ОКТОМВРИйчета засмени се преместиха в Родени!

• 22 810
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро мамита Wink

Как мога да дам снимка на моята Емка за колажа?

Аз да ви споделя за изхожданията на бебка -  след даване на инфакол моята еми се запече ужастно не беше ходила 24 часа и аз спешно я заведох на лекар от там ми казаха че е притеснително ако не се изходи 48 часа! Тогава беше изключително и само на кърма
има разлика между запек и неизхождане. Моята просто не се изхождаше , лекарката ми даде дуфалак сироп след 3 пъти прием се регулира стомахчето и сега се изхожда 3-4 пъти за 24 часа. Разбрах че е проблем само тогава когато акото не е рядко!

Относно напишканите памперси -  знам че след 1 месец именно напишканото е показател за това как се храни бебчо/ не съм проверила тази инф./

Имам и един въпрос имате ли активна гимнастика и от кога смятате да я ползвате???

Лек ден Hug

# 526
Мирче, всичко ще се оправи, само прояви малко търпение  Hug При нас с Орхидейка нали също имаше проблем с кърмата, но се нормализира количеството. Сигурна съм, че и при теб ще е така  Hug
Бърди - страхотна е малката! И каква готина шапка си има - голяма е кипра  Hug
Maris - не съм плащала за доставка, защото живея на 5 мин. от цеха и ще си ги взема направо от там. Но, ако те интересува - обади им се на телефона и питай, а ако не можеш да се свържеш - не ми пречи да отскоча - само кажи! За поръчката със сигурност знам, че мин. количество е 500гр., а предвид моята пристрастеност към тях си поръчах кило  Laughing, хем за гостите, хем и за мен да има  Joy
brasto - аз смятам след средата на 2 месец да я ползвам.

За съжаление слънчо се скри, но мисля въпреки това да излезем с малката, след като се нахрани.
Много усмивки и добро настроение на всички!

# 527
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ноел, не мисля, че трябва да се притесняваш на този етап. Виж дали ще се повтаря, може да е прецедент, така както ние големите хорта, някои дни почти не се сещаме да посетим 00  Peace Следи си я за твое успокоение.

Аз заведох Йована на градина и искахд а се поразходя, нооотакъв леден вятър бръснеееее. Нищо, сега ще нахраня Мила и ще поизчистя, а после имам да правя цветя за тортата другата седмица. ПОне нещо полезно да свърша.

Уфф да се оплача, искам да продам едната кола, че с парите е много зле положението. Да, ама трябва да мине европейския контрол, за д амога да я продам, ама за тази цел трябва да и се смени една част. Частта я имам, и се сменя за 5 минути, а тия обирджии тук ми искат 250 евро за процедурата  Shocked. Сега търся някой да ми я смени на черно за по- малко, ама много трудно бе. Един румънец ме размотава вече две седмици и ще му бия шута днес, ще звъня на едно наше момче, вчера се добрах до телефона му, да видим какво ще каже. Дано не ми иска много  Rolling Eyes

Димяни, как е, свикнахте ли на новото място  Hug

# 528
Добро утро Simple Smile!

Дано след обяда времето да става за разходка Wink.

Мирче, според мен си я кърми, след това дохранвай и ако можеш изцеждай след това и както те съветват всички не се притеснявай  Hug.

Смехоранке, много вкусни изглеждат тези еклерчета  Grinning, само да мине обрива и си поръчвам.

Обривът на Ев, сякаш е по-блед днес... май ще се окаже че е от млечни продукти или шоколад  Embarassed, а аз умирам за нещо сладко  Crazy, но си мисля че трябва да се въздържа и от белият шоколад заради сухото мляко вътре. От вчера я дохранвам и с хипоалергенно адаптирано мляко и като пръцка мирише много  Rolling Eyes една приятелка каза че значело, че млякото не й понася, а педиатърката каза че било нормално, някой да даде съвет за това?

По колко време държите бебенцата в шезлонг на ден?

От кога може да се ползва кенгуро? От вчера имам слинг с халки, но май не я слагам добре вътре, защото плаче. Гледах някакви клипчета в youtube, но не ми стана по-ясно.

# 529
Орхид - малката е само на кърма и като пръцне си мирише бая. Не ми се вижда логично това с непонасянето на млякото. Кенгуру ползвам от самото начало - нашето е от 0 месеца,а на слинга и е супер веднага заспива или си кротува,но моят е шал. Мисля,че този с халките е за по - големички,ама не съм сигурна.

# 530
Tакаааа, как сте мамита?

Аз едва гледам , дребното като заспа в 22ч, та до 04,30 откара.Ама после взе да го мъ4и стомах4е и само гу6кане и цаца го успокоява.Спахме на пресекулки до сутринта,преместихме се в другата стая , направихме тоалета и пак го по4наха коликите.Ама е странно- не реве дълго време,ревва за около 20ина секунди-пръцва или се изаква и спира,след 5-10 мин пак така.Не реве продължително време- явно газовете излизат по- бързи4ко ве4е.Сега спи ,не е мн спокоен , буди се пак заспива, ама поне не реве и не се мъ4и детето.

Тук при нас е страшна мъгла - в4ера не сме излизали , а така като гледам и днес няма.

Мир4е- ще повторя моми4етата, но наистина по-важното е 4е проблема е открит.Вси4ко ще е наред.Сега пробвай да увели4иш кърмата и ще видиш колко скоро ще махнеш адаптето.Пък и да не го спрете- това не те прави по-малко майка. Hug Гушкай си детето и му се усмихвай,независимо дали слгаш в устата му цица или шише. Peace

Оркид-аз не съм забелязала пръцканото му да мирише.Акото ДА , ама пръцканото.....Ние също имаме пъп4ици около ануса то4но,преди седмица -две бяха излезли пак-мазах си обилно с крем4е и сами се махнаха, ама от в4ера пак са излезли.сега мажа със Судокрема- пък да видим newsm78

Нашият има доста пъп4ици по лицето от няколко дни и мисля 4е е от конските дози сладко с които се тъпках.От в4ера спрях вси4ко  шоколадово и мизгам тука с едно бисквити-да видим дали ще се оправи.

# 531
  • София
Орхидейке, с какво дохранваш? Аз с Friso HA. Не ми мирише, но от снощи не е акала  newsm78

# 532
  • Германия
Arim напълно възможно е водата, която си давала да е вземала мястото на кърмата оттам и по-малко изсукано и съответно малко качени грамове. Не е болка за умирачка, че се налага дохранване. С добра помпа, търпение и редовно изцеждане може да се навакса. Ето един млечен калкулатор, само трябва да обърнеш в мл. http://www.fourfriends.com/cgi-bin/milk.pl
Другото, което може би ще е нужно да следиш е правилното обхващане при сучене и съответно ефективното сукане, т.е. да дърпа и да преглъща, ако прецениш, можеш да подпомогнеш и с компресия на гърдата. Важното е да влиза..гориво, за да работи двигателя  Wink

# 533
Върнахме се от църквата. Ния даже поплака вътре Simple Smile та по този обичай вече можем да излизаме сред хора  Joy

Smehi, аз им писах да питам, но няма още отговор и ако днес не отговорят утре ще им звъня. изглеждат супер апетитни пустите му еклери!  Hug
bob4enka, търси българче, нали знаеш че всичко можем ние, даже и да не е автомонтьор Simple Smile
Орхид и на Ния много й мирише, а е на кърма само. съмнявам се да има нещо общо с непоносимост към млякото. а ти спря и мляко и шоколад ли да ядеш заради обривът?
И аз не мога да се справя със слинга и моят е с халки/ ще чакам мъжо да вкара инжинерна мисъл  Joy

# 534
  • Русе
Здравейте момичета ние сме все навън и не ми остава време да пиша.Нашата пита мина и сякаш след нея бебчо ми изглежда пораснал Mr. Green,вече се върти,смее се и си гука много е сладък.
За колажа да попитам къде да пращаме снимките
Аз вече не давам никакви капки за колики и вече е по добре ака си и само от време на време се присвива и реве ,давам му само чайче от анасонче .
Мокри кърпички не ползвам някои маркови но не сме подсечени ,а за памперсите пробвах памперс и канбебе ама не съм доволна сега съм на пуфис и засега е добре
Това е за сега от нас изчезвам да си оправям болничния

# 535
За снимките за колажа:
http://oktomvri2010.snimka.bg/baby/kolaj.548178

Който няма паролка, да си поиска
Simple SmileSimple Smile

Много съжалявам! Нещо не ми се е отчело какво копирам, ама и аз не гледам какво пише, че вече съм не стерео, ми куатро Crazy

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 15:30 от hailie

# 536
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте, дами!  Hug

Ей ме и мен, аз тези дни трябва да си почивам, оказва се, че силното увеличаване на лохиите е сигнал на организма да се намали темпото. Та да си знаете и да не се чудите, аз се обадих на доктора понеже се притесних да не стане някоя беля, все пак течението ми изведнъж стана изключително обилно, наложи се да сложа отново от превръзките за родилки и това повече от месец след раждането, имах и леко напрежение в корема. Та той ми каза ако ми се налага да сменям превръзка на по-малко от час или имам болки да тичам в болницата защото е опасно, ако не да лежа и почивам, да не нося тежко и да видим дали ще намалее течението. Съответно от тук нататък да намаля темпото и да си почивам, да забравя да разнасям разни багажи и така. Каза, че доста съм прекалила с натоварването и независимо от лекото раждане и това, че се чувствам добре на организма му трябва време да се възстанови. Simple Smile

Освен това съм се сдобила с вазоспазми - нещо като много болезнени крампи на зърната, получава се от неправилно засукване на бебето, много неприятно. При нас проблемът е, че врескалцето като е с колики и редовно ме дърпа и хапе, а и си разваля засукването, та става голяма борба да го наглася. Имам въпроси и към консултантите, ама няма да е сега, че пиша с 1 ръка и ми е неудобно.

Видях много хубави снимки в албумчето, имаме най сладките и хубави бебенца!   bouquet

Аримче, не се измъчвай, дори да се дохранвате не е фатално, но пък аз вярвам, че ще успеете да се кърмите! Относно цеденето да се присъединя към останалите, че не е показател и аз не мога да изцедя почти нищо, пък бебчето си наддава. И нещо за количеството от което се нуждае бебето - не се води много, много по разните таблици, щото по тях моето врескало трябва да гладува, а то е качило 1кг. от изписването. Само да кажа, че за денонощие изсуква около 550гр. до 600, което е по 70-75гр при 8 хранения, а вече има месец (според таблиците трябва да яде на тази възраст поне 100мл). Можеш да си я мериш принцеската, но по-скоро следи дали наддава, а не колко изяжда като количество. Освен това слагай на гърда възможно най-често и не давай вода и залъгалки. Успех!  Hug

# 537
    Здравейте и от нас. Пак ни е неспящ ден май, моята Ненаядна хич не е по спането да се оплача пак. До сега сука, вече няколко часа и сега ще си изяде ръцете, та малко да пореве и пак ще я монтирвам. Вече се отказах да се занимавам да я отказвам да я уча, сучеме си по цял ден и така, явно не и стига или има нужда от мене. Нощем малко ме мъчи, но какво да се прави. Ние ползваме на Хъджис памперсите, на Памперс винаги ми пропускат, те и на Хъджис почнаха, но защото са 2-ка предполагам, а ние сме 4600гр. Но имам още 350 бройки  Crazy Познайте кой е виновен да сме така запасени с малки памперси- МъжО  ooooh! Та гледам да и ги слагам още малко, че ми е жал да ги изхвърля. Кърпички сега имам на Памперс, но са ужасни, на Хъджис също много повече ми харесват. Като ги свърша мисля да ползвам тука има някакви ЕКО, да ги видиме, мисля, че се разлагат в природата по-бързо. За погачата мен много ми се иска да идем на църква, но тук няма  Sad Ще имам гости от БГ и ще спретнем нещо, трябва да изчисля кога да се падне.
  hailie нещо май ни мамиш с този линк  Mr. Green  Grinning
  Тини и цаца ли му даваш на малкия, малее вие по морето сте опасни  Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 14:06 от tsvelichkova

# 538
Здравейте и от нас!
 Много рядко ми остава време да пиша, но се опитвам да ви чета редовно. Да чукна на дърво малкия е много послушен, но вече доста будува, по цял ден дрънкам с дрънкалки, пея песни и честичко го гъделичкам, залива се от смях.
Мирче напълно те разбирам какво ти е, когато разбрах, че малкия е стоял гладен 1 седмица не спрях да рева два дена и сега често като се сетя пак си поплаквам, никога няма да си простя. Но в резултат на всичко това за 4 дена ми спря кърмата, така че е много важно да се успокоиш, важното е че сега си папка и е спокойна Евка. Аз не мисля, че причина е водата - аз също давам, задължително обаче спирам половин час преди времето за хранене, а когато съм опитвала да го залъжа, а е много гладен вече веднага щом усети, че не е мляко плюе бибата - не е лесно да излъжеш бебе. А в случая ако не й е стигала кърмата е по-добре че си й давала и вода, поне не е отслабнала и не се е обезводнила. Прегръщам те силно и вярвам, че всичко ще е наред.  Hug
И Митко като пръцка доста мирише, но не смятам че това е проблем.
Аз доста забавих погачата и ще я правим на 28-ми, но аз смятам, че това е от традициите, които всеки сам прави както намери за добре. Също ще сложа и салатки и мезета, освен сладкото. Някак си просто не ми върви да поканя гости само на сладки работи. Казаха ми, че и алкохола трябва да е сладък, та да ви питам освен ликьорите, какво друго алкохолно сладко има, че аз (срам не срам да си призная  Embarassed ) съм по "мъжките" питиета като домашната ракийка и си нямам и напредстава кои питиета се водят сладки, бяло вино може ли да предложа?
Лек ден на всички.   bouquet

# 539
Благодаря ви за отговорите  bouquet!

Преди да минем на НА АМ,миришеше но сега е... като в блато. Дано да имам достатъчно кърма да я храня само с нея през деня да видим дали така ще мирише. Ако знаете каква разлика имам в гърдите, сутринта след като не бях цедила цяла нощ от едната 30мл, а от другата 190  Shocked, така искам и другата да пуска по толкова  Confused, много я стимулирам, но няма успех.

Кат, питам за кенгуруто, защото съм чувала различни неща, че може от 2-ри или 3-ти месец, иначе производителите винаги пишат 0+, същото е и със шезлонга.

Мирче, в болницата я захраниха с ХИП БИО и ни казаха, че не е хубава честа смяна на храна и затова сега сме на ХИП НА.

Марис, вчера педиатърката заръча да ги спра, а за пръцнатото го мисля, защото до сега нямаше чак толкова силна и натрапчива миризма, а единствено АМ-то съм сменила. Аз също ще хвана моя да помага със слинга  Laughing. Ти кога се прибираш?

Не съм, повече почивка  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт