Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 392
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета.Четит празник на Кат и малката Стела и на всички празнуващи днес.
Ние изкарахме една будна нощ, малкия постоянно скимтя и сега ми се спи та две не виждам. За ортопед, ще ходим до ортопедията в Горна Баня,а там при който се доредим.
Относно памперсите с баткото бяхме на молфикс и либеро. Към Памперс беше алергичен. Молфикса много пропускаха, сега може да са с по-добро качество. С малкия за сега сме на Пуфис.
За Деавита,престрашилите се,давайте по една капка, две са прекалено много според мен. Аз го давам през ден-два, предпочитам да изкарам Алекс на слънце, отколкото да го тъпча с боклуци.
За захранването- баткото го захраних към 5я месец с плодови пюрета, а от 3я месец му давах по малко сок от морков. Александър и него ще го захраня към 5я-6я месец, но тези дни му дадох три лъжички сок. С такъв кеф си го изцока милия, че и още искаше, ама аз не посмях да му дам повече.

# 481
Честит имен ден на малката Стела!
Момичета вижте какво намерих за лекарства по време на кърмене. Бу мисли за нас Grinninghttp://missby.wordpress.com/2010/11/18/cold-remedies-breastfeeding/

# 482
Добро утро мами Simple Smile

Аз да ви кажа че записах час за преглед при друг педиатър, да чуя и второ мнение за детенцето ми. Вчера цял ден е спал само два часа, от 15ч до 17 и това за цял ден. Вечерта запса чак в 1:00 ч. през другото време реве, мрънка, дере се само така. Яде си, пълни памперсите, подсушавам го и пак реве.....не знам вече какво да си мисля. Цял ден ми е на ръцете.

Зарат ми каза да ида при Ружа Пенчева, но аз за сега записах час в Детския медицински център във Варна, защото там имат всякаква апаратура, ако трябва ехограф, всичко да му направят.

Зарат, тя не си вдига телефона. Но нищо за сега ще ида при доц. Върбанова, много добра била и тя, та да видим. Утре имаме час.

Тази нощ пак ще съм самичка Sad уфффф много ми е тежко така, цял ден сама и сега и вечерта......

Оплаках ви се набързо, хайде, хубав ден ви желая  Hug

# 483
Честит имен ден на прекрасната Стела! Да си носи името със здраве и късмет! И дано й донесе много щастие  bouquet

Легео, мнооого яка патицата Mr. Green

Веси, дано всичко е наред, много добре си решила да направиш!

При нас ново 20-е. Малкия се е научил да си смуче пръстите. И то съвсем целенасочено, след като не получи това, което иска едва ли не на минутата, си поднася пръстите към устата ooooh! . Аз му махам ръчичките, но само за момента. И като не ще залъгалки не ми се мисли ако продължи така... Crossing Arms
За захранването  - мисля към 5 месец, да може до 6-ти вече да яде месце, че нали им се изчерпват железните депа. Но как ще стане ще видим. Може към 4-ти месец да опитам сокче да му дам и ако му хареса да му правя. Но всичко за сега е само предположение.
(сега ме е хванала параноята, че ще ми спре кърмата ooooh! smile3555 )

# 484
Привет и от мен!Първо ще почерпя с тортичка за рождения ден на милата ми майчица !Дано да ми е жива и здрава!

А сега да се включа по обсъжданите въпроси!
Днес сме на първа консултация ,ето днесшна снимка да ни видите: http://oktomvri2010.snimka.bg/children/pashic.544509.21563456

За памперсите-реших с по един пакет да изпробвам няколко и да видя какво ще харесам ,но аз обичам да сменям и може всеки път да е различен пакета.Минах през двата вида на памперс,Либеро ,сега взех Пуфис!Ами на нас никои не са ни пропускали.

за акането-в беб.списание четох ,че при кърмени бебета 72ч е нормално не акане!

Да чукна на дърво, мисля, че коликит епри Мила отшумяват. Все така спокойно бебче си е.
Вашите колики взеха да минават,а нашит не са започнали.Дали пък няма да ни пропуснат? newsm78 Аз обаче чинно давам по веднъж на денонощие  на заспиване ентерокинд.

За деавита-моя приятелка фармацефтка каза ,че за бебе  е вредно да се дава вит А ,направо се чудя да давам ли.А от Турция дали няма вит.Д да купим?
Профилактика за рахит започвам както правех с каката -варя орехови листа ,прецеждам и това го сипвам в коритото-знам го от педиатър и от бебешките списания!

После пак ще пиша ,че сега трябва да ставам!

# 485
Деавит аз давам от 2-3 дни. Като я извеждам навън на слънце не давам.
Vessi-barabesi,  Hug
Nad1_Nad1, защо така, бе мила?! Ние преди 2 дни си записахме час при Драганов за 08.12.

# 486
Nad1_Nad1, защо така, бе мила?! Ние преди 2 дни си записахме час при Драганов за 08.12.
хах,знам ли защо  Mr. Green  просто предположих,ами не ми се дават пари за прегледи,в понеделник съм при гагова,там трябва да цъкна 50-60 лв,после 30 лв за ортопед,после за нещо друго  Mr. Green Мисля да пробвам някъде по касата newsm78 В детския център на Ами Буе,дали има ортопед?Този Алексиев,там ли преглежда?

