Програмата "Личен асистент" - 2

• 180 766
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Много моля, майките които са били ЛС и преди, да ми обяснят какво се прави първият път. Къде трябва се ходи, какви документи ще искат, трябва ли да се ходи в бюрото по труда и ако да - какви документи се искат от нас да представим.

Благодаря предварително за безпокойството, но ми е за първи път и наистина нямам представа какво да очаквам.

Поздрави  bouquet

# 571
  • София
Никой не знае кой ги определя тези точки,по какъв критерии,всичко е пълна гавра,некомпетентни чиновници,бюрократи.Бясна съм,само чакам класирането и ги почвам.Жалби до всички инстанции,преса,омбудсман.И като получа отказ от всякъде имам право да подам и в Европейските.Вече се свързах с журналист в Германия,който прояви интерес.Много интересни факти могат да излязат.
Ще взема да им го заведа сина ми да го погледат само половин час,да ги видя ще оцелеят ли.

# 572
olivena,  при вас да не би да е излязло и класирането на "потребителите"?Ти "одобрена" ли си? Повдига ми се от наложена ни терминология! И аз съм решила да не оставям нещата така, ако не одобрят детето. Може би ще е добре да се организираме някак повече хора и да вдигнем шум

# 573
  • София
Не,все още нищо не е излязло.Просто днес отидох до общината да си взема книжката и попитах от кога ни започва новата програма.Отговора беше ,че за мен и детето ми може и да не започне,защото за цялата община има класирани само седем деца.Ние посещавахме няколко години дневен център,който е в квартала и се познаваме с повечето деца и родители,бройката е поне пет пъти по седем.Сигурно е,че няма да влезна,но дори да сме вътре,няма да оставя нещата така.Просто не е честно.Познавам болката на много от родителите,които кандидатстваха,всички се грижим за децата си,нямаме други доходи/като изключим телка/.

# 574
  • Точно където трябва
Здравейте! Включвам се тук с въпроси и ще съм благодарна на всеки отговорил. Общо взето сега се запознавам най-общо с програмата и условията.
Разбирам, че програмата вече е започнала, дори прочетох срок за подаване на документи 9 април. Това означава ли, че вече всичко е приключило? В нашия случай събитията се случиха след тази дата.
Имам близка, която претърпя ампутация на крайник и се чудим възможно ли е роднина да бъде назначен за личен асистент. Как се определя кой има нужда от такъв? Изисква се да има определен процент инвалидност или? И какви са изискванията към кандидатстващия за такъв? Как се определя точно кой на кое лице да е ЛА? Това, че са роднини е предимство или недостатък?

# 575
Детето ми не е одобрено! На 190 място е, 138 са одобрени! А е с 92% с ч. п...Познавам някои от одобрените, които не са по-зле. Жалба ще подавам

# 576
Аз съм одобрена на 111часа ще бъда ,но откога ще стартира програмата не знам. Днес представих свидетелството за съдимост и медицинско свидетелство. Но съм разочарована както е писала и Феята с тъмносините коси от начина на класиране .

# 577
При мен часовете са 115, но не влизам.

# 578
  • София
Нe е истина.Не знам какво да кажа.А и как пък ги изчислиха 111ч.Аз до сега бях с 120 за 270лв.Феичка,няма да им се даваме!

# 579
Вие класирахте ли се? Чудя се какво да правя. Аз и бездруго си гледам детето, но ми писна да съм все без доход. Така се надявах да ни включат

# 580
  • София
Още няма информация.Няма какво да се чудиш.Искай си решението на комисията и обжалвай.Запиши и час  при омбудсмана.

# 581
Много моля, майките които са били ЛС и преди, да ми обяснят какво се прави когато е за първият път. Къде трябва се ходи, какви документи ще искат, трябва ли да се ходи в бюрото по труда и ако да - какви документи се искат от нас да представим.

Благодаря предварително на отзовалите се, но ми е за първи път и наистина нямам представа какво да очаквам.

# 582
  • София
Аз съм за първи път, но ми се обадиха от общината да отида тази седмица с медицинско, свидетелство за съдимост и трудова книжка. Аз съм на борсата отдавна ,така че проучи трябва ли да се запишеш. С това мога да помогна.

# 583
Знаете ли след колко време се получават Сертификатите след обучението /Пловдив/?
То отразява ли се на точките към момента? И ще има ли друго класиране за ЛС?

# 584
Днес бях на обучението,казаха да чакаме петък,щяло да има изнесена информация в какъв срок трябва да сключим договора,но май до 18-ти било,за сертификата не ръзбрах,тръгнах си по-рано,но предполагам при сключване на договора ще се издава!По другите въпроси нямам инфо!

Общи условия

Активация на акаунт