Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коледно настроение!

  • 166 665
  • 792
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 1 777
И аз искам да знам за хартийките за бонбони - искам да направя фалшиви рафаело, даже съм намислила да ги овалвам в бял, зелен и червен кокос (нали продават такива цветни стърготини)  - за да стане по-коледно, ама ми се ще да са в хартийки.
Не знам дали в Бг се продава,но можеш сама да си оцветиш със сладкарска боя.Слагаш стърготините в торбичка ,слагаш малко боя и раздрусваш.

Ето и от мен една лесна рецепта за кокосови бонбони.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg45236.html#msg45236

Джема благодаря за отговора ще опитам със смлени бадеми.

# 631
  • Мнения: 2 381
Пети, да ти пратя адреса си?
Ако ми кажеш от къде да си взема форми за линц. сладки (миналта година ги разах с нож в средата, мъъъъъка) ще пратя обратно  Laughing

# 632
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 445
В Илчовски-има хартиики за бонбонките- преди няколко дни си купих- в кутията са 750 броя -около 5 лева

# 633
  • Мнения: 1 777
Пети, да ти пратя адреса си?
Ако ми кажеш от къде да си взема форми за линц. сладки (миналта година ги разах с нож в средата, мъъъъъка) ще пратя обратно  Laughing

Ники най-лесно е от тук. Wink

http://www.amazon.com/Fox-Run-Linzer-Cookie-Cutter/dp/B0000VLOWM

Но мисля че съм виждала в Таргет, ХобиЛоби или Джоанн.

Ники крайно време е да се видим на живо. Simple Smile

# 634
  • Мнения: 2 381
Непременно Пети. Ние ходехме често до вашия квартал преди бебе да се роди  Simple Smile
Мерси за информацията Simple Smile Мисля да атакувам и Майерс също.

# 635
  • Мнения: 305
Хихихи Бони, имам абсолУтно сьЩите форми4ки, миналата година си ги купих, и сьм много доволна от тях Mr. Green.Даже кутията е сьЩата Laughing
Вал, ами нали сме от един вилает  Mr. Green  И аз в Алди ги намерих, но тази година  Simple Smile
Моята мама идва на помощ другата седмица и се почваме. Вече нямам търпение.

Джемма, искам да те питам за щолена. Миналата година стана много вкусен, но твърдичък, някакси сбит. А като си купя готов е мек. Дали много брашно му е дошло или съм го пекла много..... искам да не си повтарям грешката този път.  Даже, ако не се лъжа, не пое всичките плодове и ядки.

# 636
  • Балчик
  • Мнения: 8 652
Хихихи Бони, имам абсолУтно сьЩите форми4ки, миналата година си ги купих, и сьм много доволна от тях Mr. Green.Даже кутията е сьЩата Laughing
Вал, ами нали сме от един вилает  Mr. Green  И аз в Алди ги намерих, но тази година  Simple Smile
Моята мама идва на помощ другата седмица и се почваме. Вече нямам търпение.

Джемма, искам да те питам за щолена. Миналата година стана много вкусен, но твърдичък, някакси сбит. А като си купя готов е мек. Дали много брашно му е дошло или съм го пекла много..... искам да не си повтарям грешката този път.  Даже, ако не се лъжа, не пое всичките плодове и ядки.

Да не би да не ти е втасал достатъчно? Втасва много трудно и бавно, заради ядките и плодовете.

# 637
  • Мнения: 305
Джемма, искам да те питам за щолена. Миналата година стана много вкусен, но твърдичък, някакси сбит. А като си купя готов е мек. Дали много брашно му е дошло или съм го пекла много..... искам да не си повтарям грешката този път.  Даже, ако не се лъжа, не пое всичките плодове и ядки.

Да не би да не ти е втасал достатъчно? Втасва много трудно и бавно, заради ядките и плодовете.

И аз това си го мислех. Ти с каква мая го правиш? Аз ползвам суха, може малко е била. Ако трябва за него ще купя кубче.

# 638
  • Мнения: 1 352
bonni, сухата мая на Д-р Йоткер е пълен боклук. Ако си ползвала нея е разбираемо.

# 639
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
bonni, сухата мая на Д-р Йоткер е пълен боклук. Ако си ползвала нея е разбираемо.

Тук може да поспорим - работя само с нея - провал съм нямала Peace!

# 640
  • Мнения: 1 352
Не обичам да споря, споделям моя опит. Колкото пъти съм се излъгала да взема такава мая (зелена опаковка с нарисуван козунак на нея) тестото не ми е втасвало добре. Най-хубава си е прясната мая.


Всъщност като се замисля може и брашното да ми е било боклучиво  Thinking.

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 15:07 от Marieta

# 641
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Просто не искам да се лепва клише - винаги има доволни и недоволни.
Най-вероятно проблемът с щолена изобщо не е в маята.

# 642
  • Мнения: 14
Момичета обиколих цяла София и никъде не открих формички за Линцерови сладки. Да имате идея откъде мога да купя, че така съм се навила за тези сладки.

# 643
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Момичета обиколих цяла София и никъде не открих формички за Линцерови сладки. Да имате идея откъде мога да купя, че така съм се навила за тези сладки.

Ползвай обикновени формички като изрежеш с подходяща капачка от флумастер или бутилка кръгъл отвор в средата.

# 644
  • Балчик
  • Мнения: 8 652
И аз харесвам маята на доктора, само нея си ползвам за хляб и хлебни изделия. Но всеизвестно е,ч е сухата мая има по-малка подемна сила. Затова за козунак, а особено за щолен ползвам само прясна мая. Peace

Днес направих сладките- Свещи от италианския сайт. Вакумирах ги и ги прибвах във фризера. С крем ще ги пълня преди Коледа, тогава ще сложа естествено и пламъчетата. Peace




A снощи, за един повод разновидност на линцеровите сладки, горната бисквитка е с орехи, може на някой да му хареса идеята:

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 16:47 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт