Коледно настроение! - 2

  • 115 695
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 012
Umbra,  Hug Значи отлагам правенето за преди Коледа. Тъкмо ще е и време за греяно вино.  Peace

# 736
# 737
  • Мнения: 1 172
Момичета, актуална ли е темата?
Аз съм изключително боса в кулинарията, но както често се случва дори на хора като мен, по празници ме погва един готварски мерак.... Laughing
Сега се оглеждам за коледни бисквити, мъфини, тях ги докарвам  Simple Smile и в доста рецепти виждам,че се влагат сушени портокалови кори. Моля, дайте ми указания за сушене и съхранение на портокалови кори, ако има нещо специфично в тази сфера. Ама дебилски указания, ако може Crazy - взимаш един портокал, измиваш го,белиш го и .....
И друго- то може би трябва да се види конкретна рецепта- някъде пише,че сушените кори се влагат директно в тестото, в други рецепти казват първо да се накиснат в коняк,за да омекнат. Има ли принципно положение по този въпрос или всеки път зависи от рецептата?

# 738
  • София
  • Мнения: 1 139
И аз имах проблем с ванилените кравайчета Crossing Arms
Миналата година ми станаха супер, а сега тестото оформих лесно, но след като ги опекох, се разпадат TiredЕдвам ги извадих от тавата, а за овалване горещи и дума не може да се каже.
Къде може да е проблема- малко ми е било брашното (нямам везна), некачествено масло (от Лидл, изглеждаше ми добро) или е трябвало да сложа един, а не два жълтъка Thinking
Моля за помощ, тъй като ще правя още поне една доза и не искам да се проваля отново Crossing Arms

# 739
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 012
Pinki_81, така като гледам доста от оплакващите се са ползвали масло от Lidl и може би точно в него е проблема. Thinking Ако имаш възможност, следващият път си купи по-скъпо масло. Не се наемам да препоръчам марка, защото това зависи и от финансовите възможности на човека. Но при всички случаи гледай да избереш нещо по-читаво. В масло за лев и кусур не знам колко масло има честно казано. Thinking

# 740
  • Мнения: 909
Според мен може да е проблем- брашното!Защото вече почти няма читаво брашно,всичко се надува хубаво ....пече се...и накрая като се извади или питката е клисава, или баницата не е станала, или пърленката е залепнала и не се маха, или сладките са за коша. ooooh! Peace

# 741
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 012
Не знам за брашното... newsm78 Може и от това да е. Thinking Ние вече от мноооого време купуваме единствено брашно на Panino. Наш близък, който е в тези сфери ни каза, че това за момента е най-истинското. Така че може и това да е проблема. Thinking

# 742
  • Мнения: 389
и аз се съмнявам в маслото,честно казано /Лидл/. Кой ме би през ръцете да купя от него #Cussing out.
макар,че днес правих шооладовите звездички с капучино,пак със същото масло,а не ми се разляха ,останаха си нормални. newsm78

# 743
  • София
  • Мнения: 1 139
И аз се съмнявам да е от маслото- има хубав вкус, твърдо е, мирише добре, а не като някои български масла SickНо за всеки случай утре ще замеся тестото с друго немско масло купено от Кауфлнд Peace
Използвах брашното на София Мел. Все си мисля, че е хубаво Thinking

# 744
  • Мнения: 45
здравейте Simple Smile

темата е страхотна и  от известно време я следя. Мн красиви и вкусно изглеждащи неща сте направили  Crazy Heart Eyes
 Вече и аз запо4нах да приготвям някои сладки и мн ми се иска да направя шоколадовите звезди с кашучино. И за тях искам да питам - под марципан да разбирам готовата маса с вкус на бадем в малки кутийки??

# 745
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Момичета, аз не мисля, че маслото или брашното ви е проблема, по-скоро нещо в технологията ви не е наред. И според мен е много възможно да сте ги препекли щом са се разпадали - все едно че са по-изсушени. Не знам досега не съм имала такъв проблем и мога само да гадая...

Овалването може да стане и малко по-късно, просто докато са още топли, але не горещи. Горещи обикновено са още много чупливи.

Ще ви кажа как ги правя аз - пека по две тави наведнъж и винаги с хартия за печене(ненамазана). При самото оформяне изваждам по малко от тестото в хладилника и си правя кравайчетата. Пека на 160 градуса при фурна с вентилатор. Изваждам веднага щом краищата започнат да порозовяват.  Когато извадя, просто внимателно махам кравайчетата заедно с хартията и оставям тавата малко да изстине, застилам с нова хартия и слагам следващата доза. Изчаквам готовите кравайчета да поизстинат (да могат спокойно да се хващат с ръка и пускам по две-три в купа с пудра захар и ванилия, после направо подреждам в кутия, но я оставям отворена докато изстинат съвсем. После прибирам на хладно.

Дано това ви помогне да разберете къде евентуално може да грешите.

Успех на всички! Hug

# 746
  • Мнения: 850
  Аз правих кравайчетата вчера вечерта за първи път и именно водена от насоките да овалвам докато са топли в началото ми се счупих 3-4 броя , след това ги оставих да поизстинат малко и всичко беше перфектно !

# 747
  • София
  • Мнения: 1 139
natalyna
, блгодаря за коментара  bouquet

При следващата доза дано нямам проблеми. Ще докладвам какво се е случило Peace

# 748
  • Мнения: 0
Elissee,Tatitt  благодаря ви .Elissee  ако имаш нужда от помощ свиркай  поне сме от един град.И за да не съм голословна                 http://prikachi.com/images/125/2708125w.jpg           http://prikachi.com/images/132/2708132Z.jpg -мини банички направени с уреда за сарми

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 20:09 от Laizy daizy

# 749
  • Мнения: 1 403
Май4ета сега правя меденките на Ети, след малко ги слагам да ги пека. Купих си и бои4ките които са от Метрото, в 4ервената кутийка в туби4ките. След като ги опека директно ли се боядисват с бои4ките, или към глазурата с белтъка и пудрата захар, добавят малко бои4ка. Кажете 4е за първи път ще боядисвам да не оплескам нещата  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт