Противозачатъчни(2-ра тема)

• 60 541
  • 218
  •   1
Отговори
# 90
Да подбутна малко темата... аз пия Логест, които до колкото разбрах са най-ниско дозираните. Четох отзиви във форума, в които се споменава как било легенда, че от противозачатъчните се пълнеело, но хич не е така, за съжаление. Ако бях с наднормено тегло, сега сигурно щях да съм като слон. Бях за 10 дни на морето, където карах повече на течности и плодове, попринцип всяко лято свалям едно 5 кила, а сега килограмите ми въобще не мърдат, което не е трагедия, имайки предвид, че съм в норма и спортувам, но при един застой и хубаво хранене, не ми се мисли какво ще стане. Това все пак са хормони и единствената им "положителна" страна е, че пазят от бременност, всичко останало вреди и то яко.
Да не се заричам, но ми се иска това да е последния път в живота ми (от общо два), в който се тровя с такива хапчета...

# 91
момичета,аз сьщо пиех 3 години Логест,естествено с прекьсване,и сега ми се реве.от няколко месеца сьм ги спряла и правя ужасни крьвоизливи.Днес бях пак на лекар и той каза,че е заради тях.Не се знае кога ще спрат крьвоизливите.Да не говорим,че правим опити за бебе и нищо не става,което сьщо може да се дьлжи на хормоните от хапчетата.Толкова сьжалявам,че ги пиех.Сега незнам как да се оправя.Моят сьвет е ,ако можете да не взимате такива лекарства.

# 92
slancice, при мен пък днес, втори ден цикъл, след първи месец Логест, умрях от болки в корема направо! Четох как някои жени изобщо не усещали, че са в цикъл, след прием на противозачатъчни, а при мен такива болки не съм имала от години, когато заради някакви кисти бях със супер болезнен.
Тогава именно за това ми изписаха противозачтъчни, за регулиране на цикъла и за болките.

От сутрина до следобяд лежах, свита на кълбо и чак, когато ми тръгна нормално, тоест ярко червена кръв, чак тогава ми мина корема. Иначе, аз която не се тръшкам се нагълтах с болкоуспокояващи, защото имах чувството, че ще припадна от болка, ама ефект най много за час...
Сигурна съм, че е заради хапчетата и ако и втория месец съм така, ще ги спра.

Съжалявам, че така се случва с теб... Истината е, че противозачтъчни с лечебен ефект няма. Само като погледнеш колко негативни ефекти са изредили в листовката...

Стискам палци да се оправиш! Мисли си хубави неща, повтаряй си, че всичко отминава и вече си добре и не натъртвай на самообвинения, така не си помагаш.

# 93
  • София
slancice - защо не пробваш да пиеш бял равнец?

# 94
не сьм чувала какьв ефект има равнеца,но ще попитам и ще пробвам.мерси за сьвета.мен не ме болеше корема ,като ми идваше сьс хапчетата и се чувствах добре,но ето ,че има друг страничен ефект от тях.благодаря ви за разбирането и подкрепата. Hug

# 95
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=444627.0;topicseen има цяла тема тук, в началото е инфо, може него да прегледаш....
 често се препоръчва и смесен равни части  равнец, невен, коприва.... и баните с равнец са хубаво нещо....

# 96
Здравейте, момичета, искам да ви попитам болят ли ви гърдите от противозачатъчни? ..

Аз отскоро пия Жанги (състава е като Ясмин). Както пише и на листовката, забелязвам болки и увеличение. Знам, че е нормално, все пак пия хормони, но болката е неприятна... и в момента е от почти седмица!!! Отделно са надути, чувствителни, тежки, и сигурно порастнали с чашка-две (да, всички край мен се чудят как се оплаквам, но откровено казано, бих ги спряла заради това!!!)...

Да вметна и че си запазих час, за да попитам гинеколожката, но е чак след 3 седмици... Също и преди около месец ходих на мамолог -- профилактично -- просто за да знам как са били в началото на приема. Не намериха нищо, никакви бучки и образувания, но болката я имаше и тогава. Предписа ми хапченца на д-р Тошков, но не съм ги купила. (не съм и особено окуражена).

Какво ще ме посъветвате Sad тази болка значи ли, че хапчетата не ми понасят? Да ги спирам ли, или да търся второ мнение на мамолог?...  newsm78

# 97
Меичка и мен ме болят гърдите, но болката наподобява на тази по време на овулация и не ми е проблем. Отделно са ми и по-големи. Всичко това е нормално. Пиеш хормони.
Болката предполагам, че си зависи от праг на болка...

# 98
Да, и аз си мислех същото -- имам нисък праг и пропищявам от малко  Embarassed

Дано се панирам излишно, защото много ме е страх за гърдите  Sad ..

# 99
Да, и аз си мислех същото -- имам нисък праг и пропищявам от малко  Embarassed

Дано се панирам излишно, защото много ме е страх за гърдите  Sad ..

Като ти е притеснено и те е страх, по-добре не ги пий. Или питай дали не могат да ти ги сменят с Логест, примерно, макар че пак гърдите ти няма да са същите.
Но трябва да си ок с всяко твое действие, не си ли, обаждат се болести. "Здрав дух, здраво тяло."

# 100
  • София
Мен след 5 годишен прием почнаха да ме наболяват гърдите + че се озовах с почти нон стоп мигрена.... и си ги спрях на моя глава, сега се чувствам прекрасно, НО  ужасно ми закъснява всеки месец по 10-14 дни...което също никак не си е работа, може би трябва други да пробвам....но така ми е хубаво в момента, че изобщо не ми се....

# 101
Angel_Dust, 5 години прием си е яко предозиране. Laughing Аз не бих за толкова време, сега ги приемам така да се каже по спешност и със сигурност няма да ги пия повече от година. Голям компромис направих дори с това, че ги почнах, но наистина ми е важно точно сега да не забременявам и понеже се знам, че ще се случи точно, когато не го очаквам и съответно не съм готова за него, реших да се предпазя и да изпреваря евентуалните изненади. Simple Smile

# 102
  • София
ами аз лично нямам голям избор, т.е. пиех заради кисти, от което най-веероятно и към момента са ми закъсненията, те лекарите казаха до менопаузатано  на мен вече ми дойде прекалено с тази мигрена имах чувство, че няма да издържа до менопаузата аз самата......

# 103
Абе лекарите казаха... Майната им на лекарите. Дай да се натровиш докато убиваш кистите...
Аз на твое място бих потърсила друг метод, примерно бих започнала (ако не си) да спортувам и бих променила хранителния си режим. Спортът дава кислород на клетките, а кислородът е живот.
Ние, всеки един от нас е със саморегулиращ се организъм, тоест той сам се спрвя с болестите, стига да му дадем възможност да го направи. Това не се получава като бягаме от естествената си среда и се друсаме с хормони...

# 104
Аз пиех Ясмин 1 година и от както съм ги спряла цикъла ми закъснява с по 10-12 дни,първо си мислих,че това ще е първите няколко месеца,но вече осем месеца положението е такова.Нямам кисти,но моя доктор каза че яйчниците ми нещо не функционират правилно,защото и цикъла ми е доста по кратък от обикновено.Препоръчаха ми хормонални изследвания и тогава ще се решава какво ще ми изписват.Първите вече ги направих,сега чакам да ми дойде цикъла и ще направя и вторите,ще пиша какво са ми изписали,но според моя доктор най-добрият вариант е противозачатъчни хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт