Програмата "Личен асистент" - 2

• 180 773
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • Хасково
Ами аз като не съм преминала такъв курс на обучение няма ли да мога да кандидатствам?

Мисля,че проблем не би трябвало да има, защото този курс на обучение би трябвало да го имат само тези  които са били ЛА до сега по програмата към общината.Преди 4 г.2011 когато програмата премина от социални към общините искаха такова копие,но тези които не бяха до този момент ЛА си кандидатстваха без него.Ако има някой по запознат нека да отговори,но той не ти гарантира нищо аз като имах пак не ме одобриха тогава.

П.П.Курса на обучение,мисля,че го преминават само назначените ЛА

# 526
Благодаря! И аз мисля,че не би трябвало да е проблем липсата на такъв документ.В крайна сметка ако нямаш а си одобрен за включване в проекта би трябвало да има нов курс за издаване на сертификат или каквото е там.Но ще видим като отида в понеделник да взема заявление- ще питам и ако някой друг се интересува ще пиша.

# 527
"pisinka" аз също се интересувам точно от това, като разбереш пиши...

# 528
  • Хасково
Здравейте момичета.Пак Ви пиша не се притеснявайте толкова за  това удостоверение.Няма как всички които кандидатсват и не са били досега ЛА да го имат.Плюс това те не ти го издават като мине това обучение,а сега като кандидатстват и ще идат да си го вземат за да го приложат към документите.Между другото това обучение не е кой знае какво,та за това ви съветвам да не се притеснявате предварителноАз утре ще ходя да си подавам документити и ще ви кажа подробности.

# 529
Момичета,изобщо ама изобщо не се притеснявайте за тези удостоверения. Аз се сдобих с него след като бях одобрена като личен асистент. Извикаха ни един ден всички които бяхме одобрени в общината обясниха ни какво се изисква от нас да правим / сякаш не знаехме как да се грижим за дечицата си/ и после с подписване на договора ни дадоха и това удостоверение. Е имаше и такива които бяха изкарали такъв курс от борсата ,но те бяха безработни желаещи да се грижат за хора в неравностойно положение. Поне на мен би обясниха ,че като критерий ще се взимат по-високите проценти и нуждите на хората. Както винаги и оправданието че са отпуснати и малко средства .

# 530
А знаете ли какви точно документи са необходими, ще кандидатствам за пръв път и не съм много наясно с нещата?

# 531
  • Сф
някъде мернах за асистента- регистрация в БТ, свид. за съдимост ;

# 532
Момичета,днес ходих да взема заявленията.Обясниха ми,че не е проблем липсата на удостоверение за преминат курс за Личен асистент.Ако бъдат одобрени хора които не са преминали такъв курс ще има нов.Иначе искат копия от ТЕЛК решение,лична карта,акт за раждане на детето и автобиография.Приятно съм изненадана,че не ми се наложи да ходя да си вадя свидетелство за съдимост и бележка от бюрото по труда. Това е.Срокът за подаване на документи е 09.04. а кога ще минават на оценка не знаят. Успех на всички!

# 533
Момичета,днес ходих да взема заявленията.Обясниха ми,че не е проблем липсата на удостоверение за преминат курс за Личен асистент.Ако бъдат одобрени хора които не са преминали такъв курс ще има нов.Иначе искат копия от ТЕЛК решение,лична карта,акт за раждане на детето и автобиография.Приятно съм изненадана,че не ми се наложи да ходя да си вадя свидетелство за съдимост и бележка от бюрото по труда. Това е.Срокът за подаване на документи е 09.04. а кога ще минават на оценка не знаят. Успех на всички!
Това по коя програма е и в общината или в социалните се подават документи?

# 534
Документи се подават в общината.Проектът се казва Нови възможности за грижа ако не се лъжа.

# 535
Ето и за Свищов:
Община Свищов започна предоставянето на социалната услуга „Личен асистент”
Цитат
Община Свищов подписа партньорско споразумение с Агенция „Социално подпомагане” във връзка с изпълнението на проект „Нови възможности за грижа”, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Кандидатите за лични асистенти подават документи от 27 март до 9 април 2015 г. включително в общината - стая 41.

# 536
Момичета, днес подавайки документи ми направи впечатление ,че поискаха документ за дохода на една от кандидатките . И тъй като бе моя позната я попитах за какъв доход става дума. Обясни ми, че искат доходите на този който има нужда от помощ / тя в момента се грижи за болен/ т.е. неговата пенсия. На мен не ми поискаха такъв документ въпреки ,че ми казаха след като синът ми е на 18г, че няма да го смятат като дете а като възрастен. Мами с по-големи деца биха ли споделили при тях какви документи са искали.

# 537
  • Хасково
Здравейте.В понеделник следобед подадох документите и сега от Социалните  ми се обадиха да попитат дали след 13:30 ще сме вкъщи за да минат за социалната оценка.

# 538
У нас вече идваха от социалните . Казаха ,че до края на месеца трябвало всичко да е готово и кандидатите одобрени.

# 539
  • Хасково
И при мен вече минаха сега ще чакаме.Дано имаме успех.
Сега ми казаха,че щяло да има и втори етап от 22.06 до 10.07.15 г

Общи условия

Активация на акаунт