Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София/Велико Търново
 • Мнения: 718
Здравейте момичета!

След първоночалната еуфория от положителниа тест за бременност съм изправена пред въпроса за избор на гинеколог който да следи бременността ми. Аз не съм от София или Варна /а виждам че повечето от вас са от тези градове/, така че препоръки за конкретни лекари в тези градове няма да ми свършат работа.
Решила съм когато дойде време да раждам да се уговоря с лекар, а не при който се падне. Чудя се обаче дали да избера същия този лекар да следи бременността ми. Тъй като той в повечето време е в болницата, а в кабинета приема през по малкото време се опасявам да не претупва прегледите. Опасявам се също да не се отлагат често прегледите ако той има раждания точно в това време, а аз не работя в града който живея и много ще съм затруднена в такъв случай.
Другата алтернатива е да избера лекар, за когото знам че е добър и прегледите при него ще бъдат обстойни и в удобно за мен време, тъй като той само провежда консултации в кабинета си и винаги е там. Той обаче не изражда.
И така имам две възможности и не мога да реша Neutral Face

Споделете вие как избрахте кой да ви следи бременността? Какви изисквания имахте и какви компромиси направихте?

Много се надявам да ми помогнете и предварително ви благодаря Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation

# 1
 • Мнения: 317
Здравей, Valka !!!
Моят съвет е да си избереш , този гинеколог, който и изражда...Няма нищо по хубаво от това , един и същ доктор да ти следи бременността и после да те изроди...така си спестяваш много главоболия...защото когато са различни докторите винаги има разногласия...а ти се чудиш на кого да вярваш...А в началото консултациите са на 1 месец, (при безпроблемна бременност) , така че ще успяваш...за което небива да се притесняваш....

# 2
 • Мнения: 1 721
Валка, честита бреченност и всичко най-добро ти пожелавам.
Аз избрах моят гинеколог по следните причини:
- известна е като добър професионалист в града
- кабинетът й е близо до дома ми - важно, защото в началото имах болки, трябваше да ходя често, а не мога с кола - друса
- работи на половин ден в поликлиниката - ЖК - при нея си направих й картон
А за раждането мисля да се обърна към предишната ми гинеколожка - тя работи в болницата, АГ-отделение

# 3
 • Мнения: 256
Valka,

аз избрах гинекологът, при който си ходех по принцип на профилактика, защото съм сигурна в него като специалист, има добра апаратура, занимава се и с бременни по принцип и вече ме познаваше като пациент. Освен това реших, че ако отида към 7-ми месец при лекар, който ще ме изражда, няма да е късно той да се "запознае" с бременността ми. Мисля, че ако ходиш от 7-ми месец  по 1-2 месечно и при израждащия гинеколог, ще бъде добро решение. Тъкмо ще имаш и две мнения.

Но ти ще си решиш най-добре Sign Exclamation

Леко бременеене Grinning

# 4
 • София/Велико Търново
 • Мнения: 718
Благодаря ви stpetrova и Anita_79!

И двамата гинеколози между които се колебая са известни като много добри гинеколози в града.  Аз просто си мислех дали не е по-добре този при когото ще раждам да ми е следил бременността, особено ако има някакви усложнения или особености /да не дава господ/ или това е без особено значение Neutral Face

Anita_79 наистина ли е опасно това друсане в началото на бременността? Това много ме притеснявам защото аз пътувам всеки ден по 100 км и при това при доста друсащи условия Sad

# 5
 • София/Велико Търново
 • Мнения: 718
Цитат на: Mery
реших, че ако отида към 7-ми месец при лекар, който ще ме изражда, няма да е късно той да се "запознае" с бременността ми. Мисля, че ако ходиш от 7-ми месец  по 1-2 месечно и при израждащия гинеколог, ще бъде добро решение. Тъкмо ще имаш и две мнения.


А може ли така???

Не се ли попълват разни бумаги /забравих как се казват/ през цялата бременност, които накрая се носят в болницата за инфо на израждащия? Кой ще ги попълва тогава?

# 6
 • Мнения: 256
Всички бумаги се попълват от личния лекар + направлението  за болницата, в която ще родиш. Преди около две години обаче прегледите т.н. консултации при личните се свеждаха да мерене на кръвно, килограми и албумин в урината и. А и слушат тоновете на бебето с някаква измислена тръба - не знам как се казва. При тази техника днес е направо смешно. Имаш право на 1 безплатен ултразвук в 4-ти месец само. Иначе по преценка на GP- то. Освен това периодично се пуска кръвна картина и урина. Това според мен е крайно недостатъчно. Така че, е хубаво да си ходиш на гинеколог и да си пазиш всички изследвания и снимки на бебо.

Трябва да се регистрираш при личния, че се праявт разни картони, бумаги и т.н.

# 7
 • Мнения: 432
Valka,
Мен много ме беше страх от пътуването с кола в началото на бременността, тъй като се оказа че имам ретрофлексия /т.е. прегъната или обърната матка, не знам точно/и четох някъдя, че в такива случаи има по-голяма опасност от спонтанен  аборт.Не искам дате плаша разбира се. Ако се чувстваш добре, не виждам причина да се страхуваш да пътуваш.

Общи условия

Активация на акаунт