Детето ми неможе да понася шума от тиксото?! Това нормално ли е?

• 2 251
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Стара Загора
Като му е неприятно, опаковай нещата извън негово присъствие, така и ти няма да се притесняваш.
Много правилен съвет!

# 16
Още веднъж,благодаря на всички! Peace
Вече съм спокойна... Simple Smile

# 17
  • София
След 10-я месец е много вероятно бебето да се стряска и от познати за него звуци, такива които до момента не са му правили никакво впечатление - шум от прахосмукачка, звънеца, сешоар и т.н. Не се притеснявай, както са написали и другите момичета, нормално е. Само трябва да го гушнеш, за да е спокоен, че всичко си му е наред на света  Grinning и няма нищо страшно. И моето бебе се стряска от шума на тиксото (наскоро го открих  Wink )

# 18
  • Шумен
Аз си мисля че на тази възраст си е напълно възможно децата да се стряскат от различни непознати шумове. Моите се плашат от звука на блендера (в съседната стая) и кихане. До скоро от шума на прахосмукачката и преминаващ мотор. Но има звуци които остават неприятни за цял живот според мен. На мен ми е супер неприятен звука от скърцане със зъби.

# 19

Нормално е! Моето дете на тази възраст (или може би около 7/8 месечен) изпитваше ужас от алуминиевото домакинско фолио.  Laughing Само като ме видеше, че развивам фолио и изпадаше в истерия. Понякога децата ужасно се страхуват от някои предмети, макар и да не са никак опасни, но за сметка на това не ги е страх от реално-опасните предмети, като нож, ютия,контакт и т.н.

При нас страха от фолиото изчезна след около месец или два. Пробвай да му дадеш да поиграе с тиксото, да го пипне, сам да издърпа едно парче, за да види, че няма нищо страшно.  Wink

След като видимо детето се стресира от тиксо,нужно ли е да го заобича и да му стане любима играчка? Thinking

Прочети поста ми още веднъж или дваж или колкото ти е нужно, за да видиш, че никъде не съм написала, че тиксото трябва да му бъде любима играчка. Казвам, че най-добрия вариант да накара детето да спре да се страхува от нещо, което не е толкова опасно, като му покаже, че няма нищо страшно.
И го казвам от личен опит - аз по този начин съм показвала на сина си, че балоните, пеещото мече и прочие не са опасни. Чрез игра и смях. А не да забутам тиксото в дълбините на шкафа, с надеждата че няма да ми се наложи да го ползвам скоро.  Crazy   

Аз препрочетох поста ти,но не ми става ясно,защо за бога е нужно да показваш на детето,че видиш ли тиксото е безобидно LaughingВиж,за играчки да,ама тиксо,фолио....
Както и да е,всеки разсъждава от собствената си гледна точка и нямам намерение да споря Naughty

Ама спориш и се мъчиш да обориш ...  Crazy Като нямаш намерение да спориш, просто си дай мнението, без да цитираш другите и да се обясняваш.  Stop

# 20
Момичета,моля ви не влизайте в пререкания,заради мен!Много ми е неудобно!
БЛАГОДАРЯ за съветите на всички!

Общи условия

Активация на акаунт