ОКТОМВРИйчета засмени се преместиха в Родени!

• 22 817
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Мирче,важното е бебка да е нахранена пък с какво.... Simple Smile това не е от най-голямото значение,Коко съм го кърмила нямаше и 20 дни,пък нито е болнав,нито нищо.Даже той почна да спи по 12-13 часа нощем с АМ.Няма да се тормозиш,нито си първата нито последната,която дохранва или храни с АМ.

Оххх,Поли  Mr. Green Ама много са ни големи бузите отблизо  Mr. Green Не си личи,че е моето дете  Mr. GreenОки,ще кача една лицева.

За погачата и аз мислех в събота,но точно заради причините я изместих в неделята преди 40те дни  Hug

# 511
Мирче и аз съм със същия проблем като теб. за 20 дни не бяхме качили и грам, и днес ще идем пак на контролно теглене да видим  ooooh! И аз много се обвинявам, всеки ден рева, но какво да направя, какво ли не правя за да имам кърма, аз мисля че имам, днес кантара ще видим какво ще каже. И аз вчера изседих 50 гр. и ми казаха че най вероятно имам 100, и че детето си исцоква 100 гр. Ше го теглим на същия кантар на който го теглихме преди седмица, да видим.....

# 512
Момичета, за цеденето и аз казвам, че не е показателно.
Аз не мога нищо да изцедя. Едно шише от 100мл го цедя цял ден. Просто не потеква и това е.
Като сложа Нико всичко е ок, усещам как кърмата тече, той се дави даже, но с помпа - абсурд.

Но пък толкова слабо наддаване е верно притеснително.

# 513
  • София
Марвинка, пратих телефона на ЛС  Peace

Иначе на погачата снима една приятелка и още не ми е изпратила всички снимки, имам само наколко и масата не се вижда  Laughing Оттук надясно http://birdys.snimka.bg/baby/maya.540324.21436982
Нашата беше в събота, та не казвайте тука защо не е трябвало, плийз Simple Smile

# 514
Смехи, марвина, май сте прави, че не е църковен обичай. Аз въобще не се бях сетила за това! Значи си карам по план Simple Smile  Hug
Смехи, а поръчвала ли си доставка на тези еклерчета?

ще се стягаме за църквата Simple Smile

# 515
Здравейте мамита Simple Smile!
Мирче, не се стресирай толкова мила, в крайна сметка е важно че си открила,че бебка има нужда от дохранване. Аз именно заради този ми страх да не е гладно детенце се цедих от самото начало за да виждам колко яде, иначе много се тормозя като не знам.
Ето тук една схемичка с милилитрите ,която ползавам за ориентир:
Почвам от 20 ден - 85 мл.
                  21 ден - 90 мл.
                  22 ден - 90 мл.
                  23 ден - 95 мл.
                   24 ден - 95 мл.
                   25 ден - 100 мл.
                   26 ден - 100 мл.
И така на всеки два дни се увеличава с по 5 мл. докато се стигне в края на месеца 110 мл. Това , разбира се е само ориентир ,а всяко детенце индивидуално може да хапва малко повече или по-малко Hug

Ние днес сме на ваксинка ,и ще видим колко е наддала куклата. Моля кажете ,къде се биеше вакинката, че съвсем съм забравила Embarassed

И нас ни почнаха сериозно коликите вечер. Денем е ОК, но като стане към 18.ч....се започва. Давам Ентерокинд ,но мисля и още нещо да взема, но се чудя какво , Колииф ли или лефакс...

# 516
  • София
Благодаря на всички, поуспокоих се малко  Hug
Мисля да я тегля преди и след хранене на кухненското кантарче в тава  hahaha за да видя колко тощно изсуква.
Поли, това е голяма разлика душко  ooooh! къде са 40 г, къде са 100... Дано да си права, дано  Praynig

# 517
  • Stavanger,Norway/ Varna
Мирче, сещам се още нещо. Ти беше споделила, че Евичка си пийва доста водичка. КОга я даваш, след или преди или между кърменията. Щото ако не е след, то тя си пълни според мен стомахчето с вода и тогава приема по- малко кърма, при което изсмуква по- малко от теб и така ти произвеждаш по- малко. Незнам дали е така, просто разсъждавам логично.
Най-важното е да се успокоиш сега, щото с рев нито на себе си, нито на бебето помагаш, че и стреса може да е пагубен за кърмата. Вземи се в ръце и си кърми детето, ако се наложи дохранване, наложи, просто се случва и това е  Hug

# 518
  • София
Бобче  Hug
Водата беше едно от успокоенията, когато е нахранена и сменен памперс, не си иска бибата а нервничи. Май не вода е трябвало да и давам, а постоянно да е на гърда  newsm78

# 519
Arim, сега прочетох за притеснението ти! И аз да кажа, да се успокоиш и че поне знаеш за какво иде реч Simple Smile Дори и с адапте да се дохранвате голяма работа.  Hug
Смехи, от Германия е лефакса. не съм питала дали има тук
Аз я занимавам с разни дрънчащи играчи и имаме една активна гимнастика, но пластмасова, на която въртиш играчките и те дрънкат, та я слагам до нея и азги бутам и въртя Wink иначе й харесва да я разнасям от стая в стая. аз за съжаление не говоря много  Confused

# 520
# 521
По въпроса за кърменето искам да се обърна и към Мирчето и към другите мами, които имат притеснения. Първо, Бобчето е права, че ако се дава и вода е възможно бебето да суче по-малко и оттам и кърмата да е по-малко, тъй като тя се регулира според нуждите на бебето. За мен даването на вода е безсмислено, тъй като кърмата съдържа 85% вода /доколкото знам/. Второ, момичетата са прави, че с помпа се изцежда много по-малко и изцеденото не е критерий за количеството на кърмата. Мирче, ти казваш, че си направила цяла нощ пауза и на сутринта си изцедила. Момичета, според мен дългата пауза не означава насъбиране на по-голямо количество кърма, напротив - по-честото слагане на бебето на гърда допринася за увеличаване на кърмата, а не неслагането му и паузата. Тъй, че ако искаш да се увеличи кърмата слагай беба да си суче вместо да правиш дълги паузи. Не на последно място искам да кажа, че е най-важно майката да се чувства добре и да е спокойна. Недей да плачеш и да се тормозиш, това е страшно погрешно. Бебетата усещат тревогите и напрежението на мама и им се отразява по същия начин. Изцяло кърмене, кърмене с дохранване или изцяло на АМ - най-важното е мама и бебето да са спокойни, доволни и щастливи.
Мирче, мисля, че в подфорума на Лалече лига могат да ти дадат съвет какво да правиш. Но най-важното е да не се тревожиш и да си спокойна, мила.  Hug

Сега, аз дето се правя на много умна имам и аз един въпрос и нужда от помощ. Снощи смених памперса на Еви в 19,00ч. В 22,00ч. памперса не беше напишкан, като тя се изпишка при сменянето му. Споделих с мъжа ми, че не е нормално да не е пишкала 3 часа и той каза, че само всявам паника. Да, ама от слагането на памперса в 22,00ч. го смених в 04,30ч., когато се събуди и въобще не беше напишкан. Имаше само малко ако, но памперса беше почти сух. Да е пишкала най-много веднъж. Преди това не сме имали проблеми, но какво стана тази нощ? Имам ли основание да се притеснявам?

# 522
Добро утро! Ние сме малко по-добре с нашите кризи. Тази вечер с милото ще ходим на театър, дано да слуша баба си.ОТивам да закуся докато малката се е укротила. До по-късно Hug

# 523
# 524
И нашата погача ще е тази неделя /последната неделя преди 40, които се падат в сряда/. Сладки неща ще има много, но ще има и солени. Ще пием винце с мацките и така. Питката ще е от бъдещата кръстница на Еви /тя още не знае, че ще е кръстница  Wink/.
За колики аз не давам нищо, а и Еви почти вече няма колики.
За коледния колаж - мацки, пишете името на бебето и на коя мама е. Видях две снимки без надпис - така не става ясно кое е бебчето на снимката.

Общи условия

Активация на акаунт