Инфо за конвекторите ADAX

• 340 466
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 255
  • До хладилника, който обичам
Вършат работа и инцидентно и за кратко - могат да се пуснат за 10-30 минути преди къпане, според площта на банята и изолираността й (дали е външна или вътрешна) и да затоплят достатъчно комфортно.

# 256
  • Стара Загора
Най-лесно разбрахме колко ни харчи конвектора след като единият месец не бяхме включвали адакса, а само климатика в хола, понеже тои ни стопля и двете стаи когато вън не е чак толкова студено.И така един месец със и един без и така става ясно колко точно ти се отразява на сметката.За климатика няма какво да говорим все пак той харчи една единица да речем а отделя 3-4 в зависимост от климатика.Сами може да направите извода че няма как да достигнете разхода на електроенергия с климатика.Винаги ще излиза по скъпо все пак конвектора отделя колкото и харчи. просто плащаме за по=луксозна да речем  топлина.С климатика пода поне при нас винаги си е студен,а с конвектора е топъл в стаята ,а ние държим вратите винаги отворени .

# 257
Това за бързото стопляне.... зависи от колко градуса започвате. Ако сте в къща и като се приберете е 6 градуса, доста ще почакате. Иначе съм съгласна, че топлината им е много приятна. Колкото до банята - бързо стоплят EWT, имат и програматор, ако се монтира така, че въздушната струя да е насочена към ползващия банята- поне за умивалника, може да се включва само в момента.

# 258
  • Добрич
За 4 конвектора в не много студен месец (ноември) сметката ни е грубо 35лв на конвектор,при денонощно употреба. При вас как е?

# 259
За 4 конвектора в не много студен месец (ноември) сметката ни е грубо 35лв на конвектор,при денонощно употреба. При вас как е?
За акуратност е важно да се каже:
- конвекторите с каква мощност са
- каква кубатура топлите
- изолирано ли е жилището
- каква е дограмата
- вътрешен или външен апартамент е или е самостоятелна къща

Иначе сравнението на сметките просто не излиза.

У дома подменихме дограмата навсякъде вече, половината апартамент е изолиран отпреди, вътрешен е и веднага се усети разликата - огромна, сравнено с миналата зима със стара дървена дограма. Сега е по-топло, в спалните не се налага все още да пускаме конвекторите, само вечер отваряме дневните помещения към коридора и спалните и там е достатъчно топло за сън, не съм мерила, но вероятно 18-20 градуса. Много ми е любопитно как ще е, като дойде истинска зима с -10, -15, -20 градуса.

# 260
  • Пловдив
Струва ми се , че нашия Адакс не топли както миналата зима- 2500 му е мощността от серията Economic , само от там имаше такава мощност и за това го взехме, някой да е срещал подобен проблем? В листа  с инструкциите пишеше, че било добре с прахосмукачка да го минаваме, но не съм го разглобявала до сега...  newsm78

# 261
  • Пловдив
Струва ми се , че нашия Адакс не топли както миналата зима- 2500 му е мощността от серията Economic , само от там имаше такава мощност и за това го взехме, някой да е срещал подобен проблем? В листа  с инструкциите пишеше, че било добре с прахосмукачка да го минаваме, но не съм го разглобявала до сега...  newsm78

А калибрирахте ли го? Хубаво след по-продължително изключване да се извърши калибриране, след това може да прецениш дали има проблем с нагряването.

# 262
  • Пловдив
Нашия модел е от най-простите, с механичен термостат, няма градуси...само едно въртящо копче , трябва ли да го калиблирам при това положение?  newsm78

# 263
  • Добрич
За акуратност е важно да се каже:
- конвекторите с каква мощност са
- каква кубатура топлите
- изолирано ли е жилището
- каква е дограмата
- вътрешен или външен апартамент е или е самостоятелна къща

Иначе сравнението на сметките просто не излиза.

У дома подменихме дограмата навсякъде вече, половината апартамент е изолиран отпреди, вътрешен е и веднага се усети разликата - огромна, сравнено с миналата зима със стара дървена дограма. Сега е по-топло, в спалните не се налага все още да пускаме конвекторите, само вечер отваряме дневните помещения към коридора и спалните и там е достатъчно топло за сън, не съм мерила, но вероятно 18-20 градуса. Много ми е любопитно как ще е, като дойде истинска зима с -10, -15, -20 градуса.

Вероятно трябва,но едва ли ще намерим два еднакви апартамента с еднакви характеристики,че да сравним сметките. Затова казах грубо сметнато колко е.

# 264
По принцип е така, но на практика колко ще харчи конвектор 1000W във външен, неизолиран апартамент със стара дограма, няма да може никак да се сравни с конвектор 2000W или 3000W в изолирано вътрешно жилище с хубава дограма.
Някакви усреднени изчисления могат да се получат само, ако се вземат предвид и горните фактори.

# 265
Здравейте, вчера си закупих конвектор адакс Glamox TPA 20 ET(2000 W). Стаята ми е 18 кв.м., западна, с алуминиева дограма, нямам съседи отстрани. Пуснах конвектора към 19,00 вчера на 19-20 градуса, температурата не мръдна по термометъра от 14-15 градуса (през ноща също) конвектора не е спирал да работи (не се е изключвал). Сега (в Варна) температурата навън е 4 градуса, а вътре в стаята е 17 градуса-при положение, че конвектора не спирал работа. Има ли някакъв проблем според Вас и сблъсквали ли сте се с такъв? Ами то като паднат температурите на -5 или -10, конвектора повече от 8-10 градуса в стаята няма да може да направи.

Последна редакция: нд, 16 дек 2012, 12:04 от stefan_23

# 266
Според мен не е калибриран и тези 20 градуса които показва всъщност са 17.

# 267
Имам предвид, че беше настроен термостата на 20 градуса (лапичката си свети без да спира на 20) и не ги достигаше 15-на часа.
В момента температурата в стаята е 20 градуса, сложил съм конвектора на 23. От 5 -6 часа върти и не мърда от 20 градуса термометъра в стаята. Нито веднъж не се е изключил и включил автоматично, т.е. повече от 20 - явно не може да достигне. притеснява ме, че температурите ще паднат -5, - 6 градуса четвъртък, петък. Дали ще може да поддържа температура през деня когато съм си в къщи 20-21 градуса. А и тази икономия - нито веднъж не е спрял (примерно за 30-на секунди на всеки 2 минути), а и дали ще издържи постоянно да работи без да спре за 30-на секунди.

Последна редакция: нд, 16 дек 2012, 18:44 от stefan_23

# 268
От три еднакви конвектора, двата си работят абсолютно безшумно, а третият постоянно пука и трака. В гаранция са.
Дали да викам техник, може ли нещо да се направи за този шум, при положение, че си поддържа градусите?

# 269
От три еднакви конвектора, двата си работят абсолютно безшумно, а третият постоянно пука и трака. В гаранция са.
Дали да викам техник, може ли нещо да се направи за този шум, при положение, че си поддържа градусите?

колко градуса ти поддържа в стаята и колко ти е квадратура на стаята и мощност,модел на конвектора?

Общи условия

Активация на акаунт