?> С.Г.ГРУП ООД-задължения :: BG-Mamma

Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С.Г.ГРУП ООД-задължения

 • 25 089
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 0
Здравейте,наскоро получих писмо от фирма С.Г.ГРУП ООД озаглавено "Извън съдебна покана".Това е фирма,която се занимава с "цедиране и събиране на задължения на множество финансови и нефинансови институции",според техните думи.В писмото се твърди,че аз съм длъжник,но никъде не се споменава на коя институция дължа пари нито сумата.За да получа информация за задълженията си трябва в 3-дневен срок от получаването на писмото да се обадя на посочените телефони,за да си уговоря час с техен консултант.Писмото явно е ксеро-копие,защото печата не е редовен и никъде няма дата,за да си направя сметка какъв е този 3-дневен срок.До момента съм получила 2 писма на мое име в период от около месец,месец и нещо.
Аз нямам задължения към никой друг освен един телефон на изплащане към TBI-credit.Проверила съм си договора към тях и всички вноски до момента са си внесени и там няма проблем.Други кредити или заеми нямам.На мое име имам единствено сметката ми към Мтел,с която също нямам проблеми до момента.Аз съм на 22год. и недвижимо имущество нямам на мое име.Проверих фирмата има си булстат и сайт,в който трябва да си въведа ЕГН-то,за да си проверя задълженията, а не смея да го направя.
Интересувам се дали някой е попадал в подобна ситуация до момента.Как да процедирам?Дали телефоните,които са ми дадени за връзка с тях,не са с цел печалба от импулси.Възможно ли е да са ми намерили точния адрес от някой сайт,в който съм се регистрирала или нещо подобно?Убедена съм,че нямам задължения към никой,освен,ако някой друг не е използвал името ми и данните.Възможно ли е това да е някаква фирма-фантом,както се казва?
Ще съм много благодарна,ако някои сподели мнението си. Simple Smile)))

# 1
 • Мнения: 985
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476030.0-На втората страница в клюкарника-10 теми след тази. Peace

# 2
 • Мнения: 1
Здравейте, получих писмо от СГ ГРУП  ООД ,
УВЕДОМЛЕНИЕ
за прехвърляне на вземане по чл.99 ал.3 от Закона за задълженията и договорите.
Мобилтел ЕАД  , прехвърлят  мои задължения към въпросната фирма , с която имат договор за цесия.
Твърдят , че имам задължения в размер на 44,88 лв.от 2010г. - неустойки по договор.
За тези неустойки аз никога не съм уведомяване /никога/. В офис на мобилният оператор не могат да ми обяснят за какво точно става въпрос/за какво е бил този договор и т.н./ Не могат и да ми отговорят защо не са ме уведомили за наличието на мое задължение към тях.
Звънях във въпросната фирма и там един арогантен господин също не можа да ми каже нищо друго освен , че имам задължение и то е за неустойки по договор / за какво е бил този договор не пожела да ми каже/. Ако предположим ,че имам такова задължение, в което силно се съмнявам , то не е ли изтекъл давностен срок?
Не зная какво да предприема ?

  # 3
  • Мнения: 43 259
  Изтекла е давността, да.
  И мъжа ми го търсиха за измислен договор към мобилен оператор, към който никога не е подписвал (даже бяха ползвани данните му от старата лична карта, когато вече е бил с подновена). Обясни му човешки, че първо - такъв договор не е подписван от него, и второ, ако беше реално задължението операторът щеше да си го търси още тогава, не години по-късно. Много са арогантни по телефона, но не им обръщай внимание. Кажи ясно и точно, че давността е изтекла, ако имат претенции - да си заведат дело (никой няма да допусне да тръгне такова, защото нямат основание).

  # 4
  • Далечният изток
  • Мнения: 4 241
  Съвет - нищо не предприемайте и не се обаждайте по телефон. Който иска да си събере вземанията, го прави по съответния ред, без да изпраща измислени "покани". Редовната покана би трябвало да се изпрати с обратна разписка, за да е видно кога е получена и съответно от този момент да започне да тече срока за доброволно изпълнение, а тук никой не знае дали изобщо писмото им е получено. Тези колекторски фирми изкупуват просрочени задължения. Ако мине номерът и някой се изплаши, евентуално ще съберат някакви вземания.

  # 5
  • Мнения: 13
  След една година пак се активизираха и днес получих това писмо

  # 6
  • Мнения: 1
  След една година пак се активизираха и днес получих това писмо
  Скрит текст:


  Абсолютно същият случай!
  През 2018г на 20.04. бях потърсена по телефона за задължение в размер на 450лв към Мтел от 2013г , към които никога не съм била с договор... Веднага отскочих до офис на Мтел, информация не можеха да ми дадат!
  Изисках фактури, дати и основания от "С и Г Груп" по имейл... Чаках, чаках, чаках, тормозът по телефона от тяхна страна продължаваше, без да получа информацията поискана от мен! Нещо имейлът ми не бил наред, за това не съм получила имейл... Арогантни разговори от тяхна страна, с повишен тон и никаква професионашност! Така... Изпратих молба с входящ номер към тях, като ги задължих писмено за информация и доказателства за дължимото ми към тях... Отговор не получих, спряха да ми вдигат на мен и вече адвоката ми!
  02.2020 получих писмо за неплатеното ми задължение! Е, край! Пуснах жалба до "С и Г Груп", Омбуцмана и Министъра на правосъдието отново с вх. номер, прикачена, като доказателство към тях молбата от преди към " с и г груп" и разпечатка от Еконт за получената молба от тях! Чакам да видим! Наемам адвокат и ги почвам...

  Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 19:56 от Не се сърди, човече

  # 7
  • out of space
  • Мнения: 8 384
  Много правилно! Пусни всичко налично в Helpbook.info
  Хубаво е, че сигналите отиват директно към институциите, без цензура. Пробвай и към КЗП...

  Общи условия

  Активация на акаунт