Юли 2006 - 96

• 31 971
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • някъде
Жоржи пази се Hug
И мен Алекс много ме ядосва Tired, много е непослушен и палав, като си дойда от работа и започвам да викам, да шамара..... това неядене ме побърква- не иска да седне на масата, не иска да яде, все бутам тая лъжица в устата му, все викам по него ooooh! Като му казвам нещо хич и не слуша, все едно не се отнася за него.... Все още си е вкъщи, вчера го е водил татко му на лекар, все още се чуват леки хрипове, утре може пак да го заведа да го чуят....
Дани дано вземеш правилното решение Hug
Ивка бързо да оздравяваш Hug
Ети стягай мъжете ей Hug
Ронка показвай количката Sunglasses

# 226
Ех, Жоржи, най-важното бъди спокойна и и по - уверена. Не си вкарвай черни мисли в главата и всичко ще е ОК пък и бебо е добре! Hug Hug Hug Hug
Иската се загуби!ХМ!
То и аз така, ама Кико още дриска, вече 1 седмица, пак ще изследваме акото. И на всичкото отгоре е и с хрема и кашлица, поне вече овладяхме сополите...
Ох, ако пак го мъчат зъби и се случи както с кучешките - 1 месец с разстройство и диета, ще се гръмна. Tired Хем няма наболи, не виждам да са се подули....
Ивка, този Хустагил за какъв тип кашлица е? Оздравявай!
Пиги, пиши как си!
Диди, как сте с мъжо?

И ние два дни прекарахме в размисли и страсти, изгладихме противоречията, сега остава да смачкаме чаршафите... Joy

Ох, изчезвам, че Кико кашля насън....
ЕЛи, скица си! Laughing

# 227
  • През девет земи в десета
Айде аз пак по нощите,обаче досега съм работила,да си отработя утрешното посещение при лекаря!

Рени,радвам се,че съм уцелила правилния артикул Laughing

Жоржи,мирувай малко,що не те оставиха 2-3 дни на системи или поне да ходиш през деня и да се прибираш вечер,аз бях така 10 дни "лежах" в патологична бременност и само да мине последната визитация,духвах към къщи,сутрин пак първа писта за визитация Mr. Green,леле какъв идиот съм била ooooh!

Майра,варицела е  Whistling ,под малко нямам в предвид единични бройки,но не са колкото на Лорето на Синеочка,предимно по краката(там са доста),малко по ръцете,окосмената част на главата и по лицето изобщо няма.Не са просто пъпки,а мехурчета,които в началото са пълни с прозрачна течност,тя постепенно помътнява,след което засъхва и се образуват корички.

Малко инфо за вашата болест:
Hand, foot and mouth disease (HFMD) is a human syndrome caused by intestinal viruses of the Picornaviridae family. The most common strains causing HFMD are Coxsackie A virus and Enterovirus 71 (EV-71).[1]
HFMD usually affects infants and children, and is quite common. It is moderately contagious and is spread through direct contact with the mucus, saliva, or feces of an infected person. It typically occurs in small epidemics in nursery schools or kindergartens, usually during the summer and autumn months. The usual incubation period is 3–7 days.
It is uncommon in adults, but those with immune deficiencies are very susceptible. HFMD is not to be confused with foot-and-mouth disease (also called hoof-and-mouth disease), which is a disease affecting sheep, cattle, and swine, and which is unrelated to HFMD (but also caused by a member of the Picornaviridae family).

/mouth  disease ,означава шап/-но болестта няма нищо общо с тази по овцете Peace

и на български:

(HFMD) е  синдром, причинен от чревни вируси от семейство Picornaviridae. Най-честите щамове, причиняващи HFMD са Коксаки вирус А и Ентеровирус 71 (EV-71) [1].
HFMD обикновено засяга бебета и малки деца и е често срещано явление. Тя е умерено заразна и се разпространява чрез директен контакт със слуз, слюнка или изпражнения на заразен човек. Такива епидемии обикновено се появяват в училищата или детските градини, обикновено през летните и есенните на месеци. Обикновено инкубационният период е 3-7 дни.
Това е рядко явление при възрастни, но тези които са с имунна недостатъчност са много чувствителни. HFMD не трябва да се бърка с болестта шап, , която е заболяване по овцете,едрия рогат добитък и свинете, и която не е свързана с HFMD (но също така се причинява от член на семейството Picornaviridae).

Етко,по-спокойно го раздавай и ти,аз напоследък се чувствам толкова изморена,изхабена и изобщо нямам сили за нищо,прибирам се като парцал вечер,не мога да си видя детето,обикновено си доработвам след работа, изобщо.................не ми се говори ooooh!

Нанни,защо не пробваш с една ампулка Гентамицин през устата,той не се усвоява от стомашно чревния тракт,само преминава оттам и се изхвърля от организма,действа страхотно Peace Предписват го лекарите по спешните отделения,после си пийте ентерола да възстановява стомашно-чревната флора.

Диди,имам и аз едно такова като твоя Алекс,дето ми е изтровило живота 20 години и едва сега установявам,че не е било нужно да си късам нервите.Няма дете ,което да е умряло от глад, защото не тичаш след него с лъжицата.Остави го да яде каквото,колкото и когато поиска.Ако държиш на режим,сервирай му неща,които харесва,но  да  яде сам и колкото иска.Като види,че яденето не е нещо,което му се налага насила,мисля ще се оправи и дори ще започне да му харесва.

Ивка,аз напоследък купувам този сироп за кашлица:

писна ми от Хустагила,има го и за възрастни.Може да си забъркаш мед с ванилия,но меда да е истински,много е приятно и помага.

Ели,за лечебните качества на лука няма спор,аз големите деца съм ги отгледала с капки разреден сок от лук в носа и неразреден вместо сироп за кашлица.Лъжицата с мед е накрая,за десерт Laughing Цвети, откакто Мони/племенника/ е на училище ,се лекува по същите методи Laughing Действа безотказно,до антибиотици никога не сме стигали Wink Не съм ги препоръчвала обаче тук, защото нямам идея дали някой ще има желание да го прави или пък дали ще успее да си накара детето, да изпие нещо такова или да изтърпи лук в носа,доста болезнено е.Аз проблеми с мотивацията на децата нямам.

Дани,така както го описваш,средата в тази градина изглежда близка до домашната,сигурно за това му е харесало на Криси,що се отнася до детенцето с Аутизъм,мисля не е толкова притеснително.Имам познати,тук във форума,при чиито деца Аутизма се е проявил след ваксинация с ваксина против морбили,заушка и рубеола.Аз между другото затова я слагах на Цвети точно преди да навърши 2 години,а не на година и един месец.Аз да си призная,тя не ходи на градина и не се занимавам да я обучавам допълнително.Има книжки,боички,детски лаптоп и компютър,пластелин,пясък,пуска си детски песнички на уредбата и ги учи,добре се справя и в доста отношения е сериозна,почти като голям човек.Има време да учат в училище и да им висим на главите,но аз и това не смятам да правя,каквото-такова Laughing дотук стратегията ми се оказва правилна,ще видим при номер 3 как ще е.

Еййй,много съм обстойна,все едно не съм висяла цял ден на компа,ако съм забравила някой ще ме прощава,от ЕГН-то ще да е.Говорих си с майка ми вчера,че ако моЙта щерка беше като мене,вече щях да съм баба на едногодишно внуче Joy

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 02:42 от ☼ Зла Гад-Пиги® ☼

# 228
Здравейте момичета!
Ами за ремонта не ми се говори, в смисъл преди две седмици реших да сменя цвета на шкафчетата, та през деня е много сладко бледо оранжево, а вечер ужас  Shocked розови, така ме дразнеше, че се променя цвета на изк.светлина, че се наложи да сменя изцяло цветовата гама. Та като бутнеш едно, то повлича и друго, та така...
Е, поне снощи меко казано си починах. С тази разлика, че децата бяха много нервни и ставах звероукротител  ooooh! По-точно големия, от който се очаква да се държи зряло се вдетенява и дразни Венци, а съответно лазят и по моите нерви. Накрая след едночасови уговорки ги разделих в отделни стаи, но вече беше 23 часа. Довечера ще си имам сериозен разговор със Георги, не може така, сякаш е на 2 години. Ревнува за глупости или пък ми отмъщава, сякаш съм негов враг. С приятелите му правили класация и съответно аз съм на първо място по най-лоша майка според тях, защото мойто чаве се издъни и съм го наказала два месеца да не излиза да играе и един месец без компютър. Явно подхода ми не е правилен или пък по този начин иска да ме манипулира, но искам да е по-добър във всичко. Нямам болни амбиции, но не искам да залита  Sad Добре, че засега Венци е послушен, но май всичко зависи с какви приятели ще се събере след време. Tired

# 229
Жоржи всички ние тук с теб треперим,само ти обикаляш,спирай се и си долежи бременността.Щом е на камък имаш контракции.Пии си магнерота в промишлени количества.

Кажете къде да водим Юл.Баща и иска да тръгваме в София,Токуда ли къде,цяла нощ не сме спали,получи на 2-3 пъти пристъп,ама чак се задушаваше,кашля като спазъм и не спира.Държах я над изпарения от чай и сме спали седнали ooooh! сега кашля отхрачващо, но вечер беше страшно и нищо не смея да и дам само чай  ooooh! какви изследвания могат да и направят за алергия ли ,за бронхит да видят ,незнам ooooh!

# 230
  • София
Ели, ако ходите днес в Токуда, нашата лекарка е там, казва се д-р Денева и е на кабинет днес целия ден, в неонатологията е, но преглежда и по-големи деца, като нашите. Кажи, че аз съм ви казала за нея. Тя обикновено ни пуска кръвна картина и по нея вижда, дали е бактериална инфекция, дали е само вирус. Ако решите да ходите де. Дано днес да сте по-добре  Praynig
Аз също кашлям така, но пък вчера вечерта изпих 3 чая с боров мед, отделно лапах лъжици от този мед, няколко пъти Хустагил и през нощта почти не кашлях. Но си се разболявам де, тръгнаха и сополи и кихане, ужас, не се бях разболявала така  Tired
Добре, че детенце е при баба му, та да не го разболея, до петък ще съм здрава, даже довечера може и лук да си изтискам  Peace

Жоржииииии, момичееееее, лягай в кревата  Naughty  Hug

# 231
Ивка без направление каква ще е цената на преглед и кръвни,дали ще ни приемат така,аз си мисля че трябва снимка да не е бронхит/бронхиолит,но  незнам.Четох за вентолин,май ще трябва да си имаме инхалатор.Сега ще я заведем в Умбал П-в,после ще видим.

Пиги, ако издадеш книга-"Как си гледам децата" ще има невероятен успех  Peace Почитател съм ти Hug кажи  за инхалатора нещо че да мислим ooooh!

# 232
Само наминавам да ви помахам.Ще ходим на ваксина.Синфлорикс.

Жоржи щом трябва,нека ти пускат системки.Бебо да е добре само..Почивай си!

Нани при всички положения си трябва диета няколко дни,докато се прочисти организмът  Peace

Heart Eyes

# 233
  • somewhere over the rainbow
Тук съм Hug

При мен пак лоши неща, дядо почина, този път ракът го бутна много бързо. Явно защото е по-възрастен Thinking Няма думи вече. Майка започна да си мисли за магия. Тва мъжът й, майка й и баща й да умрат в разстояние на 8г. по един и същ мъчителен начин - ама абсолютно един и същ - от първия до последния ден. Аз нали не вярвам в магии, казвам й да не се тормози с глупости, но... почнах да се замислям Thinking То пък е.аси работата!
Мен някви паранои ме гонят, то с тези болни ... Взех си един куп направления и тези дни мисля да ги използвам по предназначение. И на гинеколог ще ходя. Искам бебе вече! Не можем да се решим и това е. Пък аз си искам! Laughing Дая и тя ме подпитва, искала братче вече Simple Smile
Иначе тя е добре, здравичка, втора година клеевата тинктура ни спасява, не знаем какво е грип, а децата в градината са болни през седмица. Питат ме какво й давам, че не боледува, казвам им, но ме гледат скептично. Ама нали не струва 20лв., а само 2, как да му се довериш Tired Абе всеки да прави каквото знае Crossing Arms

Утре и вдругиден няма да е на градина, майка ще я води на село, да си поиграят с братовчедчето. Тя е много щастлива, защото много се обичат и разбират Heart Eyes

Айде отчетох се... и с хубаво, и с лошо Wink

# 234
Ели моята сестра води племенника ми когато беше по-малък при някаква лекарка  в Пловдив и тя му прави изследвания за алергия и бактерии. Много е доволна ,ако те интересува по-късно ще и се обадя да питам ,защото сега е в час. Инхалатора е много добро решение ,но моя Марти лятото ми направи спазъм ,не можеше да диша и тогава и инхалатора не ни помогна. И понеже беше късно и не можех да се обадя на д-р Хаджиева му дадох Ксизал http://apteka.framar.bg/11004652/%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B7%D0%B0% … 5-%D0%BC%D0%B3-20 .Бяха ни го изписали преди години ,но аз не съм привърженик на тези противоалергични лекарства и не бях му давала,но като видях че нещата отиват към болница за Урбазон се престраших. За половин час го успокои и заспа спокойно и на следващия ден продължихме с хомеопатия.
Иската се загуби!ХМ!
 изпаднала съм в много дълбока дупка. Ходих на контролен преглед и ми казаха ,че другия яйчник е реагирал много бурно ,но сега си пия лекарства. Липсва ми сега и хормона прогестерон и се чувствам адски подута , корема ми е подут все едно съм бременна в не знам кой месец. И всичко това от хормоните. Трябвало да почакам и всичко ще се нормализира ,но нещо изпадам в депресия. Сега трябва да почвам и противозачатъчни ,но казах на моя мъж ,че няма да ги почвам ,защото ще стана слон.А той ми каза ,че иска жена му да е до него независимо дали е слаба или дебела.Все ми се плаче не знам ,дори тези дни най после ми дойде и лаптопа ,но нещо и той не може да ме зарадва ,а го чаках с такова нетърпение.Отделно сега ми се наместват дреболиите ,където са ги размествали при операцията ,та все някъде ме щрака, то бъбрек,то нещо друго. Правих изследвания ,като че ли нищо ми няма на бъбрека,но все ме щрака.Та така с моите терзания.
Ние утре правим 10год. от сватбата и нещо още повече се депресирам  Crazy. Абе то моята работа дет се вика луда работа. За това не пиша ,че да не ви депресирам и вас. Hug
Миме всеки ден хвърлям по един поглед специално ,за теб. Спокойно и аз съм имала контракции ,но наистина и аз мисля като Деси ,че трябва да ти се слага някоя друга система. Много те гушкам  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

лек и усмихнат ден (макар тук да гърми трещи)   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
п.с Нани забрави и Валери имаше такова разтройство и хрема и кашлици  на почти същата възраст и само лечебната Хумана го оправи и сок от дренки. Вярно много ми отслабна тогава ,но поне се оправи .Нацелувай сладурите.
Нан сега видях ,че си пиасала преди мен. Моите съболезнования. За магиите и аз не вяравам ,но и в къщи в Карлово се случваха странни неща и аз се замислям. А за бебеправенето успех  Peace няма нищо по хубаво нещо от децата. Дори сега някой лекари ми казват ,"ти защо поиска да ти оставят яйчник ,за момиченце ли се борите". Което  за мен е глупаво мнение и моя лекар ми каза ,че и 1/3 да остане пак трябва да се остави. А за момиченце не се боря ,но ако стане няма да има по щастлива от мен. Heart Eyes

# 235
  • София
НАН-Моите най-искрени съболезнования,да почива в мир милият ти дядо Sad .Горката ти майчица Sad,и аз не вярвам в магии,ама тя горката какво ли не си мисли в такива моменти.
Много хубаво,че сте решили да си имате бебче.Като гледам колко е хубаво с двечки и на мен ми се иска,но в началото на другата година започваме  с опитите,че и аз си правих рентген в областта на корема и ми казаха,че трябва да се изчака 4месеца/до януари/.
Сега пък лекувам възпален яйчник и след антибиотика и обезболяващите-никакъв ефект-още ме боли.Днес ще ходя на физиотерапия да видим.

ИСИ-не се депресирай Hug Hug,виж какви хубави деца и колко добър мъж имаш!И моя е така,винаги е казвал,че не му пука колко килограма съм,това май само за нас има значение,гледай да се възстановиш,пък и вече има противозачатъчни,от които не се пълнее Peace.

Ели-миналата година Влади правеше такива пристъпи,докато разберем,че има алергия от влагата и мухъла,който се образува около прозорците,сума ти лекарства изпи горкия.Като разбрахме купихме машина за влага и направихме изолация,пък и по съвет на Пиги/Деси взехме с направление едно много ефикасно лекарство без странични ефекти и вредни действия.По принцип го пият дечица с астма за придружаващи алергии.Облекчава кашлицата и дишането,много бяхме доволни.В "Токуда" е много скъпо,ако сте без напраление,затова си вземете непременно.

Нанни-милото ти момченце!И ти се измъчи Hug.

Деси-и ти почивай повече и кажи какво ти е казал доктора за коляното,нали уж операция правиха,уж го излекуваха,какво става?

# 236
Нан, моите съболезнования! Sad Hug
Не знам какво да кажа за магиите, аз принципно не вярвам! но на гости при Венета Райкова преди 2 седмици беше някакъв Ходжа! Какви работи наговори този не..стник не е истина просто. Само за магии говори и ми настръхна косата #Crazy Знам, че всичко това е ужасно. Желая ви много, много здраве! То е най-важно, всичко друго се нарежда. Милата ти майчица, как ли се чувства?! Confused
Успех в бебеправенето!

Исиии, не се депресирай, душо кукурузена! Всичко ще се нареди. Нормално е сега да ти се наместват чарковете, все пак скоро те оперираха! Я гледай по-ведро на нещата. Радвай се на това, което имаш-а ти имаш много, повярвай! Hug Взимай си противозачатъчните и хич не му мисли! Вече са толкова изчистени, че вероятността да напълнееш е минимална, граничеща с нулева. Peace Усмихни се на пук на лошото време, огледай се да видиш колко много хора те обичат и държат на теб, направи нещо за себе си и ще се почувстваш много по-добре. Изгони пустата депресия, не позволявай да те завладее, защото пуснем ли я в ежедневието ни, трудно си отива след това.

Деси, Деси, умора нямаш ти, момиче златно! Hug Пожелавам ти една хуууубава почивка, да се разтовариш едно хубаво, защото очевидно имаш нужда.

Ели, успех на прегледа/където и да е той/ и дано не е нещо сериозно при Юл! Praynig Милата душица, измъчила се е.

Нани, хайде да се оправя Кико вече, че ще дойда да му изям дрисливото дупе на този сладур. Heart Eyes

Ивка, оправяй се, и се радвай на това, че си сама вкъщи! Как искам и аз така, поне за 1 ден....Еххх, мечти. Mr. Green

Дидито, лекувай това възпаление и другата година да се похвалиш с 2 чертички! Hug

Диди, не гони Алекс с лъжицата! За мен това е престъпление. Нормално е той да не иска да яде повече и повече, при положение, че за него това е неприятна част от ежедневието! Остави го да се храни сам, колкото-толкова! При нас има часове за хранене! Слагам обяд, който ял, ял, който не ял, чака следващото хранене! Да видиш като пропусне 1-2 пъти хранене как си хапва добре. Между храненията много рядко давам да хапва нещо-говоря за Ема, защото дребния все си хапва...устата му постоянно меля/това докато не усетя, че му пречи на основните хранения/. Знам, че е трудно да го оставиш така, но опитай, нищо няма да му стане. Не викай, не си хаби нервите... Hug

# 237
  • Варна
НАН,моите най-искренни съболезнования Flowers Rose Flowers Rose

Момичета,не ми се карайте Sad.това че съм отишла до Добрич..аз от колата в къщи,там нищо не правя,и от там в колата и тук в къщи..и така.наистина няма кой да ми помага,и Иво има някой неща които няма как да не свърши.ето детето се разболя,нямаше как да лежа непрекъснато Tired

Ели,успех в София.дано бързо да се  оправи Юлето Praynig
НАН,на вас успех с бебеправенето Flowers Four Leaf Clover
Иси,и аз те прегръщам Hug

Аз няма да влизам известно време,не ме мислете Hug

Пазете се всички Heart Eyes  bouquet

# 238
  • somewhere over the rainbow
А, ние не правим опити бре... Вие пък. Аз просто си искам Simple Smile Ама и аз влача един възпален яйчник доста време, уж лекувах, пак ме наболява, течение някакво имам. Докато не се оправят тези неща, няма да бебеправим, не ми се рискува Naughty Та и ние може за догодина да останем Simple Smile

# 239
Nan, жалко за дядо ти, както и за всички доскорошни загуби в семейството ви!

Аз още не мога да прежаля моята баба, може би защото това беше и първата ми загуба на близък човек. Отиде си толкова внезапно, в ръцете на майка ми.
А  ето пък, другата ми баба на 80 и кусур години е още жива, но ...жива да я ожалиш. След като почина дядо ми, остана да живее сама в жилището им, беше й добре, но обичаше да скитори. Все хойкаше нанякъде и беше неоткриваема. Започна обаче на моменти да си губи паметта, от паркинсона, който има пък припадаше. По нощите ходеше по гробища, звъняха да я прибираме от някакви спирки, бензиностанции, беше припаднала на улицата и й шиха главата. Последно ми звъня да ми честити Р.Д. в 5ч. сутринта. А баща ми не може да я гледа, той е по-болен от нея, ходеше да й носи храна, но сега е в б-ца. Ако наемат жена, трябва да остава и за през нощта/кой ще се съгласи/, започнаха да я заключват, тя заплаши, че ще се хвърли през прозореца. ПОследно беше пуснала една клошарка в дома й, забравих да кажа, че се напикава и в тях смърди неописуемо натрапчиво, но...тя переше клошарката. Памперсите, които купуваха ги напъхваше в сутиена си, че й били малки циците, а в гащите си тъпчеше парцали.  ooooh!Нашите скриха всички документи, че не се знаеше кой ще влезе да я ограби. Накрая баща ми и леля ми,/която работи/взеха решение да я пратят в старчески дом, където е и до момента.
 Но за мен това е направо престъпление. Наскоро отидохме с децата да я видим,след което бях в шок 2 дни. Направо се срещнах лице в лице със смъртта. Обстановката е покъртителна, старци, разхождащи се като мумии, кой легнал и не мърда, кой по памперс гол, всичко сиво, мрачно, с огромни дървени врати и ужасна воня. Като отидохме да я видим, тя не можеше да стане, защото й беше лошо и аз реших да вляза поне с Кико, че не беше го виждала от погачата. Издържах 3 мин., детето не помръдваше, а тя след като поговорихме ме попита кое е това момче. Confused Добре, че не вкарах Дани, че и без друго сега не помни, че ни е виждала. Сестра ми й беше занесла преди време един крем,/ тя иначе обича да се конти и винаги е била много чиста жена/, който тогава липсваше. Оказа се, че някаква луда баба по съседски й го била изяла.

Та така...понякога е по-добре да си иде човек "навреме", колкото и грубо да звучи това. Tired

Пигчо, мислих, мислих и реших да поизчакам, че и без друго флората му е нарушена, с  тоя Гентамицин ще утрепам и всичко полезно, което и без друго му е крайно недостатъчно. Ами ако няма бактерии?
Днес имаме само едно ако до момента, което си е направо постижение. Редичко е, но поне има кафяв, а не жълт цвят.
Иска, давам Хумана, никакво друго мляко, освен кърма. Вчера и с нар го пробвах, редувам Ентерола с Хидрасек,  дано минава вече.

И аз тези дни трябва да дам една микробиология, да видя дали съм изтребила коките... нямам оплаквания,  които всъщност липсваха и преди лечението...пък да видим.

Иска, разбира се, че трябва да се остави яйчника, колкото - толкова. Давай го по-ведро, всичко лошо мина. Пий каквото е необходимо и хич не се кахъри за кг. Здравето е по-важно! Hug

Юлето бързо да оздравява! Тия кашлици, бъррр! Tired

Жоржи, не ти се караме, треперим ти! А и возенето в кола не е шега работа, предвид "прекрасните" бг пътища.

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 16:01 от Nanny

Общи условия

Активация на акаунт