ЯНУАРЧЕТА 2010 - тема 13

• 27 813
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Ловеч
Да кажа и за игрите -

Далия много обича да играе с едни кестени ( дядо й ги събра ) та въпросните кестени 30-40бр. + една купича = цял ден игра.
Пръска ги из цялата къща, събира ги, слага ги в купичката, вади ги и така може да играе с часове.
Има и  един огромен балон и го разнася навсякъде, а, като е в паяка си изпъва ръката напред с  балона и тича колкото може.
Много обича да я гоня с паяка и тя да обикаля масата в трапезарията.
Играе си и с играчките си, а, като е в кошарата си ги изхвърля всичките през решетките, които не могат да минат се изправя и ги хвърля отгоре.
Друго любимо занимание й е да взима всичко от шкафа в коридора и да го разнася из къщи.
Обича да светка лампите ( тези, които стига ) ,  да разнася празни найлонови чантички, да ми рови из кухненските шкафове и да вади всичко и нааааааааай-много обича да ми рови в саксийте, като багер е........ Laughing

Барби, и Далия реве, като идем в кабинета, пищи и чак се захласва и така докато не излезем, а преди нямахме такива проблеми.

Синфлориксите не са ли 3? На нас до колкото си спомням ни биха 3. Всеки път и 2-те крачета ( бяхме закъсняли с Пентаксимите заради една хрема )

# 121
  • София
Синфлориксите не са ли 3? На нас до колкото си спомням ни биха 3. Всеки път и 2-те крачета ( бяхме закъсняли с Пентаксимите заради една хрема )

На бебетата на възраст от 7 до 11 месеца се прилагат 2 инжекции Синфлорикс. Интервалът между двете инжекции е най-малко един месец. През втората година от живота се прилага трета инжекция след интервал от най-малко два месеца.

# 122
Ей, голям спамър съм днес, а и май не съм само аз  Mr. GreenИ ние вече познаваме кабинета и като почне в началото още сестрата да го мери и се почва.Барби, готово  newsm10 Ив, това е идея и аз трябва да купя кестени.Че и ние искаме все да ходим и съм се видяла в чудо какво да му дам, та да седне малко да си поиграе.     Днес бяхме на изложба на змии и направихме голяма разходка.Голям смях падна.Ей, пък големи станаха, но нищо  Mr. Green

# 123
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Пак спамосвам.........
Ив, кестените от парковете (не малките които ядем, а тези кръглите с бяло кръгче) са отровни. Внимавайте с тях!
"ДА НЕ СЕ БЪРКА с Конски кестен (Aesculus hippocastanum), който се използва по паркове, алеи, тротоари като декоративно дърво а плодовете му са отровни!!!! Той е съвсем друг вид и от абсолютно различно семейство." http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD

Момичета, когато слагате линк от фейсбук или какъвто и да е линк, го заграждайте със таговете [url ] [/ url], за да може да се кликне върху него и да не копираме и пействаме в нови прозорци....  Praynig Ако има и един интервал в адреса, той се прекъсва и не може да се кликне върху него, т.е. не е линк!

# 124
  • Ловеч

На бебетата на възраст от 7 до 11 месеца се прилагат 2 инжекции Синфлорикс. Интервалът между двете инжекции е най-малко един месец. През втората година от живота се прилага трета инжекция след интервал от най-малко два месеца.

Мисля, че се бъркаш.
Сега погледнах имунизационния календар за 2010. Синфлорикс-а е плевмококовата ваксина, нали? ( Синфлорикс е ваксина срещу пневмокок Streptococcus pneumoniae. )  И се бие 3 пъти.
През 3,4,5 месец.

Имунизационен календар за 2010г.

Пак спамосвам.........
Ив, кестените от парковете (не малките които ядем, а тези кръглите с бяло кръгче) са отровни. Внимавайте с тях!
"ДА НЕ СЕ БЪРКА с Конски кестен (Aesculus hippocastanum), който се използва по паркове, алеи, тротоари като декоративно дърво а плодовете му са отровни!!!! Той е съвсем друг вид и от абсолютно различно семейство." http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD

Момичета, когато слагате линк от фейсбук или какъвто и да е линк, го заграждайте със таговете [url ] [/ url], за да може да се кликне върху него и да не копираме и пействаме в нови прозорци....  Praynig Ако има и един интервал в адреса, той се прекъсва и не може да се кликне върху него, т.е. не е линк!

Не съм се замисляла за това и веднага погледнах, като прочетох поста, но не са от тези с бялото.
Обадих се и на дядо й за всеки случай...ох, изтръпнах.

- - - -

Да се похваля преди малко бяхме легнали с таткото на спалнята и Далия м/у нас си играеше. Хвана се за крака на баща си и се изправи уж да подскача, но тръгна да ходи - направи 3-4 крачки и седна на дупе  baloni

# 125
  • София

Мисля, че се бъркаш.
Сега погледнах имунизационния календар за 2010. Синфлорикс-а е плевмококовата ваксина, нали? ( Синфлорикс е ваксина срещу пневмокок Streptococcus pneumoniae. )  И се бие 3 пъти.
През 3,4,5 месец.

Не се бъркам Simple Smile Просто не съм доуточнила Simple Smile Схемата зависи от възрастта на детето. Ако се бият преди 6-тия месец са 3 да Simple Smile А след това от 7 до 11 месец са 2 ваксини Peace И ако се бият след 1 год. - само една ваксина Simple Smile На Кати и го биха на 9 и 10 месеца и за това са само 2  Peace
http://www.medicine.bg/lekarstva/synflorix - ето тук прочети повече Simple Smile

Tatitt Simple Smile Поправих го линка Simple Smile Мерсаж   bouquet Ама къде толкова акъл да се сетя за урл- то  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 19:10 от Barbie^girl

# 126
Здравейте и от нас  Hug
На Иван също ще му поставят 2 ваксини Синфлорикс. Миналия месец беше една и към края- втората. Педиатърката искаше от 5-ти месец да започваме да му ги слагаме, но аз не се съгласих

И аз да се похваля с ходещо човече. По принцип той си прави крачки сам като го държа за блузката отзад, но днес го бях хванала за едната ръка леко и той се отскубна и сам тръгна напред. Направи няколко крачки, спря се и седна  Heart Eyes Скоро май ще правим Прощъпулник  Laughing

Али проходи на 1 година, но постянно беше в проходилка и по- рядко ходеше за ръка, докато Иван започва веднага да плаче като го сложа в проходилката и постепенно започна сам да се изправя и да обикаля по мебелите. Мисля си че проходилките е възможно да забявт прохождането до някаква степен, въпреки че всичко си е до дете  Peace

# 127
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Арвен и Марина реве от проходилката... Не иска и да чуе за нея....

Барби  Hug

Ив, не исках да те плаша, но сметнах за важно да кажа, че аз и бях събрала кестени да си играе и като разбрах......

Нашата муцунка пък обожава педиатърката ни. Умира си от кеф като я види и веднага и подава ръце да се гушка. Много и се радва  Thinking Mr. Green

# 128
Здравейте,

То било много гадно да се ходи на работа Sad Вече 2-3 седмици ходя и нещо ми писна. Днес цял ден на работа се чудех как да си огранизирам нещата да не ходя следващите няколко дни. Mr. Green

Аз също ползвам фейсбук. Пратих до някои от вас. Лесно е да ме познаете.

Веднъж опитах да дам на Дани да играе с кестен, но той го набута цял в устата. Ние продължаваме да имаме проблема, че всичко бута в устата. В неделя го заведохме за малко в парка на Камбаните и като го пуснахме на земята веднага налапа листа и пръст.  SickНаправо е непоправим. Как отучихте бебетата си от това? И всички ли го правят?

Ние ще бием само 1 синфлорикс след 1 година, щото ще трябва да го плащаме. Дани е роден на 31.12 и не можах да споря с педиатърката.

Не мога да се включа по другите теми.  Blush Дани играе сам. smile3540Дори понякога го затварям сам в стаята му - така играе най-добре. Ако е отворена вратата тръгва по коридора да яде обувки или колелата на количката. Обезопасено е. Най-много да рови в кофата с памперси, но я празня или качвам на високо. А ако съм при него не играе така добре. Не го нося на ръце, само за да го погуша. И май не му прави впечатление, че го отбивам. Напоследък е луд по прахосмукачката - пищи от кеф и това е единственото нещо, на което го прави.  newsm79Та я пускаме по 2-3 пъти на ден из всички стаи. Ходи при нея и бръмчи.  smile3534
При нас проблема е, че не яде. Днес цял ден е на малко бульон от супа и мляко.  doh  33uu

А, да, и каква поддръжка - мъжа ми беше отбелязал, че за 3 години ме е виждал 2 пъти гримирана. Реша се веднъж-два пъти седмично. За работа се реша всеки ден. Ходя на кола-маска веднъж месечно. Фризьор до сега два пъти, но трябва скоро пак reverance

# 129
  • Madrid
Редче,теб ли добавих?

Татоки,  Hug ,по всяка вероятност  си в един от онези неприятни периоди,които слава богу понякога се оказват кратки,дано да е така.След падението- възход и обратно,това е кръговрата на живота...дано не ти звуча като бръщолевеща философийки  Crazy,но наистина го мисля.Ето,аз също бях много зле емоционално,но пък напоследък ми се случиха доста приятни неща,пожелавам ти го от все сърце,така ще стане,ще видиш. Simple Smile  Hug

Рабитче,прекрасни са ти децата,едно от друго по-хубави,то изписани направо!!  Heart Eyes

Н3ни,аз пък не знам бебе,което да не слага всичко в устата,така опознават,чрез опитване  Simple SmileПо-късно като се развият мозъчетата,ще поспрат  Simple Smile

И аз искам да спретна торта за годишнината ни,та съм се зачела тук с едни покрития...

Друго какво щях да пиша...забравих  Embarassed

Подръжка-до последно правя,каквото мога,само когато оставам вкъщи и водя детето на училище се влача с едни анцуци и широки дънки,слагам си и шапки,да не ми се вижда косата каква е  Crazy

# 130
Добро утро, мили момичета Simple Smile

Хайде на една закуска Simple Smile

Покрай Ред-чето и аз ви намерих Wink, та си обогатих списъка с приятели Mr. Green

Дребната нещо се ядосва в кошарката, та ще съм кратка...Само да се похваля, че онзи ден й подстригах бритона. Прилича на малко Гаврошче, но много й влизаше в очите, пък фиби и шноли мога да й слагам само докато е в количката.

Научих я също да слиза назад от спалнята за 1 ден Heart Eyes, и вече е неудържима Laughing

Ако ми остане време, ще се включа пак  Crazy

# 131
Али проходи на 1 година, но постянно беше в проходилка и по- рядко ходеше за ръка, докато Иван започва веднага да плаче като го сложа в проходилката и постепенно започна сам да се изправя и да обикаля по мебелите. Мисля си че проходилките е възможно да забявт прохождането до някаква степен, въпреки че всичко си е до дете  Peace

Сега когато имам опит (  Mr. Green как звучи само, кога родих, кога пък и опит добих  Laughing ) мнението ми за проходилките е абсолютно отрицателно. Първо Дияна падна с проходилката и то лошо падна, ама да кажем нашата беше от некачествените. Мисълта ми бе че нищо не искаше да прави, седи и гледа проходилката и мрънка докато не я сложа, когато се обърна с нея, я прибрах и оставих Диди на земята, първия ден беше абсолютен провал, плачеше, мрънкаше, оглежда се за паяка и т.н. Втория ден започна да пълзи, доста смешно, придвижва лява ръка, дясна ръка, и похдхвърля дупето напред  Joy Започна да се изправя за мебелите, започна да пада правилно, а не да се хвърля като тапа и да си удря главата постоянно  ooooh! Та аз като цяло съм "за" физиологичните, нормалните неща, тези който естествено си се случват когато им дойде времето  Wink

# 132
  • Ловеч

Мисля, че се бъркаш.
През 3,4,5 месец.

