Януарчета 2010 - тема 11

• 28 165
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Стара Загора
Оф това време направо ме побърква, ще откача, ужас, а такова ще е в близките шест месеца  Mr. Green
Депресирам се направо  Tired
При нас леко роси, ама как да изляза с двамата Crossing Arms А днес е празник на града и мислих да се разходим по центъра и да погледаме програмата, но няма да стане.

little rabit, много стресираща случка, хора всякакви има и все повече луди напоследък  Confused

Я да питам някоя от вас давала ли е овесени ядки? Има едни финни, но май ще трябва да се пасират  newsm78

# 406
Сиер, аз вчера дадох за фини овесени ядки. Реших с тях да започна да въвеждам глутена. Накиснах ги малко и после ги намачках с вилица  Peace
Рабитче, настръхна ми косата като прочетох, човек вече и в собствения си дом не може да се чувства спокоен  Confused
Ани, стиснати палчета и от нас за утре  Hug
Като чета за чувалчетата ще взема и аз да купя едно. Ицо постоянно се отвива вечер, едва смогвам да го завия  Tired Дано да свикне да спи в него.

# 407
Танче, честити 9 месеца на Вики!!!! Аз направо не вярвам - още 2 месеца ще чакаме и след това - 1 годинка.....А Ванчето другия месец ще ни черпи за Талисманите ни......Ванче, приготви повече торти,че идем цялата тема на рожденните ви дни..........

Тарти, това пране мен не ме устройва.....Аз не съм свикнала да пера на ръка и от години не пера на ръка(изкл. като сме на море или планина)....Та ще ги пропусна значи тези чорапи....Смятах да купувам нови, но щом не стават за пералнята.......

Пускам по малко климатика като къпем Сами......Докато татито издържи ще го къпе всяка вечер....Нещо започва да мънка,че му писнало всяка вечер да го къпе...Но от друга страна не си представя и самия той запсиването на Сами без банята.....То при нас къпането стана част от ритуала за заспиване.....

Като казах заспиване......От 2 вечери ми прави номера...Преди както и мамите преди мен писаха - заспиваше за 10 мин. - понякога и за 1мин. Накърмя го, обърне се като се наяде на другата страна и...заспи.....Но...от 2 вечери - от зъби ли, от какво ли - дори и започна да реве......Но...устисках положението, не го взимам на ръце, предлагам гърдата до откат и иска не иска - успокои се и заспи.....

Аз пък не искам вечер да го свиквам май да има нещо на краката......Не искам да има нещо като ританка долу....Предпочитам май изрязано да бъде, че да не се изнежи.....Въобще въпроса с изнежването в момента седи много на дневен ред при мен......Хем рязко стана сутдено(поне при нас), хем пък ми се струва рано за някакви по-драстични мерки за обличане.......Ще се постарая боди с дълъг ръкав да не му обличам, караме го сега на къс. Но е с дълъг ръкав през деня, с ританки(или чорапогащник - каквото взема от гардероба, претенции нямам никакви) и анцуг. Слагам и понякога тънко елече. Особено ако ще излизаме на терасата.....Да видя мисията да го пробвам без шапка(поне като е поносимо студено навън) дали ще даде добри резултати.....До сега почти не съм слагала шапка и шал на другите ми деца - навън трябва виелици да има,че да имат шапки, пък шалове така и не съм ползвала.....Ще видя като започнем да палим парното какви ще са температурите в къщи и тогава може пак късия ръкав да върнем на дневен ред.....

Не ми се излиза въобще в това време...То не е и за излизане - вали, духа, едва сега гледам,че има малко слънце....Не го обичам това време...И прането не съхне въобще навън....А не съм фен на съхненето на дрехи в къщи......Ох.....защо нямам пари и място за една сушилня - мечтииии.......

Иначе Сами раздава шамари, щипе, прави бели, с големия батко си пазим вече очилата,че само като ги напипа и току-виж сме останали без тях, въобще с една дума - расте. Като му кажеш Не или му повишиш тон - едно учудено те гледа, аха да заплаче......Вече като се удари леко - не реве...Расте си детето.......Усещам го,че мънка за навън, но пусто чудо вратата на терасата ни не е широка и не мога да изкарам количката там,че да спи на открито......

Благодаря на всички ви за споделеното......

Да попитам.......Смятате ли да давате разните десертчета Данонино на бебетата? Гледах ги в магазина и ме съблазняват да взема от тях за да си улесня живота понякога, ама като не я обичам въобще марката Данон...........Въобще дайте идеи за разообразяване на менюто на бебетата......Нещо ми е писнало от едно и също - картофено пюре, настъргани плодове, попари, бисквити в мляко, когато става и от нашата манджа.......Обича и печена тиква, а да питам - може ли печена ябълка?

Има ли други като мен, които не са въвели месо? Все го въвеждам и още невъведено остава.....А откога му се каня.........По скоро от мързел и липса на време(че искам да е домашно първото пиленце), отколкото от нещо друго........

ТВ много не гледа, май не му е инетресен на този етап.....Въпреки,че вчера двамата гледахме тениса по Евроспорт.......

Дали ще пощуреем в студеното време в къщи?

Дайте някоя нова тема........Знам,че  е далеко.....Но я споделете - смятате ли да правите голям рожден ден, или ще минете само в тесен семеен кръг с бабите и дядовците? Как смятате да процедирате - един общ подарък - хем за Нова година, хем за рожденния ден, или 2 отделни....Пък и нашия чрд се пада точно до нова година, всеки ще е запразнил нанякъде.....Има си и не чак толкова добри страни това да си роден до някакъв празник.........Вие как смятате?

Давам само идеи...Че понякога ми писва да пиша и да говоря само за бебешки неща.......

Вие връщате ли се мислено какво е било преди 1 година? На мен защото от цялата бременност периода от средата на септември до към средата на ноември ми бе най-хубавия период....Та октомври миналата година ми бе много хубаво и добре с корема........

На болните - бързо, бързо оздравяване!!!!!! Hug

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 13:39 от Мама Цоцоланка

# 408
Мамо Це и на мен ми липсва миналата година това време, даже като гледам бременни майчета и така им завиждам, но пък като се замисля тогава пък нямахме търпениеи да си гушнем слънчицата  Heart Eyes Снощи гледах първите снимки на Вики, колко мъничка е била, а аз какъв огромен корем съм имала  Crazy Толкова съм щастлива с дечицата, че всеки ден благодаря на Бог, че ги има  Heart Eyes сигурна съм, че всички сме така, а за РД после ще пиша, че Дани си дойде и ще оправям за обяд   chef

# 409
  • Madrid
Хич не ми липсва бременското време Crossing Arms,само трепета,че чакам момиченце може би...

Ани Такова,стискам палци за утре,за каквото и да е,дано мине успешно!!!

Само чистя тези дни,много време нямам,откакто лази Бояна ми е трудно,понеже нямам килими,а съм без кола,за да си ги набавя  Tired Кошара не признава,за разлика от батко си!Колко различни са децата!

Скачам,че е там,а плаче като за последно...

# 410
ilindi4ka и аз нямам килими, много ги недолюбвам, но откакто Светозар пълзи сложих в хола едно халище, после се наложи да го сложа в един горен чаршаф, че постоянно го скубеше и всичко ставаше във власинки.  Crazy Сега обаче не стои и 5 мин. на това халище, само дето ми се подмята по пода, лази по дюшемето извън него. Най-новото е, че гледа да си докопа нещо за гризане от TV шкафа и днес трябва да го разчистя. Дори започна да гризе и самия шкаф, изобщо явно ще ми съсипе мебелите.  Crazy Освен това заграждам бокса със столове, защото като ракета се изстрелва все натам! Не знам какво толкова го влече теракота, да може да си посини носа като го забучи там.  Crazy Абе, вкъщи стана лудница с това пълзене и изправяне.

# 411
  • Madrid
Ама точно,пъзел редих,на Сами стаята и тя е в пъзел,но тя сама не стои и секунда  Tired,все след мен се привлачва  Laughing  Rolling Eyes

# 412
А тоя пък ми ти пъзел у нас вече е старателно изчоплен. След като откри, че разни части се вадят, не миряса докато не ги изпокъса и облиза всичките. За мой ужас, защото има малки частици или такива, които той старателно отхапа с двата си зъба.

Хич не ми липсва бременеенето, много съм си добре с бебе  Mr. Green Перманентно съм поканила хаоса на гости. Аз и иначе съм си разхвърляна, пък сегааа ....

За обличането - като живеехме при майка ми, тя много ги навличаше, т.е. ако не бяха облечени като за северния полюс, започваше една тирада, едно чудо и аз я слушах и децата боледуваха и антибиотици пиеха и бърза помощ викахме и въобще просто беше ужасно  ooooh!  Като се преместихме далеч от нея, аз започнах леко да ги обличам и болестите - край, изчезнаха пу-пу-пу.....
ох, това ми е голям проблем, уж да не го навличам, а все ми се струва, че му е студено и имама такива едни навличащи импулси  newsm78 Но вие с Мамето ми подсказахте да се позамисля винаги като ми щукне да му облека още нещичко за всеки случай  Mr. Green

Честити 9 месеца на Вики и на всички други дечица, които празнуваха!

Ани, честита ви детска стая!

И Божидар щипе, ама как щипе самооо, до кръв, чопли ни бенките, дърпа ни уште, за очилата да не говорим.
И аз по едно време се бях стеснала, че има тик - от време на време примигва с очи, хем едно такова кокетно, ама де да знам, викам си, ужас, ще го водя на невролог. Добре, че е майка ми, та го разконспирира, че го прави само като харесва някой и един вид го ухажва  Mr. Green После като се замислих  Grinning като го приспивам си затварям очите, да му покажа, да си ги затвори и той, и естествено след малко ги отварям, да видя какво прави. Явно ме имитира  Embarassed

Другото, за което съм недоволна от себе си е, че не успявам да му изградя режим през деня. Все си позволявам да си поспя до 8.30 с него, вместо да стана в 6 и да свърша всичко, докато той спи. И се започва едно притичване, прегаряне на пюрета и други екстри, които съвсем ми съсипват душевното равновесие. То детето си спи винаги около 10 втори сън и аз след него гледам да дам пюрето. Да ама веднъж спи час, а друг път само половин час. Понякога като се събуди само иска да си цокне и пак заспива. А държа да давам пюрето след сън, че е спокоен и си хапва повече от 5 лъжички. Е днес цокна и не заспа. Дадох му пюре рано рано, в 11, ама изяде много малко. Поигра половин час, викам си, пак ще му дам - и детето повърна на фонтан. Сега кой е виновен - майка му естествено.  Cry

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 14:35 от olemale

# 413
Привет и от нас  Hug

И мен ме тормози много лошото време, а и като съм вкъщи с двамата съвсем е зле работата.
Александър е с бронхит, а на Иван носа продължава да му тече. Педиатърката ни изписва всякакви капки и постоянно му ги сменя и вече се чудя какво да му капя за да мине. Аз си му капя само 1-2 вида досега, де  Laughing

За обличането- Иван е студенолюбиво дете. Не облича много да е облечен и се поти, ако съм прекалила. Аз лично чорапогащници и бодита с дълъг ръкав не обича и не съм им слагала никога. Може би само като съм извеждала Али в снега е бил с бод ис дълъг ръкав. Пък чорапогащник никога. Обличам ги с подплатено с памучна подплата панталонче, боди с къс ръкав или потник и ватирана блузка/ пуловерче. ОТгоре яке и шапка, а на краката обувки.
Така ще е и зимата, но панталонките са им с поларена подплата и ботушки Peace

И Иван го къпем всяка вечер. Той много обича банята, за разлика от брат си който вече се пазари да не го къпем Laughing Колкото по0 расте толкова по измизерява  Crazy

Овесените ядки г иваря до идвиране на водата, слагам 1-2 лъжици АМ и някакъв плод и Вани ги яде много  Grinning

Забравих какво друго щях да пиша
На мен не ми липсва бременността. Честно казано този период не го харесвам хич. Постоянно се пазиш, всичко ти тежи ooooh! Сигурно съм една от малкото жени, дето не обичат да са бременни.  bowuu

За постиженията- Иван се изправя и се опитва да пристъпва, но изправянето е с моя помощ, защото иначе забива глава Party Ще се научи, няма къде да ходи. Също така не казва и никакви думички все още- само вика

Ами това е то нас
Хубав и недъждовен ден на всички мами и бебоци  Hug

# 414
  • София
Здравейте мами,

За овесените ядки - давам й на Даная от една седмица. Първо ги накисвам във вода за 1-2 часа и после ги варя за 5 минутки. След това обаче ги пасирам малко... На нея й харесват много! Така въвеждам глутена (даже един от първите дни се поовлякох и й дадох повечко и се притесних дали е редно...)

Да ви питам, някоя готвила ли е вече зелен фасул? Че имам "истински" от село и се чудя как да го приготвя за Даная... мислех на пара, но после пасирането дали ще се получи, въобще да го пасирам ли?!

Къпането - при нас също е ритуал всяка вечер. Имаме две жълти патета с които се къпе и едно розово делфинче, което като го натиснем да изписука - и Даная му отвръща в отговор със силен писък, защото знае, че следва чипкане  Mr. Green Косата мием през 3-4 дни с шампоан и понякога по-често (лятото всеки ден) само с вода. Само, ако сме били някъде до късно пропускаме къпане... но сега с това лазене по земята - неможе да минем без чипкане.

Даная все гледам да не я навличам и бабите все ме увикват, че било голо детето Simple Smile
Но пък й слагам боди с дълъг ракав, но то нашето е по-скоро до лакътя, та не се брои... За сметка на това блузките са й тънки и затова рачитам на солидно боди:)
Чорапогащници на този етап слагам само под рокличка...

Даная има няколко тика даже. Единия е връткане на главата - постоянно го правеше и се бях притеснила малко... оказа се че баба й постоянно така си върти главата и тя я имитира.
Другия все още го прави - напъва се цялата и се разтреперва (немога да го обясня добре) - и мисля, че го прави, като много иска нещо!

Радиатор пускаме нощно време (от вчера) защото си е студеничко тук, а Даная спи с едно прилепнало спално чувалче без дъно и краката й стърчат навън (с малки чорапки:)) и ръцете й са само по боди... През деня климатика пускаме съвсем лекичко да отвръща въздуха. За съжаление под нас няма съседи в момента и пода е доста студен, а Даная постоянно пълзи по него!

Бременността... хъм - какво да кажа! Тогава ми беше много сантиментално, но точно по това време почнаха така да ми изтръпват краката денонощно, че направо откачах!!! Мислех ,че ако така трябва да изкарам до януари месец ще откача съвсем! Освен това и жлъчката ме болеше кошмарно... абе уж ми липсва, ама си имаше и неудобствата...

За рождения ден - тъкмо нещо взехме да го обсъждаме с бабите напоследък и аз определено се чудя как да подходим. Дали да си останем в къщи или някъде на вън да се съберем по-скромно... от една страна тука ще съберем бебета да си играят - от друга страна, как ще поберем толкова хора и храна трябва да се приготви и т.н. и незнам какво ще правим Simple Smile

Изчезвам сега, че Даная иска да си играем!

# 415
Сетих се още нещо
Някой ползвал ли е клеева тинктура за нос и как се разрежда newsm78

# 416
  • София
Здравейте!
Да си споделя проблема, че ме хвана яд преди малко. Днес ми преведоха майчинството и се оказа, че е по-малко от предните месеци. Счетоводителката в работата ми обясни, че се изчислявало на база на нещо като дневна надница и зависи от работните дни в месеца. И този месец като е имало по-малко работни дни, сумата е по-малка. То и без това майчинството ми е малко по-голямо от минималната заплата, а и това. А не знам дали е вярно, защото така излиза, че всички останали получават постоянна заплата, независимо колко дни са работили в месеца, а ние дето сме по майчивство излиза, че сме на надница и в дните, в които не се работи явно не си гледаме децата. На някой друг случвало ли му се или повредата е в нашия телевизор и това са пълни глупости?
Сега по същество. От няколко дни пускаме парно, много студено стана. Иначе Ана я обличам с боди с къс ръкав, блузка, панталонки и чорапи или същото само вместо блуза и боди с къс ръкав слагам само с дълъг. И мен ме е страх да не прескоча границата с навличането и гледам да слагам по-малко дрехи, върлеки е понякога се увличам.
Бременността - от една страна ми липсва, от друга не толкова. Имах доста проблеми тогава, но като цяло си я спомням с приятни чувства. Искам пак да съм бременна, но без всичките услужнения.
Уики, готвя зелен фасул като го варя с другите зеленчуци. Аз варя във вода, но предполагам, че и на пара ще стане. После се пасира добре.
Хайде лека от нас!

# 417
Здравейте!
Да си споделя проблема, че ме хвана яд преди малко. Днес ми преведоха майчинството и се оказа, че е по-малко от предните месеци. Счетоводителката в работата ми обясни, че се изчислявало на база на нещо като дневна надница и зависи от работните дни в месеца. И този месец като е имало по-малко работни дни, сумата е по-малка. То и без това майчинството ми е малко по-голямо от минималната заплата, а и това. А не знам дали е вярно, защото така излиза, че всички останали получават постоянна заплата, независимо колко дни са работили в месеца, а ние дето сме по майчивство излиза, че сме на надница и в дните, в които не се работи явно не си гледаме децата. На някой друг случвало ли му се или повредата е в нашия телевизор и това са пълни глупости?

Така е, изчислява ти се дневно възнаграждение, което е еднакво за целия период на обезщетение, т.е. до навършването на годинка на детето, и ти се плаща според броя дни в месеца. През септември имаше 20 работни дни, и примерно ако е изчислено майчинство 20лв/ден ще вземеш 400лв, другия месец ако има 21 раб.дни - 420лв и така  Peace Летните месеци бяха с повечко раб.дни и сега септември с празниците се усеща  Confused

И да ви питам - трябва ми служебна бележка за доходите ми за последните 6 месеца, знаете ли кой трябва да ми я издаде  newsm78 от работата казват, че имам доходи 0лв, а НОИ ми плащат обезщетение, не са доходи, ама знам ли  Thinking
хайде после ще пиша и по другите теми  Hug

# 418
Здравейте!

Така е, изчислява ти се дневно възнаграждение, което е еднакво за целия период на обезщетение, т.е. до навършването на годинка на детето, и ти се плаща според броя дни в месеца. През септември имаше 20 работни дни, и примерно ако е изчислено майчинство 20лв/ден ще вземеш 400лв, другия месец ако има 21 раб.дни - 420лв и така  Peace Летните месеци бяха с повечко раб.дни и сега септември с празниците се усеща  Confused

И да ви питам - трябва ми служебна бележка за доходите ми за последните 6 месеца, знаете ли кой трябва да ми я издаде  newsm78 от работата казват, че имам доходи 0лв, а НОИ ми плащат обезщетение, не са доходи, ама знам ли  Thinking
хайде после ще пиша и по другите теми  Hug

За къде ти трябват тези доходи? Напр. на мен за детските не ми ги искаха...Казаха,че по служебен път ще си ги набавят.......По принцип под доходи разбират доходи от положен труд...Не че не полагаме сега труд, но майчинството се води отпуск за гледане на дете, та един вид не са тези доходи, които те имат предвид.....

Мда....за септември днес ми е преведено най-малкото като сума майчинство откакто съм започнала да го получавам........Но е точно заради малкото работни дни - то не бяха почивни дни, не бяха празници.......

Да се похваля ....Печените ябълки са факт, Сами ги хареса и си хапна от тях, сега спи. Забравих да ви питам и кои са играчките на вашите деца....На Сами му дай дистанционното за ТВ, мобилен телефон, кабели, зарядни устройства, клавиатурата и мишката на компютъра, интересна му е кутията на компютъра на децата, но все така и се радва,че им го изключва и децата го държат далеко от нея, ключовете за включване и изключване на осветлението, една китка точно ми се хвана и започна да има листа и сега Сами е на път да я върне в изходно положение без листа, много му е интересно да гледа как работи пералнята, а от звука на прахосмукачката не се плаши, маркуча и дори също е любима вещ.......Въобще....всичко друго, но не и детски играчки са му интересни....Дори до скоро имаше един Мики Маус любим, но вече не ще и да го погледне.......

Ето и едно песимистично и кофти четиво - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=631269 .......

# 419
  • Mediterraneo
Сетих се още нещо
Някой ползвал ли е клеева тинктура за нос и как се разрежда newsm78

На голямата слагам само, на бебето още не смея. В 5 мл сребърна вода или физиологичен разтвор разтварям 2-3 капки тинктура.

За РД- то почнах и аз да мисля  Crazy Спирам се на варианта да почерпим само баби и дядовци в тесен кръг. Първо, че ще е люта зима, второ, че бебето е малко и няма нужда от излишни дандании. Не знам, има време дотогава, може и да преосмисля решението си.
Реших и да кръстим бебето другия месец, ама да видим  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт