Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 392
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Аз попринцип давам диавит рядко. Когато сме били навън не му го давам. А през другото време често забравям.

# 451
Момичета, тези Вигантол и Деавит не са ли просто витамин Д,  произведени от различни фирми?
Защо толкова се втелясват лекарите? Те с лека ръка антибиотици на малки бебета изписват, един витамин...

На мен пауза от 21.00 до 06.00 дори не ми се струва нормална, за толкова малко бебе.
Тя Мила на 1 година нямаше толкова дълги периоди на не-ядене.  Laughing

Позитив, страшни размери. Нико ще е на 3-4 месеца сигурно с подобни, хаха.

За захранването - Мила я захраних на 5 месеца и половина. Мисля и сега там да се прицеля.
Ще захраня по-рано само ако Нико е готов, не му стига кърмата и пр.
Но аз захранвам много бавно и постепенно. Започвам с безглутенови каши, после зеленчук и накрая плод. Сок давам доста по-късно.
 При нас промени в мнението относно захранване няма.
Основните насоки са си като преди 4 години. Единствено за глутена виждам промяна.

# 452
  • Stavanger,Norway/ Varna
Уф завърших тъпата торта, чакам да дойдат да ме отърват от нея сега. Накърмих Мила и си пийвам малко червено винце за разпускане  Rolling Eyes
Отивам назад да ви чета...

# 453
  • Варна
Мамита с какво мажете главичките на бебчовците за това лющене ? Сега се обадих на докторката и тя ми каза да взема Лакоид Кредо. Някой ползвал ли го е ?
Весинка, нашите с нищо не мажеха малкия, само със зехтин и го вчесваха.
А аз знам, че Мустела имат специално кремче за крусти - така се казват. Ето малко инфо : http://www.bg-mamma.com/index.php?action=printpage;topic=252506.0   Hug Heart Eyes

# 454
  • София
Малките имаха крустички малко и ги махнах с Avene специален гел за коричките!

# 455
# 456
Скреч, благодаря ти за отговора. Да, кърмя малко наведена върху него напоследък.. мислех си, че така му правя място да му е по-удобно. Кърмим се в спокойна атмосфера. Със сигурност няма млечница, устичката му е чиста. Днес направих експеримент - изцедих и му дадох кърма от шише - пак цъка  newsm78 Това обаче май има и една добра страна - най-накрая чух детето ми да се уригва Mr. Green

Бърди, права си за педиатрите, добре че уцелих свястна лекарка. На приятелка ѝ бяха казали да си го кърми на 3 часа, а то ревало милото от глад.На консултацията кантарът показал малко наддаване, нервно бебе и психирана майка. И така отсвири тотално педиатрите.
Позитив, перфектни сте, големички и дългички Simple Smile За Памперс, нееднократно съм се изказвала  #Cussing out Имам огромен пакет, с нетърпение чакам да свърши!
За захранването, лично аз не смятам да захранвам отрано. Педи каза поне до 4 месец да е само на кърма, толкова било достатъчно за едно средностатистическо бебе. Сестра ми захрани, чак 7 месец, ако аз успея да откарам толкова ще е добре - само мерките и теглилките да показват добри стойности.

# 457
Мамита с какво мажете главичките на бебчовците за това лющене ? Сега се обадих на докторката и тя ми каза да взема Лакоид Кредо. Някой ползвал ли го е ?
Весинка, нашите с нищо не мажеха малкия, само със зехтин и го вчесваха.
А аз знам, че Мустела имат специално кремче за крусти - така се казват. Ето малко инфо : http://www.bg-mamma.com/index.php?action=printpage;topic=252506.0   Hug Heart Eyes

Хипо, то ние нямаме крусти, ами кожичката под веждите му е много суха и се лющи, та там искам да мажа....Педи изписа някакво мазило, ама май ще мажа със зехтин.....

# 458
 Tired   ..........повече няма да ям грозде, зеле, и салата "айсберг"....то няма такива колики просто  Tired
Към консултантите: от няколко дена моя бебок уж гладен и като се допре до гърдата и започва да се опъва като назад(като струна), а гърдите не са твърди, имам кърма(т.е според мен се е регулирала кърмата).Също така има периоди в денонощието, в което яде на почти всеки час и заспива на гърдата, но продължава леко да суче(чувам как преглъща), всяко хранене е различно като продължителност, но най-често е почти 40мин-50мин.Давам му само 1-та гърда и след като я пусне и оригне предлагам 2-та. Като забелязах, че от 2-3 дена започна и от нея да суче малко. Защо може да е това? В същото време започнаха да ме болят ареолите на гърдите, докато суче и да усещам нетърпим сърбеж по кожата на  цялата гърда  Confused Като усетя болка изваждам гърдата и пак опитваме да я засуче и понякога нещата се подобряват Confused
Храним се на поискване, нищо друго освен кърма  не му давам, нито биберон-залъгалка. Нааканите пелени са поне 3-4, напишканите са около 6-7, върна си родилното тегло към 10-я ден след раждането.......и сякаш всичко е като по книга, но ме притеснява леко това, че започнах да усещам тази болчица на ареолите  и сърбежа по гърдите.

Честити месечинки на бебоците  bouquet

# 459
Моми4ета , направо ме шашкате с отзивите за Памперс-нямали сме пропуск досега-а дребното се скъсва да ака и пишка-даже последните дни му е и по-реди4ко и пак вси4ко е в пампата.Преди бях жълтите -2, а сега съм със сините-3.Мн съм доволна Peace

# 460
  • Варна
Моми4ета , направо ме шашкате с отзивите за Памперс-нямали сме пропуск досега-а дребното се скъсва да ака и пишка-даже последните дни му е и по-реди4ко и пак вси4ко е в пампата.Преди бях жълтите -2, а сега съм със сините-3.Мн съм доволна Peace

Белите Памперс на мен ми пропускат, а жълтите са 6.

# 461
Моника я захраних на 5 м., въпреки, че от 4-ти месец беше на АМ. Еви смятам да я захраня след като навърши 6м., особено, ако успея да я кърмя до тогава. Педиатърката ни също препоръча захранване след 6-ти месец. Няма да захраня със сок, това е сигурно. Започвам първо със зеленчуково пюре както беше и с Мони.
И на мен ми останаха няколко пелени на Памперс и като ги изразходя приключвам с тях. Crossing Arms
Аз от 2 дни давам Деавит - по 2 капки на ден. Да, те са вит.Д, като съдържат и вит.А /пише го в листовката/.
Кенгуро още не сме ползвали, тъй като знам, а и на кутията му пише, че се ползва след 2-рия месец. Даже ще започна още по-късно да го ползвам.
За режима е просто абсурд да го спазвам. Нашата доки и не държи на него. Миналият път ме пита прави ли нощни паузи, като й казах, че само първата пауза е някъде около 4-5ч. и тя каза много добре и до там.

# 462
Много ми е интересно как я виждат педиатрите тая работа с режима, честно. Представям си да умирам от глад, да рева колкото сила имам и да са ме оставили да си рева, щото видите ли, минали само 2 часа, а не 3. Това е някаква канска жестокост бе, хора, това са бебета, не са военнопленници да ги изтезаваме.
   202uu

# 463
И ние излизахме днес с кенгуро, но на нашето пише 0+ месеца. На малкия му хареса, спа си през цялото време.

# 464
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Включвам се с въпрос за избора на преглед при ортопед...Тъй като ни дадоха направление и още се чудя къде да го заведа малкия  Thinking
Решихте ли къде да го направите? И трябва ли да се запише предварително час?
Моля дайте препоръки  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт