Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 ноем. 2010, 12:47 ч.

Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 552 830
  • 4 344
  •   1
Отговори
# 4 335
  • Мнения: 1 303
От кооператива нищо засега, все ги гледам, но ме е страх, явно трябва да се престраша. Сега нямам от къде да си набавя домашно пиле.

# 4 336
  • Мнения: 373
От кооператива нищо засега, все ги гледам, но ме е страх, явно трябва да се престраша. Сега нямам от къде да си набавя домашно пиле.
Не съм купувала животински продукти, само плодове и зеленчуци. Мляко понякога от млекомат, даже вчера подквасих от там, на вкус не намирам разлика от средно хубаво мляко от магазина. Иначе съм взимала бактерии в едни пакетчета да правя кисело мляко, даже го мислих като идват гости от чужбина да подарвям за спомен да носят, но не се получи добре, същото мляко с купешко кисело стана по-добре. Понякога взимам токачка от Метро, надявам се да е по-истинско пернато, но не знам дали е така. За хубаво месо съм фен на телешкото дърпано на 11 meats, но във Варна само до медицинския университет в едно заведение за фрешове видях, че доставят меса на тази марка, но нямаше телешко дърпано, иначе има онлайн, но не съм поръчвала месо онлайн. Има един бутик за италианска храна Farfalle над окръжна болница, харесват ми нещата им, но цените са им над психологическата ми граница, последните няколко пъти влезнах, впечатлих се и излезнах. Кафе и чай хубави купувам от един магазин до фитнеса на Марешки до МкДрайв, обаче и там разредих, защото има хубаво кафе и на безмитния на доста по-ниски цени, а чайовете в обикновените магазини за чай ми харесват почти еднакво като в този, но в пъти по-ниски цени. Пекарните Пармаксъзов ми изглеждат много кокетни, няколко пъти им дадох шанс, на мен не ми допадат. Има една сладкарница много хубава срещу централния Лидл, там правят страхотни неща без чийзкека и ядките, които продават не са добре, останалото е уникално, цените са нормални, само събота не работят. От кооператива съм фен на зеленчуците с кауза на Апостол Апостолов от Ботаника лайф, като парите от продажбите отиват за децата, които там се учат на градинарство, а и съм го гледала и слушала този човек по тв как говори и искам да го подкрепя като купувам от него. Ако има кой друг да се подкрепи и произвежда качествени продукти, ще се радвам, за сега подкрепите ми за повечето други малки магазинчета и производители, се оказа, че не си заслужават, но все давам нови шансове против веригите както казахте по-горе, но накрая се стига пак от веригите да пазарувам.

# 4 337
  • Мнения: 1 303
Много полезна информация, благодаря!
За сладкарница да кажа , до стефан Караджа училището отдолу, новата сладкарница, всичко е уникално вкусно, вегански неща имат също.
От пармаксъзов взимам само мозайка хляба, светлия.

Млечните неща ги взимам от чаталджа, отзад до маслините млечния магазин, главно кръглото козе сирене , точени кори на сач, яйца.

# 4 338
  • София
  • Мнения: 3 170
След пълния провал с боза Ракета, купих специално за закваска боза Хармоника и се получи много хубава домашна боза ( моята е от просо).

Купувате ли кисело мляко Опицвет, на уж-специалистите по хранене баща и син Мермерски?
Тези двамата съм ги нарочила за самозванци, яхнали вълната на здравословното хранене.
Но ако това мляко е хранителна среда за всичките  видове изброени полезни бактерии, какъв по-добър жив и работещ пробиотик ?

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 12:31 от ЗаСлон

# 4 339
  • Мнения: 1 741
Може ли рецепта за боза може и на лични.Млякото не е нашата марка.

# 4 340
  • Sofia
  • Мнения: 14 871
Взимам Опицвет от Т маркет,когато е на промоция Money
Харесва ни,квасила съм с него,получава се добре нлякото.

# 4 341
  • Мнения: 343
И аз искам рецептата за боза.

# 4 342
  • Мнения: 1 984
След пълния провал с боза Ракета, купих специално за закваска боза Хармоника и се получи много хубава домашна боза ( моята е от просо).

Купувате ли кисело мляко Опицвет, на уж-специалистите по хранене баща и син Мермерски?
Тези двамата съм ги нарочила за самозванци, яхнали вълната на здравословното хранене.
Но ако това мляко е хранителна среда за всичките  видове изброени полезни бактерии, какъв по-добър жив и работещ пробиотик ?

не, не ми допада.
за мермерски и поведението им няма да коментирам.....сега и синът ли се праска спец, хаха Wink
онзи ден много се разочаровах купим ММ яйца от един дядо. изглеждаха домашни, даже мръсни бяха. да, ама на едното имаше печат с код 2. кво да кажа...после подкрепяйте производителите.

# 4 343
  • София
  • Мнения: 3 170
Рецепта за боза от лющено просо (не от брашно)

Изчиства се около 150 г просо, накисва се поне 1 час. Промива се няколко пъти.
Сварява се с около 2-3 л вода (филтрирана Simple Smile  ) за около 10-15 мин.
Оставя се на котлона, за да набъбне допълнително.
Когато изстине се пасира с пасатор. Добавя се 1 ч.ч. нерафинирана захар и някакво количество натурална боза, примерно 50-200мл. (към момента на Хармоника става ). Разбърква се добре. Прецежда се чрез бъркане с дървена лопатка през грамадна цедка. Моята е ф20см Simple Smile
Става и през фини дупчици, става и през едри. Въпрос на бързане и вкус е.
Пробвате на гъстота и доразреждате.
 Тогава пробвате на вкус! Обикновено трябва още захар. Ето това е, което ме отказва от редовното правене на боза Sad
Оставяте на стайна температура 2-3 дни, пресипана в шишета (правя и с плътно затворени капачки, и с похлупени капачки - не знам как трябва).
Когато се появи "герданче от мехурчета и/или се събере газ, който прави "псссс" при отваряне на капачката, тогава прибирате бозата в хладилника.
Наздраве!

Това е моята лична , икономична рецепта, събрана от много източници, използвана десетки пъти. Бях пуснала и тема, но не можах да я намеря!

# 4 344
  • Мнения: 13 175
Навремето запичахме брашното като правехме боза (голямата криза преди 26-7 години). Сега на децата правя елда и установих, че гадният вкус има цяр. Купувам елда от диетично магазинче, където ми я мелят на брашно. После за един час пека брашното в тава на 100 градуса, като разбърквам периодично. Като се запече придобива много приятен аромат. Стават чудесни кремчета с плодове.
Та, мисля си, че така приготвена елдата може да се направи и на боза

Общи условия

Активация на акаунт