Блокират партиди Вигантол в аптечната мрежа

• 51 620
  • 452
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
mucuna ,няколко страници назад имаше подобна дискусия

всички лекари го изписват,но не всички майки го дават.аз не съм го давала.родена е февруари месец.късно захранена-на 6 м.нямала е рахит

това с профилактичното изписване не е световна практика

# 331
Имаше репортаж по БТВ, сутрешният блок. Няма Деавит и Вигантол. Препоръчаха разходки на открито.

# 332
Аз не давам нищо откакто е станал на 3-4 месеца. Извеждам го навън. Нормално е фонтанелата да не е затворена още. Тя се затваря на около година и половина.

# 333
В аптека в Панагюрище продават нов Вигантол, годен до 2015год, с дозаторче. Инфото е от мама от темата за юнчета, родени  2010 год!

# 334
Аз си купих от Румъния . На опаковката пише само vitamina D3 , няма друго търговско наименование. Деавит също не ме устройва , заради витамин А ,който също може да бъде опасен при предозиране.

# 335
  Сега по обедните новини по БТВ казаха, че Вигантол ще започне да се произвежда през Февруари.

# 336
Имаше репортаж по БТВ, сутрешният блок. Няма Деавит и Вигантол. Препоръчаха разходки на открито.
Е, трябва ли по БТВ да го кажат, за да започнат майките да го правят?
Има тоооолкова много информация за предозирането на вит Д.

# 337
Извинявам се, че с първото си мнение в този форум ще се включа в темата с линк, но мисля че модераторите биха ми го простили.

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/videos/video/589361551-Nyama … _D_za_bebeta.html

това е репортаж точно за капките източници на Витамин Д на българския пазар.

Ние си имаме малката Анабел, към момента на 49 дни и сме поставени точно пред този проблем, никаква възможност да се снабдиш с Витамин Д-3 за зимно бебенце.
само информативно за kalei: Деавит е производство на Софарма АД (България) и е заместител на Витагол-а.

Въпроса който бих задал е: трябва ли да се вдигаме до съседни държави за да се запасим с лекарства за бебетата си и какви са алтернативите да ги предпазим от рахита?

И още нещо що за здравеопазване имаме когато точно преди зимата когато започват да се раждат зимни бебета които са малко или много точно заради липса на слънце в рисковата група, да не споменавам, че и недоносеността на бебенцата като нашето е също фактор, едно такова иначе простичко нещо като капки с витамини изчезва безследно от търговската мрежа без друг заместител?

Ще следя темата, с надеждата някой лекар или запознат по въпроса да каже дали тези турски капки Devit - 3 вършат работа, че ако трябва да паля колата към Турция.

# 338
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E

само информативно за kalei: Деавит е производство на Софарма АД (България) и е заместител на Витагол-а.

Знам какво е , пропуснала съм само, че го е хванала липсата. Peace

# 339
  • София
Ние намерихме за сина си VitaDe от Испания. Шишенцето е 28 мг, а на дозатора си е отбелязано до къде да се пълни.

# 340
  • София
Аз също давам "Деавит". Не знаех, че не се намира из аптеките.

# 341
Не разчитайтена никого пък дори и да е специалист. Проверявайте всичко колкото и да ви убеждават.Явно проблемът бил от давна, а и аз научавам чак сега. Много съжалявам, че се хванах. Нашите деца опитни мишки ли са на някаква немска компания? Защо няма българско производство? Това е политика! От такива опити страдат нашите деца. Да си правят експериментите в Германия! #2gunfire

# 342
  • Русе
ние сме на 16 дена, личната лекарка е казала на мъжът ми да почваме вигантола от понеделник, но как???? след като го няма никъде? познат аптекар ми каза, че очакват новата партида вигантол към 10 февруари, чудя се ако го почнем едва тогава - проблем ли е? или да ходим до Румъния, където ме увериха, че има  newsm78

# 343
ние сме на 16 дена, личната лекарка е казала на мъжът ми да почваме вигантола от понеделник, но как???? след като го няма никъде? познат аптекар ми каза, че очакват новата партида вигантол към 10 февруари, чудя се ако го почнем едва тогава - проблем ли е? или да ходим до Румъния, където ме увериха, че има  newsm78

Не мисля,че да изчакате 2 седмици ще навреди на детето ви.Попитайте педиатъра си за да сте сигурна.Но аз лично бих почакала малко вместо да бия път до румънско.  Hug

# 344
oruflek напълно те разбирам.И аз когато трябваше да започна да давам витамин Д на детето си не можех да проумея ,че в България не се предлага не какво да е ,а най-обикновен витамин Д3 .Дъщеря ми е с голяма фонтанела и трябваше да започнем с поне 2капки , но Деавита е с вит.А , а не е препоръчителен за нея.Първонач. си поръчах от един сайт  iherb  капки от Германия ,но шишенцето ми излезе близо 30лв.След това си набавих от Румъния ,където в малък провинциален град в аптеката предложиха 3 вида витамин Д3. Да разчитаме на слънцето през това  мрачно и студено време ми се струва несериозно , а за някои бебенца е наистина наложителен приема на витамина.

Общи условия

Активация на акаунт