Краси
,аз затова я научих насила да суче залъгалка,защото я виждах как съвсем съзнателно си буташе ръцете в устата.баща и си е смукал палеца до 3 годишен,не искам и тя да е така  Mr. Green

Весинка  Hug  bouquet

# 487
Вигантол ми казаха, че вече имало на митницата, т.е. до 1-2 седмици, предполагам, ще се появи по аптеките - а дано да е вярно...

Памперсите на памперс, като гледах отзивите тук, изобщо не мислех да купувам, но нашите решили да се изявяват като съвестни баба и дядо и купили на девойката един пакет - първите няколко дни беше добре, обаче вчера такова омазване ми направи с току-що сменен памперс, почти до врата... свърши ли ми пакета, не искам и да ги виждам вече Naughty

За смученето на пръсти, не че е за "хвалба", но аз си смучех палеца до първи клас и много ми се подиграваха децата, да не говорим какъв зор беше да го откажа (обещаха ми часовник и това помогна накрая  Laughing), така че по-добре не ги оставяйте да си смучат ръцете.

# 488
Племенницата ми си смучеше пръста до 6г. Няма отказване от тоя навик. Rolling Eyes

# 489

аз затова я научих насила да суче залъгалка,защото я виждах как съвсем съзнателно си буташе ръцете в устата.баща и си е смукал палеца до 3 годишен,не искам и тя да е така  Mr. Green

и аз за това запо4нах да давам биба, ама той си лапаше ръката като по4не да огладнява.сега ве4е сму4е бибката само за успокоение ,ако успея да я пробутам за да ползва цицата за биберон Peace
Моето дете за пореден път ме изомява,снощи яде към 21,30 и после се събуди за манджа в 05,30.Помърка десеттина минути и като е заспал станахме в 08,30 и яде в 9,00.Кокори се ритка и се смя половин 4ас и сега пак е откарал към страната на сънищата,пробужда се от време на време , но не  реве.Лежи си на шезлонга-сега съм го направила като люлка и той като се мръдне се залюлява и се унася.

Деавита от 10ина дни го тавам всеки ден по 1 капка, ама мисля да разредя през ден по капка,в софия ве4е има Вигантол по аптеките, така 4е и тук ще дойде скоро.
Аз си изпих кафенцето с цигарка , из4истих и метнах манджата,та сега ще по4ивам

4естито на  вси4ки именници

# 490
Благодаря ви момичета за подкрепата  Hug

Тини, аз от както е е родил дребен не мога да си видя къщата оправена....нито пък сготвено като хората, за кафенце с цигара да не говорим....

Деавит и аз давам по 1 капка сутрин на гладно....сега като ви чета и се чудя....дали да давам. А то по принцип до кога се дава този вит.Д ???

Честито на всички с поводи днес   bouquet

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 11:45 от Vessi-barabesi

# 491
  • Stavanger,Norway/ Varna
Хейли, , прочетох те за месото и бързам да реагирам. Много е рано в 6ти месец да го въвеждаш. Ако се притесняваш за желязото на детето (въпреки, че не виждам причина, Йована например чак към година и половина прояде месо и нищо и нямаше) давай каша от елда. Тя е чудесна, без глутен, богата на желязо и много полезна. Изобщо не съм на мнение, че месото в днешно време е полезно. Та то е бъкано с хормони  Rolling Eyes. Освен ако не купуваш био месо от някъде, което е малко съмнително в България колко е био, или нямате домашни животни, съветвам те да изчакаш  Peace

Божееее, в момента е -11 навън, е как да излезем ми кажете, ужас направо  Shocked

# 492
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,

Учудващо как се добрах до компютъра... Tired Малкия ми беше спретнал чудна нощ... Crazy Ядене през час..Чак сутринта заспа, та и аз отнесох 2ч., което си е екстра. Flutter
milenaj , да ти е жива и здрава дъщеричката! Тя, като че ли знае, че има повод днес виж каква щедра усмивка е дала!
pashic, ЧРД на твоята майка! Малката е страхотна! Mr. Green

Момичета този Драганов работи със Здравната нали?  newsm78 Евентуално дали ще мога да се вредя?  Thinking

# 493
Леле, хора, луднах от вчера. Няма такъв рев и неспане.
Все чакам да се умори и да заспи, но спи леко, събужда се, плаче яко. Направо снощи ми идеше да го затворя някъде...
Не знам от ваксините ли е станал такъв ревлив. Уж беше се поуспокоил.

Освен това, днес изпратихме мама и татко, и ми страшно мъчно.
Така плакахме всички. Най-ужасната част от емигрантския живот е това.

Месо в 6ти месец и аз не бих дала. А аз био купувам. Рано ми се струва.
Тина, а за сокчета не е ли рано? Все си мисля, че те дразнят стомаха.

Бобче, ние сме по-добре - около нулата. Ама сутринта стъргахме колата, беше замръзнало.

# 494
Честит Имен ден на малката Стела и честит Рожден ден на Pashic!!!
Аз вече съм магистър  Grinning , е още нямам диплома, но защитата мина много лесно )))
Деавит давам по една капка сутрин, така каза педи и аз я слушам и спомена да го давам и декември месец.

Общи условия

Активация на акаунт