Инфо за конвекторите ADAX

• 340 482
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 270
stefan_23, от моя тригодишен опит с един адакс - много бавно стопля стаята /в къща/ и няма кой да мръзне да го чака, първо пускаме духалка. След това няма проблем да си поддържа температурата. Иначе идеята му е да се включи в началото на сезона и да се изключи чак в края.

# 271
stefan_23, от моя тригодишен опит с един адакс - много бавно стопля стаята /в къща/ и няма кой да мръзне да го чака, първо пускаме духалка. След това няма проблем да си поддържа температурата. Иначе идеята му е да се включи в началото на сезона и да се изключи чак в края.
да но при мен не иска и не иска да качи повече от 20 градуса. Какъв му е проблема на адакс-а? и нито веднъж не го видях да се изключи.

# 272
Освен да не е правилно изчислен...да не са ви много високи таваните?

# 273
не - 2,45 м. са

# 274
  • Пловдив
Здравейте, вчера си закупих конвектор адакс Glamox TPA 20 ET(2000 W). Стаята ми е 18 кв.м., западна, с алуминиева дограма, нямам съседи отстрани. Пуснах конвектора към 19,00 вчера на 19-20 градуса, температурата не мръдна по термометъра от 14-15 градуса (през ноща също) конвектора не е спирал да работи (не се е изключвал). Сега (в Варна) температурата навън е 4 градуса, а вътре в стаята е 17 градуса-при положение, че конвектора не спирал работа. Има ли някакъв проблем според Вас и сблъсквали ли сте се с такъв? Ами то като паднат температурите на -5 или -10, конвектора повече от 8-10 градуса в стаята няма да може да направи.

Според мен е слаб за това помещение. Пробвай да го калибрираш и ако няма промяна, обади се в магазина. Ние имахме следния проблем с единия Гламокс-настроен е примерно на 18, а след време на дисплея светва 88 и започва да нагрява яко. Дойде техник, не помня вече какво прави, но от 4 години не сме имали проблеми. Може да е
 някакьв.

# 275
Papi моя конвектор е от пукащите ( беше по-точно, че сложихме климатик в спалнята), оправията беше отваряне и наместване на пружините дето са между металните панели. Не спря на 100% да пука, но стана поносимо. Но при свиване и разширяване на метал не може напълно да се избегне препукването.

# 276
Здравейте, вчера си закупих конвектор адакс Glamox TPA 20 ET(2000 W). Стаята ми е 18 кв.м., западна, с алуминиева дограма, нямам съседи отстрани. Пуснах конвектора към 19,00 вчера на 19-20 градуса, температурата не мръдна по термометъра от 14-15 градуса (през ноща също) конвектора не е спирал да работи (не се е изключвал). Сега (в Варна) температурата навън е 4 градуса, а вътре в стаята е 17 градуса-при положение, че конвектора не спирал работа. Има ли някакъв проблем според Вас и сблъсквали ли сте се с такъв? Ами то като паднат температурите на -5 или -10, конвектора повече от 8-10 градуса в стаята няма да може да направи.

Е алуминиева дограма а за изолация не споменаваш, явно няма, няма и съседи. Напълно възможно е значи да не ти достигат 2 киловата за отоплението на тая стая. Не е въпрос на калибровка, ами на още един Адакс например. Но с 4 киловата, ти за сметката на тока ли ще работиш? То и с 2 киловата постоянно харчени ще се озъбиш - това са поне 240 лв месечно само от тоя радиатор.

# 277
  • Добрич
Е как пък 240лв месечно за един конвектор,плашите човека само.
Най-добре да се обади в сервиза,нещо по конвектора не е наред.
Нашата едната стая е повече от 18кв.м. и с един конвектор 2кв си е екстра,при все че нямаме съседи и изолация,само дограмата е пвц и харчи около 35лв на месец.

# 278
Е алуминиева дограма а за изолация не споменаваш, явно няма, няма и съседи. Напълно възможно е значи да не ти достигат 2 киловата за отоплението на тая стая. Не е въпрос на калибровка, ами на още един Адакс например. Но с 4 киловата, ти за сметката на тока ли ще работиш? То и с 2 киловата постоянно харчени ще се озъбиш - това са поне 240 лв месечно само от тоя радиатор.
погледнах има ли изолация според мен има (на самите стени отвън има нещо като стириопор върху него няква мрежичка и отгоре замазано с заленикава мазилка с някви топченца).

# 279
  • До хладилника, който обичам
Каква е тая открита стена, да не живееш в мострена къща, че се виждат вътрешностите на стените Rolling Eyes

Иначе 2 kW за 18 кв.м. на 2,45м височина е добре. Може и 2,5 kW да е по-добре предвид липсата на съседи, но не задължително. Особено щом има добра дограма, даже да няма изолация, би трябвало да е ок. Аз бих занесла радиатора за преглед и калибриране, ако е необходимо.

# 280
Липсата на съседи особено от горе определено се явява проблем при отоплението. Съветвам всички, които нямат съседи от горе и няма надежда да имат такива в близко бъдеще да сложат изолация на тавана.

# 281
Хора, паднах от смях с тая мострена къща!  Joy

# 282
Каква е тая открита стена, да не живееш в мострена къща, че се виждат вътрешностите на стените Rolling Eyes

Иначе 2 kW за 18 кв.м. на 2,45м височина е добре. Може и 2,5 kW да е по-добре предвид липсата на съседи, но не задължително. Особено щом има добра дограма, даже да няма изолация, би трябвало да е ок. Аз бих занесла радиатора за преглед и калибриране, ако е необходимо.
не, просто излезнах на терасата пробих малка бупчица с тирбушона (знам, че звучи смешно) в стената отвън, за да се види има ли, няма ли изолация.

# 283
Здравейте, отскоро сме с Glamox, с дигитален термостат. Бихте ли ми помогнали със съвет относно калибрацията.  Praynig  
В упътването е посочено:

1. задържа се F
2. натиска се '-'
3. освобождава се F

.. би трябвало да започне да премигва C*, но при нас не е така, премигват градусите за комфортна температура, т.е. изобщо не мога да вляза в режим 'калибрация'. Аз ли нещо не правя както трябва..  newsm78

# 284
Едно питане - как си решихте въпроса с дължината на завесите и печките?  Rolling Eyes
В старото ни жилище бях скъсила завесите до нивото на перваза и имахме къси щори вместо плътни завеси. И нямаше какво да пречи на печките.
Но сега и тънките, и плътните завеси са ми до земята, сравнително наблизо има друг жилищен блок и дърпането на плътните завеси вечер е задължително. Така обаче се покриват печките и това пречи топлината да излиза нормално. Някой има ли решение? На тънките завеси съм сложила временно магнити за завеси, но ми е грозно, а и не решава въпроса с  плътните завеси  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт