Януарчета 2010 - тема 11

• 28 186
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Това за финните овесени ядки не го знаех, а пък  нарочно ги търсих и обиколих целия Карфур  ooooh!
Обичанка, бързо оздравяване на Иван и дано Димана се размине  Hug

# 631
Добре де......На непознати и аз ще се замисля дали да давам кърма....Пък..то понякога такива бойни бабки има.....Сладурки отвсякъде......А и понякога те не знаят как да подходят, имам една позната - много е спонтанна, много е пряма, чак досадна, но иначе е толкова добра и въобще няма да ти навреди...Тя по-скоро в стремежа си да помогне прави грешки, но е сладурана...Старци - разбойници с 2 думи.......

Да, Ванче, да се оправят Иван и Димана,че рожден ден ги чака......В тази връзка - организатор за общ рожден ден...Да си пуснем тема в Календара на събитията искате ли?

Ренкси, аз отдавна не чувства как слиза кърмата.....Няма го онова приятно усещане от началото....

Фините ядки за да станат фини са обработени повече...Та в този смисъл има резон те да дразнят повече......

Времето е дъждовно и темата се развижи......

# 632
  • София
Вчера обаче изживях голям шок- два пъти като й давах да суче не усетих това напражение в гърдите което усещам като слиза млякото. Ем знам, че не може от един път да спре кърмата, ем се уплаших. Crazy

Ренкси - на майка ми така и е спряла кърмата изведнъж  newsm78 понякога и аз не го усещам това напрежение и умирам от страх при мисълта, че може да ми спре кърмата скоро... не за друго, ами защото нощем нищо друго не я успокоява като реве...

За заместените хранения ние имаме две или три - зависи дали ще иска да закусва... на обед си изяжда около 250-260 гр. пюре вътре с два сухара, следобед каша или плод, или плодово пюре или кисел... пак около 250 гр. но си мисля, че не и стига...

Ааа друго щях да казвам на мамите които децата ядат по 70 - 80 гр. пюре - защо не пробвате първо пюрето  и после кърменето? иначе детенце се насуква и после как да яде ?  newsm78 така си мисля де... винаги съм давала първо твърда храна, а после си досуква евентуално Simple Smile не съм имала проблеми  Peace

Глутена аз го въведох със сухарите на Хип, после продължик с глутенова каша 7 зърна на Хип и разни други кашички в бурканче - пак на Хип, после плазмонски и хипски бисквитки и така... май много много не съм се съобразявала кое след кое  относно глутена newsm78

За удрянето  и Кати прави така като не мине нейната освен, че се кара и маха с пръста  hahaha но и аз я пляскам по ръчичката, за да не го прави, а тя още повече ме бие  Mr. Green Стиска юмручетата и цялата почервенява... А като се събере с деца и тях бие и им бърка из устата абе ужас  ooooh!

Любимата песничка на Кати е Мики Маус на Роси Кирилова - слушаме я по ен пъти на ден и танцува и щрака с пръстите  Joy даже като ядем пак и я пускам във Ви бокса с картинки и е голям кеф  Mr. Green А любимата реклама ни е на НесТий Simple Smile А къде е тази Бейби ТиВи  newsm78 Ние сме с булсатком, но я нямаме  newsm78

За кърмата в очите
Кати като се роди и беше с ужасни секрети по очичките, направо и се слепваха ужас... мисля, че 2 или 3 месеца ги имаше, а аз само кърма и капках и мисля, че от това се оправи... не знам  Thinking

Гледам, че наближава 50 стр. та ми хрумна едно заглавие за нова тема : Есен настана, навънка вали, а Януарчето вкъщи прави бели

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 13:29 от Barbie^girl

# 633
За линка ето
Сигурно го приема за спам,та не го пуска.Първите 4 връзки са на този сайт.

# 634
Ради, хубав линк си дала, изгледах го с кеф установявайки, че съм направила каквото е било нужно за Беба и не съм се поддала на множеството доброжелателни съвети отстрани, включително това, че Беба и досега спи при нас, на някои мои близки това им се вижда едва ли не кощунствено и го отчитат като огромна моя грешка  Twisted Evil. Особено в последно време все по-често ми се казва да я оставя вечер да се нареве в стаята и тя ще си свикне да си заспива сама, този съвет примерно последно го получих даже от шефката на мъжа ми понеже тя така си била свикнала нейните дъщери да заспиват безпроблемно... В началото пък като се сетя как ме натискаха разни хора да й направя режим на 3 часа... Тя до ден днешен си няма и никога не е имала режим, винаги съм си мислила, че това е удобство за майката, не за бебето и съм била очевидно права. Или пък като питат дали кърмя нощно време и като чуят "да" едва ли не подскачат от шока и пак ме поучават, че много отдавна трябвало да й давам вода нощем и готово.

Сега го пратих и на мъжа ми да го гледа!

Зорничка, комична случка, няма спор Laughing Аз също не бих дала кърма. И никак не съм убедена, че е добра идея да се слага кърма в око, по-скоро това е суеверие, че лекувала едва ли не всичко, но ... кой както иска.

# 635
Тани`, много изчерпателен блог, благодаря!

# 636
Момичета, забелязах преди малко,че на едното коляно на Сами кожата му е по-груба - явно от пълзенето...На другото коляно - нищо му няма.....Наколенки ли да слагам newsm78.......

Сами също удря, бърка в устите ни - въобще разбойник......Любимо занимание е да му дам мобилния, да пусна музика на него и той се хопка на леглото.....Друго - като седнем да ядем на него му правя малки залъчета и го оставям той да си ги вземе и да ги изяде.....Къде отива в устата, къде на килима......

Усвоих и бързо писане с 1 ръка.......

# 637
Благодаря за отговорите момичета!  Hug
Рабитче още не съм давала нищо с глутен освен кашата, която започнахме. Тези бисквити само с ръжето брашно ли са или има и пшеничено?
Барби гърл много се надявам да не стане така. Нали уж казват, че докато кърмиш на поискване проблем няма?  newsm78 Изведнъж знам, че може да спре при силна уплаха или нещо такова. Аз давам понякога преди кърмене пюре или каша, ама ефект особен няма. Е ако е плодово .... Заглавието за новата тема много ми харесва. Peace
Момичета, моля някой да впише Венчелистче на първа страничка. Тя даде информация преди няколко странички.
Еола,  браво! Да си гледат работата тези, които освен да дават съвети друго не могат.
Отивам да приготвям обяда. Спокоен ден!

# 638
  • София
Тани`- Хъм, на мен пак не се отваря - странна работа!

За суеверията - ами има неща, които не са така "просто" обясними и имат значение, но покрай тях има такива невероятни глупости, че направо стават опасни в един момент от ...глупост!
Примерно червеното конче на ръката е суеверие, но си признайте колко от вас са сложили на бебетата си? Или пък измиването на очите с вода против уроки? Червеното, като цвят има сила, така че до някъде е оправдан конеца. Водата има свойството да пречиства отрицателна енергия - така, че също има някаква логика... за кърмата не съм сигурна, дали е към суеверията. Знам, че коластрата е много лечебна и старите хора знаят за това и са го ползвали. Неотричайте съвсем всичко  Peace Фън-шуй е като едно голямо суеверие в такъв случай Wink

За храненето преди кърмене - така кърмата намалява драстично и има вероятност от отбиване (според някои това е сигурен начин). Е, аз често давам преди кърмене, но пък давам мъничко. Сега обръщам режима и първо кърмя - след половин-един час й давам да си хапне. Сега така направих и омете едно бурканче (верно от малките, ама пак...Simple Smile)

# 639
  • София

Ето една любопитна тема....В последно време на мои познати децата имаха първи рожденни дни.....Не сложиха 1 свещичка на тортата, защото не било хубаво.....След това няма и да слагат 2, защото било четно....Т.е. ще сложат 3 свещички, но щели да запалят само 2-те......Чак на 3г. щели да запалят всичките свещи на тортата.......

Ще сложа 1 свещичка на тортата, ще я духнем много пъти и въобще няма да ми пука от разни бабини деветини и суеверия......

Е този път е опулих. Какви ли не неща съм чувала, ама това не бях го чувала. Горката ми Кари, сложих и свещичка на първия рожден ден  Grinning . Ще сложа и на Стела за да не ги деля децата Simple Smile

Не знаех, че може да даваме вече червена леща  Thinking . Купила съм и в най-скоро време ще направя.
Ради,  Тя до ден днешен си няма и никога не е имала режим, винаги съм си мислила, че това е удобство за майката, не за бебето и съм била очевидно права.
С почти всичко съм съгласна, но не съм съгласна, че режима е само за майката. Децата също според мен обичат да има някакъв ред, така знаят долу горе как се случват нещата и са по- спокойни от известното. Хаоса ги плаши според мен. Не говоря за войнишки режим без компромиси и без съобразяване с нуждите на детето.
Рекламите и Стела ги надушва Simple Smile. Каквото и да прави, започнат ли реклами и се обръща към телевизора. Сутрин и пускам Disney chanel и хвърля по едно око Simple Smile на Мики Маус, Майстор Мани и ....още нещо имаше. Бейби ТВ нямаме май, но понякога и го пускам от youtube и пеем песничките им.
Хайде и от мен пожелание за свеж ден  Peace .

# 640
wicky при нас определено не важи това правило, че малкия ще се отбие ако суче след ядене. Така е откакто започнах да го захранвам и не се моля да се отбие но ми се иска поне малко да намали сукането  Peace

За кърмата не знам дали има лечебна сила, но и аз се поддадох и капан на Иван когато имаше запушено каналче  Laughing Не че помогна, но реших че няма да навреди поне

За въвеждане на ръж и ечемик- има такива ядки, както са овесените. Аз купих за Иван и веднъж му направих ръжени ядки с АМ и плод, но бяха тотално отхвърлени. Сега така си стоят в шкафа и се чудя какво да ги правя. Въведох направо пшеница и после кашата на Милупа 7 зърна, като с нея вкарах два вида зърна Confused

Обичанка дано Иван се оправи бързичко и да не прихване и сестричката си, че направо яжасен е този вирус  Whistling

Да ви попитам мамите на по-големи дечица: слагате ли им антивирусни ваксини. АЗ на Александър започнах да му давам Респивакс, но се зачудих и за противогрипната newsm78

Спокоен ден от мен  Hug

# 641
renxy, глутеновите бисквитки Плазмон, които аз съм взела, съдържат брашно от зърнени култури - пшеница, овес, ечемик, царевица, ориз, ръж. Мисля, че и тези, в малките пакетчета, съдържат пшеница. И аз доста се чудех с какво да въвеждам глутена и четох, че глутеновите бисквитки на Плазмон са подходящи, много майки точно с тях са почнали и има цяла тема в захранването. И така започнах с по 1 бисквитка в безглутеновата каша, после по 2-3 и така вече около месец давам. Следващата каша, която съм взела, вече е глутенова с овесени люспички. Излиза че от глутена съм въвела пшеница, ръж и овес едновременно, но пък нямаше проблеми, а и повече от 3 бисквитки в кашата не съм слагала и едва ли количеството е било голямо. Честно казано като купувах бисквитките видях, че пише, че стават за бебета над 4 месеца, моето беше на 8 навършени и много не се загледах в съдържанието.  Simple Smile

Arven аз лично не съм фен на противогрипните ваксини, не мисля, че са ефективни, защото вирусите мутират. На старата работа имах колежка, която редовно се имунизираше и първа се разболяваше! Дори пневмония разви. Така че не вярвам, това са само зарибявки на фармацевтичните компании.  Peace

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 14:17 от little rabit

# 642
Здравейте и от мен в този дъждовен ден.Много теми за размисъл сте обсъждали.И аз ще се включа.За кърмата:още като кърмих каката един ден дойде една съседка да иска, че мъжа и(дърводелец) му влезнала една треска в окото и му било се подуло.Казах и да дойде вечерта да и дам.А малкият още като се роди и той беше със запушен слъзен канал.4-5 месеца сменях какви ли не капки, масажи и нищо.Докато не се сетих да му промивам окото с кърма.Еми ако щете вярвайте всичко му мина, а имаше дни дето се събуждаше със слепнали очи.За свещичките не вярвам.За ваксините съм против.Давам респивакс, сребърна вода и витамини.За baby tv и ние нямаме и ние сме на Булсатком.Иначе обичаме детските песнички или да държи gsm и да слуша музика на него.
Да споделя.Незнам от зъбите ли или е някакъв период е, но като се роди малкият беше много контактен, а сега от 3-4 дни не дава никой да го закача.Ето онзи ден на дк такъв рев му удари, а след това трябваше малко стока да закарам на един клиент, а тя е до свекърва ми.Еми докато я приготвях го бях дала на свекито, а той се спука да реве, а бяха до мен.Не спря да протяга ръчички към мен.Даже като си тръгнахме се засмя.Днес пак като се скрия от погледа му(до отида до кухнята например) пак надава вой.Дано малко ни премине този период.И от баща му отвръща поглед.
Е, хайде бая писах, стига толкова от мен.Да се оправят болничките, а здравите да не се разболяват. Grinning

А пък аз такова гърненце му харесах, какво ще кажетеhttp://moni.bg/eshop/index.php?act=products&category_id=9

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 15:00 от nikikol82

# 643
За суеверията - ами има неща, които не са така "просто" обясними и имат значение, но покрай тях има такива невероятни глупости, че направо стават опасни в един момент от ...глупост!
Примерно червеното конче на ръката е суеверие, но си признайте колко от вас са сложили на бебетата си? Или пък измиването на очите с вода против уроки?

Неотричайте съвсем всичко  Peace Фън-шуй е като едно голямо суеверие в такъв случай Wink

Нито едно от изброените не правя.....Ни червени конци, ни сини мънисти, ни чесън, ни мия очите за уроки, нищо.......И...лично мое мнение, не ме бийте обаче, смятам Фън-шуй за вятър работа.....За кърмата - не знам дали е суеверие...Все пак кърмата е наречена бялата кръв.....Аз лично съм била доволна от нея, когато съм имала конюктивит.......

Венчелистче е вписана на 1 стр. вече....Благодаря за напомнянето! Embarassed

Трудно приспивам вече Сами в количката - обръща се и се изправя хванат за гюрука на количката....Та вече няма спокойствие......Добре,че е така само през деня, вечерта си заспива без проблеми......Днес видях,че 3-то зъбче идва, та да видим как ще сме тази и следващите вечери.......

Барби, браво на твоето момиче......Сами като го питам - Къде е кака? И той започва да маха с ръка.....Защото когато тя ми се обади,че се прибира от у-ще, ние със Сами излизаме на терасата и започваме да махаме с ръка - Ела, ела, како.......(ох...това ми прилича малко като кучето на Павлов......Признавам си,че винаги вътрешно съм била много против подобен театър от страна на децата...Може би не обичах като малка да ме поставят в центъра на вниманието и да ми казват - Кажи сега една песничка, кажи едно стихотворение......Мисля си ,че прекалено много се притесняваме за децата си...Ще се научат на всичко, няма да останат ненаучени......Все пак тук сме се събрали все умни и отговорни майки, та децата ни растат в здрава атмосфера.......Няма как да не се развият правилно. Едни по-бавно, други по-бързо, но всички ще се научат, когато им дойде тяхното време......А и се сещам как ми казваха с първото дете - Сега го учиш да говори, после ще го учиш да не говори......)И бръмчи като пералнята и колите.....Просто децата започват да повтарят неща, които виждат,че носят радост в близките.....Не че толкова го осъзнават.....Започват с подражание и в един момент вече започва осъзнатото....Дали го прави обаче осъзнато - не знам и не се наемам да твърдя.....А...и вече се радваме на кучетата....До сега въобще не го вълнуваха.......

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 14:53 от Мама Цоцоланка

# 644
Кърма в окото при инфекциозен конюнктивит си е направо класика Grinning Не е плацебо, а действа. Нали кърмата съдържа много фактори на имунна защита. Нали една от причините горещо да се препоръчва кърменето е именно по-силния имунитет на кърмените деца Thinking

Уики, поздравления. Има много детайли в съветите на Косе Босе, които масово се пропускат и се изпада в крайности Peace

Це, добра идея за наколенки. Вече си ги представих. Имам накитници от месеците, които беше постоянно в ръцете ми. Слагам дунапренче и готово. Остава момента, че Дилянка, пък и друго дете няма да ги трае Mr. Green

Червено конче сложих още като се прибрахме у нас. А сега трябваше да прочета 2 пъти за да зацепя, че конче е конец, а не кон. Нашето вече е доста нагризано. Да, малко, но съм суеверна.

Режим... не спартански... по-скоро лека „настройка” на биологичния часовник и аз мисля, че успокоява детето.

Общи условия

Активация на акаунт