Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 384
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
По тази таблица средното наддаване за първия месец е 600 грама.
По таблицата от картона сме в норма, защото Еви е 4,050 гр. 
Да ви питам, както и консултантите: Това, че вече се налага да давам и от двете гърди на едно хранене означава ли, че кърмата ми намалява?  newsm78
Между другото нощем й стига само от едната гърда на едно хранене, но денем... задължително изяжда всичко от едната и дохранвам от другата.

# 526
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ноел и аз винаги давам и 2те гърди, а само понякога нощем се задоволява само с едната, но не се притеснявам, така не ми се препълват гърдите, винаги са меки, а щом бебчо е в норма значи няма проблем. Ако мислиш, че ти намалява кърмата предлагай по-често манджа за да се регулира.  Grinning

И аз да питам сега консултантите: има ли някакъв шанс това бебе да си направи някакъв режим някога или така ще си я караме, както и дали някога ще започне да хапва малко по-големи количества на едно ядене и да почива мааалкооо повечко м/у храненията? Понеже за момента се храни абсолютно безразборно по колкото си иска пъти на ден, като на хапване изяжда макс 70-80гр за около половин час (понякога и повече от 30 мин), има поне 2 нощни хранения, като едното обикновено продължава средно от 11 до 2  Crazy (много рядко имам късмет да пусне по-рано, до сега да са 3-4пъти, като само да спомена, че започваме към 9-10, но правим пауза да се изкъпя), другото е към 4 (имах няколко пъти късмета да е към 5), та предполагам става ясно какво е положението при нас, чудя се нормално ли е, ми ние сме като скачени съдове, мислех, че тези работи се регулират по някое време около 40тия ден. Иначе бебето се развива чудесно, наддава си нормално - за 10 дни към 300гр, всичко си му е наред и е много сладък, но на мен това не ми помага!

Оооо, да и още - не мога да се справя съвсем с вазоспазъма, малкият звяр сутрин го мъчи корем и доста ме похапва по време на кърмене, някакви начини да го откажа от този вреден навик? Прави го само когато има колики или ака. Откачам го, но като го присвие и се дръпва и засуква кофти.

И един много глупав въпрос, но така и не ми е ясно - кое се води нощно хранен, от колко до колко часа и в колко храненето става сутрешно?

# 527
Pashic, честита ти рожденичка, да ти е здрава и да те радва дълги години напред!
За ДЕАВИТа, ами моя флакон вече е наполовина Confused Препоръчан ми беше от моята лекарка и го давам по 1 капка дневно (освен когато забравя  Crazy) Ако знаех, че в Турция го има без въпросния вит.А щях да се снабдя отдавна...
Оффф да ви се оплача... ние сме със сополки. Нослето хърка яко, видях днес в едното ако също.  Tired  ooooh! Капя физ. р-ор.. друго??

# 528
Вики, добре дошла!  bouquet Имаш ли вече паролка?

Момичета, вижте супер яката количкаParty Crazy

# 529
  • Германия
По тази таблица средното наддаване за първия месец е 600 грама.
По таблицата от картона сме в норма, защото Еви е 4,050 гр. 
Да ви питам, както и консултантите: Това, че вече се налага да давам и от двете гърди на едно хранене означава ли, че кърмата ми намалява?  newsm78
Между другото нощем й стига само от едната гърда на едно хранене, но денем... задължително изяжда всичко от едната и дохранвам от другата.
Ноел, не е рядкост това поведение. Не намалява кърмата, напротив, бебето така си поръчва допълнителна порция за следващото ядене  Wink

# 530
  • Германия
Ноел и аз винаги давам и 2те гърди, а само понякога нощем се задоволява само с едната, но не се притеснявам, така не ми се препълват гърдите, винаги са меки, а щом бебчо е в норма значи няма проблем. Ако мислиш, че ти намалява кърмата предлагай по-често манджа за да се регулира.  Grinning

И аз да питам сега консултантите: има ли някакъв шанс това бебе да си направи някакъв режим някога или така ще си я караме, както и дали някога ще започне да хапва малко по-големи количества на едно ядене и да почива мааалкооо повечко м/у храненията? Понеже за момента се храни абсолютно безразборно по колкото си иска пъти на ден, като на хапване изяжда макс 70-80гр за около половин час (понякога и повече от 30 мин), има поне 2 нощни хранения, като едното обикновено продължава средно от 11 до 2  Crazy (много рядко имам късмет да пусне по-рано, до сега да са 3-4пъти, като само да спомена, че започваме към 9-10, но правим пауза да се изкъпя), другото е към 4 (имах няколко пъти късмета да е към 5), та предполагам става ясно какво е положението при нас, чудя се нормално ли е, ми ние сме като скачени съдове, мислех, че тези работи се регулират по някое време около 40тия ден. Иначе бебето се развива чудесно, наддава си нормално - за 10 дни към 300гр, всичко си му е наред и е много сладък, но на мен това не ми помага!

Оооо, да и още - не мога да се справя съвсем с вазоспазъма, малкият звяр сутрин го мъчи корем и доста ме похапва по време на кърмене, някакви начини да го откажа от този вреден навик? Прави го само когато има колики или ака. Откачам го, но като го присвие и се дръпва и засуква кофти.

И един много глупав въпрос, но така и не ми е ясно - кое се води нощно хранен, от колко до колко часа и в колко храненето става сутрешно?
Не съм, да ти призная честно, за мен нощно хранене е това, когато мен ме събуди. Rolling Eyes Защото за лягащите си рано, нощното може и да е в 23ч. а има и такива, които смогват да си легнат чак към 1ч. та нощното им е всигурно в 4ч, когато при други е сутрешно.  Crazy Едно е сигурно, в ранните сутрешни часове към 5-6 ч е пикът на пролактина и е добре да се използва това предимство.
За прехапването правилно реагираш, като сваляш. Трикът е, да следиш бебето: по принцип те не захапват изведнъж по време на сукане, а правят една кратка пауза преди да стиснат челюсти; тоест като забележиш, че не суче активно, а се напряга и очакваш захапване- си приготвяш малкият си пръст до ъгъла на бебешката устна, за да успееш да прекъснеш вакуума, преди да е станало прехапването.
И да, има надежда да се регулират нещата, малко повече търпение. Ако мислиш, че хапва често, защото количествата са малки, на помощ може да дойде прословутата компресия. Така за обичайното време да се "вкара" малко повече количество и да видиш тогава, колко ще е паузата до следващото кърмене Thinking Също и да наблюдаваш, ако не суче ефективно, в някои случаи е по-добре да се прекъсне за малко (евентуално оригване, смяна на пелени, леко масажче по стомахчето, ако е нужно) и пак да се сложи. Едно ободрено бебе по принцип суче по-прилежно вместо да се разсейва на гърдата и да проточва храненето.  Peace

# 531
  • Сливен
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ВАЯНА НА МАМА Vall.Val
ЧЕСТИТА ВТОРА МЕСЕЧИНКА НА НИКО НА МАМА Мilla Elaine
ЧЕСТИТА ТРЕТА МЕСЕЧИНКА НА Бебе Елис НА мама Wine
 МНОГО ДА СЛУШАТ И ДА СА СПОКОЙНИ
Честит имен ден НА малката Стела миленка да ти е жива и здрава,да ви носи много радост

pashic ДА ТИ Е ЖИВО И ЗДРАВО МАЙЧЕТО И ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА ТИ Е ПОМОЩ И ОПОРА

скорпионче   bouquet
честито бебче на viki_gst,да ти е жив и здрав големия даниел,браво мамче

ето ни пресни,пресни от днес http://www.snimka.bg/?album;aid=513859

# 532
Момичета, първо да кажа, че четох много на куп и писах успоредно с това, така че може да съм се повторила с някой. И се извинявам, че стана много дълъг поста, ама поне нема ви тормоза следващите няколко дни  hahaha

Първо честито на всички с поводи!   bouquet

Второ, отчет: За един месец Радо е качил 1,200 гр. и 3 см. и сега е 4,780 гр. и 55 см.

Пашик, Симона ми наддаваше на месец по 500-600 гр. Няма място за притеснения  Hug

За захранването, лично аз не смятам да захранвам отрано. Педи каза поне до 4 месец да е само на кърма, толкова било достатъчно за едно средностатистическо бебе. Сестра ми захрани, чак 7 месец, ако аз успея да откарам толкова ще е добре - само мерките и теглилките да показват добри стойности.

Да захраниш, не значи да спреш да кърмиш.  Crazy

Тина, Деавит и Вигантол НЕ са едно и също нещо на различни фирми. В Деавита има Витамин А в допълнение и педи обясни, че не е препоръчително да се дава повече от една капка, тя каза защо ама кърмещия ми мозък не запомни.  Embarassed Нещо канцерогенно ми се върти в главата.

Симона захраних с зеленчук на 5 м. и половина и така смятам да процедирам и с Радо. Сокове сега на две годинки започнах да и давам. В нашето семейство, плодовете ги ядем цели в повечето случаи, а пием вода.  Wink

Режим не смятам да "изграждам". Чакам младежа сам да си го направи.

Мишанка, за София най-препоръчвани са Д-р Драганов във ВМА и Ортопедията в Горна Баня. Аз лично не съм фенка на Драганов. Препоръчва по старо му (за прохождането) обувки с висока пета да поддържа крачето и с твърда подметка, даже има такива в кабинета и ги препоръчва. Може би да работи на проценти с фирмата  Mr. Green Симона проходи на бос крак с тънък чорап. естествено беше лято, но и зима да е, пак ще е възможно най-мека подметка.  Peace

Веси, за второ мнение педиатър, и аз с две ръце препоръчвам Д-р Панчева. Също и Д-р Кирязов.

Орхид, смело можеш да казваш имена на магазини и прочее.  Peace

Олеееее, голяма си скица! Сега чак се върнах да чета назад какво сте писали и видях следното :
 " И сега отбора на мажоретките: Давай Хипо, напъвай Хипо, ние сме с теб  newsm18 newsm18 newsm18"
А най-смешното, че тогава ми бяха най-големите мъки, защто в 15.30 ч ми пуснаха системата за разкритието, а ти си писала това 15,45  Shocked Laughing
Усетила си ме  Hug

Хаха, усещаме се с тебе  Hug

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 14:07 от Oleto

# 533
Честита втора месечинка на Ванеса, Лидия, Даниел, Матео и Александър; честита първа месечинка на Златка и Алексия! Да за здрави и щастливи дечица!

За наддаването първия месец нашия педи каза, че е нормално 600-900гр. Така, че няма място за тревоги Hug

# 534
Добро утро!
Да се отчета и аз Simple Smile. Бебка е качила 1 400 гр от изписването. Аз я и дохранвах, но от два дни вече се кърмим успешно и сме без добавка. Викат ни след седмица на консултация, за да видим дали и стига, но изглежда щастлива, така че се надявам. Преди с часове висеше на гърдите ми, сега вече по- бързо се засища. Не мога да се оплача от нея. Много е кротка, поспива си. Вечер ми дава пауза от 5 часа. Давам и по капка Деавит и Биогая.
Таткото много ни липсва, но няма как...
Скоро мисля да спретна и коледната украса. Мисля, че ще и харесат светлините Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 535
хахха аз май днес съм една от първите.

Оставих си двамата мъже гушнати в спалнята,а аз поиз4истих за добро утро и сега блаженно пийвам кафенце с цигарка.

Дребното в4ера ми събра о4ите- то не беше смях и гукане , то не беше 4удо -снощо половин 4ас ни забавлява страшно много.Днес след храненето в 06,30-го оставих в кошарата и пак смях ви казвам-забавлява се само детето , смя си се , гледа игра4ката над кревата,пипа ме4ката на обиколника си  и пак смях, 4ак ставах да го гледам и аз смях с него Mr. Green Mr. Green Mr. Green

за захранването и аз мисля някаде към 5-6 мес да запо4на със зелен4ук

напоследък като му дойдат периодите на яко ядене и после знам 4е ще повръща, защото се тъп4е го дърпам от цицата , естествено той по4ва да реве зверски ама след малко люшкане и говорене спира , защото всъщност ве4е е нахранен и е искал само да цока.Пробвайте може и при вас да стане- нашият поне мн се кротва като му говориш

# 536
Добро утро Simple Smile

Ивград, защо даваш по една капка Биогая, аз давам по 5 , нали така пише ???

Тини, браво на вашия бебок, супер е Simple Smile

Имам въпрос : С какво мажете главичките на бебчовците, и защо се мажат ? И кога, преди баня ли ?
Ние нямаме крусти, но имаме много под веждичките, бели се, стои на люспи......не смея да ги пипам, камо ли да ги олющя.....

# 537
Добро утро Simple Smile

Имам въпрос : С какво мажете главичките на бебчовците, и защо се мажат ? И кога, преди баня ли ?
Ние нямаме крусти, но имаме много под веждичките, бели се, стои на люспи......не смея да ги пипам, камо ли да ги олющя.....

веси ако не са твърди , според мен мажи след баня  с крем4е за лице на някоя мед. козметика,да омекоти кожата ,знам ли и аз .Педи кво вика???

# 538
Ей ме и мен  Mr. Green Излюпила се успешно Simple Smile

Тини и нашата мома си се забавлява самичка детето Simple Smile А на сутрешното хранене,което днес беше в 5 и 30  Mr. Green ни пее едни арии да се попикаш от смях,съседката отдолу каза,че и тя я чува сутринта като пее.Да са ни живи и здрави бебенцата всички са ни единствени и неповторими :*
Аз Дария не я кърмя повече от 10-12 минутки,защото е изключително лакома и изцоква всичко без почивка  Mr. Green и на мен ми се случва да я дърпам от гърдата Simple Smile От 2 дни обаче цока не повече от 6-8 минути,дали и е достатъчно? newsm78

Краси,ти защо не спиш в ранните зори,а? Hug

Честити месечинковци да са ни живи и здрави Hug  bouquet

Орхидейке, това нали е форум на взаимопомощ,много ясно,че ще ни информирате за отстъпките  Mr. Green Няма да си ги пазите само за вас си я  hahaha

Нашата педиатърка не препоръчва ранното захранване,което много ми допада Simple Smile Каза,че преди 6тия месец няма да ме кара да захранвам с нищо,а после ще пробваме с оризовата каша Simple Smile Ще въведем морков и тиква,после зеленчуците и накрая постепенно плодове,меса и т.н.

# 539
Помощ! Снощи няколко часа бях със зверско главоболие, поду ми се и левия клепач. Не ми се искаше да пия нищо, но накрая склоних на един парацетамол - главата ме отпусна, но клепача ми още стои подут. Какво е това чудо, случвало ли ви се е?

Общи условия

Активация на акаунт