Блокират партиди Вигантол в аптечната мрежа

• 51 610
  • 452
  •   1
Отговори
# 345
Има подобна теча точно над твоята. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=527027.330
Аз не давам Вигантол, но там са писали доста по темата. За себе си съм решила да не се предоверявам на капацитети, да се интересувам и проучвам всичко, както и да не залитам в другата крайност - пълно отричане на чудесата на медицината.

# 346
Е това вече е върхът! За сетен път се уверявам, че "Нема такава държава"!!!! Как е възможно да липсва грижа и заинтересованост за най-малките. Просто нямам думи!!! #Cussing out

# 347
Имаше репортаж по БТВ, сутрешният блок. Няма Деавит и Вигантол. Препоръчаха разходки на открито.
Е, трябва ли по БТВ да го кажат, за да започнат майките да го правят?
Има тоооолкова много информация за предозирането на вит Д.
Къде съм казала, че щом са го казали по БТВ, започвам да спазвам препоръките. Просто обясних с две думи, съдържанието на репортажа.

# 348
# 349
Извинявам се, че с първото си мнение в този форум ще се включа в темата с линк, но мисля че модераторите биха ми го простили.

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/videos/video/589361551-Nyama … _D_za_bebeta.html

това е репортаж точно за капките източници на Витамин Д на българския пазар.

Ние си имаме малката Анабел, към момента на 49 дни и сме поставени точно пред този проблем, никаква възможност да се снабдиш с Витамин Д-3 за зимно бебенце.
само информативно за kalei: Деавит е производство на Софарма АД (България) и е заместител на Витагол-а.

Въпроса който бих задал е: трябва ли да се вдигаме до съседни държави за да се запасим с лекарства за бебетата си и какви са алтернативите да ги предпазим от рахита?

И още нещо що за здравеопазване имаме когато точно преди зимата когато започват да се раждат зимни бебета които са малко или много точно заради липса на слънце в рисковата група, да не споменавам, че и недоносеността на бебенцата като нашето е също фактор, едно такова иначе простичко нещо като капки с витамини изчезва безследно от търговската мрежа без друг заместител?

Ще следя темата, с надеждата някой лекар или запознат по въпроса да каже дали тези турски капки Devit - 3 вършат работа, че ако трябва да паля колата към Турция.

Здравейте мами Simple Smile
По-въпроса с Devit-3 искам да ви кажа,че ние ги ползваме и дъщеря ми се чуства много добре,тя е на 3 месеца,а фонтанелката и е почти затворена!Давам и ги от някъде от 25-26-тия ден по 2 капки.
Ако имате възможност си ги набавете.Успех Simple Smile Wink

# 350
shunamun, не те ли притеснява ранното затваряне на фонтанелата?

# 351
  • София
Извинявам се, че с първото си мнение в този форум ще се включа в темата с линк, но мисля че модераторите биха ми го простили.

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/videos/video/589361551-Nyama … _D_za_bebeta.html

това е репортаж точно за капките източници на Витамин Д на българския пазар.

Ние си имаме малката Анабел, към момента на 49 дни и сме поставени точно пред този проблем, никаква възможност да се снабдиш с Витамин Д-3 за зимно бебенце.
само информативно за kalei: Деавит е производство на Софарма АД (България) и е заместител на Витагол-а.

Въпроса който бих задал е: трябва ли да се вдигаме до съседни държави за да се запасим с лекарства за бебетата си и какви са алтернативите да ги предпазим от рахита?

И още нещо що за здравеопазване имаме когато точно преди зимата когато започват да се раждат зимни бебета които са малко или много точно заради липса на слънце в рисковата група, да не споменавам, че и недоносеността на бебенцата като нашето е също фактор, едно такова иначе простичко нещо като капки с витамини изчезва безследно от търговската мрежа без друг заместител?

Ще следя темата, с надеждата някой лекар или запознат по въпроса да каже дали тези турски капки Devit - 3 вършат работа, че ако трябва да паля колата към Турция.

Здравейте мами Simple Smile
По-въпроса с Devit-3 искам да ви кажа,че ние ги ползваме и дъщеря ми се чуства много добре,тя е на 3 месеца,а фонтанелката и е почти затворена!Давам и ги от някъде от 25-26-тия ден по 2 капки.
Ако имате възможност си ги набавете.Успех Simple Smile Wink

това в третият месец да е почти затворена не е за хвалене, а може да се превърне и в проблем... и изобщо не бих давала повече и една капка.

# 352
  • Пловдив
тя е на 3 месеца,а фонтанелката и е почти затворена!

това май не е нормално-разтърси се и прочети

главата на бебето тепърва ще расте доста и отворената фонтанела му трябва

# 353
shunamun
дано не е истина това, което пишеш... На нас в края на първата година на малчо - ноември - ни казаха Деавит по 1 капка през ден! Много е концентриран, не е като Вигантола, лекар ми го е казал.

# 354
  • Варна
Момичета , някой поръчвал ли е вит. Д от чужбина. Намерих в американски сайт вит. Д за бебета
излиза около 15 долара с доставката. Confused
Някой друг  взимал ли е онлайн от чужбина и моля да сподели какъв точно.   bouquet

# 355
  • София
бебето ти е на 6 м , а зимата почти свърши...ако няма здравословен проблем налагащ приема на вит. Д, не виждам защо такава гимнастика.

# 356
  • София
Хексе, самоцитирам си поста. Купих и давам този:
Тъй като въобще не очаквам скоро да пуснат Вигантол, а ми трябва, си го набавих от тук:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Liquid-Vitamin-D-3-2-fl-oz-60-ml/14060?at=0
Цената е 5.50$ + 4$ доставка. Поръчвала съм над 10 пъти от този сайт, идват за около 10 дни пратките.  Peace

# 357
  • Варна
бебето ти е на 6 м , а зимата почти свърши...ако няма здравословен проблем налагащ приема на вит. Д, не виждам защо такава гимнастика.

Няма здравословен проблем, но се притеснявам да не предизвикам, тъй като почти не излизаме или ако излизаме е увито в количката и слънце така или иначе не вижда.  Tired

*Антония* , благодаря! Hug
С обикновена поща ли пристигат пратките?

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 10:31 от Хексе

# 358
  • София
ами извеждай го повече и като има слънце го вади за 15 мин от количка...то толкова трябват.

# 359
  • Варна
ами извеждай го повече и като има слънце го вади за 15 мин от количка...то толкова трябват.

Ако имах възможност мислиш ли , че не бих го правила? Rolling Eyes
За момента това е ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт