Януарчета 2010 - тема 11

• 28 185
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Ние къпем Хриси през ден,а 2 пъти и през 2дни(така се наложи).В крайна сметка да не са орали,а и да не я простудим.От вчера нашия тати е болен(ние го изкарахме този вирус преди 1 седмица.Дано не ни повтори.Климатик пускам от 2 дена.През даня боди(досега с къс ръкав днес с дълъг) и по-плътно блузка(отдолу е подплътена с нещо като полар, а на краката пантофи(навън по панталонките освен чорапи  слагам и чорапогащник.Навън обличам яке(есенно( и слагаме една поларена шапка.
 Спи с една по-плътна пижама с дълъг ръкав,а я завивам с 2 пелени,но трябва да извадя една олекотена завивка.Като спим изключваме климатика,че става много топло(стаята ни е малка.
Да се оплеча вчера голям рев рева-мислехме ,че я болят зъбите-дадох Панадол,спеше и се не можа да се наспи през деня и май рева и за мен(баща и я гледа).Неяде и много в интервала от 14 до 19.30 часа(ама хапна твърда храна в 14.00часа)-повечко,може да я е заситила.И като я окъпахме и хапна заспа и се буди само 2 пъти през нощта.Продължавам да я кърмя и така като гледам поне до първия и рожден ден така ще сме.Като я къпем винаги и мием косата-изсъхва като стои в стаята-преди това сме я затоплили с климатика(като я къпем го изключваме,а като свършим пак го пускаме).
 Роси 79(малката изритва ли чувалчето на количката?Аз вчера се принудих и заших на чувала и на количката по 1 чопче и между тях сложих плосък ластик на осморка вързан-така и да рита не може да изрита чувала,а ластика поема движението при ритника.Онзи ден беше студено и имаше вятър, а Хриси все риташе чувала и се отвиваше.Днес отново акахме  и пишахме в гърнето. Доволна съм.

# 376
  • София
И ние сме с боди с дълъг ръкав и духалка:)

# 377
Еола, за идеите иначе нямаш проблем - ще споделям, аз ако знаеш пък вчера какво съм правила... - играх женски футбол в един благотворителен турнир  Blush и сега съм с лека контузия на крака, че така се сритахме с една мацка...  ooooh!
А Камен и татко му бяха в агитката и Камен разбира се викаше най-силно  Laughing

# 378
  • София
Днес отново акахме  и пишахме в гърнето. Доволна съм.

Как я научи? Аз още не съм го пробвала.  Peace

# 379
И Светозар спи с боди с дълъг ръкав, завит с детско юрганче - тъничко, а климатика го пускам само докато заспи, като се затопли стаята го изключвам, че после много се изсушава въздухът и става горещо.
Навън му обличам ватиран суитчър и върху него грейка без ръкави и ватирани панталонки, не го завивам с нищо засега навън.

За къпането - косата - един два пъти седмично, целия - през вечер, само дупето всяка вечер.

# 380
И ние се къпем всеки ден, а косата на 3-4 дни. Иначе й обличам блузка с дълъг ръкав в/у бодито с къс ръкав; или елече в/у такова с дълъг. Надолу е с анцуг и чорапи.

Климатик не сме пускали, но с това лошо време...

# 381
  • Варна
Добър ден Simple Smile
Аз къпя Лорка всеки ден, някой път се случва и през ден, ако нещо ме домързи или пък сме били някъде и се приберем късно. Все още обличам малката с боди с къс ръкав и отгоре блузка и панталонче. Но скоро мисля да почна да и слагам боди с дълъг ръкав.
Спи с блузка с дълъг ръкав и чувалче, все още лятното. Добре, че е то, че одеала въобще не търпи и ги изритва.
Климатик още не съм пускала, но мисля съвсем скоро да го пускам, че на мен вече ми е студено, много съм зиморничава.
Виолка, не съм слагала още чувалчето, та не мога да дам отзиви. Тия дни мисля да го слагам и ще ти пиша дали и Лора го изритва.
Днес пак водих да преслушат Лорка, добре е, само носа и тече и лекарката и изписа капки Коларгол. Но мисля следобед да я заведа при хомеопатичката и да и даде тя нещо.
На Лорката май и проби първото зъбче  Grinning
Аз да не видя от малката и също настинах, но дано се оправя бързо.
Отивам да я храня и ще поизлезнем за малко. Хубав ден и хубава седмица на всички!!!

# 382
Це, ние къпем все още всеки ден Simple Smile Аз си взимам душ ежедневно и ми е странно да не изкъпя и малката. Климатик нямаме, но пускам духалка вечер като я обличаме след баня и сутрин, че е доста студено в нас. И не само че е с боди с дълъг ръкав, но има и жилетка отгоре Laughing Аааа, видях, че и tedddy преди малко е писала същото Laughing На Мартина все краката са й студени, така че е оборудвана с терлици по липса на някакъв вид пантофи. А от няколко дни е с чорапогащник понеже има едни чудни сополки.
и ние сме същите  Peace

# 383
Привет момичета Simple Smile!

По разискваните теми набързо  Wink:
Ние не къпем малкия всеки ден, а косата 1-2 пъти в седмицата.
Спи по боди, по-често с дълъг ръкав. Още не сме почнали да отопляваме. Терлици досега не съм му слагала, но има и възнамерявам да ги използвам по-натам.

Има вече 4 зъба. Много интересно му проби отгоре първо втори зъб, беше като вампирче. Имам спомен, че и на друго бебе в темата така растяха Simple Smile.

Подстригах го, беше почнала да му влиза в очите косата. Има ли други фризарани бебета вече?

За правещите ремонт (и не само) да ви споделя един сайт за стикери http://www.stickme.eu/

Приятен ден!

# 384
  • Mediterraneo
Уф, слава богу и днес успяхме да излезем. Че каквото го дават към края на седмицата  Sick

Аз никога не съм къпала бебето ежедневно. Не откривам логика да се къпе всеки ден, когато е новородено и само спи, а като порасне малко да се разредят къпанията... Много й куца на тази логика, затова с Дара не я следвам. От новородена я къпя през 1-2 дни. Лятото в големите жеги я къпех ежедневно, разбира се, дори по 2-3 пъти на ден. Откакто захладня, отново започнах с банята през ден.

Бодита с дълъг ръкав имам няколко останали от каката, ама хич не ги долюбвам. Миналата зима изкарахме предимно с къс ръкав, че и с боди- потници. Та тази зима вече ще е и голяма, та няма да купувам повече с дълъг ръкав.

Вкъщи се помотава с анцунзи. Имаме 2-3 комплекта. Както и с разни ватирани долнища. Ританки не обувам, имам чорапогащници, които са ми в пъти по- удобни( вярвам, че и на бебето). Отгоре слагам по- дебела блузка, на този етап е достатъчно. На краката вече слагам такива терлици-  Не следете дали им е хладно на децата по нослета и ръчички- това са откритите части на тялото, винаги ще са по- хладни. Проверявайте по китките и нагоре до лакътчето  Peace Климатик пуснах снощи за банята и толкова. 18 С е в стаята, през нощта пада до 17, но не е още за климатик.

Нощем спи с цяла пижама от този видhttp://moebebe.com/upload/image/rabotni/Gashterizon_komes_1.jpg, отдолу с боди. Понякога я слагам в лятното чувалче, но не винаги, понеже трябва да заспи и така да я прибера вътре  Laughing А мен ме намързява. Отгоре слагам олекотена завивка вече.

Под въпрос ми е обаче излизането. Не ми се иска да връщам комбинираната количка, въпреки че тя е закътана и има покривало за краката. С лятната сякаш ще караме, ама някакъв чувал за краката трябва да мисля  Thinking

Расте й 5 зъб и е в стихията си- спи веднъж на ден за по половин час, нощем се буди поне 2 пъти уж да яде, ама често заспива само докато я гушна при мен на спалнята и докато успея да извадя цицката  Laughing

С удоволствие забелязвам колко е напреднала. Бях споменала, че имаше проблеми с краката, ходихме по невролози и на рехабилитация. Като ви чета сега разбирам, че е задминала дори доста от връстниците си, което си е направо чудо за майчиното сърце  Simple Smile Отскоро е в проходилка, стана изтребител за отрицателно време. Пълзи като партизанин- стрелка се и изчезва за секунди от полезрението ми. Свалихме нивото на кошарата и вечно е изправена и обикаля из нея. Пада много рядко, научи се да сяда на дупе като се изтърве. Изобщо- напълно в нормите за възрастта си! А като знам какви мисли имах в главата си...

Със захранването обаче сме назад. Не яде още попара, понеже не съм въвела сирене. За жълтък и риба пък изобщо не си и помислям, поне 10 навършени да има, тогава ще умувам кое как.

Предстои ми отново да се върна на работа този месец. Август добре ни се получиха нещата, вярвам, че сега пак няма да има проблеми. Освен това с целия си акъл записах и второ висше  Whistling Не знам дали ще го изкарам, ама поне еднократна помощ да взема  Mr. Green Шегата настрана- минах на индивидуален план, много от изпитите ми се признават от първото висше, така че няма да съм толкова затруднена.

Айде стига ви толкова  Wink

# 385
Тарталета, много идейни терлици, откъде ги намери  Peace

# 386
А всъщност какви са доводите за по късно въвеждане на риба?  newsm78  Аз като не я ям и цял живот ме обвиняват че се лишавам от нещо много полезно  Rolling Eyes

Като ви чета за бодита по къс ръкав говорите, чак студено ми стана  Laughing  Дияна е с панталонче, често с чорапогащник отдоло, с боди с дълъг ръкав и блузка или суитчър  Rolling Eyes  Спи по пижама каквато е показала Тарталета и в чувал  Wink

Къпя я всеки ден, готино й е и не виждам причина да не го правя  Wink

Нещо друго много ме притеснва, но сега ме вика  ooooh!

# 387
  • Стара Загора
Уф, с двете хуни в къщи не мога да се разпиша тук  Laughing

Аз ползвам само бодита потник вече, отгоре слагам блузка. От вчера и терлици на краката.
А вечер спи с боди и пижамка, завит с памучно одеало. Климатик пуснах тази сутрин, че беше бррррр cold

Къпем го всяка вечер, но сериозно обмислям да разредим сега в студеното, че хич не ми се нрави идеята да носим с кофи вода в спалнята, че банята е много малка и няма как да се отопли. Thinking

Абе само моя Бухтьо ли не се изправя и не пълзи ?  Rolling Eyes Вече взех да се притеснявам, той дори не полага усилия. Седи си седнал, хвърчи с проходилката и това е. Отвреме на време вдига дупето да застане на колене, ма се плъзне и се откаже  Mr. Green

# 388
Ами първо и дадох гърнето да го пипа и опознае-не видях кой знае какъв интерес.После започнах да я слагам на гърнето след сън и и викам-пиш,пиш(гърнето го слагам до спалнята срещу гардероба(той на едното крило има огледало(-и тя си пиша.Когато не иска или пишва по 1-2 капки или вдига ръце,или все едно ще реве и тогава я махам веднага.За акането-тя ака по 1 път на ден и прави една физиономия не мога да я сбъркам-слагам я веднага и така.За пишането вече ако ще пиша го прави още като я сложа-не я държа много да не и омръзне.Вече и пея песнички,махам и в огледалото. Накрая казвам браво и пляскам с ръци.    После я преобувам и отиваме двете да изхвърлим и измием гърнето.Доволна е вече разбира за какво е,е разбира се не ми казва(ама като порасне и това ще прави.Сега я слагам по на често и така.През другото време сме с памперс.
 Сиер не е само твоя-Хриси пълзи, в нашите се изправи 3-4 пъти на дивана,но в свекито още не се изправя, в леглото също.Споко има време.

# 389
Тарталета, много идейни терлици, откъде ги намери  Peace

olemale аз видях такива в едно детско магазинче за обувки, но на Светозар ще са му мноого големи и не взех. Търси в магазините за обувки и пантофки. Имаха номерация и най-малкия номер беше 18. Помня, че буйките почваха от 16, ако не се лъжа, а на Светозар и 16 му е голям номер все още.

Общи условия

Активация на акаунт