Не се бъркам Simple Smile Просто не съм доуточнила Simple Smile Схемата зависи от възрастта на детето. Ако се бият преди 6-тия месец са 3 да Simple Smile А след това от 7 до 11 месец са 2 ваксини Peace И ако се бият след 1 год. - само една ваксина Simple Smile На Кати и го биха на 9 и 10 месеца и за това са само 2  Peace
http://www.medicine.bg/lekarstva/synflorix - ето тук прочети повече Simple Smile

Tatitt Simple Smile Поправих го линка Simple Smile Мерсаж   bouquet Ама къде толкова акъл да се сетя за урл- то  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

А така може. На нас са ни били 3 ; )

И ние падахме няколко пъти от проходилката, но не се е удряла дори последния път се смееше.
Тя сама си излиза от нея, като иска да вземе нещо от земята се навежда на една страна и излиза от паяа, като се подпира на ръцете си.
С проходилката се беше научила да стъпва на пръсти и да се бута с корем и, като я извадя от нея ходи с корема напред.
Е, отучих я, но беше доста трудно.
Сега я слагам само, като имам работа и няма друг вариант.

Днес май ще е слънчево и ще има разходки.

При нас нищо ново, тази сутрин пак направи няколко крачки сама и май скоро ще правим прощапулник.  Peace

Лек ден и приятни разходки на всички.

# 133
Татит, браво, ех, ако имаше повече хора като теб, въодушеви ме да последвам примера ти за почистване на градинката  Hug  smile3501
Барби, хотелът се казва Острова (ей така си се казва, с правописната грешка) в с.Бели Осъм - хубаво са го направили, всичко ОК и накрая са се о**али с тези долнопробни изпълнения  Rolling Eyes
За игрите - днес му казвах кое кубче какъв цвят е, загледа ме заинтригуван за около 30 сек и май после пак го загубих  hahaha
Ив, Камен успя вече да спука един балон, ама то като само го хапе няма начин - изобщо не се впечатли обаче...
Относно рева при педиатъра - при нас пък изобщо няма такова нещо (Татит, пак си приличат нашите гарджета - тя Сънрайз нали разправяше разни неща за астрални близнаци, може и да има нещо  Mr. Green) - много му е интересно, няма абсолютно никакъв страх, усмихва и се, играе си там с играчките (тя винаги му дава разни, докато го преслушва)...
Герганче, разбирам ти доводите срещу проходилката, и аз ги имам същите, но, кажете ми, какво да го правя моя юнак, който има толкова много енергия за изразходване и категорично отказва да пълзи, не се и изправя сам, само по мен се катери  Rolling Eyes Просто в чудо се видях и се принудих да купя проходилка, той я обожава, сега ме притеснява, че е започнал да стъпва на пръсти  Thinking Уф, човек по един начин си представя, че ще се развива детето му, а то съвсем не се получава така  Confused Аз специално за да пълзи, го държа на земята по цял ден от 3-месечен, разхвърлям наоколо играчки, опитвам се да му показвам как се прави, но не и не! Чак си признавам, че ме ядосва понякога - иначе са му толкова силни краката, че се държи прав пъти по-добре от деца, които сами се изправят и на които краката ми изглеждат като кашкавалени просто - парадокси всякакви ...

# 134
Да ви почерпя- станахме на 10 месеца. Мале след 2 месеца и ще закръглим годинка Laughing А вчера се разхождах с шкембето... hahaha Честито на наборчетата ни!

Общи условия

Активация на акаунт