На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 394
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Розовата долина
Здравейте от нас двете със Сияна(буквално,и тя чатка по клавиатурата)
Страхотна срещичка сте си направили,благородно ви завиждам,ние няколкото мами от малките градове само въздишаме....  Sad
И мамите и бебетата сте страхотни,а Мирко всички сте се изредили да го гушкате,сигурно има защо WinkАбе,много готини тези нашите бебенца,пу-пу...
Мами,тези които ползвате памперси Хъджис,само да спомена,че тази седмица са на промоция в Кауфланд-29.99 пакета!!
Гледам вчера доста кисели бебета е имало,и ние в това число,но пък не само вчера,постоянно си е така,мрънка и това е то.И в количката не стои,иска си на ръце...уфф,не знам вече какво да я правя!!Сега се надявам като започне стабилно да сяда да се пооправи полужението Praynig,но пък си мисля,че тогава пък ще иска да се изправя и да ходи Laughing
Луксче,може ли и аз да попитам от къде си поръча количката,може и на лс да ми обясниш по-подробно.И аз се оглеждам за нещо по-лекичко,че я качвам до 3тия етаж и вече доста ми понатежава,добре че съм по-мощничка Joy
Пюретата ги ядем горе-долу,кога по-добре,кога не чак толкова.Въвела съм само картоф,морков,тиква и круша,тия дни се каня чушка да добавя.
Всички болнички-бързо да оздравяват!!

# 106
Здравейте, писарушки!
Много хубава среща сте си спретнали. Аз съм без кола и няма как да идвам, но някой ден ако мъжа е вкъщи да ни закара, ще се присъединим и ние да видите Павел най-накрая  Heart Eyes
Ние в сряда бяхме на консултация и последен Синфлорикс. Малкият е качил 600 грама и сега е 7600 гр. и е порастнал с 1 см - 68 см е. Скоро и ние ще даваме кръв/урина.
Излизаме всеки ден, когато е хубаво времето, а когато духа сме на гости или имаме гости. Събрахме се три мами с малки бебчовци и е много хубаво че си имаме еднакви интереси  baby_neutral
Павел още е на кърма само, другата седмица ще го захраня. Много ми харесва да го кърмя и даже ми е малко гадно,ч е трябва и други неща да му давам вече.  Rolling Eyes
На една от разходките в квартала срещнахме една мама, която ни заръча да почваме да даваме кисело мляко със захар. Направо ме уби, аз само кимам, ама  newsm78 Абе всеки си знае как да си гледа детето, ама пък толкова да не се образоват, че ... хората писали книги, списания, интернет страници  ooooh!

Сега да ви питам, свикнала съм го моя мишкун да заспива върху мен и по друг начин не иска. Има ли опасност да му стане нещо на гръбче, краченца? Иначе не седи много по корем, но така заспива.  newsm78

На малките сладури, които стават на 6 месеца днес - да растат весели и щастливи!
А които са болни, бързичко да оздравяват!

# 107
Да се запиша и аз на 8-ма страница! Сканирах много набързо какво става.
Милкинис, виждам, че всички пишат дано не се налага операция, тук там обаче видях дано не се налага пак операция, та така и не разбрах имало ли е вече една. Но каквато и да е ситуацията, стискам палци всичко да се размине, и да е добре детето. И ти.
Madelix,  Hug Не знам какво да кажа. Съжалявам, дано нещата между вас се оправят!

Ние вече се захранваме, голямо чудо е. Днес се наложи да го къпя след храненето. Умира си за банан, просто е готов заедно с лъжицата да го изяде. Но като цяло е злояд, много много не му се яде. Напоследък го оставям на земята на едно голямо одеало, да си се търкаля, но вече без надзор повече от 30 секунди не мога да го оставя. Или го намирам под столове и маси, на по 3 метра от там, където съм го оставила, или се е добрал до клетката на кучето и се опитва да влезе в нея. Скоро кучешките купички ще трябва да изчезнат, защото като нищо ще го намеря да пие вода или да яде храна  Mr. Green
Да не говорим как се сменя памперс или как се преобличаме. Голямо извъртане, търкаляне, отнема ми страшно много време, а и нерви, само да го задържа на едно място, обърнат към мен. Вече така ме боли гърбът....
Това беше от мен, дано пак се включа в тази тема!

# 108
Четито на бебешоците преполовили годинката.

За памперсите Хъджис ,наистина са толкова да 29.99 лв .На мен Таничка ми каза да видя дали ги има и вчера й взех.Исках да взема и аз, но нямаше 4 само само 3ка и 5ца.Тройката за финните дами и госпда са 104 (2х52)броя и са доста на далаверапо 0,29 лв излиза бройката по евтини и от Памперс даже.

# 109
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКОВЦИ - ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, БЕЛИ И ЗАСМЕНИ Simple Smile хаха това прозвуча като мартеничков поздрав  Blush

ДНЕС 12.11 - ОКОЛО ОБЯД - СРЕЩА В ЮЖНИЯ ПАРК - ВХОДА ОТ КЪМ НИШАВА
(който не му е удобен , ще го приберем от другаде пътьом)

# 110
Ей, мамите със сушилни, има ли такива кърпички в БГ http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&a … ee-All-Categories

# 111
  • Sofia
Ей, Славчето ме изпреварила  Hug
И ние ще сме там. Криста от сутринта няма сопол, мисля, че не е заразна. Все пак, ако някой има притеснения, молА ви се да не се притеснявате да ми кажете  Praynig Praynig Praynig Ама пусто, излиза ни се с хора  Embarassed и на двете  Mr. Green
vivid_v, ей точно така настиват  Cry Предишната хрема на Криста също беше от вятър  #Cussing out Пък разликата в Т от обяд до вечерта е 10 градуса и става изведнъж  #Cussing out Хемоглобинът й не е толкова нисък, повечето май са така. Като вкараш и месни пюренца, ще го вдигне  Peace
Malini, dudusnki ме уби със сапуна  hahaha
НаТи, нещо аз се поотказвам от домашните пюрета - хем не са им много вкусно, хем не засищат добре. Само се мацотим ние  Mr. Green

Аз пък купих Хъджис за 33лв да не се мина и даже още не съм ги отваряла, а те пак ги намалили - все съм си така аз  Crazy

# 112
Докато се обърна и то за добър ден станало!
Момичета, хранят ли се през нощта вашите бебоци? Или като захранихте /май повечето сте захранили/ спряха да се будят за ядене?
Надявам се като го захраня да спре да яде нощно време, че зомбясвам тотално. През деня немога да спя - баткото си иска своето и няма как.
Иначе и Дани не мога да го оставя 1 сек без надзор - пълзи назад и е екшън пълен  Joy
Днес смятам да го пробвам с картоф, след като така жално гледаше Марти как нагъва сандвич Simple Smile
По този повод - имах гости и ги черпих с кекс някакъв - не помня тоно, Дани пак така точеше лиги и гостенката без малко да го нахрани - щото бил момченце! Ей това като го чуя и откачам направо! Какво като е момченце? Добре че Марти с боен вик я спрял /аз бях до кухнята/ - той е бебе и яде само млякото на мама!
И малкото има сополи - само сутрин. Мисля че са от зъбоникнене - ще видим в понеделник.

И една молба : гласувайте за нас, като първо харесате страницата : http://www.facebook.com/pages/Konkurs-12-bebeski-usmivki/162923793728636,
а после нашата снимка : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=172371156108555&set=o … d=100000070167607
Хайде лек ден, аз отивам навън   bouquet

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 10:56 от Гали

# 113
  • София
Някой ден и главата ще си забравя... Няма такава блейка като мен... С майка ми и двете мислехме, че са в багажника на колата, а като й казах одеве, че сме го забравили, тя ми вика: ама то на масата нямаше нищо... Деси Hug
Вчера от списъка с бебета пропуснах сладурко Андрейко, да ме прощава  Heart Eyes

Гали, храним се и пушек се вдига... ама аз още се мотам със захранването - само банан на 2 пъти,, като единият направо не се брои Simple Smile
това с кекса....  #2gunfire браво на Марти  Peace
ще гласуваме! успех Simple Smile

Вени, вчера не писах коментар за тази жена... ама те лудите по улиците ходят...

Да ви кажа, долу ляво се белее чертичка, обаче е на криво  newsm78 дано се изправи , че....

Приготвяме се и тръгваме към парка.  До скоро Simple Smile

# 114
И аз съм се приготвила за парка, но тва малкото спи като пън......... ще я чакам какво да я правя.

# 115
herzog, искаха да го оперират малкия заради стеснения на уретъра, дето задържаше урина и беше направил възпаление още на 9-я ден след раждането. После изчаквахме да порасне малко, да стане поне 5 кг и т.н., но докато чакахме и той расте сякаш нещата са се нормализирали и когато ходихме преди месец и нещо на преглед хирурга каза че не се налагало операция и да отидем пак след месец и нещо на контролен преглед. И ние супер много се радвахме, че всичко ни се размина. Но онзи ден като ходихме на прегледа, той каза че не задържа урина, няма бактерии в урината и тем подобни, обаче това стеснение пак си го било имало. И сега иска да ни приеме в Пирогов да прави някакви изследвания и да му правят цветна снимки (на която сигурно се виждат по-добре нещата от ехографа) и да решава дали ще се налага операция или не. Та затова се надяваме и този път да ни се размине и да си ги израсте тези неща детето.  Praynig

Аз да питам за храненето на бебоците - по колко пъти на ден похапват вашите бебоци? Пламен яде по 5 пъти. Обаче напоследък сутрин като си поспива повечко (той нали е поспалан) и между първото хранене и второто остава интервал от време 1-2 часа. Та не знам кога храненията стават от 5 на 4?  newsm78 Защото ми се струва, че спокойно мога да му дам мляко към 10ч, 13,30 пюре, после следобяд плодовото и вечерта последното мляко ?! Вие какво мислите по въпроса?

# 116

Аз да питам за храненето на бебоците - по колко пъти на ден похапват вашите бебоци? Пламен яде по 5 пъти. Обаче напоследък сутрин като си поспива повечко (той нали е поспалан) и между първото хранене и второто остава интервал от време 1-2 часа. Та не знам кога храненията стават от 5 на 4?  newsm78 Защото ми се струва, че спокойно мога да му дам мляко към 10ч, 13,30 пюре, после следобяд плодовото и вечерта последното мляко ?! Вие какво мислите по въпроса?[/color][/i]

само двва пъти ли пие мляко?
ние:
8 часа- кърмене
11 часа -кърмене, след това зеленчуци
15 часа -кърмене, след това плод
18 часа- кърмене
21 часа-кърмене
04 часа -кърмене

мисля че 2 пъти мляко е крайно недостатъчно за детето това е лично мое мнение, трябва поне 500 мл мляко на ден да пие колкото съм чела

# 117
  Милкинис от няколко дни Таня яде именно така,понеже и тя спи повечко,но с новото време се измести по рано ставането.та яде-9.30 150мл мляко,13.00 пюре(понякога ако не го иска й додавам мляко),17.00 плодово пюре(наяжда се с него защото издържа след това до вечерта)или каша и 21.00 пак 150мл мляко(снощи даже не ги изяде всичките).
  Луксче ами и Таня пие два пъти Rolling Eyes,малко,много какво да направя,не се буди нощем,неиска повече от 150мл,трудно започна да пие млякото.

# 118
Малкия ми Ади днес прави 6 месеца, да ми  е жив и здрав , да расте весело и щастливо дете  Hug Hug Hug

Да са живи и здрави всички които празнуват днес ,а и всички останали наши бебчета и батковци и каки  Hug Hug Hug

# 119
Принципно схемата ни беше следната (като в момента е изместена с 1 час назад заради новото време) :

7,30-8ч - 180гр АМ
11ч - зеселчуково пюре или месно
15ч - плодово пюре или каша + 60гр АМ
19ч - 180гр АМ
22ч - 180гр АМ

Обаче сега като запчоне да си поспива сутрин повече и аз не му давам по 180гр АМ а по 150гр АМ, за да може да яде нормално пюрето, че иначе не е гладен. Обаче понякога когато се събуди към 9,30ч - 10ч е то направо нито е да му дам АМ и после да измествам останалите хранения, нито става да изпусна сутрешното мляко и да му дам пюре. Някакво - никакво положение. И затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт