На половин година стана АПРИЛската дружина - 8

• 27 861
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За яслите - разбрах ви как става номера с адаптирането на бебо и вземането, но само едно не ми стана ясно. Аз като си подам молбата да го вземат в желания от месец (който искам да е февруари, март 2012 - не ми се връща рано на работа), тогава започват да го класират ли? А ако няма свободни места, а на мен ми изтече майчинството?  Shocked Иначе измислих резервния план  Naughty Като дойде време да се връщам на работа пак да забременея. Тъкмо ще имат близо 3 годинки разлика двете деца, което си е супер.  Joy
Точно това се опитах да обясня.  Rolling Eyes Нека първо почнем с това дали знаеш в самостоятелна ясла ли ще го записваш или в ОДЗ ? Ако е в ОДЗ ще трябва да кандидатстваш през март-април 2012 за да тръгне от септември 2012 и трябва да кандидатстваш през системата. http://kg.sofia.bg/?page=manual
Другият вариант е да кадидатстваш през 2011 март-април и да тръгне през септември 2011. Това е официалната версия. Ако го приемат можеш да отложиш 2-3 месеца с разни бележки от пидиатъра, неготови изследвания и т.н. но ако няма места в съответното ОДЗ не толерират този вариант, защото заема мястото на друго дете, пък не посещава. Също така следва да плащаш такса - един вид ди да си пазиш мястото.
 Ако е само ясла документи се подават на ръка в яслата. Кога ще тръгне  - трябва да попиташ на място. Обикновено, ако имат капацитет се подават документии тръгва от следващия месец. При нас, когато Плами и Цвети тръгваха. Нямаше система и за ясла им подадох бумагита от март, а тръгнаха от април. А за детската съм ги записала, когато бяха на 14 дни  Shocked, за да тръгнат като станат на 3 г.
Сесил, да си жива и здрава ! Мноооооого обичана и обичаща !

Ние днес около 14 часа ще сме около НДК.

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 08:33 от bibi

# 556
Да възможно е да давам пюрето с биба,но не е ли идеята да свиква с лъжица Wink,а ми се струва че е време вече.
Сесил честит рожден ден.Много здраве ти пожелавам,щастие и любов  bouquet

# 557
Хайде и тук ЧРД, Сесил! Да те обичат и слушат домашните  bouquet
Зайчето (друго всякакво месо) разфасовам и замразявам сурово и сготвям след това порциите.
Глори, ми незнам дали е силно 1:1 Rolling Eyes Нали знаеш бабини рецепти - аз от майка ми я знам и на мен така са ми смъквали температурата ... Може и по-малка концентрация, предполагам, но сигурно няма толкова бързо да смъкне температурката... незнам. При Марк не е имало отрицателен ефект, а може да е до тип кожа Rolling Eyes
wave, бая си хапва Стефан Shocked Пу-пу! Да си хапва, не го ограничавай! Карина пак се върна на 50-120 грама и повече от нищо не иска Confused Нито пък си дояжда после. За последния месец е качила има-няма 300 грама само... За Борисовата незнам дали ще се класирам днес... имам още неизмити прозорци и мислех да гоня хубавото време днес-утре...
Биби, Галя не е от София, те там си нямат система, по друг начин става сигурно Thinking

# 558
  • София
Биби, Галя не е от София, те там си нямат система, по друг начин става сигурно Thinking
Хм, тогава не зная. Аз си мислех, че всяка голяма община има система. Е кака става тогава ?  Rolling Eyes С висене по нощите пред градините - ужас. В подфорум Нашите деца има май теми за различните градове - най-добре там да пита.  Rolling Eyes наче сроковете би следвало да са същите, няма логика да са различни. Навсякъде почват от септември.
п.с. Сега си спомням, че нещо в началото на годината даваха по ТВ едни среднощни опашки.  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 08:56 от bibi

# 559
  • последна надежда
marisa_ Аз сварих месото, обезкостих и пасирах с част от бульона. После във форми за лед и във фризера. Така когато е денят за месо, ще добавям по 1-2 кубчета в зеленчуковото пюре.
Имаше нещо за препоръчителният процент месо в пюрето, но не мога да се сетя.

Последно срещата къде ще е НДК или Борисовата? На мен НДК ми е по-удобно. Но все пак, ще е хубаво да се съберем повече, а не да се разкъсваме на две групички. Дайте да се уточним къде точно и в колко.

*Sesil* Честит рожден ден!

Биби и аз ги бъркам едни бъркочи. Вчера затварях буркани с грах със зеле и картофи. А вместо каша дадох овесени ядки с круша, ябълка и нектарина. Марк предпочита богатството на вкусове в пюрето  Wink.

Вчера и аз купих коледно костюмче от Джъмбо. Имаше няколко модела за 10лв. Не си отговарят на размера и взех за 18м, пасна му идеално на Марк, а хем той не е от едрите 7.800кг/68см. Бях се засилила да купувам нещо цяло да не се разгащва, но те се 12-20лв и нямаше избор за 18м. Така докато му става Марк ще е дядо коледа  Joy. Купих и меки маратонки за 6лв. Ботушки нямаше.

Там се засякохме и с Джинаноел, но беше без близнаците.

# 560
Хм, тогава не зная. Аз си мислех, че всяка голяма община има система. Е кака става тогава ?  Rolling Eyes С висене по нощите пред градините - ужас. В подфорум Нашите деца има май теми за различните градове - най-добре там да пита.  Rolling Eyes

Имам приятелка в Бургас, миналата година ми каза че се кандидатства с подаване на документите в съответната градина..... то голямо висене му удари, чакане по нощите,списъци от родителите и така.... купона е пълен.... ааа то и нас ни чака голям купон, нищо че ще кандидатстваме по електронен път с тази липса на места в градините.

Сесил- честит рожден ден

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 09:04 от Galeto.

# 561
Здравейте!
Данче, пиши как е Петьо?  Hug
Гале, доколкото разбирам и във Варна има някаква електронна система за прием в ДГ: http://www.gradini-varna.com/
Ето я темата във форума за ДГ във Варна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=501464.0
В София кандидатстването е в началото на годината, а постъпването на приетите деца обикновено е през септември, когато се освобождат повече места. Може да искаш по твое удобно време да приемат детето, но няма как да стане /освен по изключение на освободено място/. Според мен първо уреждаш детето, после казваш на работа кога ще се върнеш. След 2-годишното майчинство имаш право на 6 месеца неплатен отпуск за гледане на дете, и таткото - също на толкова.
Моите оптимистични планове засега са да го гледам до 2 години, после 5-6 месеца баби или дететгледачка и да тръгне на ясла от септ. 2012, живот и здраве.  Peace
За термометрите - цифровия също трябва да се държи повече време, 5 минути поне, а не докогато изписука, така резултатите стават надеждни.  Peace
Жени80, може да опиташ с педагогическо захранване или с този метод: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.0
На мен бучката ми се оправи само с горещи душове и кърмене, за първи път без да мажа с крема рефригеранс.
Мегана, дано повече не се разболява Калоянчо, много е неприятно това кашляне и хриптене. Sad
Честит празник, Сесил!  
От здраве да не се отървеш, щастието да те съпътства навсякъде!  
Розови панделки да връзваш скоро ти пожелавам!
Wink

# 562
Sesil Честит рожден деееееееееееен!!!
Желая ти мнооооого здраве, щастие, късмет, любов и......да те слушат и обичат твоите мъже!!!

newsm59 newsm59 newsm59

# 563
Sesil, честит рожден ден!!!! Пожелаваме ти всичко, което самата ти си пожелаваш!!!!!!!!!

# 564
  • гр.София
Sesil Честит рожден

# 565
  • В сърцето на един мъж
СЕСИЛ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ ТУК!!!!
Момичета към 2-2,30 на пилоните на НДК ако ви се разхожда

# 566

Sesil, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН и от нас с Рая!!! :

# 567
  • София
СЕСИЛ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ ТУК!!!!
Момичета към 2-2,30 на пилоните на НДК ако ви се разхожда

Борисовата отпада, така ли?  Sad 
Джули, казвай бързо ще ходиш ли да идвам и аз?  Simple Smile 

Sesil ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Жива и здрава да си, много обичана и щастлива!

# 568
Здравейте, мили момичета!
Искам да почерпя виртуално по случай 8 месечинка на Ники
Честит рожден ден на Сесил
С пожелания да си жива и здрава, много щастлива, вечно обичана и само щастливи мигове с най - важните за теб хора

# 569
  • гр.София
Sesil, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

СЕГА МАЙ СТАНА ПО ДОБРЕ!

Общи условия

Активация на акаунт