На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 400
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
RADUNKA, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН   bouquet   bouquetБЪДИ МНОГО ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА МАЙКА И ЖЕНА   bouquet
Летят годинките, летят неусетно  ooooh! Децата растат, а ние НЕ стареем  Joy

Mir4o, какво да ти кажа ...  Confused Действай да си оправиш детето сега  Peace Какво ви предписаха, как ще се лекувате - АБ, вентолин  newsm78 Нормално е малчо да отказва храна, особено пък твърда - давай си му млекце по-честичко, макар и по малко  Peace

Аз да ви споделя - Крисе тази нощ пи водичка  bowuu Вчера й купих неразливаща чашка на Нуби със силиконов накрайник - тази беше най-добрата, която намерих наоколо (в ДМ в Кауфланд в Овча Купел). Оказа се доста добра чашка - аз такива за Габи съм купувала на Авент и Бебе Конфор, но тази ми харесва повече. Снощи Кри изобщо не я удостои с внимание, но през нощта 2 пъти й дадох водичка с нея и си пи като пич  Peace

КикиНики, хм, хм, хич пък да не качва Габче  Thinking То и Кри уж само 70гр беше качила според педито, но тя нашата винаги пише закръглено, а аз си помня как беше предния път и според мен са 170. Виж му показателите, но той нали си е бодричък, живичък, не плаче на глад...

Днес нЕкво скапано време ли ще е? Аз имам да правя едни нотариални заверки и след това можем да се домъкнем до някой парк, ако се направи организация и времето позволява  Peace

# 436
АНИК на Клацид сме и вентолин,но то отказва и мляко ,аз отложих захранването

# 437
Мирчо Hug Hug Hug

Радунка, Честит рожден ден! Бъди жива и здрава, обичана, късметлийка, и най-гордата мама

Херцог, при вас за кисело мляко ли става въпрос или за т.нар йогурт? Имам приятелка, която живее в Щатите, нейното момченце е на годинка и от 7-месечна възраст му дава Йогурт, някакви плодови десерти и тогава ми каза че при тях много ги прпоръчвали. Гледам че и тук е пълно с десерти с йогурт, на някои пише от 5-ти на други от 6-ти на 3-ти от 8-ми месец........А дано Джу да не е прихванал лошите гени на свекърва ти

КикиНики, Габчо е мъничък, но за сметка на това е изключително чаровен Hug

Грахи, и ние минахме така в районното лятото, има районни и районни я питай Наталка кви ядве имаше #Crazy

Мацки, какво казва Емо Чолаков за времето днес, ще става ли за парк?

# 438
Привет и от мен   bouquet
Нати, от такава закуска имах нужда. Тенк Ю   bouquet
Херцог, и азкато Ани и НАти смятам, че трябва да си внимателна с в  bouquetвеждането на храната и особено киселото мляко за което спомена. Страдах доста около 'алергиите' на Алек и сега съм малко по- внимателна ( не че тогава не бях)  Heart Eyes
Мирчо, съчувствам ти мила. Крис така на няма и 2 месеца се озова в болница с бронхиолит към пневмония  Sad И аз смятам че я докарахме до там заради небрежността на нашата педиатърка  #2gunfire Лекувайте се и не се обвинявай. Ще мумине на детенцето, но от това да е болно по- ужасно няма. Дано с Данли скоро да се радвате на оздравяли дечурлига. Аз да кажа , че и на Крис му бяха изписали вентолин но го даваха с инхалатора и имаше чуден ефект. Отскоро се замислям да им купя един и на двамата, че и сополите да гоня с него.
РАдунка, да  си жива и здрава и много, много щастлива   bouquet Весел празник !
Ани, аз взех на Крис-че авентска чашка, ама не е много резултатна, де. Може и да я сменя като те слушам.

# 439
Радунка Честит Рожден ден мила ,много щастие ,любов и усмивки ти желая   bouquet
Мирчо дръж се мила ,хубавото е че вече имате диагноза ,дано да подействат лекарствата по-бързо ,че да не се мъчите с малкия сладур  Hug
Хрцог ,както си казла за киселото мляко и на мен са ми давали от 3-тия месец вечер кисело мляко със захар дори ,защото майка ми е нямала кърма ,но  тогава всичко си е било и екологично чисто ,сега как да купя мляко от магазина като е основно нишесте  Rolling Eyes ,но щом при вас го препоръчват това което се продава ,само внимавай за алергиите  Peace
Днес след работа с мъжи ще ходим да купим столчето за кола на малчо ,че утре заминаваме за 4-5 дни да понаобиколим бабите и дядовците  Wink ,а по повод на столчето Деси намерила ли си някакъв по-добър вариант????

# 440
момичета не мога да наваксам и това е тотално се обърках  Rolling Eyes

Честито на празнуващите да са ни живи и здрави   bouquet

моя малък калпазан отказва да яде - яде по 5-10 лъжички и това е, но колкото толкова какво да го правя Simple Smile

след малко съм за зъболекар, за първи път през живота ми ми треперят краката, ще ми вадят 2 мъдреца имам чуството че ще припадна  ooooh! не знам дали мога да кърмя след упойката, но съм изкарала 120 мл кърма от тукашните запаси, и поне 1-2 кърмения ще се чедя за всеки случай
тази гимнастика ще я правя още веднъж ще ми вадят сега 2 мъдреца, после още 2-ва  Cry
дано Атила слушка при баба, че и той ме притеснява

Видях че пишете нещо за водата, Атила пие вече около 50 мл вода или чай на ден,  от чашка или от едно шише с мек накрайник

Всички болни дечица дано скоро да се оправят и повече да не се разболяват, "целувкам" ги всичките  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

тук наистина не ми остава време да ви попрочета, всеки ден сме навън от 10-11 до към 18-19 часа / после вечеря, къпане, хранене и хоп в леглото- лягам си малко след Атила, че малкия откакто сме тук се събужда към 6 часа и си играем   #Crazy

# 441
Вчера в една аптека се заговорих с аптекарката за витамин Д-то.За Вигантола нищо не се знаело още,а Деавита почти го нямало по аптеките.Измъкна ми един деавит и ме посъветва за всеки случай да си го взема,че после нямало да го намеря.Взех го.Но сега се чудя дали да се запася с още.Някой има ли представа дали наистина го няма вече по аптеките?
Да споделя-утре имаме събиране на класа ни-10 години от завършването,та сега съм в дилема какво ще обличам.И косата така ми е оредяла след раждането,че не знам какво ще правя.Май ще се ходи на фризьор.

# 442
РАДУНКА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  bouquet Бъди много здрава, щастлива и обичана Hug

Като чета състава на кашите виждам, че само на Хип и на Милупа са с АМ. Останалите са с обикновено сухо мляко. Поне така пише.  newsm78

А давали ли сте каша от елда?

Грахка, давам в момента каша елда с круши на Хумана - млечна е, но педката каза, че вече мога да давам Peace Много е хубава Peace

Мирчо, съжалявам много че е болничък мъника, да оздравява бързичко Praynig Hug

АниК, браво на Криската, че пие водичка Heart Eyes Дара пък през нощта пак изпи 120 мл. чай и вече втора сутрин е мокра - хъджиса нали е по-широк около крачетата (те и нашите не са от най-дебелите баджани, де hahaha), та явно е пропуснал от толкова пишкане ooooh!

Луксче, стискам палци да не боли и Ати да е спокойничък Praynig Hug

# 443
Добро утро!
Радунка, честит рожден ден! Бъди здрава, щастлива и винаги имай повод за усмивка  Hug
Мирчо, тази вашата докторица е за  #2gunfire. Как може така, беее  Rolling Eyes И това са ДОКТОРИ  #Cussing out Е, вече поне сте наясно какво да лекувате. Бързо оздравяване  Peace
А давали ли сте каша от елда?
Грахче, елдата може да се дава, пише, че след като е въведена оризовата каша, след нея селдват елда, просо...Аз си правя вкъщи каша от елда, четох как става - изсушава се елдата, след което се смила на кафемелачака, и става прекрасно. Малката, за щастие, я приема много добре. А наистина е много полезна. Но тя си я хапва и не накаша, а самата елда на пюре с нещо друго - правих например лапад+елда+копър (мъъъничко) - това да ме пита някой как го измислих, ама дребната взе, че го хареса  Crazy Мъжо само ме пита - как мога да й давам такива странни комбинации, но тя очевидно нищо напротив няма  Laughing
Вече и просо й направих - пак така - сварено и пасирано, отново със зеленчуци - и него чинно си го хапна  Grinning
Herzog, би ли споделила, моля, какво представлява точно вашето кис. мляко  newsm78 Според мен - до колкото ми се простират знанията, кисело мляко (в оригиналния му вариант) има само тук, и в Япония - другаде Lact. Bulgaricus не вирее  Rolling Eyes А ако ги няма тези млечно-кисели бактерии, няма как да протече млечно-киселата ферментация, т.е. белтъкът  няма да се пресече (което, както знаем, прави кис. мляко по-препоръчвано за децата от прясното).
Lux-че, дано ваденето на зъбките да мине безпроблемно  Wink
За водата - и ние сме в отбора на камилчетата - не ще и не ще, само си играе с биберона на шишето. През нощта някой път пийва, някой път-не. Освен и аз да пробвам чашка, ама тя така и биберона се задавя, а какво остава за чашка Rolling Eyes
Тук времето и днес е чудесно, едно слънце е загряло, и сякаш ни вика навън да излизаме  Laughing

# 444
Дудунски - да, говоря за кисело мляко. То тук се нарича йогурт де, но това си е думата, иначе си е пълномаслено кисело мляко.

Илейна, точно това говорихме и с майка ми, че едно време са ни хранили с краве кисело мляко (и мен със захар), но поне тогава са знаели, че е това. Тук обаче не е като в България. Толкова са стриктни в това отношение, и каквото пише на етикета, това има. Аз затова и купих "organic whole milk plain yogurt" - означава, че е абсолютно чисто пълномаслено кисело мляко. Тук така се съдят за няма нищо, че някой да го изследва и да разбере, че вътре има нещо друго, за милиони ще ги осъдят и дрехите от гърба ще им свалят. Така че поне съм спокойна в това отношение, и знам че вътре има това, което пише, и винаги гледам етикетите.

Облаче, аз иначе ще внимавам със захранването доколкото мога, но вече растем, то ни гледа в устите, посяга, бърка в чиниите, не мога пък да го държа само на кърма и АМ това дете. Аз все пак почти до 6 месеца го държах само на кърма, и съм много доволна от това. То ще си покаже ако има алергии, а аз ще стискам палци да няма.

# 445
Ralichka, преписвам ти точно от етикета:
Ingredients: organic cultured pasteurized milk, l. acidophilus, bifidus, l. bulgaricus and s. thermophilus.

Явно и тук е стигнал булгарикуса Simple Smile

# 446
Ради, честит рожден ден, бъди щастлива жена и обичана мама и съпруга!  bouquet

....За годинките - и аз още се чудя на мойте 32 Thinking, както се казва , преди бяхме млади и красиви, а сега- само  hahaha красиви

Моя син от снощи прояви желание да смуче биберон, ама сори, късно е чАдо... Crossing Arms, на Криси на 8 м и я отнех , защото се беше яко пристрастила към нея, пък нашичкия на 6м се сети , че можело... Crazy

За продуктите на Нуби и аз съм с две ръце ЗА  Peace и преди 7 г , когато излизаха на пазара, не съм имала фалове с техни неща и сега с мъничкия, пак съм доволна от тях.

Луксче, ти си знаеш, ама налага ли се да ги вадиш и двата наведнъж newsm78
Аз преди да родя , лятото си вадих един, няма да те натоварвам с моите спомени от тогава , ама ако може карай по щадящо , поне само с единия Heart Eyes

Мирчо, бързо възстановяване! Hug

# 447
Ralichka, преписвам ти точно от етикета:
Ingredients: organic cultured pasteurized milk, l. acidophilus, bifidus, l. bulgaricus and s. thermophilus.

Явно и тук е стигнал булгарикуса Simple Smile

Еее, супер тогава  smile3501 И аз съм сигурна, че не 100, ами 200%  Laughing е по-истинско от т.н. БГ кисело мляко  Confused Срамота - хората по целия сват го правят, а ние си го разваляме  #Cussing out
ANNI_M - явно спомените (лоши или добри) от зъболекаря си зависят от самият зъболекар - и аз бременна ходих, и нямам никакви лоши спомни, то човек като си пипа както трябва, нищо не се усеща  Rolling EyesИ отбелязвам, аз по принцип съм от мноооого страхливите  Embarassed

# 448
lux   Praynig стискам ти палци, защото знам какво е такава съм бъзла и аз за вадене два но ме е АДСКИ МНОГО СТРАХ, пиши после как е минало моля те, всичко ще е наред де сигурна съм, тъкмо ще кажеш за кърменето след упойка  Hug

# 449
Херцог, таман и аз това щях да кажа че там се съдят за добр утро и вероятно малко биха си позволили да си правят експерименти. А за бифидуса някъде бях чела че са го отгледали в някаква лабраторна среда и затва вече никой не казва че си е само наше Нашето

Моята свеки си прави домашно кис мляко ама аз хич не го харесвам, явно толкова съм свикнала с нишестените продукти че Органика не ми се нрави Mr. Green, да не говрим, че прясно мляко ако е над 1% масленст си го разреждам а издоено от крава НИКОГА не близвам Sick а от други млекодайни животни ептем нищо не ям - то и аз съм за някое заведение ама айде Joy

Ели, весело изкарване, хубаво да си попътувате и дано малчо си хареса столчето. Ние още нищо не сме взели, чакаме Дядо Коледа, още си го возя в кошницата той до парка и обратно няма много претенции ама за дълъг път не става вече, иначе верятно ще вземем бертонито

Нуби и аз много харесвам

Май няма да ни грее разходка днес............

Луксче, стискам палчета да не те боли, то реално ще те понабли после като те пусне упойката малко Hug

Ааа, Вивид, беше ме питала за млякото - аз давам ХИП, то е доста по-гъсто в сравнение с другите АМ и нашичкия пуфти кат парен локомотив вече едвам дърпа през 2-те дупки, като му дам през Нуби шишето от 3-ка и е щастлив и доволен

Общи условия

Активация на акаунт