Януарчета 2010 - тема 11

• 28 209
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
aniTakova, сухара на Хип наистина е безумно скъп и не си заслужава парите. В нашия квартал дори е над 4 лв. Затова купувам един гръцки на Пападополус в червена опаковка за левче или на Чичибебе /не знам дали така се чете/ и той е горе - долу на същата цена.
Да допълня и за Малтофера - нали и ние го пием заради хемоглобина - при беба обаче има обратния ефект - изпражненията стават доста редки, на моменти като разстройство. Дори и лекарката ме предупреди, че могат да станат кашави. А за цвета им, предполагам знаете, че става почти черен.

# 91
Анна още плаче от непознати или от хора, които не е виждала отдавна. Някой друг с подобен проблем?
Неда вече плаче от хора които не е виждала отдавна - нарочно няма да давам пример Rolling Eyes

За диетата - аз дори не смея да се надявам на толкова гооооолям ефект...дори като резултат за сега съм дори и лекичко нагоре newsm78

За Малтофера и мен ми казаха да очаквам "разхлабващ" ефект по-скоро...за сега е само промяна в цвета Sick

Неда днес яде попара със сухар /използвам сухари "Goldies" както и за баткото преди/ и малко сирене, утре ще добавя и масълце.
Има сополки обаче, което ме притеснява доста, темп няма, но...... Досега я опазих здравичка, а от тук натам ......    Rolling Eyes

От известно време пиша и трия, пиша и трия......в крайна сметка ще се откажа от коментар.....само ще кажа че следната комбинация от думи направо ме  Shocked  Shocked Shocked

...."брех, къде са агресивните и адаптивни деца?  newsm78Joy.....
.......ела да го видиш сега какъв е побойник със самочувствие и колко е адаптивен навсякъде  Joy

Не обичам лошото време, но... днес ме устройва...а и трябва да се свиква. Лек и успешен ден мамчета Heart Eyes

# 92
leta5, по отношение на Малтофера. След доста размисли по въпроса, аз също почнах да го давам. Малкия го приема около месец, а на следващата консултация ще пуснем изследвания. Първоначално наблегнах на местните пюрета, че когато правихме изследванията дребния освен кърма почти не ядеше друго. Въведох и жълтък, но не го давам често - около 2 пъти седмично. Надявам се, с комбинацията от хранене и Малтофер, да сме вдигнали хемоглобина, че беше 90. Иначе - за запичането - не се е запичал сериозно, но това може би се дължи на апетитът му към плодовете и плодовите пюренца.
Чета ви за възпитанието. Къде чета, къде прескачам... Тоооолкоовааа рано ми се струва. За момента искам да имам едно щастливо дете, а възпитанието - всичко ще си дойде по местата. Ние, средата, приятелите - живота сам ще се намеси. Абсолютно заставам зад viroglavka (пак, viroglavka, пак Wink) и теманета до земята за думите:
Цитат
Аз мисля, че децата не се възпитават, те се "направляват". Грижиш се за тях, както за руслото на сезонна река - прочистваш брега, култивираш когато водата е спокойна, надграждаш и укрепваш ако ситуацията позволява или ... строиш водна централа, за да може стихията да сътвори нещо полезно. Ако си наблюдавал както трябва, може и да улучиш най-доброто място за централа. Преграждащите стени, вирове или отклонения не са полезни, напролет всичко рухва с гръм и трясък.
Вчера направихме кръщене на Маргото:). Бяхме само ние и кръстниците с малката им руса дъщеричка. Мина леко, без много рев. И двамата с кръстника бяха послушни Wink.

# 93
Влизам да се оплача и да помоля за малко стиснати палчета.
В събота бяхме на гости на бабата и дядото на мъжа ми. И те хората добре се бяха постарали с изобилна трапеза. Обаче се оказа, че кюфтетата явно нещо не са били читави защото снощи всички се оплакаха от корем, повръщаха и имаха разстройство (извинете за подгаждането на темата) Само аз понеже ядох агнешко като не виждала и не пожелах дори 1 кюфте, съм добре. Като видях, че положението не се оправя пратих мъжа ми с майка и Мина до токсикологията в Пирогов. От там ги препратили в Инфекциозна защото там били хранителните натравяния. Те двете останали, а той си дойде. Тя Мина не изглежда зле обаче цяла нощ не спря ни с едното, ни с другото. Страх ме хвана да не се обезводни.  И сега с майка са в болницата, на системи. За капак снощи мъжа ми е простудил Тони. Нощес й прохъркваше носа, а сутринта имаше и температура. Плюс разстройство. След малко ще я водя при педи. Бива лош късмет, ама нашия надминава всичко. Оплаках се. Сега отивам да наглеждам Тони да не се събуди. Горкичките ми принцеси, такава радост беше вчера и онзи ден,а сега... Cry Стискайте палци да се оправят по-бързо.

# 94
Goldies и на Чичибебе-и 2-та вида сухари ползвам.Май от първият вид съм по-доволна-по-лесно се ронят.Вече ядем пилешка супа със сухар,ще пробвам и с хляб.На Чичибебе яде и бисквитките с микроелементи(те се топят в устата-е тя леко си ги гризе)-много ги обича.Жълтък давам през ден по 1.Коричка хляб също обича да си дъвче,но бисквитите и коричкага все още и ги държа.Пробвах я-оставих я тя да си ги държи,но не иска още.
За възпитанието съм съгласна с поста на мама Це,но и с тези мнения че средата също много може да повлияе в именно такива случаи родителят трябва да се намеси и да помогне на детето си да се справи със ситуацията.Вярно и това,че като пораснат децата колкото и да ги пазим и съветваме те ще сгрешат просто такъв е живота понякога знаеш че ще сбъркаш(така са те възпитали),но въпреки това грешиш и се убеждаваш от собствения си опит.Както тук някой беше писал важното е грешките да не са непоправими.Ние затова сме родители-да обичаме децата си,да ги възпитаваме, да ги учим и да ги научим как да се справят с пробемите,какато и да ги научим да мислят.Другото просто зависи и от тях самите-все пак  те притежават своя индивидуалност.
 От консултацията  ще докладвам-качили сме само 160гр. и сме 7890гр. и 1,5(даже спродед мен бяха 2см ама хайде),та сме високи 73,5см(според консултацията.Моето диване яде по повече ама по малко и все тича,играе ,танцува и пее-та сигурно изхабява доста енергия.Всичко ни е наред.
 Аз от вчера вечерта съм болна боли ме гърло и ми тече носа-та си слагам капки Виброзцил и смуча прополки ще си направя и чай(него го пия само като съм болна).Хриси само кихна 2-3 пъти ама и пръскам физиологичен разтвор и и капя капки-да не и протече и носа,че е голяма борба със сополите после.Племенникът ми лепна този вирус от яслата, и от там и брат ми също,та събота като ги видяхме сигурно от там го прилових и аз-ама поне за 2 дена минава.Дано ни се размине с това.Аз всяка година се ваксинирам,но миналата пропуснах заради бременността, а тази ще пропусна противогрипната ваксина заради кърменето-ама здраве да е.Мисля да пийна Циптосепта -10 дни.
 С тази 90 дневна диета направо ме хвърлихте в музиката-карате ме и аз да я започна.Досега съм свалила само 3кг без диети и упражнения остават още 4кг.,но имам малко и от преди бременността.
Лек ден!
Дано се оправят Ренкси.За Вас и по-голямото дете-може да глътнете по 5 бобени зърна-и ще ви мине разстройството.

# 95
 renxy, много, много, много стиснати палци от мен newsm17  newsm17 newsm17 Вярвам, че всичко бързо ще се оправи! Късмет ви желая!

# 96
Дани и Роси-много се разчувствах от вашите истории за малките ви момчета.Момичетата са ви дали много добри съвети-възпитавайте ги така,че да устоят на изпитанията на живота.Незнам какво да кажа повече-то всичко са написали момичетата преди това.За Дани ми стана много мъчно снощи-даже за малко да се разплача-абе тези деца какви родители имат само-възмутена съм Hug

# 97
Само за информация ако не сте прочели ситните букви.В сухарите и бисквитите на ЧИЧИБЕБЕ има яйца.

# 98
renxy, много стиснати палци и пожелания за бързо оздравяване на всички  Hug Пиши как сте!
Имам въпрос - давате ли вече от пюретата с едрите частици? Жори има 6 зъба, май е време да започне да ги ползва по предназначение  Mr. Green

# 99
renxy, това е вирус и всеки го кара различно. При нас протича така - Светозар имаше 38.5 температура, сополи и повърна 2 пъти преди да дойде Бърза помощ в петък през нощта, Валентин има само сополи, всъщност той ни зарази всички. Таткото - хрема и го боли гърло, мен ме боли гърлото и сега вече имам и сополи. Майка ми също я заразихме, но при нея вирусът е само повръщане и разстройство засега.  Crazy
Днес бяхме при педиатърката има страшно много болни, а и още в петък от Бърза помощ за по-сигурно ни закараха в Детската клиника, докторката беше сигурна, че бебето ще получи и разстройство и ще продължи да повръща, но добре че нищо подобно не се случи и ни пратиха обратно вкъщи. Днес вече Светозар е по-добре, не е вдигал от вчера висока температура. Днес ни изписа педиатърката само Хомеожен за гърлото и каза, ако случайно пак вдигне температура да давам Ефералган и Нурофен като ги редувам, ако се наложи.
На братовчедка ми бебето пък е с разстройство и температура и на тях днес са им казали ангина.  Crazy
Бързо оздравяване на всички болни, здравите - пазете се, че вирусът е много неприятен.

# 100
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет муцуни,

Аз ще си трая за възпитанието, защото нямам опит и всички ми се струват прави в разсъжденията си... Иначе Марина е като Камен - флиртаджийка и веселячка  Flutter. Т.е. играе с всички, обича хора и движение.... Пък натам ще видим.

Онзи ден за пръв път прояви страх от друг човек. Ама той с една рошава брада и коса и тя като го видя и се разплака и почна да вика "Маммм, мам, меееееееееем...."

Дадох и онзи ден кисело мляко, домашно - изрина се на бузките и сега ще изчакам....

И аз давам от сухарите на Чичи бебе. В Голдис има твърде много глюкози, малтодекстрини и т.н. ....

Сготвих и червена, белена леща.... Е няма такова ядене. Много и хареса. Полезна е, пълна с протеини и желязо.... Определено ще и давам честичко. Давала съм жълтък, но да си призная - забравям. Давам и един-два пъти седмично, ама не всяка седмица  Mr. Green

Викат меее.......

# 101
Здравейте, банда  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Бързо оздравяване на болните, дано бързо премине този вирус Ренкси  Praynig
Дани, много  Hug Hug  за вас
Темата за възпитанието  наистина е много сложна, но и аз съм съгласна с теорията, че децата просто трябва да се направляват в правилната посока, ние сме тези, които трябва да пресяваме и да им вменяваме кое е правиллно и кое е лошо и не бива да се прави, но да ги наставляваме и да се държим към тях като към равни  Peace забелязала съм, че когато говоря на Дани като на възрастен със спокоен тон, той изпълнява всичко без протест, но когато съм изнервена и се карам, просто нещата не се получават, но понякога се случва и чистосърдечно го отчитам като генералната ми грешка  Confused
Мама Це, много добре е обясанила своите подходи, както винаги де  Peace
Какво да кажа освен, че много се старая, дано се получат нещата и да възпитаме децата да бъдат добри, да уважават другите, но и да отстояват мнението си  Heart Eyes, сигурна съм, че всеки родител иска най- доброто за детето си
Роси, ще се адаптира детето, пък и ето новата госпожа е по- добър педагог, а и ти си говорила с нея, така че наистина всяко зло за добро  Hug
За пюретата с по- едрите частички, давам на Вики и няма проблем, хапва си ги детето  Heart Eyes
Попара вече хапваме и ние като повечето се втурнахме към сухарите на Хип, но сега определено ще взема някакви други, щом казвате, че Голдис са по- ронливи, сигурно на тях ще заложа  Peace Попарата я правя с шипков чай и слагам две сухарчета, сиренце и масълце, вие с колко сухари я правите  Thinking
Тани, благодаря за споделеното  Hug

ПС а така Татитче, ми сега кои сухари да купя  ooooh!
Хайде хубав ден от нас  Heart Eyes

# 102
Tatitt, как приготвяш лещата, ще ми се и аз нещо различно от пюре да дам на Белослава.

Интересна тема сте зачекнали, аз по- скоро се доближавам до мнението на edna ot nas.

Рабитче, нашия Камен донесе и той някакъв вирус от градината, вече около 2,3 седмици той и баща му кашлят като магарета, засега ние с Белослава държим фронта.

# 103
Татит, разкажи и на мен за лещата.......

# 104
Червената леща се готви изключително бързо - за има - няма 20 мин. е готова.....Първо трябва да се сложи всичко останало и да се свари - морков, пипер, домати(по избор) и чак накрая се слага лещата. Става много бързо......

Татит да каже и тя как я приготвя......Само да питам - след това не плаче ли от корем? Или няма такъв ефект?

Общи условия

Активация на акаунт