Есента изпращаме с усмивка, Юнчето палува без почивка! - Тема №9

• 22 122
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
марчелка, нали се е оригнал? Ако не е хапнал, едва ли щеше да го направи  Rolling Eyes

# 151
В четвъртък мойта лигла прави 5 месеца и по този случай смятам да опита от картофното пюре на Хип, да видим какво омазване ще бъде Simple Smile

Etka_koketka , сакън / недей/се мъчи с това пюре.Прилича на нещо средно между туткал и грис.По-добре си го свари ти.Не можеш да го разбиеш, то може де,ама трябва да му сложиш млекце и да биеш здраво.
Безмлечната оризова каша, на нас, днес не ни хареса  SickИначе си гълташе още в началото на захранването, все едно, само с лъжица е ял до сега.Утре ще пробвам да му я направя с АМ, че днес беше само с водичка.
mama moni,дано се оправя бързо малкия и да не е нещо сериозно.

Аз сутрин към 10часа давам по малко сок,наобед заленчуково пюре и следодед към 2 часа плодово пюре,но четох,че към 10часа може да се дава плодово пюре

Това към 10 хранене ли е, защото ако е хранене, то плодовите пюрета не заместват хранене.
Valeria , между храненията си давай плодово, можеш да разделяш едно бурканче на две, за предиобед и следобед.
плодовото пюре не е заместител на хранене

# 152
В четвъртък мойта лигла прави 5 месеца и по този случай смятам да опита от картофното пюре на Хип, да видим какво омазване ще бъде Simple Smile

Etka_koketka , сакън / недей/се мъчи с това пюре.Прилича на нещо средно между туткал и грис.По-добре си го свари ти.Не можеш да го разбиеш, то може де,ама трябва да му сложиш млекце и да биеш здраво.
...

Мерси, Кети  thumbsup Предупредиха ме за това пюре, че е много гъсто, пък и така или иначе, в началото ще й разреждам с АМ пюретата.  chef

smile3524

# 153
Марчелка, не разбрах, намаляла ти е кърмата ли или Паф неще да суче??!

За картофеното пюре на Хип трябва да го оставиш да поври добре на водна баня и се получава. После добавяш малко кърма и става хубаво.
...
в микровълнова ако се стопли, също омеква!
...а защо добавяте кърма в пюретата/кашите newsm78 нали въпроса е да се запознае с новия вкус, а преди/след това си досуква??!

Алексова, пащърнака е като бял морков, но доста по-ароматен - на мен лично много ми харесва!

за домати мисля е рано, а с чушките се почва със зелената първо Wink

# 154
Днес картофа печели безапелационно в клacацията за най-нехаресвана храна.  Joy Хооооп, и ние в отбора на нехаресалите картофа ! Е, такова плюене и мазане досега не ни се беше случило !  Stop
Първо не одобри домашния картоф с малко морков, пробвах го и с купешкия - и него изплю най-подигравателно  Rolling Eyes

Смилянче, мерси за отговора.  Hug Моето разнообразие от продукти засега хич го няма - ябълка, морков, тиква и оризова каша. Вкарах и картофче и царевичка за 3 дни посредством бисквитките на Милупа директно в млякото.
Харесах си да продължа с чушчица зелена, броколи (че имам купено-замразено) и дюля.
Хлора, аз давам ябълка и круша, но все още не пресни на пюре, а сок. Банан и авокадо, мисля след около 2 седмици, да са му първите пресни плодове на пюре (тъкмо ще сме на вашата възраст в момента)  Peace
Герганче, твоето бебоче как прие рибката и каква точно даваш, че я дават като алерген, пък иначе си е полезна храна за развитието на мозъка ...

Натали, мама мони, дано бързо да оздравеят дечицата !  Hug
Марчелка, ние установихме за нашето хлапе, че някой път е гладен и въпреки това плаче и не се храни, защото има въздух, който му тежи. Като се уригне, пoчвa да се храни нормално.  Hug

По повод на приказките - "не-не-нееееее" ни е любимото, и понякога даже съвсем на място  Wink
Е, стига от нас ! Гуш и сладки сънища на всички мами !!!

# 155
Добро утро!

Днес сякаш поспахме малко поече Crazy

Честит имен ден на Матей на dion!!! Да расте голям, здрав и послушен! Hug

# 156
  • София
На нас пък ни хареса картофчето. Аз го смесих с кърма. Направих го доста редичко изяде 3-4 лъжички. Днес ще му направя повече.
Тази нощ пак не съм спала, цяла нощ сука малкия юнак. Tired

# 157
  • Пловдив
И на нас вчера ни хареса морковчето.Гълта си без проблем и правеше смешни физиономии.Вчера му дадох само две лъжички,днес ще дам четири.Да видим дали ще яде.Иначе май го хвана запек от този морков.А досега такова чудо той не е имал newsm78 Следващия зеленчук ще е тиква-да го разхлаби малко  Grinning Grinning
Елиза пиши какво стана с количката ти.Моята нова рама засега няма проблем.А вече сме към 9 кг
Мама Мони дано се оправи Жорко бързо.Моята лекарка за кашлица изписва Стодал.

# 158
  • В.Търново
Добро утро и от нас!Отчета от вчерашната консултация: 8 кг (+760гр) и 69см (+3см).Имахме бас с таткото дали ще е под или над 8кг,но накрая малката спечели като закова кантара на 8кг точно  Joy  Ваксина не ни сложиха,тъй като днес ще правим изследване пак на секрет от нослето.Като излязат резултатите ще видим,стискаме палци всичко да е ок.
Мама Мони,предполагам вече сте минали преглед при лекаря.Нашата педи ни препоръчваше в такава ситуация да опитаме с осцилококцинум на 6 часа.Надявам се вече да имате подобрение. Hug

# 159
Марчела, моят юнак прави така когато много му се спи, просто предпочита да се нагълта набързо, отколкото тепърва да се мъчи да сваля кърма.

Роси, при вас продават ли бебешки храни, като намина натам да  ги разгледам

Аз въведох тиква, домашна, че след една седмица с оризовата каша момчето започна да го мъчи коремчето, тиквата му хареса, и засега дава ефект, мисля да не увеличавам количествата, по 40гр е добре

# 160
  • Пловдив
Мами дайте ми идея как да давам хомеопатичните за зъбки на бебо като не пие вода.Вчера пробвах да ги разтворя в мн малко вода и му ги дадох с лъжичка,но ги чаках 100 часа докато се разтворят  newsm78

# 161
Добро утро и от мен да ви попитам дали давате на вашите бебоци флурид за  зъбките против кариес  ние слагаме ама не сме големи фенове на водата. а трябва даслагам тези капки във водата ма като не я иска какво да прави мисля си дали ще е првилно да ги слагам в млякото  или не  вие как правите ?

# 162
Добро утро,

вчера бяхме на консултация или по- точно на мерене и биене на ваксина Симфлорикс. Мади е 7400(+800гр)и 63 см(+2 см).
Не мога да нареканашите консултации такива. Ако не питам аз нещо посещението е сам в измерване и ваксини. Но здраве да е, добре, че е форума та се осведомявам, пък и детенцето е здраво, за да не се притеснявам.
Няма тестове за двигателно развитие, психическо или каквото и да било друго. Преглед и ваксинка и хайде довиждане. И да сменям още педиатри, вече си мисля че такава, която да си върши работата няма вече. Или не по касата!!!!

Светле, има два магазина, единия е при пощата, другия в другата част на района, доста добре зареден, мога да те заведа ако решиш.

Вчера дадох тиквата, същото положение, държи в устата и накрая като и събере слюнка гълта, но и прави балончета и определено го обръща в игра. Май трябва да изчакам още малко с това захранване. За да не хвърлям пюрето го сложих в бутилкаи го изпи без да се чуди на новия вкус. Отидохме на консултация и после спа 3ч, близо 5 и половина изкара с това пюре и мляко.С каката също така бяхме в началото, през бутилката, после прояде. А се надявах Мадлен да е по- ящна, ама нъц.

За картофеното на ХИП, задължително се притопля, иначе е много твърдо и сухо. Peace

Мама Мони как сте днес?

Марчелка, вероятно не е бил много гладен или му се  е  спяло, едва ли ще се повтори, не се притеснявай, остави го да огладнее и ще суче по- добре.

Вчера извадихме второ зъбче на каката. А днес съм поканена на тържество в градината. Тя ще е ЕСЕНТА. Чакам с нетърпение да стане 17ч.

Кремс, аз слагам във вода и бъркам с една клечка за зъби, че доста се утаяват и даже по втори път слагам вода, за да го изпие. С мляко не става, както и с друга храна, това е единственото. Пробвай да му го сложиш в устата така, да смуче, Есма май го даваше така и бебчо се справяше отлично!!!

Хубав ден на всички.  И да гласувате за юнчетата в играта на Кикиморско царство. Трябва да вземат първите 3 места, а засега има друг фаворит със 100 гласа за 1 ден гласуване.  Shocked

ЕДИТ: Даването на флурид, така ли беше, вече не помня, newsm78 е вече  под въпрос. Писа се, че не било толкова полезно и аз не давам на бебка. На каката съм давала известно време, но тогава късно разбрах.

# 163
Креми, ти какво даваш? Защото аз разтварям Дентокинд-а във няколко капки вода и много бързо се разпада. После с лъжичката направо в устата.
Но ако е нещо друго и е на гранулки и аз не знам как по-бързо да го разтвориш, защото с Осцилококцинума и аз чаках 100 часа, докато се разтвори във водата. Crazy

Днес ще носим количката в магазина, от който я купихме. Вчера много ми хареса как протече разговора по телефона - без да казвам какво ни се е счупило, само споменах модела на количката и от магазина ми обясниха веднага, че ще сменят цялото шаси! После продавачката заяви: "Всъщност, вие не ми казахте какво точно се е счупило, но аз знам!" Shocked Joy Стана ми ясно веднага, че е имало и други оплаквания. Whistling Та, сега ще чакам да ни подменят шасито - уж новото било подсилено. А до тогава ще взема оборотна количка от магазина, не мога да остана без количка съвсем Naughty

# 164
Добро утро,момичета !
Елиза, много ми харесва политиката на магазина от където си купила количката,това с рекламацията и оборотната количка.Хубаво е ,че влизат в положението на майките  Peace
На нас днес ни предстои интервю при хомеопат за атопичния дерматит.Дано мине без проблеми,че интервюто ще продължи 2-3 часа и не зная бебчо дали ще е послушен.  fingerscrossed
Момичета,вие купувате ли си пентаксима?Защото на нас ни казаха,че го няма и едва ли скоро ще го доставят от ХЕИ  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт