Коледно настроение!

  • 174 233
  • 792
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 909
Здравейте  Grinning...да си покажа меденките от миналата година...

# 211
# 212
  • Мнения: 211
Здравейте, мили момичета!  Hug

SZA, чудесна тема!   bouquet

Момичета, следя ви с интерес, но днес вече ще взема да се запиша, защото много бързо изписвате страниците и ме е страх да не изпусна нещо.

Мила Венета, идеите ти са страхотни и аз веднага прегърнах една- коледното дръвче. Но защото все още не ми се приготвят коледни неща, реших да го направя с есенна украса. Благодаря за прекрасните ти идеи и за това, че винаги си готова да помогнеш!  Hug   bouquet





Лека нощ на всички!

# 213
  • София
  • Мнения: 276
Стахотни идеи и снимки виждам тук!

Леля Ог, кажи каква е таз вкусотия? Някаво ролце или торта? Много е красива есенната ти аранжировка  Peace

Ето и моите красоти от миналите години...Благодарение на вас, които споделяте рецептите си тук     bouquet  bouquet

http://media.snimka.bg/1324/008904264.jpg

http://media.snimka.bg/7415/021084789.jpg

# 214
  • Мнения: 7 435
Леля Ог,разкошно дръвче!  bouquet

Бръм,сладките,а особено къщичката са невероятни!  Hug

# 215
  • Сливен
  • Мнения: 299
Я да покажа и моите новогодишни произведения от миналата година http://www.facebook.com/photo.php?pid=564091&l=3400104500&id=1596230641, http://www.facebook.com/photo.php?pid=564138&l=d3eb79cbd4&id=1596230641 - медена къщичка и http://www.facebook.com/photo.php?pid=564095&l=fa507f3ff2&id=1596230641 - пълнени меденки

# 216
  • София
  • Мнения: 6 376
Леля Ог, страхотно дръвче  Peace Може ли да споделиш направата, а и рецептата. Явно е пусната някъде, но съм я изпуснала. А може да се добави на първа страничка, ако нямате нищо против?  Thinking

# 217
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Леля Ог ти си като светкавица! Много сладко пънче! Hug

рени55 тази рецепта звучи много добре - нали разбирам добре, че не се изчаква да втаса тестото, а се действа веднага?

Ена, чудесна къщичка!


Момичета ето обещаните лесни и бързи сладки. Вчера вечер ги правихме с малкия син и въпреки неговата "помощ" бяха готови за половин час. Mr. Green

Най-лесните сладки - сметанови:)

Това са сладки подходящи за абсолютно начинаещи - лесни и бързи.

Необходими продукти:

500 гр. брашно
250 гр. меко масло/маргарин
250 мл. течна неподсладена сметана - 31%-33% масленост

250гр. пудра захар смесена с 2-3 пакетчета ванилия или ванилова захар - за овалване.

От брашното, маслото и сметаната (сметаната не се разбива) омесваме тесто. Разточваме около 3-5 мм кора и изрязваме с формички различни фигурки. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 10мин (най-добре до порозовяване). Още топли овалваме в смесената с ванилията захар.

Аз опитах и друг вариант - направих пурички (пълних със сливов мармалад и нутела, но мисля, че ще стане и с орехов, изварен пълнеж или локум също).

Добър апетит!

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 11:29 от natalyna

# 218
  • Мнения: 1 313
natalyna, тези сладки не са ли подобни на ваниловите рохлички на вкус?

# 219
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Арлина, не съвсем - тези са по-скоро леко хрупкави - малко наподобява вкуса на бутер-тесто, но пак е по-различно. Но са вкусни и наистина много бързи.

# 220
  • Мнения: 31

Моля и аз за рецептата на тези пълнени меденки - звучат много апетитно, с конфитюр ли са пълнени?

Ето и част от моите скромни опити от миналата година, благодарение на вас и коледната тема. Благодаря ви момичета!  Hug
 

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 11:55 от aveili

# 221
  • Мнения: 1 090
Може ли да кажеш малко повече за шишарките?

# 222
  • Мнения: 31
Чакай, че намалявах снимките, че много големи бяха......  Laughing

Рецептата за шишарките взех от миналогодишната тема - то даже не е и рецепта:
От готовия марципан, който се продава ва Метро и т.н. - смесва се наполовина с пудра захар и се прави топче като пъдпъдъче яйце. На него му се набучват обелки или половинки от белен бадем формирайки "шишарка" и цялото това нещо се залива с разтопен шоколад. Оставя се да изсъхне и готово.

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 13:40 от aveili

# 223
  • София
  • Мнения: 2 443
- шоколадовите звезди с капучино


Бях си ги заплюла преди 2 години, но не стигнах до тях, а загубих рецептата  Embarassed ще я споделиш ли  Hug
Намерих я  Hug
А с какво украсявате сладките, имам предвид тънките и финни линии, а не сместта  Hug

# 224
  • Мнения: 211
Момичета, много ви благодаря, радвам се, че харесахте рулото!  Hug

Бръм, Алана, aveili,  много красиви къщички, ще ме накарате и аз да се пробвам!
aveili, имам рецепта за  шишарки с белени бадеми, но твоите изглеждат направо като истински! Ще се възползвам от идеята, благодаря!   bouquet
natalyna, виждала съм коледните ти сладки - произведение на изкуството са!   omm

Есенното пънче направих по технологията от ето това клипче, което Венета пусна преди няколко страници. А иначе рецептата е импровизация:



По рецептата за основен блат за торта (4 яйца, 1,5 ч. ч. захар, 2 ч. брашно, ванилия) направих един правоъгълен блат, който разрязах на две и сиропирах със сока на половин портокал. Трябваше да сложа някакво сладко, но нямах подходящо и затова сложих само крем -  едно Оле! ванилия на доктора, но вместо с 400 мл. мляко го направих с 300 мл. мляко и 100 мл. портокалов сок. Добавих му и сто мл. сладкарска сметана, желатин, стафиди и обелени от кожата парченца портокал. Всичко минах с миксера и намазах блатовете. Навих на руло, намазах отгоре с мързелив ганаш като на Ванчето от тортената (сметана с течен шоколад) и поръсих с шоколад и рендосани орехи. Жълъдите са от моделираща маса, а листата от шоколад.

Приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт