Януарчета 2010 - тема 11

• 28 204
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Щях да пускам един линк-за захранването.

# 616
http://vimeo.com/15746816 -Много ми допадна и реших да го споделя с вас  Peace

# 617
Zornichka, мерси за портокаловия сок!  И аз като Цоци, принципно бих дала на жената щом има нужда и мога да помогна. Но те разбирам, че е голяма изненада някаква непозната да иска такива неща от тебе, и то на пътя, навън! В такъв случай, аз бих я попитала за какво й е и ако действително има нужда, то ще й кажа да ме чака в уречено време еди къде си, за да й дам малко изцедена кърма. Стига да й е от полза, ще се радвам ако окото й се оправи или подобри. Макар че си е разправия - хем отнема от времето ни, хем трябва да се цедим... Peace

Тани, Вито също обича да гледа BabyTV, особено сутрин му я пускам да гледа по време на закуска. По тази тв пускат много мелодични и приятни песнички, предаванията им са хубави. Песничката за рождения ден е една от любимите му.  Party

Уики, забравих да ти кажа, че съм напълно съгласна с това, което вашата хомеопатка е казала относно диетата на Дюкан. Действително, такава месна диета води до силно окисляване на организма. А засилената киселинност отключва множество болести.  Аз лично никога не бих се подложила на диетата на Дюкан.

Вироглавка, и аз с нетърпение чакам да дам на  Вито риба, но все още изчаквам... А ти що не пробваш пюре с риба от някоя друга фирма? Тези пюрета на плазмон ги намирам за доста странни на вкус и консистенция. Всъщност, от всички видове пюрета най-съм доволна от Гербер и Хип.  

Днес направих за втори път пюре от червена леща. Мисля, че татит беше дала тази идея. Много вкусно пюре се получава!   chef

Свеж ден на всички!   Hug

# 618
Здравейте, майчета и бебета  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Катинче, честита годишнина, много любов да цари в семейството ви   bouquet
Вчера и ние се записахме с една дълга разходка, но днес отново ще сме заложници, най- вероятно до някой Мол да отскочим  Laughing
За капането на кърма също съм чувала, че спомага за излекуването на конюктивит, но пък тази баба без да я познаваш и на улицита, ни в клин, ни в ръкав, такава молба да отправя  Crazy, може би малко по дискретно ако беше , но хора всякакви  Peace
Аз също още не съм въвела риба и кисело мляко, а записахме Вики от понеделник на кухня, дали ще е проблем това  newsm78
Тани, в тази връзка, линка не ми се отваря  Thinking, исках да те питам и за овесените ядки, как ги приготвяш, аз купих финни, накиснах ги, сварих ги и ги пасирах, но станах едни лепкави и Вики не ги одобри, а ми се иска да й давам, в момента й правя от кашата на Милупа 7 зърна  Peace
Барби и за се впечетлих от уменията на Катрин, браво  Grinning
За вит. Д, нашата педиатърка каза, че няма нужда да давам, а Вики също дърпа на височина, но щом казва няма да й давам  Peace
Много ми се иска да й пробием ушичките, представям си колко следка ще е с обички, та сега с тази идея ухажвам татито, дано се съгласи  Heart Eyes

# 619
  • Стара Загора
Днес направих за втори път пюре от червена леща. Мисля, че татит беше дала тази идея. Много вкусно пюре се получава!   chef
Наистина е вкусно, преди 2 дни дадох на Ники и много му хареса  Peace

# 620
За капването....Нямам скрупули......Една позната единият път ме скастри защо давам - можело да направят магия на кърмата ми......Въобще не вярвам в подобни простотии, пък и не знам дали съм писала - но когато разбера,че едно нещо не трябва да се прави, аз правя точно обратното. Пък ако бабката не ми е много по вкуса - може и да не капна директно, а да сложа малко кърма в лъжичка.....А и човека, който е в нужда надали в този момент ще гледа точно гърдата ми.....

Ето една любопитна тема....В последно време на мои познати децата имаха първи рожденни дни.....Не сложиха 1 свещичка на тортата, защото не било хубаво.....След това няма и да слагат 2, защото било четно....Т.е. ще сложат 3 свещички, но щели да запалят само 2-те......Чак на 3г. щели да запалят всичките свещи на тортата.......

Ще сложа 1 свещичка на тортата, ще я духнем много пъти и въобще няма да ми пука от разни бабини деветини и суеверия......

Учудвам се понякога как млади жени живеят с призраци от миналото и бабините глупости.......

Ето любимата песен на моя юнак - http://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ0

Уики, забравих да ти кажа, че съм напълно съгласна с това, което вашата хомеопатка е казала относно диетата на Дюкан. Действително, такава месна диета води до силно окисляване на организма. А засилената киселинност отключва множество болести.  Аз лично никога не бих се подложила на диетата на Дюкан.
Peace
Съгласна! И аз забравих да го напиша!

Както казва Сънрайс - Свеж ден на всички!

# 621
Привет и от нас в това мрачно утро   umbrella
Иван от вчера е болен -има сополи, червено гърло, а снощи имаше и температура ooooh!Педиатърката така и не пожела да си вдигне мобилния, та трябваше аз на лекар да се правя.  Дадох му една доза Нурофен и се успокои детенцето. Много го мъчат тези гадни сополи и не можа да спи горкото.Димана още държи фронта, но се притеснявам, че и тя ще прихване вируса.......
Хайде да не ви натоварвам повече усмихнат ден на вас Hug

# 622
Добро утро!
Мамо Це ами как няма да е любима-има и жени има и футбол. Laughing
То и ние нямаме заместено хранене-суче на воля и хапва по малко пюре и каша. Най-много до 80 гр пюре ако е плодово и до 100 гр каша. В много добри случаи. Вчера обаче изживях голям шок- два пъти като й давах да суче не усетих това напражение в гърдите което усещам като слиза млякото. Ем знам, че не може от един път да спре кърмата, ем се уплаших. Crazy
 Като говорим за храни и аз се чудя как след овесената каша да дам ръж и ечемик. Това бил редът за въвеждане на глутена. newsm78 Прегледах кашите, които се предлагат-еми такова животно нема. Чудя се с какво да продължим сега.
Обичанка дано му мине на Иван по-бързо и Димана да се размине. Praynig
Ох щях да пиша още , но Тони иска внимание. Хубав ден и дано да спре този дъжд!

# 623
Като говорим за храни и аз се чудя как след овесената каша да дам ръж и ечемик. Това бил редът за въвеждане на глутена. newsm78 Прегледах кашите, които се предлагат-еми такова животно нема. Чудя се с какво да продължим сега.

Ако си давала плазмонски бисквити си въвела ръж, аз сега обърнах внимание на съдържанието и видях, че съдържат и ръж! Има ръжени сухари, ако даваш вече попара. Аз днес дадох попарка на Светозар с едно сухарче и малко сиренце и почти я изяде, определено откакто му спряха сополите, има напредък с количествата храна.  Simple Smile

sunrise7 и аз никога не бих се подложила на диетата Дюкан и въобще на никаква диета! Един колега много отслабна с Дюкан, но няма и година след това отново си върна  килограмите. За мен диетите действат като бумеранг, след време пак си на изходна позиция.  Peace
А аз вече си влизам в почти всички стари дрехи, без никаква диета да съм спазвала, дори на работата ми казаха, че много бързо съм се възстановила, вече изобщо не ми личало, но не е така, има какво да се желае в областта на корема.  Wink

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 11:29 от little rabit

# 624
tanchelina сложи плодово пюре вътре.Така няма да стоят лепкави.Но аз вече не ги пасирам.Така ги яде нашата  bowuu

# 625
ilindi4ka и аз не мога да ти видя снимките.
И ние сучем като за световно,а ядем и твърда храна,но по 80-120гр. на хранене поне по 3 пъти на ден.

# 626
Тани`, на мен линкът, който си дала за захранването не ми се зарежда, дали само при мен е така?  newsm78

# 627
И при мен не се отваря, а с плодово пюре ще пробвам, мерси Тани  Hug

# 628
Мамо Це - това с кърмата и ползването й за лечебно средство за какви ли не цели мен малко ме съмнява. Тя е високо въглехидратна, та по-вероятно е някаква инфекция да стане при капане в окото. По същата логика може всякакво мляко да си капеш Thinking. Но пък винаги съм вярвала, че човек когато е убеден, че нещо му помага, то наистина действа Peace

# 629
  • София
Обичанка - дано бързо се оправи Иван! Ех тези педиатри значи...

Мерси ви за отговорите за глутена! Косе босе пише, че за ръж е рано още, а същевременно е най-добре да се въведе глутена около 8-мия месец, като се почне с овес и след това ръж... странна работа Simple Smile Затова ще се хвърлиме директно на пшенична каша, защото "може и директно след овеса - тъй като е бебешки продукт скорбялата и изобщо самата пшеница ще се приеме по-лесно в сравнение с други пшенични варианти за захранване с глутен (корички хляб, сухари и др.)"...

Все забравям да ви кажа - за финните овесени ядки! Не са препоръчителни, защото имат повече фибри и ще дразнят коремчето!!! По-леки са си нормалните овесени ядки... накиснати във водичка и след това леко сварени. Аз ги пасирам и си стават супер!

За витамин Д-то - ние от самото начало даваме Диавит по препоръчка на педито... сега пак почнах да давам от време на време, че Даная  нещо многдърпа на кг и ръст, а фонтанелката още е мекичка и незатоврена и се постреснах.

За преобличането - голяма борба пада:) Но й давам, като е легнала нещо да си държи и тя се разсейва за малко и успявам дори и памперса да сменя  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт