ЯНУАРЧЕТА 2010 - тема 13

• 27 813
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Леле какво време не е истина е Емчо обеща снощи слънце Laughing
Татит супер си, майките от нашият квартал сме в опит да намерим място за детска площатка от общината, че сега ходим в съседният на 15 минути път.
И при нас като при Барби слагахме 2 Синфлорикса на 8 и 9 месеца. N3ni вземи да се разправяш в педиатърката, няма нужда да плащаш 160 лева за ваксина. То и без това държавата много се грижи за нашите деца , нямам думи ooooh!.  За слагането в устата и при Никола всичко е там. Вчера бях купила чери домати и бяха в един плик на земята в кухнята. Никола си ги извадил от плика, отворил кутията и като хапе един домат а той като тече по блуза и панталон не е истина.
Никога не съм слагала Никола в проходилка, имаме бънджи на което стои сутрин около 20 минути докато ние с баща му минем през банята. Иначе играчки бол, но най-вече играе с черпаци , купи, вади кърпите от шкафа, тави. Кошчето за боклук е хит., проблема е ,че е закачено в шкафа под мивката и става страшно ,като не му давам да отваря този шкаф.
Татоки  Hug всичко ще се оправи.
За подържането: Ходя на фризьор и кола всеки месец. Така и родих с прическа и маникюр, бях си ги направила за нова година. Даже не ми изтриха лака в болницата, като ме видяха колко съм красива  Laughing Та и с лак си ме изписаха , прекрасен червен. Само на мъжа ми се размрънках защо не ми е изгладил нощницата за раждането /нали родих пшо спешност/ как ще ме види детето тая смачкана нощница.  Heart Eyes Проблема ми е , че имам два панталона, два чифта дънки и пет блузи и на работа въртя едни и същи дрехи. Ама нали чакам да отслабна , има още едни 6 кг. кога ще ги сваля просто незнам  Twisted Evil
Желая хубав ден на всички  Hug

# 136
Честита месечинка на Тони и на останалите бебчета, които стават на 10 месеца днес!
Н3НИ защо не питаш в РИОКОЗ за тази ваксина? На нас ни казаха, че всички бебета родени декември 2009 подлежат безплатно за нея. Иначе аз искам след годинката да я сложим, защото я отложихме, че боледуваше и поне да й спестим една игла, но педиатърката настоява за сега, та ще видим.
Една от нас, какво имаш предвид под забранени предмети? Ако са предмети за бита Стефани все с такива играе. Аз не й давам единствено такива с които може да се нарани или да ги глътне ( а те са доста за съжаление), веднъж ужасно се задави с една капачка от кока-кола. Пукна слушалката на стационарния телефон, накъсала е на едно място тапетите, успя да откърти малко от первазчето на ламинирания паркет, ама не ни пука особено, тя така си опознава територията, баща й поправя по нея.
Бурито, гледай да си почиваш повече през деня. Аз например понеже много обичам да си пия сутрешното кафе в къщи, а не ме оставят сядам на земята, Стефани си играе до мене и си го пийвам спокойно без мрънкане. Или на спалнята може да си играе близо половин час, но и аз да лежа до нея. Иначе за мъжа ти, карай го да помага за малкия, като му кажеш примерно, че той за него реве или иска при тати, при нас това помага.
За проходилки ние не сме взимали, защото ни е малък апартамента и няма къде да ходи с нея, а и ме беше страх от падане. Държа си я за ръчички като иска да ходи, а и тя се държи за мебелите, но и си лази. Имаме бънджи, но вече не иска в него.

# 137
renxy, честити 10 месеца на Антония, да е здрава и все весела!  Heart Eyes

ilindichka, благодаря ти за хубавите думи!  Hug

Ние продължаваме да се борим с гадния вирус, вкъщи всичко е оповръщано и не мога да насмогна с пералните! Почнах да давам на Светозар осцилококцинум, дано не го лепне и той! smile3518

# 138
Здравейте  Simple Smile

Днес мама пристига на гости и съм толкова щастлива, 2 месеца не сме се виждали, отсега тръпна в очакване  Grinning Имам чувството, че като живеех в чужбина по-често се виждах с близките.

Първо да отчета, че направо нямате сърца – начело с Татит, Мама Це, и Холи, и Ренкси дето все едни картинки показва...Точно в понеделник и вторник като ми бяха плодов и воден ден, то не бе вкусотии у форума, не бе чудесии  ooooh! Ами гладни хора има по света, де.. Ноо пък кантара ме възнагради, вече съм почти фиданка  Flutter

И в този ред за поддържането – хич ме няма, тази година за втори път бях на фризьор, но много добре ме направи, даже мъжа ми каза, че трябвало и нокти да ми залепят и съм щяла да съм точно като тунингованите му колежки от УНСС 4470  hahaha

Ири, Стасина – пишете по-често, да ви се радваме на бремелинските трепети  Hug

Татит – браво за инициативата  newsm10 ако всички бяха като теб, щяхме да живеем в друг свят. И на мен много пъти ми идва да направя нещо такова, но Кристинка не стои и за 2мин ако спрем някъде. А като видя разни майки и не само, дето хвърлят безразборно фасове и боклуци направо откачам  #2gunfire.

И една друга случка да ви кажа – ако щете вярвайте, но съм убедена, че от фирмата, поддържаща асансьора, дойдоха и го „повредиха”, за да ни принудят да им платим таксата. Не било плащано от април (просто защото не ни пращат фактури) и „съвсем случайно” се „счупил” сутринта в 9, а аз трябваше да ходя на ДК, на пазар, на разходки и т.н. Направо ми се спря тока от носене по етажите и вечерта ефекта беше налице – схвана ми се една жила на гърба, не можех да мръдна от болки. Още не мога да повярвам какви „гениални” хора има на този свят....

Още веднъж – браво на проходилите крачета  Simple Smile Като показвам клипчета на моя мъж и той много се радва, но оня ден изтърси – „ауу, сигурно нашето детенце изостава физически”  Crazy. Та половин час му обяснявах, че си е съвсем наред, просто не може всички да са еднакви в развитието си, ще проходи, няма къде да иде.

Рабитче, дано скоро се оправите и да ви забравят болести  Praynig

Честити месечинки на всички малки сладуранковци   bouquet

Хубав уикенд ви желая  Hug

# 139
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Хилоооооооу! Честити месечинки на наборчетата.

Като се включвам по това време на деня ще черпя по-така.........  Mr. Green

Една от нас......... все повече се замислям и аз, че по много неща си приличат нашите буби.... Кога беше роден Камен? В колко часа?

И аз хич не харесвам тия проходилки. Добре, че и Марина не ги харесва...  Whistling

# 140
  • София
Здравейте!  Hug

Татитче, похвална проява! Ако повече хора бяха като теб, щеше да е по-чисто!

Честити месечинки на всички дечица днес! Hug

То това са ни предпоследните месечинки! Вече започва да ме обзема Коледно и РД настроение. Има една готина тема в Нашите деца за Коледни календари и като я чета все по-коледно ми става! Живот и здраве съм си харесала календар за догодина, че сега няма смисъл. Ето, който иска да види. Мисля да правя влакчето. Даже и материали купих...

Нели, на каква диета си? Браво за резултатите!  Hug

Зори, мерси за вкусната закуска! Малко късно, но...  Hug

Мама Це ми се губи.... newsm78

Зайче, най-накрая и аз гласувах за Зарко! Бързо да се оправяте и бебчо да го подмине!

Благoдаря на всички за Файсбук....голяма клюкарка е.... Grinning

Половинката ще се прибере някога през нощта и вече нямам търпение!  Heart Eyes

Хайде, аз отивам да лягам, че не се знае колко ще се спи...  Hug исках и още да пиша, но не се сещам какво.... ooooh!

# 141
Здравейте!Ние имаме проходилка, но не я слагам всеки ден на нея.Не знам при вас как е, но аз като я сложа на 100% всичко от масата се намира на пода, едва на 2 минута и всичките ми списания биват разпръснати из стаята и скъсани.Зарекла съм се да не й давам кремове за игра, защото един ден й дадох да си играе с един лосион и за секунди цялата се омаца с него.Аз играчки скоро няма да купувам, изобщо не се заиграва с тях, хвърля ги на пода, сега дори и ги слагам в кутия, която изсипва директно на пода, след като съм я подала.

Макар, че може вече да се повтарям, какво трябва да знае бебето към момент, Стефа може да прави боц, здравей и чао да казва, може да се крие сама зад одеалото като й кажем, сега я уча колко голяма ще порасне и на колко години ще бъде след месец.Какво са овладяли вашите бебета до сега и на какво смятате да ги научите тепърва?

# 142
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Абе вие видяхте снощи вино и ракия, че съм разсипала и се запихте и никви ви нема........  Crossing Arms

Гита, специфични са уменията на бебетата - различно се развиват, но като цяло в този диапазон се движат нещата. В миналата тема ги обсъждахме общо взето, но сигурно вече са се подновили  Mr. Green  Heart Eyes

# 143
Питам, защото не мога да се ориентирам на какво ново да я науча.Някои казват, че на този етап трябва да знае частите на тялото и да ги показва като я питат, също така да дава целувка
Това за пляскането с ръце и подаване на предмети, отдавна сме го научили, както и слагането и изваждането им от кутията.И аз се чудя какво да й показвам, тя с книги не се заиграва, с играчки също.Днес например ми взе телефона и изпрати ммс на баща си, явно е бил последния използван номер.Все такива неща гледа да докопа.

# 144
Tatit, в 2.15 през нощта е роден Камен, а твоята хубавица?

# 145
Някои казват, че на този етап трябва да знае частите на тялото и да ги показва като я питат, също така да дава целувка

Е моята мишка не дава целувки, не пляска с ръчички, не прави боц, не показва частите на тялото, пък не се притеснявам, толкова са различни децата. Възхищавам се на дечицата на някой от вас който умеят страшно много неща, понякога дори се притеснявам че нещо в нашето развитие не е добре, като прочета някой колко неща правят, но после се включва друг и казва че детето му почти нищо не прави и се успокоявам  Grinning
Ааа от няколко дни си хвърляме топка  Grinning Пък баща й я учи на едни буквички магнитчета на хладилника, коя е на тати, коя е на Диди и коя е на дядо и умира от щастие, когато я пита и тя му покаже  Mr. Green

Абе вие видяхте снощи вино и ракия, че съм разсипала и се запихте и никви ви нема........  Crossing Arms

Хахах ако знаеш как обичам вино, само чаках да спра да кърмя да се напия с вино  hahaha Сега пък май се оказва че трябва да чакам да порастне детето, че иначе няма как  Mr. Green

# 146
Здравейтееееее  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Най- сетне и за да се разпиша, та честита нова тема, само хубави емоции да си споделяме в нея и още за много проходили крачета да си честитим   bouquet
Честито на всички с поводи, много  Hug  bouquet
Аз гледам на максимум да оползотворявам хубавото време и непрекъснато сновем по паркове и т.н., прибирам се вечер и се започва пък с домакинската работа  chef добре, че е мъжа ми да помага, че не знам как ще се справя  Heart Eyes по едно време такива камари с дрехи за гладене бях заформила, че просто ми ставаша лошо, сега пак се очертава една по средата на детската, но ще използвам времето за разходки, пък когато смогна тогава Mr. Green
Дани ходи на училище, на тренировки, следобяд е с нас на разходка и така, а пък Вики се очертава една палавница и хитруша, та просто с баща й отсега се подготвяме и настройваме с характера й, но да са живи и здрави децата, пък ще се нагаждаме някак  Heart Eyes
Държавната кухня не допада особено на нашето момиче, но виж частната е друго нещо, хапва я с удоволствие, абе отсега с претенции  Heart Eyes
Хваната за ръчички и тя върви добре, батко й по това време проходи, но ми се струва, че тя ще тръгне малко по- късно от него  Heart Eyes
Момичета отивам да простирам и да се поправя за разходка  Heart Eyes

# 147
Включвам се накратко, че ми е времето за гоблен, а го хабя.

Ани, Вито е невероятен и толкова много прилича на теб. Излъчва сякаш твоето спокойствие.
Пък Вики на Зорничка е изцяло на татко си.

Много се радвам като видя такава видна прилика, защото моя младеж на нито един от двама ни не прилича. И двамата сме с тъмни коси - той се роди с тъмна, но сега мнооого му изсветля.

За игрите. Имаме къща с мишки. Мъжа ми отдели месеци да го учи да вади мишките от вратата и да ги пуска обратно през комина. Ами научи се. Също му купих едни панички - много обича да играе с тях и да ги чука една в друга. Имаме и барабанче с топчета. Топчетата са 4. Взимаме двамата по 2 чукаме ги едно в друго и после ги слагаме на барабанчето, където са им местата. Такива разни с играчките му. Но той много добре играе и сам. Пълня една картонена торба с дрехи и той си играе да ги вади. Слагам и други предмети и той се забавлява.

Притеснението ми, че яде всичко е наистина че го яде. Не просто го лапа. Вчера скъсал тапета и го яде с кеф. Направо ми се изправи косата  Sick А като му готвя нищо не яде. #Cussing out

Сиси, благодаря ти - писах до РИОКОЗ да видим кога и как ще ми отговорят.

Татит, браво за почистването. Аз пък ходя да се карам на шофьори, че спират по тротоарите и за да мина трябва да сваля количката на улицата. Веднъж ми се извини един шофьор на бус, но вчера едни идиоти ми се отяждаха, че всички така спирали.  #2gunfire

Както всичко вървеше наред с отбиването, така след една сутрин некърмила се събудих на втората със запушване. Чакам малкия да се събуди пак да се кърмим Sad

# 148
Здравейте!  Hug

Цоци, мерси за новата темичка! Познах твоя почерк по многото многоточия.  Party

вчера си купих пакет латексови ръкавици и отидох въоражена в градинката. Започнах да събирам всички фасове, мокри салфетки, чашки от кафе и бурканчета от пюре...... Като ме видяха другите хора в градинката и те се включиха и направихме почистване на градинката. Поне основния боклук да се махне. И като си помисля, че тези неща са нахвърляни от други майки, чийто деца също играят там.......  ooooh!
 Браво, Тattit! Само така! Хубаво начинание е това! И аз не мога да разбера защо в България много хора хвърлят всичко където им скимне - по улиците, по градинките, навсякъде... Явно е въпрос на самосъзнание. Преди, като живеех в Люлин, и аз много пъти чистех пред блока. Имах едно куче и като го извеждах навън, вместо да се чудя какво да правя, взех, че чистех така като тебе. Доставяше ми удоволствие да видя после колко е по-приятно и зелено. А не навсякъде да ти се белеят разни хартийки и пластмасови чашки. И права си, че много често майките хвърлят най-много боклуци.  После и децата им може така да се научат... Преди два месеца и тук, в Рибарица, направих една чистка по пътя, на който извеждам Вито с количката. Взех една торбичка и цялата я напълних с боклуци, хвърлени от коли по пътя. Ама сега си се разхождам на чистичко и ми е кеф!  Wink

За игрите - постоянно трябва да има някакво разнообразие, иначе бързо му омръзват. Трябва все нещо да държи с ръцете си, да изучава нещо ново. Обича да плъзга разни предмети по пода, да разглежда книжки... Напоследък хит е ровенето по шкафовете. Личи си, че търси новости, които да изучава за какво служат. А, напоследък си играем на криеница: аз се скривам зад някоя мебел и го питам смеейки се: "Къде е мама?" и той много се хили, особено когато ужким скришом го поглеждам и пак се крия. Опитва се да казва "Чао, чао" като маха с ръка. От два дни вече сам отваря вратите.

Има един много хубав сайт на английски език - http://www.babycenter.com/  Често получавам имейл съвети от този сайт за гледането на бебето. Например, наскоро четох, че когато бебетата станат на 9-11 месеца, те започват да не харесват толкова бебешките пюрета и каши и искат да ядат от чиниите на мама и тате.  Редче, ти също май беше писала, че на Фил вече не му се услаждат бебешките храни... Ами да, и при Вито забелязвам същото. Предпочита да яде хляб и от нашите манджи.

Я да ви питам: бебетата ви обичат ли да седят на столчето за хранене? Вито от два месеца въобще не иска да седи там, веднага се изпъва, повдига и извива и край! Храня го седнал върху мене или изправен до мене.

n3ni, мерси!  Hug Наистина с Вито много си приличаме. Видях аз във фейса ти тази играчка - барабанче, направи ми впечатление, много е хубаво!

Ето и една интересна статия - Етапи на езиково и говорно развитие

Two Hearts

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 14:25 от sunrise7

# 149
Герганче, честит рожден ден на патерици!  Много радости и щастие в живота!

Честито на всички проходили бебета!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт