичка да яде със сухарче вътре, че анемия щяла да отима. То човек май колкото по-малко знае, толкова по-спокоен е. Като не знае жената какво е глутен какво ще му се притеснява толкова. Да са ни живи и здрави дечицата само.
С обувките и ние сме в голяма чуденка. Ана няма и признаци скоро да проходи, но какво да и слагам като излизаме нямам идея, а и все някога ще тръгне да пристъпва и трябва да сме подготвени. Тя вече прави опити да се изправя, но с чорапите се пързаля по паркета.
Честито на всечки имали повод да празнуват тези дни!

# 603
  • Стара Загора
Първо крака й е като толумбичка пухкав, с висок свод, мисля че е и дюстабанлия  Crazy
Сиер, как с висок свод и дюстабан едновременно? Нали дюстабан е паднал свод, надлъжен или и двата свода? Или аз съм в грешка? newsm78 Ортопед ли ти го е казвал?

Свод имах предвид извивката отгоре на крачето.
Не, не съм я водила на ортопед за това, защото считам че не е проблем. Баща й е с плоскостъпие, така че има на кой да се метне. Grinning

# 604
Сиер, по-добре я заведи на ортопед щом имаш такива съмнения. От такова "безобидно" плоскостъпие до ден днешен имам страхотни болки в гърба и коленете. Рано установено се контролира с подходящи упражнения (например търкаляне на бирена бутилка с крачета) и подходящи стелки.

# 605

Свод имах предвид извивката отгоре на крачето.
Не, не съм я водила на ортопед за това, защото считам че не е проблем. Баща й е с плоскостъпие, така че има на кой да се метне. Grinning

Не се притеснявайте....Още е рано за дюстабан.....Баща ми е дюстабан и много внимателно следих големия син как ще е с краката едно време....Все ми се струваше,че има плоскостъпие и си бях внушила какви ли не работи....Докато доктор не ми каза,че преди 3г. на детето е немислимо да се говори за дюстабан. Та...не се косете, рано е още......

Мен днес 2-те майки се опитваха да ме убедят,че видиш ли рибата имала повече полезни вещества от кърмата....И ми изнесоха лекция как още на 5 месеца е трябвало да въведа месото...Като им казах,че до 6м. е бил изключително на кърма и започнаха да ме гледат съжалително.......

На въпроса ми, че имам информация,че готвят мазно в кухнята, майките ми отговориха - Не, не готвят мазно. Просто като има телешко, отгоре има лой..........

Та...такива ми ти работи...Кой глутен не знае какво е, кой не смята за мазнина телешката лой и така......

Тези дни Сами спи малко през деня, а мен продължават да ме болят яйчниците........

# 606
  • София
Хайде и аз със закъснение - Нели - Честит Ден Рожден! Пожелавам ти да си все така мила и добра! Много щастие и любов!   bouquet

Катинче - Честита годишнина на вас!   bouquet
Това със завирането на разни неща в носа - на една позната така детенцето си беше завряло нахут (едно от най-страшните неща) та на нея й побеля косата докато я закара до спешното... но се оправиха.
Аз като малка си бях завряла от тези мъничките зарчета  Laughing Каква е тази любов да си завират разни неща в носа незнам...

Честито и на другите празнуващи (ако пропускам някой)! Защото ви прочетох малко набързо признавам си...

Но много исках да ви питам - за тези, които са въвели глутена с овесена каша, след това с какво продължихте? Чета, че е най-правилно с РЪЖ, но как по-точно с ръж? Може би ръжен хляб или?

За храненето - Даная определено е постоянно на кърма. От пюретата хапва максимум 60-70 грама. Мисля, че може и повече да изяде, ако е много гладна, но немисля скоро да заменям хранене, защото млякото е най-важно до първата годинка. Различно й давам твърдата храна. Често на гладно (и след това я кърмя), но напоследък се опитвам да я давам около час след кърмене. Давам й сурови плодове по малко (но като й дам по-голямо парче да си "гризка" и се задавя... Иначе й давам и купешки пюрета и домашно приготвени - всичко яде Simple Smile И от нашата манджа давам по малко, ако става за нея разбира се... въвела съм само два вида месо. Още не съм въвела жълтък и млечни продукти. Мисля да се пробваме със сиренце след 9-тия месец и жълтъка съм го оставила за 10-тия, когато ще пробваме и киселото мляко. Прясното - за след годинка. За сега такъв е плана пък ще видим.

И аз така като спомена на някоя мама за въвеждане на глутен примерно и отсреща не рядко виждам неразбиращ поглед:)

Барби - леле какви неща може да прави твоята бебка! Браво! Аз явно съм много мързелива напоследък и не съм я научила Даная на особено много неща. Днес само се зарадвах много, защото като си разглеждахме една книжка и я питах къде е калинката (но съм я показвала всеки път) и тя я посочи! После посочи и къде е патето. После показахме трика и пред тати и даже неспря да го прави, защото видя, че й се радваме  Mr. Green

И да ви кажа, зъбчето не било само едно! Тръгнало е и второ! Нищо чудно, че в ранните часове сутрин Даная буквално спи на цица Simple Smile

ilindi4ka - чудесно изглеждате всички!

# 607
wicky, аз засега глутен съм давала като плазмонски бисквити в безглутеновата каша и няколко плодови и месни пюрета с глутен. Като свърши безглутеновата каша съм взела на Хип с оризови с овесени люспички, след това не знам каква ще взимам. Но май има каши, които съдържат ръж.

Светозар също няма изцяло заменено хранене, пюрета яде максимум по 130 грама, само веднъж изяде 190 гр. пилешко с тиква на Бебевита, или много му хареса, или е бил гладен. Но редовно след това суче, независимо колко е ял. Каша яде половин доза с 3 бисквитки Плазмон вътре и това е, попара мъчих 2-3 пъти да давам, взе да плюе и засега съм спряла.  Crazy Днес пак взех АМ и му дадохме навън шише и изпи 150 мл.! Успокоих се, че се бях притеснила като спрем кърменето какво ще давам.

Относно това как някои най-безотговорно си тъпчат децата отрано с какво ли не, нямам думи, не ги разбирам. Наскоро в Т-Маркет, на щанда за бебешки храни една лелка видя, че съм с 2 деца и се спря до мен и ме попита дали имало тук храна за 3 месечно бебе!  #Crazy Аз с такъв троснат тон и отговорих, че 3-месечното бебе няма нужда от друга храна, освен кърма, ама всеки сам си решава, ако искат и манджа да му дадат! Вероятно и лошо съм я погледнала, защото се изниза набързо и повече нищо не каза. Помислих си, че е някоя луда свекърва или майка решила да напазари пюренца за внучето.  Crazy

За дюстабана не се притеснявайте, твърде рано е да се кажа, едва след втората-третата година може да се каже дали детето има дюстабан. Това го знам от ортопед, защото баткото съм го водила често поради съмнения от моя страна за дюстабан. Бебешкото ходилце още е пухкавко и не може сега да се определи.  Peace

# 608
Отчет на ДК: 8.300 кг и 71 см. Не ни сложиха втория синфлорикс, защото беба има нещо като хрема и на леля доктор й се стори "неспокойно" да й е гърлото...  Rolling Eyes Сега си пийваме витамин Це и по една ампула на ден и чакаме да видим колко зъба ще ни излязат едновременно...

В неделя й дадох риба от плазмонско пюре (пастърва с картофи) - не й хареса... Лошо! Аз много обичам риба и всичко що вирее в морето. Баткото също. Беба обаче явно ще прилича на тати - той си няма на идея рибата как се яде....

# 609
Хм, останах с впечатлението, че Сиер говори за Ивка, каката Thinking По линийката тя е на 3г и 8м. И затова подкрепям мнението на Олемале Peace

Уики, след овесената каша давах сухар пшеничен на Хип (не го хареса),  после обикновен пшеничен. Сега имам една каша овес, ечемик, лимец на ДМ. Дилянка си я хапва. Ръжта е по-тежка храна от пшеницата. Май и в записките на КБ го пише. Ръж ще дам с ръжени сухари по-нататък към някоя супичка, примерно. Милупа имат каша 7 зърнени храни - пшеница, овес, ръж, царевица, ечемик, просо, ориз.

Тази вечер купихме гърне с малка дупка, такова http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1808 , само че червено. Да видим утре вечер дали ще се похваля.

Не оставям Дилянка сама на земята Mr. Green Седя, лежа до нея. Ако съм до дивана, тя се катери по мен и после на дивана. Разбира се, прави го ако има цел, например ГСМ-а ми да е на облегалката на дивана... Очаквах да ù е по-интересно като я пусна на земята, в смисъл повече да пълзи Crossing Arms А тя се заиграва на едно място или изпълзява от килима върху паркета и започва да дращи с нокти по него. Ако не мога да съм при нея, слагам я в кошарка. Имам 3 книжки за гледане на бебе. Напоследък проявява голям интерес към тях. Все ги разлиства, може би сравнява дали правилно я гледам...

# 610
Здравейте  Hug
Уики, и мен ме впечатли Катрин на Барби колко много неща може да прави и действително първият импулс на човек е да си помисли, че не се занимава достатъчно със своето дете, щом то не ги може тези неща, но като гледам Камен съм научила някои неща - например, че има разлика между това да можеш нещо и да показваш на другите, че го можеш... Има си деца и деца - не всички ги влече едно и също. Ето, Барби каза, че след 1-2 показвания на нещо ново, Катрин започва да имитира, докато с Камен махаме с ръчички за чао сигурно откак се е родил, но не го прави сам, макар че го е правил 2-3 пъти, колкото да ми покаже, че го може... Същото беше с обръщането - обърна се по корем на 3.5 месеца и после 1 месец - нищо... От вчера изведнъж реши да започне да прави като кончето, въпреки че на това много не съм го учила. На мен ми е странен, защото аз самата съм голям имитатор и сигурно съм била голяма радост и гордост за майка си, но истината е, че хората просто реагират различно... Simple Smile)))))))
Относно училището за бебета - нищо не мога да кажа още, защото знам за него, но не съм ходила още...
Татитче, разбирам те за зъбната криза, при вас ми звучи по-страшна от нашата, но може би успявам да туширам големите ревове с вълшебната пръчица кърмене, направо съм се депресирала вече с това кърмене - не знам нито кога нито как ще го отбивам - суче по 5 пъти на денонощие и отделно има 2 заместени хранения  ooooh! С 2 думи - храним се като двумесечно бебе откъм бройка на храненията в денонощието...
Илиндичка, относно кърменето - една приятелка живее във Франция и когато бебето станало на 1 месец, педиатърът я попитал: "Вие кърмихте ли го?" Тоест дори и да го е кърмила, се очаква явно да го е отбила докато стане на 1 месец!!!  Shocked  Rolling Eyes  ooooh!

# 611
Добро утро Simple Smile

Сервирам по един портокалов сок, че да се заредите с енергия, витамини и много усмивки Wink

И Вики суче постоянно и няма заместено хранене.

Вчера какво ми се случи - Гушнала съм малката, че се инатеше да се върне в количката и на едно кръстовище в квартала се разминавам с бабка на около 65-70 години. При което тя подвиква след мен да се обърна и ми задава въпрос - Госпожо, кърмите ли бебето? и аз в шах от изненадващия въпрос(мислех, че нещо съм изпуснала на земята) й отговорих, че кърмя. При което тя ме шокира със следващото си изказване - А може ли да ми капнете малко кърма в окото Crazy#Crazy #Crazy #Crazy Ококорих се, отказах, а бабката ми се тросна, все едно съм й длъжна hahaha

Бях чела за такива случаи, но не вярвах да ми се случи Laughing

# 612
При което тя ме шокира със следващото си изказване - А може ли да ми капнете малко кърма в окото Crazy#Crazy #Crazy #Crazy Ококорих се, отказах, а бабката ми се тросна, все едно съм й длъжна hahaha

Бях чела за такива случаи, но не вярвах да ми се случи Laughing

Капала съм на не една и две баби в квартала.....Едната дори седеше на вратата и питаше всяка майка с количка дали кърми. Явно бе случила на жени с АМ, най-накрая като попадна на мен и и казах,че кърмя - тя се зарадва много искрено. Имам дадена кърма на 2 дядовци(единият си бе изгорил окото с вар и самата докторка му бе казала,че ако има кърма някой да му даде е добре), капала съм директно на 3-4 баби(на едната близо 2 седмици) и на 1 бебе. Не го смятам за странно.......Конюктивита се влияе добре от кърмата......

Днес тук вали, т.е. вали цяла нощ....Добре,че вчера бяхме навън......

# 613
 Zornichka,то да дадеш,да.Но на пътя да капеш  Shocked И то на непозната.Аз съм давала,но в чашка-на баща ми.Да тръгна да капя директно  newsm78

Щях да ви питам имат ли бебоците ви любими детски предавания,песни?Някой беше споменал за любима реклама.Наистина и моята се заглежда по нея.Каквото и да прави го зарязва.Но сме я сварвали само 2 пъти рекламата и не знам дали не е случайно.Иначе ѝ пускаме BabyTV.Вече си има любими песнички-Веселата къща, Рожден ден и Чарли и числата.Харесва ѝ момиченцето дето разказва приказки,едно усмихнато.Но е много смешна като започне да подскача и да си върти дупето в такт с музиката.

И друго.От скоро прояви нещо много странно.Когато не ѝ отърва нещо се кара.Примерно ако се занимава с нещо,но трябва да я преоблека и прекъсна заниманието следва-Еееее-еееее.Ако не я оставя да си го продължи следва...ами удря ме бе... Tired newsm78 Rolling Eyes Не знам от къде си го измисли това.Онзи ден слизаме на МОЛ-а.Но не я облякох в колата,а я дадох на баща ѝ,слязох и взех да я обличам както е в него.Тя обаче беше заета да човърка из косата му и като дръпнах едната и ръка за да я пъхна в ръкава последва това Ееее-еееее.А на другата директно ме цапна два пъти с ръчичката си.След като се дръпнах и не можа да си го изкара на мен-цапна баща си  newsm78 ooooh! Някой да има на идея какво е това?!
Баща ѝ казва НЕ.Но така знаете ,че се привлича вниманието към това и после нарочно ще го прави  Confused

# 614
аа, добре, успокоих се че не само ние нямаме заместено хранене..но все пак сте по-напред от нас...ще се замисля.
Андреа яде пюре на обяд - макс 120гр. Предимно домашно приготвено, после кърмене. Натам всички други хранения са само КЪРМА. Нищо друго не давам - каши, попари, кисели - нищо! Вода не иска, сокове също...
Месо въведох от 1 седмица.
А за тези бабки дето искат да им се капва кърма по улиците - ЕВАЛА ИМ! Аз не бих капнала също! Тя няма да тръгне - как да капна, дори и да искам  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт